Varškės tortas su braškėmis ir bananaisŠitą tortą sugalvojau tada, kai Lietuvoje tik pradėjo masiškai atsirasti bananų - gal prieš penkiolika metų, o gal truputį daugiau. Asmeniškai man jis yra susijęs su labai maloniais prisiminimais ir kiekvienais metais, kai ateina braškių sezonas aš visuomet jį gaminu Bananų ir braškių derinys - mniam Biskvitas 6 kiaušiniai
1 st. cukraus
100 g miltų
50 g krakmolo
Orkaitė 180 C. Skardą 30x40 cm iškloti kepimo popieriumi. Kepsime tris biskvito lakštus - kiekvienam po du kiaušinius ir proporcingai kitų produktų.
Pirmąjį biskvitą kepame iš keturių kiaušinių ir per visą skardą.
Kiaušinių baltymus išplakti, palaipsniui pilant cukrų. Kai baltymai išsiplaks, pridėti trynius, išmaišyti ir įberti persijotus miltus, labai atsargiai išmaišyti. Kepti apie 10 min. bet reikia žiūrėti - biskvito viršus turi sausas ir lengvai "spyruokliuoti". Išimti biskvitą, nuimti popierių. Kepame kitą dalį (tai bus pusytė)
Kremas 600 g švelniosios varškės
2/3 sutirštinto pieno skardinės
vanilinio cukraus
150 g sviesto
2 labai prinokę ir kvepiantys bananai
300-350 g prinokusių braškių
Sviestą išplakti su pienu, palaipsniui pridedant varškę. Aromatizuoti vaniliniu cukrumi.
biskvitus sutepti kremu, sluoksniuoti supjaustytais bananais ir braškėmis. Aš šio torto nešlakstau sirupu, bet tai nereiškia, kad jūs negalite to daryti
šonus ir viršų patepti kremu, galima pabarstyti biskvito trupiniais.
BoružėsKiaušinių lukštus atsargiai perpjauti į dvi dalis, apiplikyti verdančiu vandeniu.
1 pakelis raudonos spalvos žele (skirto 0,5 l vandens)
300 ml vandens.
Žele gaminame, kaip parašyta, tik mažiname vandens kiekį.
Lukštų puseles pripildyti žele tirpalo, puseles pastatyti padekle, pripildytame cukraus. Palikti, kol sustings. Tada lengvai apspausti prie kraštų ir sekundėlei įdėti lukštus į karštą vandenį. Po to galima išstumti drebučius iš lukštų. Taškelius nupiešti šokoladu, uselius irgi