Man iskilo toks klausimas- imbiera deti ta is prieskoniu pakelio, dziovinta ir malta ar pirkti sakni ir ja susmulkinti?
ir taip ir taip galima.......
o kepiau lyg tai is sio recepto tik dejau daug daugiau imbiero
2 kiaušiniai,
2 tryniai,
250 gr cukraus,
250 gr miltų,
1 arb.šaukštelis malto imbiero,
kepimo miltelių.
Išplakti trynius, kiaušinius ir cukrų, įdėti imbierą, kepimo miltelius, sumaišytus su miltais, išminkyti tešlą. Iškočioti ploną blyną, išpjauti su formelėmis sausainius (arba supjaustyt stačiakampiais) ir palikt bent 2 valandom apdžiūti (geriau per naktį). Kepti nekarštoje orkaitėje.
Iškepti jie būna kietoki, bet tokio tipo sausainius paprastai rekomenduojama laikyti metalinėse dėžutėse (gal tiktų ir celofaninis maišelis), jie po kurio laiko suminkštėja jei kas turi kantrybės laukti
tik ziurekit neprideginkit,nes tikrai plonyciai gaunas
o kepiau lyg tai is sio recepto tik dejau daug daugiau imbiero
2 kiaušiniai,
2 tryniai,
250 gr cukraus,
250 gr miltų,
1 arb.šaukštelis malto imbiero,
kepimo miltelių.
Išplakti trynius, kiaušinius ir cukrų, įdėti imbierą, kepimo miltelius, sumaišytus su miltais, išminkyti tešlą. Iškočioti ploną blyną, išpjauti su formelėmis sausainius (arba supjaustyt stačiakampiais) ir palikt bent 2 valandom apdžiūti (geriau per naktį). Kepti nekarštoje orkaitėje.
Iškepti jie būna kietoki, bet tokio tipo sausainius paprastai rekomenduojama laikyti metalinėse dėžutėse (gal tiktų ir celofaninis maišelis), jie po kurio laiko suminkštėja jei kas turi kantrybės laukti
tik ziurekit neprideginkit,nes tikrai plonyciai gaunas
O man iš to recepto net nepanašūs į imbierinius gavosi Nors ir taip cukraus per pusę mažiau dėjau, vis vien per saldūs
Be to, šis receptas jau yra antroje žinutėje
Be to, šis receptas jau yra antroje žinutėje
Siandien kepiau sausainiukus pagal toki recepta:
125g sviesto, 250g cukraus, 1 saukstas degtines, 1 kiausinis, 225g miltu, 2 sauksteliai maltu imbieru, 1 saukstelis sodos, puse saukstelio cinamono.
Viskas sumaisoma (neissiplesiu, nes turbut ir taip aisku kas po ko) dedama sauksteliu i skarda ir truputi paspaudziama, kepama 180 laipsniu karstumo orkaitej. Tiesa, palikit nemazai vietos tarp sausainiuku, nes jie issilydo ir paskui sulimpa ( ) Siaip jau labai skanus, tik kita karta desiu maziau cukraus, nes per daug saldus.
125g sviesto, 250g cukraus, 1 saukstas degtines, 1 kiausinis, 225g miltu, 2 sauksteliai maltu imbieru, 1 saukstelis sodos, puse saukstelio cinamono.
Viskas sumaisoma (neissiplesiu, nes turbut ir taip aisku kas po ko) dedama sauksteliu i skarda ir truputi paspaudziama, kepama 180 laipsniu karstumo orkaitej. Tiesa, palikit nemazai vietos tarp sausainiuku, nes jie issilydo ir paskui sulimpa ( ) Siaip jau labai skanus, tik kita karta desiu maziau cukraus, nes per daug saldus.
tikrieji imbieriniai sausainia turi tam tikru prieskoniu.
receptas:
150gr sviesto ar margarino
250ml cukraus
50ml sviesaus sirupo
1 arbatinis saukstelis malto cinamono
0,5 a.s. malto imbiero
0,5 a.s. maltu gvazdikeliu
1 a.s. malto kardemono
0,5 a.s. bikarbonato
100ml vandens
750ml miltu
issukti cukru, sviesta ir sirupa. sudeti prieskoniu, tada vandeni ir miltus. issukti viska. leisti teslai atsalti saldytuve 1diena, tesla ivynioti i plastikine folija.
kai tesla atsals, iskocioti labai plonai, daryti sausainius, deti i orkaite 4-5min.
receptas:
150gr sviesto ar margarino
250ml cukraus
50ml sviesaus sirupo
1 arbatinis saukstelis malto cinamono
0,5 a.s. malto imbiero
0,5 a.s. maltu gvazdikeliu
1 a.s. malto kardemono
0,5 a.s. bikarbonato
100ml vandens
750ml miltu
issukti cukru, sviesta ir sirupa. sudeti prieskoniu, tada vandeni ir miltus. issukti viska. leisti teslai atsalti saldytuve 1diena, tesla ivynioti i plastikine folija.
kai tesla atsals, iskocioti labai plonai, daryti sausainius, deti i orkaite 4-5min.
kakarieku, ka reiskia "tikrieji"? Ir as perverciau internetinius psl tiek anglu, tiek vokieciu, tiek italu kalbose. Ir visi jie tokie "tikri". Pastebejau kad i kai kuriuos dedama citrinu zieveliu, i kai kuriuos klevo sulos, dar kai kur Melasos...
O kas ten per sviesus sirupas? Is cukraus? O neisnyksta tas specifinis imbiero kvapas, kai primaisai sitiek kitu prieskoniu? Na, manau kad skanu, tik daugiau panasu i meduoliukus.
O kas ten per sviesus sirupas? Is cukraus? O neisnyksta tas specifinis imbiero kvapas, kai primaisai sitiek kitu prieskoniu? Na, manau kad skanu, tik daugiau panasu i meduoliukus.
Teko ragauti imbieriniu sausainiu Lietuvoje- nepalyginamas skonis. Dar sitei sausainiai vadinami pipiriniais, ir yra labai populiarus skandinavijos salyse. neisknysktas, as juos labai megstu, beje jie valgomi su karstu vynu (kuri irgi galima patiems issivirti, nes ieina spec. prieskoniai, velgi rodos gvazdikeliai ir pan.), o karstame vyne nulupti migdolai. tipiskas kaledinis saldumynas.
jo sirupas is cukraus, manau galima deti medu vietoj jo.
o bikarbonatas ir yra bikarbonatas, nzn ar yra kitas lietuviskas zodis
jo sirupas is cukraus, manau galima deti medu vietoj jo.
o bikarbonatas ir yra bikarbonatas, nzn ar yra kitas lietuviskas zodis
QUOTE(kakarieku @ 2007 11 23, 20:24)
o bikarbonatas ir yra bikarbonatas, nzn ar yra kitas lietuviskas zodis
Tai klausiu kas tai yra Skystis, prieskoniai ar dar kas?
nu tokie milteliai, ala kepimo, bet tikrai ne kepimo, nes kepimo milteliai duoda puruma, o imbieriniai sausainiai buna visiskai ploni. as pirkau santa maria.
beje ten sumaisiau recepte, reikia deti valgomuosius sausktus, vietoj arbatiniu sauksteliu.
as siandien dariau tesla, ziuresim kaip gausis ryt kepsiu, galesiu gal imesti fotke.
beje ten sumaisiau recepte, reikia deti valgomuosius sausktus, vietoj arbatiniu sauksteliu.
as siandien dariau tesla, ziuresim kaip gausis ryt kepsiu, galesiu gal imesti fotke.
Labai lauksiu foto
O bandysiu kept prieš Kalėdas
Papildyta:
O bandysiu kept prieš Kalėdas
Papildyta:
QUOTE(alexxandra @ 2007 11 12, 19:56)
Na va kepiau, pasiseke ne visai kaip norejau. pirma idejau siek tiek per daug miltu, todel sunku buvo kocioti tesla (ja laikiau saldytuve per nakti). bet su vandeniu tuomet dirbau.
labai svarbu iskocioti juos plonai, nu labai plonai, kuo ploniau tuo geriau. ir buvo per mazai prieskoniu, reikia deti daugiau imbiero ir gvazdikeliu, ne po 0,5 valg. sauksto o po 1 sauskta, arba netgi visu prieskoniu deti po 1,5 sauksto.
man gavosi kai kurie siek tiek storoki, del to minksti, nors jie turi buti kietut kietuteliai.
o siaip maziau vargo nusipirkti teslos parduotuvej
labai svarbu iskocioti juos plonai, nu labai plonai, kuo ploniau tuo geriau. ir buvo per mazai prieskoniu, reikia deti daugiau imbiero ir gvazdikeliu, ne po 0,5 valg. sauksto o po 1 sauskta, arba netgi visu prieskoniu deti po 1,5 sauksto.
man gavosi kai kurie siek tiek storoki, del to minksti, nors jie turi buti kietut kietuteliai.
o siaip maziau vargo nusipirkti teslos parduotuvej