Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee- 3

Norėjau paklausti ar galima šaldyti biskvitą ir ar tai neatsilieps torto kokybei?
Atsakyti
Atrodo mergiotes rase, kad deda i saldiklius biskvitus. Bet ar tai torto skoniui nekenkia tai nezinau blink.gif Pagal mane tai neturetu mirksiukas.gif

Glacee
Jei kartais uzmestum akia - paliksiu tau klausimuka mirksiukas.gif
Jau kelinta karta kepu pynutes. Viskas liuks neskaitant antro kepimo - pamirsau ideti cukru doh.gif Bet kaip sakoma - ir ne ziopliems pasitaiko lotuliukas.gif O klausimas tai va toks: kepamos pynutes plysineja blink.gif Ne taip kaip duona suplysta (sypsena), bet ji suplysta tomiom kaip skaidulom (zodziu, isilgai kasos). Kodel taip atsitinka?
Jei nelabai aiskiai nupasakojau tuos plysius tai bandysiu potke siusti i koki emaila, nes cia ikelt nemoku (teisingiau vis dar neturiu laiko ismokti pakankamai sumazinti). Aciu uz atsakyma wub.gif
Atsakyti
Man atrodo pas tave per aukšta temperatūra. Mieliniams kepiniams apie 200 C. turi būti, kartais gali būti 170 C. Man taip būdavo su mieliniais kepiniais kol nepradėjau kepti prie 200 C.
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2007 06 09, 19:57)
Man atrodo pas tave per aukšta temperatūra. Mieliniams kepiniams  apie 200 C. turi būti, kartais gali būti 170 C. Man taip būdavo su mieliniais kepiniais kol nepradėjau kepti prie 200 C.

Tai kad zinok kepu as 170 C, tai vadinas ne per auksta? Nieko nebesuprantu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2007 06 09, 16:33)
Norėjau paklausti ar galima šaldyti biskvitą ir ar tai neatsilieps torto kokybei?

As kepiau balandzio galui torta ir liko man vienas sluoksnis, tai ji su vyru suvystem i maistine plevele ir uzsaldem, o tevo dienai sukonstravau torta. Skonis nepasikeite per ta menesi, o atsyla labai greit - per max 1 val.
Jei planuojat kept ir saldyt visa biskvita, gal irgi patarciau susipjaustyt ji sluoksniais ir atskirai susivyniot, gal atsildytas blogiau pjaustysis (nors cia tik mano spejimai)
Atsakyti
Katu, ačiū.

Comma, mielių dedi pagal receptą? Jei trūkinėja viršus, reiškia per staigiai iškyla (man taip atrodo). Šiaip tai įdomus reiškinys. Parašyk Glacee į AŽ.
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2007 06 11, 06:24)
Katu, ačiū.

Comma, mielių dedi pagal receptą? Jei trūkinėja viršus, reiškia per staigiai iškyla (man taip atrodo). Šiaip tai įdomus reiškinys. Parašyk Glacee į AŽ.

Aciu kad padedi mastyti bo vienai biski minciu trukumas smile.gif
Mieliu dedu 11 gr, na bent bandau tiek ideti kiek receptas praso. Mano mieles 'palaidos' todel dedu 1.5 arbatinio saukstelio. Gal kokis gramas plius minus ir gaunasi. O gal visai cia i lankas?
Atsakyti
Comma,
O gal tu jų iki gali neiškildini, na ta prasme, gal jos pas tave dar nemažai pakyla orkaitėj, o aukšta temperatūra būna išdžiovinus paviršių, bandėlė nebeturi kaip toliau kilti ir plyšta.
Nors aišku yra receptų kur kildinama jau tiesiai orkaitėj (tik gal tempera tada mažesnė).
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2007 06 11, 08:12)
Comma,
O gal tu jų iki gali neiškildini, na ta prasme, gal jos pas tave dar nemažai pakyla orkaitėj, o aukšta temperatūra būna išdžiovinus paviršių, bandėlė nebeturi kaip toliau kilti ir plyšta.
Nors aišku yra receptų kur kildinama jau tiesiai orkaitėj (tik gal tempera tada mažesnė).
4u.gif

Persiprasau visu mergaiciu kurioms musu debatai neidomus mirksiukas.gif

Kildinu iki tol kol tesla padvigubeja. Zodziu viska darau kas nurodyta recepte. Bandziau viena karta su tesla pazaisti - iskylo, tai as ja sutupdziau ir vel liepiau pakilti blush2.gif Rezultate skonis buvo nekoks (bet cia tas pats kartas kai pamirsau ideti cukraus, tai gal ir ne 'pakyline' esme). Tiesa tesla kildinuorkaiteje ikaitintoje iki 50 C. Bet tai juk neturetu buti priezastis... g.gif
Is pamastymu serijos: gal as ta kasyte per stipriai supinu (kepu pynutes-batona)? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Comma: 11 birželio 2007 - 15:53
Kadangi tu kepi pyneles, tešla turėtų pinant truputį subliukšti, tai gal supynus reiktų leisti truputį palikti. Kažkada kepdavau didelį batoną-pynę, tai visad leisdavau pakilti.
Pabandyk kelias bandeles iškepti tokios formos kaip Glacee rekomendavo, ir pamatysi ar formoj problema ar kažkur kitur. Kitaip be Glacee niekaip nesužinosi.
Užsimaniau ir aš tų bandelių... biggrin.gif
Atsakyti
Noriu paklausti:
1. kaip padaryti duonos džiuvėsėlius? Aš juodą naminę duoną , keptą su raugu, supjausčiau gana plonomis riekelėmis 7 mm ir išdžiovinau orkaitėje, kol jos tapo labai kietos ir sausos. Tada bandžiau smulkinti, bet nepavyko nei su mėsmale, nei kavamale. Galiausiai apmaigius šiek tiek ketaus piestoje grūdau į kavamalę, tai per vargus šiaip taip sumalė. Gal yra geresnių būdų? Turiu dar sudžiovintos duonos, bet nesiryžtu taip su ja vargti. Gal duoną perdžiovinau? Bet bandžiau drėgnesnę- tai veliasi ir irgi nieko nesigauna.
2. ar biskvitas, kepdamas normaliai pakilęs, ir įkišus pagaliuką- sausas, kai atvėsta šiek tiek pasitraukia ir įdumba prie kraštų, o paviršius buvęs sausas, tampa lipnus? Kepdama biskvitą per visą skardą vyniotiniui ištiesiau ją kepimo popieriumi Fino, bet prie jo man šiek tiek prisitraukė ir atskiriant nuo biskvito ant jo liko plonas biskvito sluoksnelis. Ar taip ir jums nutinka?
3. kokį rekomenduotumėt pirkti blenderį- kokio galingumo ir kokios firmos. Ir ką su jais įmanoma nuveikti?
Ačiū už atsakymus.
gathering.gif
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2007 06 11, 16:01)
Kadangi tu kepi pyneles, tešla turėtų pinant truputį subliukšti, tai gal supynus reiktų leisti truputį palikti. Kažkada kepdavau didelį batoną-pynę, tai visad leisdavau pakilti.
Pabandyk kelias bandeles iškepti tokios formos kaip Glacee rekomendavo, ir pamatysi ar formoj problema ar kažkur kitur. Kitaip be Glacee niekaip nesužinosi.
Užsimaniau ir aš tų bandelių... biggrin.gif

Pirma karta ir kepiau bandeles. Ju privalgius ir gime ideja kad galiu iskepti pynute-batona. Su bandelemis buvo viskas tvarkoj - jas kepiau surisus mazgeliu (tipo pauksciukas). Jokiu plysiu nebuvo. As visgi manau kad beda yra supynime - neturiu supratimo kaip supinti laisviau, nes atrodo kad ir taip laisvai pinu... Na bet tobulejimui nera ribu - viskas ateina bandymu keliu lotuliukas.gif
Atsakyti