Iki siol maniau kad bicarbonatas tai soda Jeigu jau ne tas pats, tai labai panasus.
Dar lengviau, nusipirkti jau gatavu sausainiuku supermarkete
QUOTE(Egle 22 @ 2007 11 27, 10:34)
Iki siol maniau kad bicarbonatas tai soda Jeigu jau ne tas pats, tai labai panasus.
Dar lengviau, nusipirkti jau gatavu sausainiuku supermarkete
Dar lengviau, nusipirkti jau gatavu sausainiuku supermarkete
Ir mokėti 32 Lt už kilogramą? Tikrai ne. Savikaina jų labai maža juk
siandien kepsiu kaledu nameli is to pacio recepto, tik sikart dejau daugiau imbiero ir gvazdikeliu, todel bus zymiai astresni.
bikarbonatas yra soda, pasitikslinau dabar.
man Lietuvoje teko ragauti Laima imbieriniu sausainiu, tai nepatiko stori ir mazoka prieskoniu. Ganetinai skanus buvo daniski, megstamiausi svediski, bet speju, jog labai skaniu turetu buti Vokietijoj, nes vis tik ji yra imbieriniu sausainiu gimtine.
bikarbonatas yra soda, pasitikslinau dabar.
man Lietuvoje teko ragauti Laima imbieriniu sausainiu, tai nepatiko stori ir mazoka prieskoniu. Ganetinai skanus buvo daniski, megstamiausi svediski, bet speju, jog labai skaniu turetu buti Vokietijoj, nes vis tik ji yra imbieriniu sausainiu gimtine.
Vokietijoj labai skanus Spekuliatius sausainiukai. Kazkaip as ju "nesurisau" su imbieriniais sausainiukais, nes i juos dedami prieskoniai "fuer Lebkuchen", kuriu sudetyje aisku yra ir imbieras . Skaniu sausainiuku ragavau Ikejos parduotuveje, kur pardavineja ir produktus is Svedijos
Jo jo Svedijoj dabar pilna tu imbieriniu sausainiu:) isvertus is svedu (ir speju is vokieciu) kalbos jie vadinami "pipiriniai" sausainiai, bet kad ten jokiu pipiru nera. na nezinau, kiek i Lietuva parvezu tai mes kazkaip imbieriniais vadinam. o dar prie tokiu sausainiu labai skanus kaledinis karstas vynas, kuris irgi su prieskoniai verdamas. mm.. Kaledos:)
Yra dar ir toks receptas:
100 ml. sirupo
150 ml cukraus
125 g. margarino arba sviesto
2 a.s. malto cinamono
1 a.s. imbiero (nebesikartoju, kad malto)
1 a.s kardemono
1 a.s muskato
1/2 a.s gvazdikeliu
1 kiausinis
2 a.s. sodos
500 ml. miltu.
Kepti 200 laipsniu temperaturoje, kol graziai paruduos (apie 8-10 min).
Siaip yra daug ivairiu pipiriniu/ imbieriniu sausainiu receptu. Skiriasi tik ingridientu kiekis. 150 ml cukraus turetu buti optimaliausias kiekis, jei kam per saldu 250.
Kazkada esu kepusi sausainius, kuriu recepte vietoj sirupo buvo dedama 100 ml. juodos kavos (tirpi juoda kava uzplikoma ir atvesinama). Deja, nebezinau, kur padejau ta recepta, tad teks Kaledom gaminti pagal si.
100 ml. sirupo
150 ml cukraus
125 g. margarino arba sviesto
2 a.s. malto cinamono
1 a.s. imbiero (nebesikartoju, kad malto)
1 a.s kardemono
1 a.s muskato
1/2 a.s gvazdikeliu
1 kiausinis
2 a.s. sodos
500 ml. miltu.
Kepti 200 laipsniu temperaturoje, kol graziai paruduos (apie 8-10 min).
Siaip yra daug ivairiu pipiriniu/ imbieriniu sausainiu receptu. Skiriasi tik ingridientu kiekis. 150 ml cukraus turetu buti optimaliausias kiekis, jei kam per saldu 250.
Kazkada esu kepusi sausainius, kuriu recepte vietoj sirupo buvo dedama 100 ml. juodos kavos (tirpi juoda kava uzplikoma ir atvesinama). Deja, nebezinau, kur padejau ta recepta, tad teks Kaledom gaminti pagal si.
o kaip pataikiau. kaip tik snd juos kepsiu, jau saldytuve tesla laukia kocelo! man tie sausainiukai kuo paprasteni tuo skanesni;]]
mano receptukas:
200g sviesto
medus (jo dedu daug, todel cukraus mazai ;] )
1-2 kiausiniai
miltai
imbieras ( visad anksciau tarkuodavau pati sakni, bet snd pabandysiu su dziovintus, tarkuotu imbieru. taip man pasirode daug paprasciau )
gaminimo eiga:
sviesta su meduciu istirpinu iki vientisos mases, idedu pora sauksteliu cukraus. Visa itirpinta mase sumaisai su miltais iki vientisos grazios mases. ir po to suskirstau i keleta rutuliuku ir palaikau pora h saldytuve - buna lengviau kociot ;]
kepu ikaitintoje orkaiteje apie 200-220 laipsniu;] o iskociot stengiuosi iki poros mm.
tai tiek. tikrai labai skanus ir pasigaminti nera labia sunku. daugiausiai laiko atima kepimas, kociojimas,.. ;]
mano receptukas:
200g sviesto
medus (jo dedu daug, todel cukraus mazai ;] )
1-2 kiausiniai
miltai
imbieras ( visad anksciau tarkuodavau pati sakni, bet snd pabandysiu su dziovintus, tarkuotu imbieru. taip man pasirode daug paprasciau )
gaminimo eiga:
sviesta su meduciu istirpinu iki vientisos mases, idedu pora sauksteliu cukraus. Visa itirpinta mase sumaisai su miltais iki vientisos grazios mases. ir po to suskirstau i keleta rutuliuku ir palaikau pora h saldytuve - buna lengviau kociot ;]
kepu ikaitintoje orkaiteje apie 200-220 laipsniu;] o iskociot stengiuosi iki poros mm.
tai tiek. tikrai labai skanus ir pasigaminti nera labia sunku. daugiausiai laiko atima kepimas, kociojimas,.. ;]
Dar vienas truputį kitokių, netradicinių imbierinių sausainukų receptas, kurį radau vokiškame žurnale:
APELSINŲ IMBIERO ROMBAI (~ 40 sausainukų)
Tešlai:
50g cukruoto imbiero (galima pakeisti kitais cukruotais vaisiais)
125g šalto sviesto ar margarino
250g miltų
1 kiaušinis
75g cukraus
mažas žiupsnelis druskos
Glajui:
1 apelsinas
~ 125g cukraus pudros
Imbierą smulkiai sukapoti, ant stalo pilti miltus, stambia tarka sutarkuotą šaltą sviestą, kiaušinį, cukrų, druską ir viska kapoti dideliu peiliu, kol visi produktai susimaišys, suspausti į gabalą, truputį paminkyti ir 1 val. tešlą palaikyti šaldytuve.
Tešlą iškočioti, peiliuku tešlai supjaustyti rombais (paviršiuje švelniai galima įspausti negilias duobutes plaktuku mėsai mušti). Kepti ~ 12-15 min. 180° C temp. orkaitėje.
Glajui cukraus pudrą sumaišyti su 2 valg. š. apelsino sulčių, glajumi aptepti sausainukus, jų viršų, kol glajus neišdžiūvęs truputį pabarstyti nulupta ir susmulkinta apelsino žievele (plonai nulupti tik geltoną jos sluoksnį).
APELSINŲ IMBIERO ROMBAI (~ 40 sausainukų)
Tešlai:
50g cukruoto imbiero (galima pakeisti kitais cukruotais vaisiais)
125g šalto sviesto ar margarino
250g miltų
1 kiaušinis
75g cukraus
mažas žiupsnelis druskos
Glajui:
1 apelsinas
~ 125g cukraus pudros
Imbierą smulkiai sukapoti, ant stalo pilti miltus, stambia tarka sutarkuotą šaltą sviestą, kiaušinį, cukrų, druską ir viska kapoti dideliu peiliu, kol visi produktai susimaišys, suspausti į gabalą, truputį paminkyti ir 1 val. tešlą palaikyti šaldytuve.
Tešlą iškočioti, peiliuku tešlai supjaustyti rombais (paviršiuje švelniai galima įspausti negilias duobutes plaktuku mėsai mušti). Kepti ~ 12-15 min. 180° C temp. orkaitėje.
Glajui cukraus pudrą sumaišyti su 2 valg. š. apelsino sulčių, glajumi aptepti sausainukus, jų viršų, kol glajus neišdžiūvęs truputį pabarstyti nulupta ir susmulkinta apelsino žievele (plonai nulupti tik geltoną jos sluoksnį).
Tai kad nuoroda duota į tą patį psl
QUOTE(ramuniuks @ 2007 12 23, 09:40)
Tai kad nuoroda duota į tą patį psl
Tai žinutės jau perkeltos iš kitos temos