4 vaikuciai, tai jau gausi seimyna
QUOTE(padraika22 @ 2011 10 16, 14:23)
man labai grazu dideles seimos, bet gaila, kad tokios dazniausia buna nelabai rimtos ir grazios,
man atrodo , kad dažniau tai stereotipas, žmonės linkę labiau akcentuoti tai, kas neigiama.
Aš gausią šeimą laikyčiau 5 ir daugiau vaikų 3-4- vidutiniška.
Priklauso nuo tevu, jei issilavine, rimti, tai 2 vaikai atrodo jau pilna ir gausi seimyna. O jei ne, tai 4... tiesiog kitokie standartai. Isvis daugiau nei 2 vaikai man tai atrodo super prabangos reikalas, gi juos reiks aprengt, uz mokslus sumoketi, apipirkti, kompus ir tt nupirkti kas kiek metu.. net ir padoru darba turint tai nepigu. Saunu tiems kas isgali ta.
QUOTE(Karikima @ 2011 11 06, 03:01)
Priklauso nuo tevu, jei issilavine, rimti, tai 2 vaikai atrodo jau pilna ir gausi seimyna. O jei ne, tai 4... tiesiog kitokie standartai. Isvis daugiau nei 2 vaikai man tai atrodo super prabangos reikalas, gi juos reiks aprengt, uz mokslus sumoketi, apipirkti, kompus ir tt nupirkti kas kiek metu.. net ir padoru darba turint tai nepigu. Saunu tiems kas isgali ta.
pasirodo, laimė gali būti ne piniguose ir ne kompuose. deja nevisi pajėgūs tą suvokti ir viską mato taip, kaip rodo masinė vartotojų kultūra. gal ir gerai?
QUOTE(gineituke @ 2011 01 26, 13:57)
Na ir diskusijos pas jus .
As auginu keturis vaikus. Griztant prie pokalbiu temos, tai augindama tris dar nesijauciau daugiavaike mama. Tik gimus ketvirtajam pjutau, kiek musu daug. Tiesa sakant, nera lengva, nes keliu sau aukstus reikalavimus, noriu viska suspeti - ir su vaikais pabendraut ir namuose tvarkytis ir sau laiko skirti. Tik aisku sau laiko randu maziausiai. Gal todel manau, kad kas kiek nori vaiku, tas tiek tegu ir turi. Man visai nerupi, jei geriausia drauge turi tik viena, vadinasi ji taip nusprende ir priezasciu gali buti begales. Kartais tai, kaip pats gyveni, bandai nejuciom primesti kitiems. Tuomet tampi kategoriskas, lyg tureti daug vaiku butu vienintelis teisingas kelias. Ne, kiekvieno kelias skirtingas, kaip ir mes visi labai skirtingi.
Sekmes jums auginant vaikucius.
As auginu keturis vaikus. Griztant prie pokalbiu temos, tai augindama tris dar nesijauciau daugiavaike mama. Tik gimus ketvirtajam pjutau, kiek musu daug. Tiesa sakant, nera lengva, nes keliu sau aukstus reikalavimus, noriu viska suspeti - ir su vaikais pabendraut ir namuose tvarkytis ir sau laiko skirti. Tik aisku sau laiko randu maziausiai. Gal todel manau, kad kas kiek nori vaiku, tas tiek tegu ir turi. Man visai nerupi, jei geriausia drauge turi tik viena, vadinasi ji taip nusprende ir priezasciu gali buti begales. Kartais tai, kaip pats gyveni, bandai nejuciom primesti kitiems. Tuomet tampi kategoriskas, lyg tureti daug vaiku butu vienintelis teisingas kelias. Ne, kiekvieno kelias skirtingas, kaip ir mes visi labai skirtingi.
Sekmes jums auginant vaikucius.
gerai pasakyta
pritariu. nors man atrodo geriausi ir individui, ir visuomenei, kai yra bent trys vaikai šeimoje, to negalima primesti visiems. nes nevisi išgali auginti daugiau vaikų (dažnai net vienas yra per daug). bet kalbu ne apie finansus, o dėmesį, meilę, kantrybę, lygybę ir t.t.
visgi, kai yra keli broliai ir seserys, palaidojus 45 metų mamą jautiesi mažiau vienišas, turi artimų žmonių. kai tėvas guli mirties patale, tau gali padėti brolis, sesuo - pabūti, paslaugyti, aplankyti. kai tu pats užsimuši su sutuoktiniu autoavarijoj, ramiau, nes žinai, kad tavo sesuo nepaliks tavo kūdikių likimo valioje ir t.t. man gera, nes turiu daug artimų žmonių: ir pakalbėti, ir pasibarti, ir pasiguosti. taip gera kartu. nė už ką neatimčiau šitos palaimos iš savo dukrų man ŠEIMA visada buvo didžiausia vertybė.
kol kas turiu dvi dukras: auginti nesunku. noriu kokių keturių.
aš pati auginu du vaikiukus ir jei viskas sklandžiai vyks norėčiau ir pagranduko. Aš už tai, kad neauginti vieną vaikiuką. Visuomet sakau, kodėl reikia skriausti vaiką ir jį palikti vieną gyvenimo kelyje, kai jau nebus artimųjų. Pvz. mūsų giminėje vaikų mažiausiai būna du, vidutiniškai auginami trys vaikiukai. Kai mano promočiutė jau sirgo, tai vieną mėnesį pagyvendavo pas vieną dukrą, kitą-pas kitą, o trečią-pas dar vieną. Dar buvo ir sūnus. O jei promočiutė būtų turėjusi vieną vaiką, tai būtų buvę sunkoka vienai dukrai nukaršinti...o dabar su pasidėjimu po biškį pasiskirstydami, nepervargdami promočiutę palydėjo į paskutiniuosius metus. Aš už tai, kad šeimoje augtų tikrai ne vienas vaikas. O kiek jau yra daug, tai čia kiekvieno požiūris. žinau šeimyną, kuri augina vieną vaiką ir sako viskas daugiau nebe ir taip jau daug
Jau nuo seno 4 vaikai man atrodydavo daug. Nors gal pati kada tiek turesiu, nezinau Dabar sakau, kad noriu 2-3, bet vis pasvajoju apie dar didesne seima
Tik nepritariu, kad vienturtis artimiesiems mirus liks visiskai vienas. Giminiu mes nesirenkam, todel jie ne visada yra tokie artimi kaip sutuoktinis ar draugai. Mano vyras is 8 vaiku seimos, dar kruvos pusbroliu, pusseseriu ir t.t., bet tikrai ne kiekvienu ju gali pasikliauti, kai sunku. Ypac jei tie sunkumai su pinigais susije
Tik nepritariu, kad vienturtis artimiesiems mirus liks visiskai vienas. Giminiu mes nesirenkam, todel jie ne visada yra tokie artimi kaip sutuoktinis ar draugai. Mano vyras is 8 vaiku seimos, dar kruvos pusbroliu, pusseseriu ir t.t., bet tikrai ne kiekvienu ju gali pasikliauti, kai sunku. Ypac jei tie sunkumai su pinigais susije
QUOTE(Karikima @ 2011 11 06, 03:01)
labai abejoju ar vaikams tie kompiuteriai atnes laime. manau kad ne piniguose laime. be to, vaiku norai dideli, tai nereiskia, kad juos reikia pildyti. kompiuterio ir 5 vaikams vieno uztenka. jei jo isvis nera tai ir gerai. na nebent vaikas studentas, tada jau kompiuterio reikia. kazkas baisaus kai pradinukai jau ismaniuosius telefonus nesiojasi, asmeniniai kompiuteriai ir pan. tokie vaikai labai nekokie daznokai uzauga, ypac jei mama viena diena nebeturi pinigu nupirkti geresni telefona nei kaimyno. as pati mokslus baigiau dirbdama kad galeciau susimoketi uz studijas. mano brolis ne tik kad nemokejo uz mokslus bet ir pacia didziausia stipendija gaudavo. kitas brolis nebaige aukstojo. zodziu, ne vienam tevai nepirkinejo nei konpiuteriu nei uz mokslus mokejo. kas nori mokintis tas mokosi ir be tevu pinigu. esu labai laiminga kad mes buvom tryse nors pinigu bei geru rubu truko, bet nekeisciau rubu i brolius
Tai labai individualu. Vieni sako stop turėdami pora vaikučių. Manau gerai, jeigu suvokia, kad tokia šeima jiems yra džiaugsmas, o daugiau jau būtų našta. Jeigu širdis liepia turėti 4 - 6 kodėl gi ne, jeigu prie širdies prisideda ir protas, kuris apskaičiuoja, kad sugebėsi jais pasirūpinti