Įkraunama...
Įkraunama...

Kelių asmenų šeima jums atrodo gausi?

Na ir diskusijos pas jus doh.gif .

As auginu keturis vaikus. Griztant prie pokalbiu temos, tai augindama tris dar nesijauciau daugiavaike mama. Tik gimus ketvirtajam pjutau, kiek musu daug. Tiesa sakant, nera lengva, nes keliu sau aukstus reikalavimus, noriu viska suspeti - ir su vaikais pabendraut ir namuose tvarkytis ir sau laiko skirti. Tik aisku sau laiko randu maziausiai. Gal todel manau, kad kas kiek nori vaiku, tas tiek tegu ir turi. Man visai nerupi, jei geriausia drauge turi tik viena, vadinasi ji taip nusprende ir priezasciu gali buti begales. Kartais tai, kaip pats gyveni, bandai nejuciom primesti kitiems. Tuomet tampi kategoriskas, lyg tureti daug vaiku butu vienintelis teisingas kelias. Ne, kiekvieno kelias skirtingas, kaip ir mes visi labai skirtingi.

Sekmes jums auginant vaikucius.
Atsakyti
QUOTE(gineituke @ 2011 01 26, 02:57)
Na ir diskusijos pas jus  doh.gif .

As  auginu keturis vaikus. Griztant prie pokalbiu temos, tai augindama tris dar nesijauciau daugiavaike mama. Tik gimus ketvirtajam pjutau, kiek musu daug. Tiesa sakant, nera lengva, nes keliu sau aukstus reikalavimus, noriu viska suspeti - ir su vaikais pabendraut ir namuose tvarkytis ir sau laiko skirti. Tik aisku sau laiko randu maziausiai. Gal todel manau, kad kas kiek nori vaiku, tas tiek tegu ir turi. Man visai nerupi, jei geriausia drauge turi tik viena, vadinasi ji taip nusprende ir priezasciu gali buti begales. Kartais tai, kaip pats gyveni, bandai nejuciom primesti kitiems. Tuomet tampi kategoriskas, lyg tureti daug vaiku butu vienintelis teisingas kelias. Ne, kiekvieno kelias skirtingas, kaip ir mes visi labai skirtingi.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif aš taip pat mąstau jai nori žmogus gali viską...tik reikia veikti lotuliukas.gif
Atsakyti
Nematau jokios palaimos, kai nesuduri galo su galu. Ne visos šeimos gali sau leisti auginti daug vaikų. Vis tos finansinės problemos ax.gif Ir nesakykit, kur du, ten it trečiam prie sriubos lėkštės vietos atsiras. Vien sriuba vaiko neužkiši. Kai turi pastovias ir pakankamas pajamas, kurios užtikrina gausios šeimos išgyvenimą, kodėl negimdyti daug vaikų. O jei ne, būtina tai įvertinti. Jei būtų Lietuvoje darbo vietų ir niekas neišvažiuotų dirbti svetur, pakaktų ir 2 vaikų, kad tauta išliktų. Jei bus tokia politika, kaip dabar, greit ir 4-5 vaikų neužteks, norint, kad tauta išliktų.
[/quote]

gerai pastebėta
Atsakyti
QUOTE(gineituke @ 2011 01 26, 11:57)
Na ir diskusijos pas jus  doh.gif .

As  auginu keturis vaikus. Griztant prie pokalbiu temos, tai augindama tris dar nesijauciau daugiavaike mama. Tik gimus ketvirtajam pjutau, kiek musu daug. Tiesa sakant, nera lengva, nes keliu sau aukstus reikalavimus, noriu viska suspeti - ir su vaikais pabendraut ir namuose tvarkytis ir sau laiko skirti. Tik aisku sau laiko randu maziausiai. Gal todel manau, kad kas kiek nori vaiku, tas tiek tegu ir turi. Man visai nerupi, jei geriausia drauge turi tik viena, vadinasi ji taip nusprende ir priezasciu gali buti begales. Kartais tai, kaip pats gyveni, bandai nejuciom primesti kitiems. Tuomet tampi kategoriskas, lyg tureti daug vaiku butu vienintelis teisingas kelias. Ne, kiekvieno kelias skirtingas, kaip ir mes visi labai skirtingi.

Kaip puikiai pasakyta!!! g.gif 10 balu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Daugiavaikė šeima man jau atrodo nuo 4 vaikų. ax.gif
Atsakyti
Atidžiau pažvelkit į save,kuo mes tapome?Visur skaičiuojame tuos pinigus,bijomės nepritekliaus...O ar turit dar gyvus senelius?tegul papasakoja apie pokario laikus,tegul papasakoja apie sibirą...Dabar visi tik ir aimanuoja-reikia laiko sau,reikia pinigų.Pagalvokit,juk moters darbas pokaryje buvo itin sunkus,nebuvo nei mikrobangių ,nei skalbimo mašinų.Paprastas arbatinukas dabar užkaista per 2 min.O ar įsivaizduojat arbatos gaminimą be elektros ir dujų?
Tai va,o dabar pažiūrėkim kokio dydžio šeimos buvo tuomet.Dar norėjau atkreipti dėmesį,kad "smetoniškos" lietuvos turtingieji nebuvo daugiavaikiai.Ar susimastėt,kad mes išlikom tik todėl,kad kad mūsų senelės ir seneliai augino po 4-6 vaikus.
Atsakyti
QUOTE(Givaldi @ 2011 01 27, 22:51)
Atidžiau pažvelkit į save,kuo mes tapome?Visur skaičiuojame tuos pinigus,bijomės nepritekliaus...O ar turit dar gyvus senelius?tegul papasakoja apie pokario laikus,tegul papasakoja apie sibirą...Dabar visi tik ir aimanuoja-reikia laiko sau,reikia pinigų.Pagalvokit,juk moters darbas pokaryje buvo itin sunkus,nebuvo nei mikrobangių ,nei skalbimo mašinų.Paprastas arbatinukas dabar užkaista per 2 min.O ar įsivaizduojat arbatos gaminimą be elektros ir dujų?
  Tai va,o dabar pažiūrėkim kokio dydžio šeimos buvo tuomet.Dar norėjau atkreipti dėmesį,kad "smetoniškos" lietuvos turtingieji nebuvo daugiavaikiai.Ar susimastėt,kad mes išlikom tik todėl,kad kad mūsų senelės ir seneliai augino po 4-6 vaikus.

thumbup.gif gerulis postas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Givaldi @ 2011 01 27, 21:51)

Tai ką dabar, grįžti į pokario laikus? Kas buvo, pražuvo, taip gyveno visi tada, o dabar atėjo kiti laikai ir neverta gręžiotis atgal. Mūsų protėviai, seneliai ir tėvai ir mes patys dabar ir stengiamės gerinti savo ir vaikų gerbūvį, kad nereikėtų grįžti prie to paties. Negi jūs ir savo vaikams nuolat zyziat apie "anuos" laukus, ar neatrodo, kad taip žlugdot vaikus, nes jie jaučiasi kalti, jei nori kokio gero daikto ar sočiai pavalgyti?
O tokios šeimos buvo didėlės todėl, kad nebuvo normalios kontracepcijos, apie vaisingumą žmonės ne ką teišmanė, o iš daugelio pagimdytų, daug ir mirdavo, nes tiesiog niekas negydydavo, medicina nebuvo pažengusi, o ir tėvai turėdami tokį būrį vaikų, visų idealiai nesužiūrėdavo. Todėl išlikdavo tik stipriausieji, kaip sakoant, natūrali atranka, taip kaip gamtoje...
Dėl ko kilo toks progresas technologijoje, medicinoje ir visur kitur? Todėl kad žmonės nenorėjo taip gyventi, o jūs kažkodėl norite?
Atsakyti
QUOTE(Brunetė30 @ 2011 01 27, 22:05)
Tai ką dabar, grįžti į pokario laikus? Kas buvo, pražuvo, taip gyveno visi tada, o dabar atėjo kiti laikai ir neverta gręžiotis atgal. Mūsų protėviai, seneliai ir tėvai ir mes patys dabar ir stengiamės gerinti savo ir vaikų gerbūvį, kad nereikėtų grįžti prie to paties. Negi jūs ir savo vaikams nuolat zyziat apie "anuos" laukus, ar neatrodo, kad taip žlugdot vaikus, nes jie jaučiasi kalti, jei nori kokio gero daikto ar sočiai pavalgyti?
O tokios šeimos buvo didėlės todėl, kad nebuvo normalios kontracepcijos, apie vaisingumą žmonės ne ką teišmanė, o iš daugelio pagimdytų, daug ir mirdavo, nes tiesiog niekas negydydavo, medicina nebuvo pažengusi, o ir tėvai turėdami tokį būrį vaikų, visų idealiai nesužiūrėdavo. Todėl išlikdavo tik stipriausieji, kaip sakoant, natūrali atranka, taip kaip gamtoje...
Dėl ko kilo toks progresas technologijoje, medicinoje ir visur kitur? Todėl kad žmonės nenorėjo taip gyventi, o jūs kažkodėl norite?

doh.gif Jai visi kurtu šeimas tik iš materialios pusės tai tokia maža šalelė kaip Lietuvėlė senei būtų išnykus...sunkūs laikai buvo, yra ir bus niekada nebuvo lengva kiekvienam amžiui buvo sunkumu, buvo karų buvo skurdo, ir pokaryje buvo sunku atsigaut žmonėms, bet kas tikrai norėjo šeimos norėjo vaikų visada kūrė jas ir kurs, kas norejo ir apsisaugot mokejo ir tais laikais mano močiutės pasakojimu, tik medicina beabejo tobulejo, viskas tobuleja, tais laikais buvo tų laikų atradimai, pagal tų laikų technologijas, mokslas niekada vietoj nestovėjo, juk gimdavo genijai, kaip ir dabar..
kaip vaiką auklesim taip ir išmoks vertint gyvenimiškas vertybes o ne daiktus...čia tik nuomone mano...nieko nenoriu įžeist....na smetoniškais laikais manau del to ir buvo visos šeimos daugiavaikes nes buvo vertinama šeima, jos tradicijos ir vertinamas pats gyvenimas o ne materialūs dalykai...
drinks_cheers.gif kiek žmonių tiek ir nuomonių thumbup.gif
Pinigai svarbu....bet ne patys svarbiausi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo samantila: 28 sausio 2011 - 10:18
QUOTE(Brunetė30 @ 2011 01 28, 10:05)

deja deja....vaikus žlugdau ne aš,vaikus žlugdo pati valstybė kartu su tais ,kur augina tik po vieną.
Pagal jus didžioji dauguma lietuvių-nevykusios kontracepcijos aukos???
Progresas tai kilo,bet dėl to mes imame užmiršti kas esame,mažiau bendraujame .mažiau susitinkame.Būtent tas pats progresas padaro mus bejausmius kompiuterio ekrano skaitytojus ir rašytojus,be gyvos emocijos,be tikrų ašarų...Būtent progresas verčia mus dirbti nuo ryto iki vakaro,o kai vaikas nori atsisėsti ant kelių,sakom "nelysk aš pavargau per dieną".Tiek to,tema tai ne apie progresą...
Atsakyti
QUOTE(Givaldi @ 2011 01 30, 09:28)
deja deja....vaikus žlugdau ne aš,vaikus žlugdo pati valstybė kartu su tais ,kur augina tik po vieną.
Pagal jus didžioji dauguma lietuvių-nevykusios kontracepcijos aukos???
  Progresas tai kilo,bet dėl to mes imame užmiršti kas esame,mažiau bendraujame .mažiau susitinkame.Būtent tas pats progresas padaro mus bejausmius kompiuterio ekrano skaitytojus ir rašytojus,be gyvos emocijos,be tikrų ašarų...Būtent progresas verčia mus dirbti nuo ryto iki vakaro,o kai vaikas nori atsisėsti ant kelių,sakom "nelysk aš pavargau per dieną".Tiek to,tema tai ne apie progresą...

thumbup.gif
Atsakyti
Atsakant i tema, gausi seima man, kai seimoje yra 3 ir daugiau vaiku. Pati dar noreciau vieno, bet daugiau ne. Kodel? Noresis man savo vaika ateityje pastatyti ant koju, isleisti i mokslus, duoti kazkoki pagrinda po kojomis. Neesu savanaude, man labai grazu dideles seimos, ypac zavi ta ateities vizija, kuomet po daugelio metu suseda visi prie vieno stalo su savo seimomis, vaikais, anukais. Bet konkreciai savo seimoje, daugiau dvieju vaiku savo vizijose nematau biggrin.gif Daugiavaikes mamytes apskritai yra didvyres, kiek kantrybes, meiles, uzsispyrimo, silumos juose. Cia kazkur temoje perskaiciau, kad kazkas 3 vaikus turincia seima jau laiko asocialia unsure.gif labai negraziai nuskambejo, visgi asocialumas mano galva, kuomet vaikai vaiksto basi, purvini, alkani, o tevai taurele kelnoja.
Tiek, kad abejuose barikadu pusese (daugiavaikiu ir 1-2 vaiku mamyciu) labai kategoriskos nuomones. Kad ir paskutinis postas, kad jos vaikus zlugdo valstybe ir tie, kur augina po viena. Paprasciausiai naturalus klausimas kyla, ka tokia seima, kaip mano, daro jusu vaikui? Juk esme yra ne kiek vaiku augini, o kaip aukleji, kaip bendrauji, kaip mokai, kokias vertybes diegi. Mano vaikas auga vienas, bet mes nuo pat mazuliuko, mokom dalintis, draugauti, aiskinam, kad buti savanaudziam negrazu. Nors jis auga pas mane vienas, bet niekas kaip apie karalaiti nesokineja, moka aplink save apsitvarkyti, kad nereiktu paskui sekioti ir rinkti.
As suprantu, kad musu visuomene, su tokia valdzia ir tokiu siuolaikiniu visu mastymu, supriesina visus, kad net paprasciausiomis temomis diskutuojama pastacius ketera. Atrodo niekas nepuola, o esam gynybineje pozicijoje. Taip kalbu perskaicius sia tema. Toks jausmas, kad dauguma cia teisinasi, kodel pasirinko taip, o ne kitaip. O kokio velnio teisintis? Jei seima nusprende susilaukti daugiau vaiku, tai ju sprendimas kaip ir tu seimu, kurios nusprende turet nedaugiau 1 ar 2. Truputi tolerancijos vieni kitiems 4u.gif Kiekvienas renkames kas mus geriausia, o kaip kitas pasirenka tai mazu maziausiai kitu reikalas.
Atsakyti