Įkraunama...
Įkraunama...

Kelių asmenų šeima jums atrodo gausi?

QUOTE(DiJuKe* @ 2010 10 25, 08:45)
O man svarbu keliones, mokslas ir pan, o kuo daugiau burnu, tuo maziau lieka pinigu pramogoms, tobulejimui, tuo maziau lieka laiko sau

Gerai sakote, asmeniškai Jūs geriau jau būtumėte tiek neturėjusi, jei vaikus skaičiuojate burnomis ir joms paaukotais pinigais 4u.gif

QUOTE(*Gina @ 2011 01 08, 10:05)
3-?.. Ar siais krizes laikais-ne asocialu? g.gif  g.gif Ar galima sveiku protu tai planuoti?.. blush2.gif Man asmeniskai visai nesenai tokios seimos(kur mazyliai vienas po kito tipena)atrode lb nekaip 4u.gif

Tikrai neplanuokite trečio 4u.gif Jums tikrai neverta stoti į asocialių klubą 4u.gif Dar kaimynai ką ne taip pagalvos rolleyes.gif
Atsakyti
PAGALVOJau...
dar viskas priklauso ar tu viena ar su vyru.
vat as viena ir du vaikai...turbut esu ziauriai daugiavaike...dar katinas bigsmile.gif ...nes kai pasišneki, pasiskaitai: kad jau šeimoje DVIESE, o ir tai du vaikus augint sunku, mokslams reik taupyt nuo gimimo, kaip jav...
tai ką apie save mąstyt...

o dar pagalvoju ir apie trečią...ne savo vaiką...bet kas man duos vienai, chichi ir dar vaikai nuo skirtingų tėvų, eina sau išvis..

na galvoju paaugs bernai mano, vis tie reiks mergytę globot pasiimt, jau db krikšto mama ir šiaip jai esu...jei neduos VT, tai bent galės šiaip atvažinėt pas mane, jau paaugus.
Atsakyti
QUOTE(*Gina @ 2011 01 08, 11:05)
Pastarosiomis dienomis as irgi susimasciau kas yra gausi seima.. mastau.gif
1 vaikas-tau jau izvelgiu problema..sveikatoje,santykiuose,asmenybese.. 2-pati ta normu norma thumbup.gif 3-?.. Ar siais krizes laikais-ne asocialu? g.gif  g.gif Ar galima sveiku protu tai planuoti?.. blush2.gif Man asmeniskai visai nesenai tokios seimos(kur mazyliai vienas po kito tipena)atrode lb nekaip 4u.gif Bet sirdis plysta kaip norisi dar pajusti motinyste  nestuke.gif ,kad mazoji neaugtu (vel kaip dicke)-vienturte.. Bet aplinkiniams butu manau lengvas sokas doh.gif Nors turime nuosavus namus(butas)ir darbus vidutiniskus berods..

Iš tiesų,2-normalu,3-riebu,o daugiau-asocialu.Kai žvelgiu į savo 4-tą atžalą ir bandau pagalvoti,kad jos galėjo ir nebūti...
Jei dvejojat-nedvejokit.Gimdykit tiek kiek atrodo jums reikia.Keista,kad leidžiate kaimynams spręsti,kokie esat iš tikrųjų.Kažkaip lietuviai vis dairosi į kaimynus ir laukia kaip tie į vertins.Atminkite,jūsų vaikai yra jūsų džiaugsmai (ir vargai).
Pažiūrėkit,turtingųjų vaikai ,dažnai auginami pertekliuje visko,į juos dedama daug nepamatuotų vilčių,o jie kartais nueina tokiais klystkeliais.Ne finansinė padėti yra šeimos stiprumas...
Atsakyti
Jau gailiuos,kad cia isiterpus buvau biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2011 01 09, 15:23)
bet kas man duos vienai,

Duos smile.gif Gali globoti-įsivaikinti ir vieniši žmonės 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(DiJuKe* @ 2010 10 25, 09:45)
O jums nesinori gyventi dabar? As noriu gyventi dabar, nes kol vaikai uzaugs ir man pelengves, manes gali ir nebelikti ant sios zemes.  O man svarbu keliones, mokslas ir pan, o kuo daugiau burnu, tuo maziau lieka pinigu pramogoms, tobulejimui, tuo maziau lieka laiko sau

As noreciau apginti DiJuKe nuomone. Suprantu, ka zmogus nori pasakyti.As vaiku kol kas neturiu, bet arteju  prie 30 mecio, taigi tenka vis dazniau pagalvoti vaiku tema,  pasvarstyti mazdaug dabar arba niekada. Kazkada zalioje jaunysteje yra teke dirbti aukle uzsienyje. Ta patirtis gerokai atgrase nuo vaiku, geram desimtmeciau. Ir ne tik mane, bet daugely mano kartos paneliu ( kurioms teko au-pair padirbeti, linkejimai! drinks_cheers.gif ) , kibo visos y mokslus, vaikus nukeldamos ateiciai. Man tikrai svarbus mano asmeninis laikas, megstu ramybe, savotiska meditacija, keliones, knygas, studijas, megstu gilinti zinias, tapyti.. tiek dar visko noreciau isbandyti, ismokti. Su vaikais man nuobodu... ( oi kokia nepopuliari busiu doh.gif ). O dar buitis, tiesiog virsti aptarnaujanciuoju personalu, kad atliepti visu poreikius. Diena is dienos valgio virimas ,valymas, skalbimas...Gaila man toki brangu laika eikvoti tokiems niekams doh.gif  doh.gif  doh.gif Oi didele egoiste esu..Neisizeiskite moterys, mamytes, diskutuoju su savimi, nes, kaip minejau jau ir butu laikas del vaiku apsispresti. Beje vyra turiu pati geriausia, nuostabiausia, esame 6 metus kartu. Gera mums kartu. Atrodo vaikas sudrumstu musu idile, neliktu laiko vienas kitam, nebutu tiek demesio ir svelnumo... wub.gif  Savotiskai pavydziu toms gamtos apdovanotosioms moterims, kurios zino kiek vaiku nori tureti,  zino, kad tikrai nori, nepavargsta jais rupintis. As laukiu to zinojimo, instinktu prabudimo, ar gamtos sauksmo, bet deja bunda saltas protas ir  vesi egoizmas doh.gif. Ir nezinau ar cia gerai ar blogai, kaip paziuresi.
Brangioji,su laiku visų mūsų neliks ant šios žemės.Asmeninio tobulumo - taip pat.
Mamyciukas, neliks ir jusu vaiku ir jusu vaiku vaiku viena diena. Nieko neliks. Visis sukames amziname gyvybes rate, ar karmos rate, kaip kam patinka gimstame ir mirstame. Nieko naujo ant svieto.
Arciau temos. Sutinku del to, kad jeigu yra vienas vaikas, tai turi buti ir antras. Vienas vaikas yra juodziausias tevu egoizmas, netgi juodesnis uz manaji " neivienovaikokolkas" 4u.gif
Ir man nevisai nuosirdus atrodo kai kuriu mamyciu dziugavimas, kad oi kokia laime vaikus auginti, gal ir laime nekompetetinga cia esu lotuliukas.gif, realybeje gi kitaip yra, paziurekite kad ir cia, forume, moterys guodziasi, kad pavargo, kad uzsisedejo, kad su vaiku nesusitvarko ir tt. Kai vaikai uzauga tada jau jie guodziasi is serijos " mama kisasi i mano gyvenima, nors jau esu suaugusi".
Atleiskite uz nepopuleria nuomone.
Papildyta:
kazkaip netaip sucitavau, persiprasau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(moodybluz @ 2011 01 12, 10:06)
Brangioji,su laiku visų mūsų neliks ant šios žemės.Asmeninio tobulumo - taip pat.
Mamyciukas, neliks ir jusu vaiku ir jusu vaiku vaiku viena diena. Nieko neliks. Visis sukames amziname gyvybes rate, ar karmos rate, kaip kam patinka gimstame ir mirstame. Nieko naujo ant svieto.
  Arciau temos. Sutinku del to, kad jeigu yra vienas vaikas, tai turi buti ir antras. Vienas vaikas yra juodziausias tevu egoizmas, netgi juodesnis uz manaji " neivienovaikokolkas" 4u.gif
  Ir man nevisai nuosirdus atrodo kai kuriu mamyciu dziugavimas, kad oi kokia laime vaikus auginti, gal ir laime nekompetetinga cia esu lotuliukas.gif, realybeje gi kitaip yra, paziurekite kad ir cia, forume, moterys guodziasi, kad pavargo, kad uzsisedejo, kad su vaiku nesusitvarko ir tt. Kai vaikai uzauga tada jau jie guodziasi is serijos " mama kisasi i mano gyvenima, nors jau esu suaugusi".
  Atleiskite uz nepopuleria nuomone.
Papildyta:
kazkaip netaip sucitavau, persiprasau  smile.gif

nesutinku tongue.gif
Atsakyti
Pagalvojau iš savo varpinės.
Turiu 2. Buvom pasiryžę ir trečiam.(Turbūt buvo nelemta)
Bet, dabar tokia mintis jau nutolusi. Sulig skaičiumi 4 (vaikai), man prasideda gausios šeimos sąvoka. Bent jau aš, nenorėčiau tiek.
Ir tai galiu pagrįsti savo gyvenimiška patirtim.
Auginau vaikus, dirbau, po to 10 metų studijavau, dirbau ir tebedirbu. Vaikus auginti nebuvo lengva. nebuvo jie ramūs, naktimis ištisai nemiegojo. Kol mažajam sukako 3 metai, buvau juodai nusikalusi. Kokius 10 metų namuose vyravo ištisinis klegesys. tikrai turėjom ką veikti ir su 2. O kartais taip norėdavosi pajausti tiesiog tylą ir ramybę. Ta tyla ir ramybė pamažu ateina į mūsų namus dabar, kai vienam 18.
Kokios tikros atostogos gali būti su dideliu būriu vaikų. Man net galvoje netelpa. tai ta pati būtis, tik kitoje dislokacijos vietoje.
Kažkuri čia rašėte, kad tik gyvenant dėl kitų, dėl savo vaikų, galima įprasminti savo gyvenimą. Tai kaip tada moterys be vaikų, jų gyvenimas beprasmis?

Mano požiūriu - gyvenimas, ne tik gyvenimas dėl kitų, auka kažkam. Vaikai yra sudėtinė gyvenimo dalis, bet ne pats gyvenimas. Mano gyvenime moteris ne tik motina, o vyras ne tik tėvas. Tai žmonės patys savaime, su savais poreikiais. Aš nenoriu būti sumamėjusi moteris, aš noriu būti žmogumi, į kurį telpa ir mama, ir moteris, noriu skirti laiko studijoms, knygų skaitymui, hobiui, noriu su vyru ar vaikais išvykti slidinėti, išvažiuoti dviračiais ir t.t. Be to, noriu dirbti. Visą tai aš turiu dabar, kai dar nenusenau, kai vaikai jau dideli, o mes dar pakankamai jauni. bet nežinau kaip būtų, jei šeimoje būtų 4 vaikai.
Dar kas baido mane nuo minties apie didelę šeimą - buitis. Tai ta pati elementari kasdienė buitis - indai, maistas, skalbiniai, tvarka, švara, spintos, lentynos... Tie darbai patys nepasidaro. Ir nors tai darom visi kartu, didesnis visų tų darbų kiekis manęs nedžiugintų.
Tokia būtų mano pozicija šiuo klausimu.
Atsakyti
QUOTE(*Mėnulis* @ 2011 01 24, 17:06)
Pagalvojau iš savo varpinės.
Turiu 2. Buvom pasiryžę ir trečiam.(Turbūt buvo nelemta)
Bet, dabar tokia mintis jau nutolusi. Sulig skaičiumi 4 (vaikai), man prasideda gausios šeimos sąvoka. Bent jau aš, nenorėčiau tiek.
Ir tai galiu pagrįsti savo gyvenimiška patirtim.
Auginau vaikus, dirbau, po to 10 metų studijavau, dirbau ir tebedirbu. Vaikus auginti nebuvo lengva. nebuvo jie ramūs, naktimis ištisai nemiegojo. Kol mažajam sukako 3 metai, buvau juodai nusikalusi. Kokius 10 metų namuose vyravo ištisinis klegesys. tikrai turėjom ką veikti ir su 2. O kartais taip norėdavosi pajausti tiesiog tylą ir ramybę. Ta tyla ir ramybė pamažu ateina į mūsų namus dabar, kai vienam 18.
Kokios tikros atostogos gali būti su dideliu būriu vaikų. Man net galvoje netelpa. tai ta pati būtis, tik kitoje dislokacijos vietoje.
Kažkuri čia rašėte, kad tik gyvenant dėl kitų, dėl savo vaikų, galima įprasminti savo gyvenimą. Tai kaip tada moterys be vaikų, jų gyvenimas beprasmis?

Mano požiūriu - gyvenimas, ne tik gyvenimas dėl kitų, auka kažkam. Vaikai yra sudėtinė gyvenimo dalis, bet ne pats gyvenimas. Mano gyvenime moteris ne tik motina, o vyras ne tik tėvas. Tai žmonės patys savaime, su savais poreikiais. Aš nenoriu būti sumamėjusi moteris, aš noriu būti žmogumi, į kurį telpa ir mama, ir moteris, noriu skirti laiko studijoms, knygų skaitymui, hobiui, noriu su vyru ar vaikais išvykti slidinėti, išvažiuoti dviračiais ir t.t. Be to, noriu dirbti. Visą tai aš turiu dabar, kai dar nenusenau, kai vaikai jau dideli, o mes dar pakankamai jauni.  bet nežinau kaip būtų, jei šeimoje būtų 4 vaikai.
Dar kas baido mane nuo minties apie didelę šeimą - buitis. Tai ta pati elementari kasdienė buitis - indai, maistas, skalbiniai, tvarka, švara, spintos, lentynos... Tie darbai patys nepasidaro. Ir nors tai darom visi kartu, didesnis visų tų darbų kiekis manęs nedžiugintų.
Tokia būtų mano pozicija šiuo klausimu.

drinks_cheers.gif Jūs kalbate mano žodžiais, bet aš nesugalvojau, kaip viską apibūdinti, o Jūs parašėte labai tiksliai thumbup.gif Aš taip pat auginu 2 vaikus. Dirbu. Dukrytei 3,5 metų. Ištisai serga. Iškyla problema, kur vaiką palikti, kai suserga. O jei būtų 2 ar 3 vaikai nedideliu amžiaus skirtumu. Kaip tada? Turėčiau nedirbti. Pasiilgau ramybės, tylos ir laiko savo pomėgiams. Pasiilgau švaros. Labai noriu, kad visi daiktai pagaliau turėtų savo vietą, o ne būtų iškilnoti aukštybėse. Pabodo išmėtyti vaiko žaislai ir kiti daiktai, kurie pakliūva jai po ranka. Puiku, kai šeimos nori auginti daugiau nei 2 vaikus. Bet ši misija ne man, nors visada svajojau apie didelę šeimą. Bet judri ir žingeidi dukrytė sustatė viską į savo vietas.
Atsakyti
Kiekvienam savaip varpai skamba is savo varpines ax.gif
Mano varpinej-varpai saukiasi.. wub.gif
Gal del to,kad pirmagime jau didele..o mazoji begalo nuostabi,rami,jokiu bedu bedeliu.. wub.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gina: 24 sausio 2011 - 19:40
QUOTE(*Gina @ 2011 01 24, 19:39)
Kiekvienam savaip varpai skamba is savo varpines ax.gif
Mano varpinej-varpai saukiasi.. wub.gif
Gal del to,kad pirmagime jau didele..o mazoji begalo nuostabi,rami,jokiu bedu bedeliu.. wub.gif  rolleyes.gif

Tai žinoma, kad savaip skamba. Negali būti viskas vienodai.
Atsakyti
4u.gif Sveikos mamos įsiterpsiu kad kiekviena šeima renkasi savo kelią: vieni laime mato savo vaikuose, kad va kažkas liks po manęs-tai mano vaikai, o kiti laime randa savo mėgiamame darbe, karjeroje ir vaikai jiems yra kliūtis....mes auginame pupas dvi nėra sunku buvo ir tų ligelių ir nedarbo dienų bet kai vaikas akyse auga keičiasi bręsta, senus vargus keičia nauji kitokie, pradedi pasiilgti tos naivios mažylio kūdikystės ir vėl iš naujo, tos pirmos šypsenos pirmojo žodelio, pirmo žingsnelio, jausti kad be tavęs šitie žmogeliukai gyvent neįstengtų ir...sakau mums tai nera sunku nes tai vaikai , kurie be vargo ir džiaugsmo neužaugs.Žinot nuomone apie vaikus ir šeimą dar susiformuoja kai mus pačius augino, auklėjo...Pati asmeniškai norėčiau trijų, nors esu iš 8vaikų savo tėvams bigsmile.gif , tai būtų jau riba na bet kaip bus ateitį nieks nežino....bet tiek daug tikrai nesinori nes kaip bebūtų esi priverstas galvoti ir apie pinigėlius.... verysad.gif Štai tokia mano nuomonė....
o juk kiek žmonių tiek ir nuomonių... thumbup.gif
Atsakyti