Įkraunama...
Įkraunama...

Kelių asmenų šeima jums atrodo gausi?

Kažkada 4 atrodė jau ui kiek daug, o dabar visai nedaug mūsų tėr. Ir 5 vaikai dar nebūtų labai daug, o va 6 jau oho - daug (čia pagal mašinas ir aš skaičiuoju - 8-vietę jau sudėtingiau nei 7-vietę rasti). biggrin.gif
Atsakyti
Mūsų 9 vietė dėl visą ko lotuliukas.gif
Atsakyti
Jei prie stalo sėda 10 asmenų, tai jau, mano galva, yra daug.
Atsakyti
man jau keturi vaikai atrodo daug ax.gif
Atsakyti
Kaip kas supranta tą daug, man daug nėra nei kiek tongue.gif Kiek beturėčiau - man pats tas, nei daug nei mažai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kipshe @ 2008 05 23, 13:01)
Va su 12 vaiku nelabai isivaizduoju  blink.gif bet esu ne su viena seima tokia susidurusi  thumbup.gif Isivaizduokit kaip smagu kai visi suauge grista i namus tevus pasveikint, jei ko reikia padeda, zodziu jei tik galimybes leidzia, as uz tiek kiek Dievulis duoda  bigsmile.gif

QUOTE(neringuska @ 2008 05 28, 16:30)
Po kol mazi , kai daug rupescio ir vargo, tai ir du, trys daug, bet kai jau uzauga, tai tiksliai ir 10 vaiku nera daug, as kartais pasvajoju apie ateiti, kai susirenka i kruva visi vaikai, labai faina wub.gif

Iš tikrųjų labai gražu jei taip būtų,tačiau dažnai realybėje taip nebūna. Sakykim kiek žinau gausių šeimų , pav. žinau vieną 11 , kitą 7 vaikai, jau visi suaugę, bet sakymi ta kur 11 šeima, tai nei vienas vaikas didesnių mokslų nebaigė, tik profesines,na kai kurie nusigyveno, tiesiog nebuvo finansų, nebuvo laiko pastūmėti vaikų kažką siekti, ir tas sugužėjimas nėra toks džiugus , dažnai labai daug pergyvenimų tėvai turėjo, sakykim su kokias trim vaikais kažkas negerai tuo pačiu metu, vienas skiriasi, kitą girtą pagavo. Kur 7 asmenų, tikrai irgi tik viena baigė moklsus ir tai savo pastangom, o kiti na sakykim prastai gyvena, net ne materialine prasme.
Tačiau tikiu, kad yra gražių gausių šeimų, ir joms linkiu sėkmės. 4u.gif
Man gausi šeima , trys ir daugiau vaikų.
Atsakyti
kai turėjau 2 vaikus, atrodė, kad 3 vaikai, jau yra daug, o kai dabar turiu tris- 4 atrodo daug, o trys labai normalu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soni: 21 gruodžio 2008 - 11:28
O man mano 3 vaikai jau daug. Norisi kiekvienam skirti kokybiško dėmesio, tai atima daug laiko, nuskriaustas lieka darbas. verysad.gif Bet kai jie užaugs turėsiu daugiau laiko savo mėgiamam darbui, lauksiu sugužant vaikučių į svečius. wub.gif Tik bijau, kad tos savo mažytės nuoskaudos - kad negaliu dabar atiduoti darbui tiek jėgų kiek norėčiau - neperduočiau vaikams, tegu ir pasąmoningai.

Kažkur internete skaičiau straipsnį apie gausių šeimų vaikų intelekto tyrimus. Išvada buvo, kad penkto vaiko ir sekančių intelektas mažėja, nes tiesiog tėvai pavargsta ir mažiau jiems skiria dėmesio, mažiau lavina. Bendravimas su vyresniaisiais broliais ir seserimis neatstoja bendravimo su tėvais.

Intelektas, aišku, ne pagrindinis rodiklis, svarbu, kad vaikas būtų laimingas ir rastų vietą gyvenime. Bet vis tiek minčių pamąstymui yra. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Soni @ 2008 12 21, 11:28)
kai turėjau 2 vaikus, atrodė, kad 3 vaikai, jau yra daug, o kai dabar turiu tris- 4 atrodo daug, o trys labai normalu  biggrin.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif mano mintys mirksiukas.gif tik jau pasikeite,kad 5 yra daug, o 4 normalu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burka: 24 gruodžio 2008 - 19:56
QUOTE(mamutas @ 2008 12 22, 18:29)
Kažkur internete skaičiau straipsnį apie gausių šeimų vaikų intelekto tyrimus. Išvada buvo, kad penkto vaiko ir sekančių intelektas mažėja, nes tiesiog tėvai pavargsta ir mažiau jiems skiria dėmesio, mažiau lavina. Bendravimas su vyresniaisiais broliais ir seserimis neatstoja bendravimo su tėvais.

Briedas visiškas cool.gif Mano šeštas vaikas daug protingesnis, nei kažkada buvo pirmagimis cool.gif Todėl kad jauna būdama dar ir savo pramogomis rūpinaus, ne tik vaiko. Su amžiumi tėvai kaip tik daugiau atsakomybės ir kantrybės įgyja. Taigi... smile.gif

Čia gal tas tyrimas labiau jaunoms šeimoms pritaikytas, kai vaikai gimsta vienas po kito, per kelis metus jau ir būrys... Ir tai, nėra taisyklių be išimčių. Kiekvienas vaikas - amenybė. Manau, kad intelektas ne nuo vaiko gimimo sekos priklauso.

Panašią situaciją vakar girdėjau per žinias. Kalbėjo, kad atseit dabar labai daug blogai kalbančių vaikų, labai daug darbo logopedams, nes tėvai per mažai skiria laiko vaikams, kad vaikai "bendrauja" su TV ir PC. Ir kaip galėčiau su tuo sutikt, jei vėlgi, mano pirmagimis kalbėt pradėjo 4 metų, antragimis 2,5 tik tik... Ir tai tuo metu, kai apie PC tik svajojom, o reklamom ar importiniais filmukais užkištų TV dar nebuvo. Visi paskesni mano vaikai sakiniais varo jau nuo 1,5 metų...

Na ir pabaigai biggrin.gif Labai dažnai išgirstu kritiką (???) savo adresu, kad mano vaikai išlepinti. Ai, o man malonu... tongue.gif ax.gif Nes, ar įmanoma išlepinti 6 vaikus? Matyt iš šalies geriau matosi. Dėl to ir džiaugiuos thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jėga: 27 gruodžio 2008 - 11:15
Man "daug" atrodo tiek vaiku, su kiek tevai nesusitvarko. Kartais tai gali buti ir 1... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liumba @ 2008 12 27, 20:25)
Man "daug" atrodo tiek vaiku, su kiek tevai nesusitvarko. Kartais tai gali buti ir 1... smile.gif

Puiki mintis thumbup.gif Tokia, sakyčiau, pažvelgianti į visą šitą reikalą iš kitos pusės biggrin.gif Taigi ir man mano ketvertukas vieną dieną atrodo daug, o kitą - juokų reikalas wub.gif Tačiau dažniausiai - pats tas thumbup.gif
Atsakyti