As va audziu minti Pavasariniu bandeliu issikepti, bet bijausi... Kazkaip mielines teslos su manim nelabai nori draugauti Vis bandau ir bandau prisipratinti
Merginos kol Glacee uzsiemus gal jus patarsit - kaip reikia 'pritvirtinti' sezamo seklas, aguonas ant bulkuciu? As bulkutes aptepu kiausinio plakiniu ir apibarstau sezamais arba aguonomis. Kol bandeles nejudinamos tol viskas gerai, bet va kai jau deti ant stalo iskeptas tai man 2/3 tu barstalu nubyra Gal kokia paslaptis yra kurios as nezinau?
Na dėl tų bandelių tai nežinau, gal tu kartais per mažai to kiaušinio plakinio arba per daug aguonų užpili? Man tai kažkaip visada prilipdavo neblogai, nors kai pas mus šeimynoj niekas labai tų sezamų nemėgsta, tai aš nelabai daug jų ir lipdau.
Bandžiau vakar kepti Izaurą, gavosi tai kaip čia pasakius, valgoma, bet praskydus, nors ir nuspaudžiau vandenį iš varškės. Kaip tais man rodos kad čia su ta vietine varške pas mus teks pamiršti varškės pyragus, per skysta.
Bandžiau vakar kepti Izaurą, gavosi tai kaip čia pasakius, valgoma, bet praskydus, nors ir nuspaudžiau vandenį iš varškės. Kaip tais man rodos kad čia su ta vietine varške pas mus teks pamiršti varškės pyragus, per skysta.
QUOTE(Elemire @ 2007 05 21, 11:02)
Na dėl tų bandelių tai nežinau, gal tu kartais per mažai to kiaušinio plakinio arba per daug aguonų užpili? Man tai kažkaip visada prilipdavo neblogai, nors kai pas mus šeimynoj niekas labai tų sezamų nemėgsta, tai aš nelabai daug jų ir lipdau.
Bandžiau vakar kepti Izaurą, gavosi tai kaip čia pasakius, valgoma, bet praskydus, nors ir nuspaudžiau vandenį iš varškės. Kaip tais man rodos kad čia su ta vietine varške pas mus teks pamiršti varškės pyragus, per skysta.
Bandžiau vakar kepti Izaurą, gavosi tai kaip čia pasakius, valgoma, bet praskydus, nors ir nuspaudžiau vandenį iš varškės. Kaip tais man rodos kad čia su ta vietine varške pas mus teks pamiršti varškės pyragus, per skysta.
Na daug uzbarstyti nepavyksta, o ir tai ka sugebu prilipdyti nubyra. Plakinio neturetu buti mazai, nes jis man nuo bulkuciu karatis net nuteka Man net buvo mintis bulkute veiduku i aguonas ar sezamo seklas 'panardinti' Mano apibarstytos bulkutes atrodo kaip 'valdiskos'... Aj bet vistiek suvalgom
Ka turi omenyje sakydama 'vietine varske'? As UK perku ale tipo lietuviska svelniaja varske, tai visai nieko pyragai gaunasi
QUOTE(Comma @ 2007 05 21, 13:26)
Ka turi omenyje sakydama 'vietine varske'? As UK perku ale tipo lietuviska svelniaja varske, tai visai nieko pyragai gaunasi
Aš Olandijoj gyvenu, tai pas mus varškė panašiai kaip kad varškės kremas, toks grietinės tirštumo skystas reikalas. O kitokios pas mus tai kaip ir nebūna.
Bėda su ta varške tai kad jei dar su kiaušiniu sumaišau, tai varškės sluoksnis gaunasi toks kaip pagerinta kiaušinienė: ir skonyje kiaušiniai labai jaučiasi, ir sluoksnis gaunasi netvirtas, žliugsi. Kiek bandžiau ir iš savo senų atkaltų receptų, nelabai kas gavosi, nebent kokie sausainiai, tai ten kai su miltais sumaišai tai dar dar...
Pirma karta gyvenime pavyko mielines bulkutes Glacee uz recepta Pavasarines bulkutes. Dariau jas tep lep nes netikejau geru rezultatu. Bet pagal tai kas gavosi net ir darant tel lep ju sugadinti nebuvo imanoma Ir skanios, ir grazios, zodziu laimes pilnos kelnes
vakar dariau farfale su pesto laiko buvo mažai, tai dėjau pirktinį pesto padažą. Buvo skanu, bet, jaučiu, kad su namie darytu pesto bus daug skaniau
QUOTE(maumokas @ 2007 05 25, 09:16)
vakar dariau farfale su pesto laiko buvo mažai, tai dėjau pirktinį pesto padažą. Buvo skanu, bet, jaučiu, kad su namie darytu pesto bus daug skaniau
Tikrai, tikrai. Pabandyk naminį pasigaminti Ir žinok jis labai greitai pasidaro. Kol makaronai verda sumetei viską į blenderį ir padažas jau yra. Tiesa, kadangi paskutiniu metu į nemažai patiekalų reikia smulkintų riešutų, tai aš kažkada turėdama laiko jų prisimaliau Žinot, labai patogų ir jokio pavojau, kad kas nors namie norėdamas riešutų sunakins tavo atsargas
Glacee, kur dingai? Norim naujų tavo receptų
Kepiau varškės pyragą su rasa. Rasa atsirado, viskas čiki, bet apatinis pyrago sluoksnis tai grynas riebalas gavosi... sviestas per kraštus vertėsi labai gražiai ir skaniai gavosi varškės sluoksnis, puikus ir beze... bet tas sausainis - biskvitas tai nesigavo...
Glacee nezinau kuriame penkmetyje apsilankysi, bet vistiek uzduosiu rupima klausima
Isgalvojau, kad is Pavasariniu bulkuciu recepto galiu issikepti ale tipo pynute (batona) Klausimas butu toks: jei tesla padalinciau i kokias tris dalis, supinciau kasytes, tai kiek mazdaug laiko reiktu jas kepti? Taip pat kaip ir bulkutes? Domina ne tik laikas bet ir temperatura
Dekui
Isgalvojau, kad is Pavasariniu bulkuciu recepto galiu issikepti ale tipo pynute (batona) Klausimas butu toks: jei tesla padalinciau i kokias tris dalis, supinciau kasytes, tai kiek mazdaug laiko reiktu jas kepti? Taip pat kaip ir bulkutes? Domina ne tik laikas bet ir temperatura
Dekui
Trumpa ataskaita:
Kadangi labai jau nagiukai niestejo, tai ismeginau is Pavasarines bulkutes recepto iskepti pynutes (batona). Tesla uzmaisiau (o gal uzminkaiu) tiksliai pagal recepta. Tada ikisau orkaiten ikaitinton iki 50 laipsniu, kad greiciau pakiltu (labai nemegstu ilgai laukti rezultatu). Is pradziu pakilusia tesla bandziau padalinti i tris lygias dalis, bet kadangi esu labai didelis profas, tai man gavosi 4 pynutes Pirmai pynutei suvoliojau tris vienodo ilgio volelius Kai puoliau pinti tik tada supratau kad man reikejo vieno dvigubai ilgesnio Pirma pynute supyniau per stipriai (cia man taip atrodo). Zodziu tik paskutines, ketvirtosios pynutes vaizdiniu rezultatu esu patenkinta (gal ateityje istobulesiu? ) Aptepiau kiausinio plakiniu ir pabarsciau aguonomis. Kepiau 25 minutes 175 laipsniu orkaiteje. Isragavom - iskepe ir skanu. Neesu tikra ar tiek reikejo kepti ir tokioje temperaturoje, bet nesudege, nesudziuvo ir ne zalios, o man to ir gana
Reziumuoju: kadangi po menesio ar dvieju griztam i LT o miltu turiu dar apie 20 kg (nesivesiu gi atgal), tai nuosprendis toks - nebepirksim jokiu skrudinimui duonu (neskanios net apsakyt negaliu), o kepsiu pati!
Glacee kad ir kur tu bebutum
Kadangi labai jau nagiukai niestejo, tai ismeginau is Pavasarines bulkutes recepto iskepti pynutes (batona). Tesla uzmaisiau (o gal uzminkaiu) tiksliai pagal recepta. Tada ikisau orkaiten ikaitinton iki 50 laipsniu, kad greiciau pakiltu (labai nemegstu ilgai laukti rezultatu). Is pradziu pakilusia tesla bandziau padalinti i tris lygias dalis, bet kadangi esu labai didelis profas, tai man gavosi 4 pynutes Pirmai pynutei suvoliojau tris vienodo ilgio volelius Kai puoliau pinti tik tada supratau kad man reikejo vieno dvigubai ilgesnio Pirma pynute supyniau per stipriai (cia man taip atrodo). Zodziu tik paskutines, ketvirtosios pynutes vaizdiniu rezultatu esu patenkinta (gal ateityje istobulesiu? ) Aptepiau kiausinio plakiniu ir pabarsciau aguonomis. Kepiau 25 minutes 175 laipsniu orkaiteje. Isragavom - iskepe ir skanu. Neesu tikra ar tiek reikejo kepti ir tokioje temperaturoje, bet nesudege, nesudziuvo ir ne zalios, o man to ir gana
Reziumuoju: kadangi po menesio ar dvieju griztam i LT o miltu turiu dar apie 20 kg (nesivesiu gi atgal), tai nuosprendis toks - nebepirksim jokiu skrudinimui duonu (neskanios net apsakyt negaliu), o kepsiu pati!
Glacee kad ir kur tu bebutum
O tai tu čia miltų gerai užsizapasijusi.
o as kepiau sokoladini-vysnini torta ir patyriau nesekme:kazkaip itartinai pasirode man biskvitas be miltu, bet...kepiau ir biskvitas man visas sutrupejo. Apie perpjovima net nekalbu.
Bet sulipdziau is gabalu, ant virsau sukreciau krema, vysnias, glaju.Suvalgem, sveciai sake, kad buvo labai skanu. Tik labai jau mane domina, ar tikrai jis turi buti be miltu
Bet sulipdziau is gabalu, ant virsau sukreciau krema, vysnias, glaju.Suvalgem, sveciai sake, kad buvo labai skanu. Tik labai jau mane domina, ar tikrai jis turi buti be miltu