Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee- 3

Vel as su savo pynutem-batonais ax.gif
Atrodo 'mietodom tyka' atradau kame reikalas kodel manieji batoniukai plysinejo. Nezinau ar tai tikra ta priezastis, bet sumazinau mieliu ir atrodo viskas atsistojo i savo vietas. Aisku cia tik pirma karta man taip pavyko, bet tikiuosi ir kiti batoniukai bus tokie wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Comma: 20 birželio 2007 - 21:58
Mergaites, kas dare plikytą tortą su kriaušių kremu? Ar ji labai švelnaus skonio?
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2007 06 25, 09:59)
Mergaites, kas dare plikytą tortą su kriaušių kremu? Ar ji labai švelnaus skonio?


Praeitam puslapyje kaip tik Portuke rašė apie tą tortą. Aš turbūt kitą savaitgalį irgi pabandysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 25 birželio 2007 - 12:30
Na va išbandžiau aš tortą su kriaušėm: labai liuks ir greitai pasigamina. thumbup.gif Naudojau tiesa ne šaldytas vyšnias, bet šviežias, skoniui nepakenkė. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2007 06 15, 10:52)
Dabar vos ne kas savaitę darau citrusinį malonumą. Visiems labbai patinka.

O aš kepiau vyšnią girtuoklę.Super! thumbup.gif Pati netikėjau,kad taip skaniai gausis.Pradžioj išsigandau,kad tos vyšnios bus per aštrios,nes laikia brendyje 4 dienas.Tiesa,pavargau su biskvitu,"stogeliui" kepiua dar vieną,nes gavosi nelabai gražus viršus,tai kad paskui paslėpt visus defektus,padariau tą šokoladinę juostą aplinkui,pasirodo kad iš tikro tai visai nesudėtinga,o vaizdas tai gaunas puikus.Žodžiu,receptas tikrai labai geras.Ačiū,Glacee! 4u.gif
Atsakyti
Prieš kelias dienas kepiau keksiukus pagal "Nepaprasto kekso" receptą bigsmile.gif

Gavosi labai skanūs keksiukai bigsmile.gif clap.gif

user posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eni: 01 liepos 2007 - 16:10
Nerealiai pasiilgau Glacee wub.gif Tikiuosi grizusi i LT rasiu dar sita temele. batonus ir toliau sekmingai kepu. Tik nagus grauziuosi kodel anksciau to daryti nepradejau mirksiukas.gif Visoms geru ir skaniu patiekalu, po keletos dienu jau keliu sparnus namu pusen wub.gif
Atsakyti
Labas visoms smile.gif
Labai trumpam atbėgau, ir nerealiai džiaugiuosi, kad gaminate smile.gif Comma, Eni, Monikutė, tavi, buzhiukas, vilytte, Portukė wub.gif ir aš labai pasiilgau, bet tikrai labai trūksta laiko, tenka miegoti po 4 - 5 valandas doh.gif bet nuo liepos pabaigos atsisakau vieno darbo ir vėl būsiu laisvesnė smile.gif o receptukus vėl pradėsiu kelti anksčiau smile.gif
user posted image
Čia jums smile.gif

Letunė
Tešlos ypatingas minkštumas ir lipnumas yra vienas charakteringų bobų bruožų. Dėl kepimo - tai visuomet reikia orientuotis pagal savo situaciją. Nes įvairiai būna smile.gif Labai džiaugiuosi, kad patiko boba smile.gif

Comma
Dėl tavo batonų, manau, kad tešla nepakankamai išrūgusi. Kita priežastis - perkaršta orkaitė. Bet įtariu, kad veikiau ta pirmoji priežastis.

Elemire
Labai džiaugiuosi, kad tortas patiko smile.gif

sausine

taigi šaunu! Smagu, kad tortas buvo geras ir kad išradingai išėjai iš padėties smile.gif tai tiesiog puiku. Juk svarbu ne tik tvirtai laikytis recepto, bet ir būti lanksčiam ir greitai sugalvoti, kaip išsisukti smile.gif

Eni

ne tik skanūs, bet ir gražūs smile.gif smagu 4u.gif

Monikutė
Išduosiu paslaptį - apsigyvenau čia http://www.alfa.lt/straipsnis/142724, kaip matote, nuotraukos yra Vitos iš vitalinguafranka.com smile.gif Ji maloniai sutiko bendradarbiauti (jau beje, ne pirmą kartą smile.gif Kai kurie receptai yra mano išbandyti, kai kurie ne, bet esu tikra, kad jie yra pagaminami ir bus įdomūs. O čia dėsiu tai, kas tikrai išbandyta - turiu nemažai konservavimo receptų - po truputį įkelsiu, kitų įdomių patiekalų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 10 liepos 2007 - 23:53
Taip kantriai ir ilgai laukę, palauksim tavęs dar ax.gif Žiūrėk nepersitempk ir saugok save:4u: 4u.gif 4u.gif O tuos receptukus būtinai pasižiūrėsiu ir ką nors pabandysiu.
Atsakyti
Taip taip tikrai palauksim 4u.gif drinks_cheers.gif
O tie keksiukai tai man baisiai patiko thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif kad kepu ir kepu juos ir rytoj vėl žadu kept biggrin.gif Negaliu atsivalgyt essen.gif O dar ir svečių bus rolleyes.gif

Atsakyti
Glacee, norejau Tau padėkoti už brownies Cappuccino 4u.gif

Nesigavo tokio grožio kaip Tavo tortukai, bet ne parodai dariau, tad kaip gavosi, taip ax.gif




Atsakyti
Sveikos, kaip ir žadėjau įkeliu konservavimo receptus. Tai yra mano išbandyti ir pamėgti receptai smile.gif Pagrindinė dalis yra konservuojama pagal šiuos receptus, o jeigu ne tingiu tai išbandau dar vieną - kitą smile.gif bet dažniausiai tingiu:))))) nors rūsys paprastai lūžta:))))

Bulgariški agurkėliai
Saldoki, kieti, traškantys - mniam smile.gif recepta radau kuking.net prieš daug metų smile.gif nuo to laiko visuomet juos darau - labai skanu

user posted image
1 l stiklainiui:
1 mažas ropinis svogūnas
5 grūdeliai kvapiųjų pipirų
1 gvazdikėlis
2 maži lauro lapeliai
Marinatas:
0,5 l vandens
4 valg. šaukštai acto 9 proc. = 60 ml
4 arb. šaukšteliai cukraus
2 arb. šaukšteliai druskos (be kaupo, bet ir ne plokšti - normalūs)

Stiklainius pripildyti prieskoniais, agurkais ir užpilti verdančiu marinatu. Sterilizuoti 10 min smile.gif

Bulgariški agurkėliai Nr. 2
irgi iš kukingo smile.gif mniam, visiškai kitokie, nei tie pirmieji, bet irgi labai skanūs. Mano svečiai labai mėgsta gauti dovanų stiklainuką tokių agurkų smile.gif deja, portreto neturiu smile.gif)))

7 1 l stiklainiai,
agurkus užmerkti šaltame vandenyje 6 - 8 valandoms. lapelius - serbentų, vyšnių lapus, krapus išplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir išdžiovinti.
Paruošti česnako skilteles. Stiklainius išplauti ir sterilizuoti, nes juos pripildysime karštus.
Į didelį puodą įpilti
10 stiklinių vandens,
1 st. cukraus
3 valg. šaukštus druskos su vidutiniu kaupu
Užvirinti, įpilti 300 ml 9 proc. acto. Į marinata įmesti agurkus ir laikyti iki užvirimo. Tuo metu sudedame prieskonius į stiklainius, ir dedame agurkus į stiklainius. Aga... karšta, bet rezultatas to vertas smile.gif Marinatą užvirinti ir verdančiu užpilti agurkus. Užsukti. Ir viskas smile.gif

Rauginti agurkai "maskviečiai"
Labai skanūs ir super paprastai gaminami. Vienintelė sąlyga - stiklainius su agurkais reikia laikyti vėsioje patalpoje ir būtinai pastovioje temperatūroje. Aš paprastai žiemai darau 8-10 trilitrių ir išvežu į vieną pažįstamą rūsį smile.gif Agurkai kieti, labai skanūs - tokio paprasto skonio. O kas gali būti geriau? smile.gif

user posted image
Paruošti agurkus, prieskonius - krapus, serbentų, vyšnių lapus, po gabaliuką krienų šaknies, česnako pagal skonį ir stiklainius kaip visuomet. Viską sudėti į stiklainius, įpilti vandens (imu pirktinį, 5-litriuose) ir vienam trilitriui berti 1 valg. šaukštą druskos su kaupu. Uždengti plast. dangteliu ir iš karto į tą patalpą, kurioje laikysite per žiemą smile.gif

Agurkų salotos
o šias salotas darau iš didesnių agurkų
2 kg agurkų, supjaustyti per puse, o po to įstrįžai maždaug 1,5 cm pločio gabaliukais
užpilas:
100 ml 9 proc. acto
100 ml aliejaus
100 g cukraus
2 valg. šaukštai druskos
1 valg. šaukštas maltų juodųjų pipirų
2 valg. šaukštai su kaupu smulkintų česnakų (tarkuoju smile.gif )

Viską sumaišyti, palaikyti 2 - 3 val. Tada arba į šaldytuvą greitam naudiojimui, arba į stiklainius ir sterilizuoti smile.gif

Tęsinys seka smile.gif))))

Papildyta:
Monikutė, Eni
wub.gif

Asarele,
labai džiaugiuosi, kad brownies pavyko smile.gif ačiū ir tau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 13 liepos 2007 - 16:49