Susiruošiau ir aš kepti imbierinius sausainius receptą radau internete.
100g. sviesto,
100g.rudojo cukraus{pati dėjau paprastą}
150g, medaus,
1kiaušinis,
400g. miltų,
1 a.š.kepimo miltelių,
2arbatiniai š. malto imbiero,
1.a.š. cinamono,
1.a. š. maltų gvaizdikėlių,
Glajui:
cukraus pudros
citrinos sulčių,
Išsukite,įmuškite kiaušinį,supilkite medų išmaišykite.{aš viską dariau su virtuviniu kombainu}
Persijoti miltus{sumaišytus su kepimo milteliais,druska}
Supilti į sviesto masę gerai išmaišyti{sudėti į maistinę pėvelę},laikyti šaldytuve30min.
Man tokio laiko buvo per mažai aš laikiau ilgiau{nes tešla man nesikočiojo}
Ištiesti kepimo formą kepimo popieriumi ir,ant miltais pabarstyto stalo iškocioti tešlą,maždaug0,5cm.storiolakštą ,formele išspausti sausainius.
Dedant reik palikti tarpus poros cm.
Orkaitę reik įkaitinti iki180.C
Sausainius kepti 10-12 min.
Kas mėgsta minkštus užtenka tokio laiko,kas nori kietesnių ,kepti truputį ilgėliau keliomis minutėmis.
Glajui pudra ,kiaušinio baltymas {atsiprašau praleidau} truputį citrinos.
Aš,galvojau,kad perkepiau,bet u-dengiau plėvele ir gavosi minkštučiai
kaip prajuokino tos formeles Valentino dienos proga reiketu tokiu vyrui prikepti ir dar kokiu sudauzytu sirdziu
Gal kas turite skanių imbierinių sausainukų receptą? Nes internete tai vis tie patys ir nieko naujo sad.gif Kažkada valgiau Vilniuje "Balti Drambliai" kavinėje imbierinius sausainius, tai ligi šiol jų skonių negaliu pamiršt, o tuos kuriuos esu darius jiems neprilygsta
QUOTE(Koxamte @ 2009 09 08, 13:47)
Gal kas turite skanių imbierinių sausainukų receptą? Nes internete tai vis tie patys ir nieko naujo sad.gif Kažkada valgiau Vilniuje "Balti Drambliai" kavinėje imbierinius sausainius, tai ligi šiol jų skonių negaliu pamiršt, o tuos kuriuos esu darius jiems neprilygsta
Norėčiau,kad apibūdintai plačiau imbierinius sausainiu,kuriuostau teko valgyti.
Galiu pasakyti,kad imbierinius sausainius pagrindą sudaro pagrindą prieskoniai{turiu omenyje pačioje tešloje}
Ar,tau ,sausainių užsiciklino skonis,ar pačių sausainių išvaizda?kas?
QUOTE(regna @ 2009 09 08, 14:12)
Norėčiau,kad apibūdintai plačiau imbierinius sausainiu,kuriuostau teko valgyti.
Galiu pasakyti,kad imbierinius sausainius pagrindą sudaro pagrindą prieskoniai{turiu omenyje pačioje tešloje}
Ar,tau ,sausainių užsiciklino skonis,ar pačių sausainių išvaizda?kas?
Galiu pasakyti,kad imbierinius sausainius pagrindą sudaro pagrindą prieskoniai{turiu omenyje pačioje tešloje}
Ar,tau ,sausainių užsiciklino skonis,ar pačių sausainių išvaizda?kas?
Skonis padare ispudi jie buvo labai ploni, o juos valgant jautesi imbieras,tas aitrumas toks, nezinau,bet kiek kepus tu sausainiu neatradau to skonio matyt dar kazkokiais prieskoniais pagardino..
Pasiskaičiau net užsimaniau kalėdų dar sugalvojau, kad šioms kalėdoms reikia pamėginti artimiesiems padovanoti savo pačios keptų imbierinių sausainukų dėžutes, taip mielai turėtų būt tik reikia iki kalėdų išmėginti receptukus ir atrasti tinkamiausią Tik bėda, kad niekad nesu kepusi tokių sausainukų, tad jei yra kokių nors ypatumų, pasidalinkit patirtimi
o čia mintis tai super
QUOTE(Mintibutė @ 2009 01 09, 18:39)
Valentino dienos proga reiketu tokiu vyrui prikepti ir dar kokiu sudauzytu sirdziu
o čia mintis tai super
[quote=Gabrrri,2009 09 17, 21:45]
Pasiskaičiau net užsimaniau kalėdų dar sugalvojau, kad šioms kalėdoms reikia pamėginti artimiesiems padovanoti savo pačios keptų imbierinių sausainukų dėžutes, taip mielai turėtų būt tik reikia iki kalėdų išmėginti receptukus ir atrasti tinkamiausią Tik bėda, kad niekad nesu kepusi tokių sausainukų, tad jei yra kokių nors ypatumų, pasidalinkit patirtimi
Gabrrri, -čia tau už gerą mintį.
Dar aš,galiu papildyti,kad galima pridėti imbierinių saldainių,tai būtų visas komplektas.
O,dėl sausainių imbierinių,aš manau,[jau kartosiuosi},kad sudaro be tešlos ,tai prieskoniai.
Juk į juos dedame,prieskonius,be imbiero dedame kvapiuosius pipirus+gvaizdikėlius+kardamoną.
Čia kaip kas mėgsta.
Dėl formų galima sugalvoti pačių įvairiausių.
Skanių imbierinių sausainiukų+{nepamiršk į juos artimiesiems įdėti meilės}
Pasiskaičiau net užsimaniau kalėdų dar sugalvojau, kad šioms kalėdoms reikia pamėginti artimiesiems padovanoti savo pačios keptų imbierinių sausainukų dėžutes, taip mielai turėtų būt tik reikia iki kalėdų išmėginti receptukus ir atrasti tinkamiausią Tik bėda, kad niekad nesu kepusi tokių sausainukų, tad jei yra kokių nors ypatumų, pasidalinkit patirtimi
Gabrrri, -čia tau už gerą mintį.
Dar aš,galiu papildyti,kad galima pridėti imbierinių saldainių,tai būtų visas komplektas.
O,dėl sausainių imbierinių,aš manau,[jau kartosiuosi},kad sudaro be tešlos ,tai prieskoniai.
Juk į juos dedame,prieskonius,be imbiero dedame kvapiuosius pipirus+gvaizdikėlius+kardamoną.
Čia kaip kas mėgsta.
Dėl formų galima sugalvoti pačių įvairiausių.
Skanių imbierinių sausainiukų+{nepamiršk į juos artimiesiems įdėti meilės}
Sveikos
Čia,aš,dėl imbierinių sausainių.
Jau ne už kalnų kalėdos,o,kokios ,jos be imbierinių sausainių.
Aš,radau skandinaviskoje knygoje kad kepant juos dedama netik imbiero,bet dedama ir kvapieji pipirai
Skaičiau ,čia kuri tai mamytė rašė,kad yra kitoks skonis negu ji valgė,tai ir yra iš kur kilę ,kad jie vadinami pipiriniai.
Čia,aš,dėl imbierinių sausainių.
Jau ne už kalnų kalėdos,o,kokios ,jos be imbierinių sausainių.
Aš,radau skandinaviskoje knygoje kad kepant juos dedama netik imbiero,bet dedama ir kvapieji pipirai
Skaičiau ,čia kuri tai mamytė rašė,kad yra kitoks skonis negu ji valgė,tai ir yra iš kur kilę ,kad jie vadinami pipiriniai.
QUOTE(Cinside @ 2008 03 24, 18:44)
Šį kartą prieš gamindama rinkausi tarp Sonatinos ir manovirtuve.com receptų, nes labai panašūs, bet visgi kepiau pagal virtuvę, nes ten mažiau sviesto
http://www.manovirtu...sausainiai.html
Namai kvepėjo dieviškai, skonis tobulas Žodžiu superiniai imbieriniai sausainukai, netgi "perspjaunantys" mano dievinamus Alkavos imbierinius
http://www.manovirtu...sausainiai.html
Namai kvepėjo dieviškai, skonis tobulas Žodžiu superiniai imbieriniai sausainukai, netgi "perspjaunantys" mano dievinamus Alkavos imbierinius
ir aš kepiau. gavosi tikrai super
Kepiau šituos imbierinius sausainius ,tikrai skanūs
350 g miltų;
2 nubrauktų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
1 arbatinio šaukštelio malto imbiero;
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono;
žiupsnio smulkios druskos;
120 g sviesto
185 g rudojo cukraus (gali būti ir įprastas);
1 kiaušinio;
cukraus sausainukų kočiojimui.
Užmaišom tešlą:
Dubenyje, kuriame minkysite tešlą, suberkite ir išmaišykite miltus, kepimo miltelius, imbierą, cinamoną. Išlydykite ir ataušinkite sviestą. Atskirame inde suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinį, supilkite ataušusį sviestą ir viską gerai išplakite mikseriu. Sviesto masę supilkite į miltus ir viską gerai išminkykite, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą pridenkite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad ši sustingtų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Skardą įklokite sviestiniu popieriumi.
Atskiroje lėkštelėje įpilkite šiek tiek cukraus. Iš tešlos formuokite mažus rutuliukus ir delnu įspauskite į cukrų , gaunasi tokia cukruota kapeika. Kapeikytes dėkite į skardą palikdami tarpus nes jos kepdamos išsipučia. Kepkite apie 10 minučių.
SKANAUS
350 g miltų;
2 nubrauktų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
1 arbatinio šaukštelio malto imbiero;
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono;
žiupsnio smulkios druskos;
120 g sviesto
185 g rudojo cukraus (gali būti ir įprastas);
1 kiaušinio;
cukraus sausainukų kočiojimui.
Užmaišom tešlą:
Dubenyje, kuriame minkysite tešlą, suberkite ir išmaišykite miltus, kepimo miltelius, imbierą, cinamoną. Išlydykite ir ataušinkite sviestą. Atskirame inde suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinį, supilkite ataušusį sviestą ir viską gerai išplakite mikseriu. Sviesto masę supilkite į miltus ir viską gerai išminkykite, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą pridenkite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad ši sustingtų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Skardą įklokite sviestiniu popieriumi.
Atskiroje lėkštelėje įpilkite šiek tiek cukraus. Iš tešlos formuokite mažus rutuliukus ir delnu įspauskite į cukrų , gaunasi tokia cukruota kapeika. Kapeikytes dėkite į skardą palikdami tarpus nes jos kepdamos išsipučia. Kepkite apie 10 minučių.
SKANAUS
Gal zinote kur yra pirkti imbierinio zmogeliuko formeliu?
QUOTE(milllda @ 2009 12 15, 14:27)
Gal zinote kur yra pirkti imbierinio zmogeliuko formeliu?
Niu kad ir Maksimoj