Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee- 3

Letune, jei nori nuo biskvito nuimti gražiai popierių, o jis prilipęs - popierių supuršk vandeniu. Geriausia daryti tai su purkštuku, kur skalbiniams drėkinti skirtas. Tik nepersistenk. Sudrėkintas popierius lengvai nusilupa.
Biskvitą rekuomenduoja ataušinti ant grotelių (čia jei ne vyniotiniui). Tik iškepęs biskvitas trapus, aušdamas jis truputi tampa drėgnas.
Tikiuos Glacee mano patarimus nesupeiks ax.gif
Atsakyti
Comma užkrėtė mane tom bandelėm.
Prisikepiau iš pusės normos dvi skardelės. Mniammmmm...... kaip skanu.
Eilinis ačiukas Glacee.
Atsakyti
QUOTE(Letunė @ 2007 06 11, 20:54)
Noriu paklausti:
1. kaip padaryti duonos džiuvėsėlius? Aš juodą naminę duoną , keptą su raugu, supjausčiau  gana plonomis riekelėmis 7 mm ir išdžiovinau orkaitėje, kol jos tapo labai kietos ir sausos. Tada bandžiau smulkinti, bet nepavyko nei su mėsmale, nei kavamale. Galiausiai apmaigius šiek tiek ketaus piestoje grūdau į kavamalę, tai per vargus šiaip taip sumalė. Gal yra geresnių būdų? Turiu dar sudžiovintos duonos, bet nesiryžtu taip su ja vargti. Gal duoną perdžiovinau? Bet bandžiau drėgnesnę- tai veliasi ir irgi nieko nesigauna.
2. ar biskvitas, kepdamas normaliai pakilęs, ir įkišus pagaliuką- sausas, kai atvėsta šiek tiek pasitraukia ir įdumba prie kraštų, o paviršius buvęs sausas, tampa lipnus? Kepdama biskvitą per visą skardą  vyniotiniui ištiesiau ją kepimo popieriumi Fino, bet prie jo man šiek tiek prisitraukė ir atskiriant nuo biskvito ant jo liko plonas biskvito sluoksnelis. Ar taip ir jums nutinka?
3. kokį rekomenduotumėt pirkti blenderį- kokio galingumo ir kokios firmos. Ir ką su jais įmanoma nuveikti?
Ačiū už atsakymus.
gathering.gif

Aš blenderį nusipirkau patį paprasčiausią iš maximos už 50 lt. blush2.gif Bet nesiskundžiu smile.gif Darau viską, padažus plaku, vaisius, uogas trinus, riešutus, sausainius, džiuvėsius smulkinu, varškę sutrinu iki vienalytės masės.
Atsakyti
QUOTE(Letunė @ 2007 06 11, 20:54)
Noriu paklausti:
1. kaip padaryti duonos džiuvėsėlius? Aš juodą naminę duoną , keptą su raugu, supjausčiau  gana plonomis riekelėmis 7 mm ir išdžiovinau orkaitėje, kol jos tapo labai kietos ir sausos. Tada bandžiau smulkinti, bet nepavyko nei su mėsmale, nei kavamale. Galiausiai apmaigius šiek tiek ketaus piestoje grūdau į kavamalę, tai per vargus šiaip taip sumalė. Gal yra geresnių būdų? Turiu dar sudžiovintos duonos, bet nesiryžtu taip su ja vargti. Gal duoną perdžiovinau? Bet bandžiau drėgnesnę- tai veliasi ir irgi nieko nesigauna.
2. ar biskvitas, kepdamas normaliai pakilęs, ir įkišus pagaliuką- sausas, kai atvėsta šiek tiek pasitraukia ir įdumba prie kraštų, o paviršius buvęs sausas, tampa lipnus? Kepdama biskvitą per visą skardą  vyniotiniui ištiesiau ją kepimo popieriumi Fino, bet prie jo man šiek tiek prisitraukė ir atskiriant nuo biskvito ant jo liko plonas biskvito sluoksnelis. Ar taip ir jums nutinka?
3. kokį rekomenduotumėt pirkti blenderį- kokio galingumo ir kokios firmos. Ir ką su jais įmanoma nuveikti?
Ačiū už atsakymus.
gathering.gif

1.Dėl duonos džiūvėsėlių - atsakyti negaliu, niekad nedariau.
2. Na man biskvitas irgi truputį prilimpa, net prie Fino popieriaus. Aš kartais dugną patepu šlakeliu aliejaus (tik šonų nereikia tepti). Dugnas tada neprilimpa, o šonai prilimpa, bet prilipę šonai neleidžia auštančiam biskvitui susitraukti.
O Glacee tai rekomendavo bisvitą apvertą ant grotelių aušinti.
3. Aš naudoju Braun firmos. Turėjau aksčiau kitokį, tai taip ir nebuvau pradėjus jo naudoti - kažkaip tos piurė su juo neišgaudavai. O kai vyras padovanojo Braun, blenderis tapo neatskiriamu mano draugu. Naudojamas trintoms sriuboms, vaisių kokteiliams, labai gerai kai mažų vaikų yra - tyrelėms įvairioms ruošti, ir šiaip viskam ką reikia į vienalytę masę paversti, aš net uogas žiemai šaldyti su juo trinu. Žodžiu panaudojimas platus ir pagal fantaziją.
Kiek pamenu lyg ir Glacee Brauną naudoja smile.gif
Atsakyti
Dabar vos ne kas savaitę darau citrusinį malonumą. Visiems labbai patinka.
Atsakyti
O aš pradedu svajot kaip kokį naują skanėstą kepsiu ir pasibaigia visa tai vyšnia-girtuokle (jau n-tąjį kartą šaldytuve vakaro laukia). Kas dar nebandėt - tikrai verta apsivalgymo nuodėmės biggrin.gif
Atsakyti
Hm... Nemaniau kad su tom pynutem-batonais taip viskas pavyks ax.gif Pasiuliau saviskiui siandien nusipirkti 'vietines' baltos duonos - nei uz ka!!! 100 kartu sita skanesne kepta pagal Pavasarines bulkutes recepta smile.gif Nebesuku galvos del to, kad paplysineja - juk ne parodon vezu, patiems valgyti jie skonio negadina lotuliukas.gif
Atsakyti
Šiandien kepiau lamadžo essen.gif essen.gif Labai ir labai skanus dalykas. Ypač patiko tešla. Dabar tik iš jos kepsiu picas. Ačiū už receptą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(buzhiukas @ 2007 06 17, 21:24)
Šiandien kepiau lamadžo  essen.gif  essen.gif Labai ir labai skanus dalykas. Ypač patiko tešla. Dabar tik iš jos kepsiu picas. Ačiū už receptą  4u.gif


Aha, labai geras patiekalas. O jei dar yra žalumynų ir daržovių - apsirijimas doh.gif
Atsakyti
Aš tai vat gundausi pabandyti plikytos tešlos tortą su kriaušių kremu, tik kažkaip nepamenu ar kas nors bandė ir kokie atsiliepimai? Kad skanu tai su Glacee tikiu, vat tik įdomu ar labai sunku padaryti, nes mažai ką su plikyta tešla esu dariusi. Daryčiau tokiam jubiliejuj uošvių, tai bijau baisiai kad gali nesigauti. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2007 06 18, 17:20)
Aš tai vat gundausi pabandyti plikytos tešlos tortą su kriaušių kremu, tik kažkaip nepamenu ar kas nors bandė ir kokie atsiliepimai? Kad skanu tai su Glacee tikiu, vat tik įdomu ar labai sunku padaryti, nes mažai ką su plikyta tešla esu dariusi. Daryčiau tokiam jubiliejuj uošvių, tai bijau baisiai kad gali nesigauti.  blush2.gif

Kepiau ir atsiliepimus rašiau ir nuotrauka buvo mirksiukas.gif
gaminamas nesudėtingai - man gal tik tešla šlapoka pasirodė po nurodyto kepimo laiko, tai dar palaikiau auštančioje orkaitėje. Kremui naudojau kriaušes iš kompoto, puošiau braškėmis. Buvo surytas, pasakymas suvalgytas netinka tongue.gif
Atsakyti
Kepiau Mielinę bobą. 5 žmonėms patiko. Aš romą pakeičiau naminiu obuolių vynu. Tiko. Ar tešla turi gautis tokia lipni, kad ir ilgiau minkant neatlimpa? Buvo suėmus didelė pagunda įberti miltų, bet atsilaikiau. Įpylus vaisius šiek tiek mažiau lipo, bet aš pratusi, kad mielinė tešla po kurio laiko atlimpa nuo indo ir rankų. Kepiau 160 laipsnių orkaitėje 45 min. –pagaliukas buvo sausas, paviršius parudo. Bet apačia, apvertus paaiškėjo, kad visai neapkepus (balta). Manau reikėjo gal uždengus viršų popieriumi kepti 1 val?
Šis receptas puikus būdas sunaudoti tryniams. Ačiū. 4u.gif
Atsakyti