Užvakar gaminau šiltas bulvių salotas - tikrai netikėtai malonus įvairių agurkų derinys. Skanu, paprasta ir greita
O jau su tortais tai labai bloga situacija - dar aksominio neišbandžiau,o jau naujas yra ir dar a'la krem briule jau taip norisi...teks kept be progos, nes dabar progos tik vaikų, kurie nelabai su šokoladais sudraugauja, tai suku suku galvą ką čia iškepus O šokoladiniai kantriai eilėj laukia (pilnas stalčius šokolado jau seniai paruoštas )
QUOTE(Glacee @ 2007 05 02, 15:46)
Arabiškas tortas "KODRYT-KODYR"
Labai efektingas, labai paprastas, asmeniskai man buvo per saldu, o vyrui ir sveciams labai patiko. Ypač tinka krem-briule mėgėjams Receptas is GoodCook forumo, transformuotas
[attachmentid=96614][attachmentid=96615]
5 saukstai cukraus
krem-briule
4 dideli kiausiniai
500 ml pieno
200 ml grietineles
150 g cukraus
keksas
1 kiausinis
100 g cukraus
100 ml pieno
50 ml aliejaus
1 st. miltu
1 arb. saukstelis kepimo milteliu
1 valg. saukstas kakavos
didelė tuščiavidurė keksinė forma apie 2,5 l, kita didesnė forma arba skardelė kepimui.
orkaite 180 C
tuščioje keptuvėje ištirpinti cukrų, kol gražiai paruduos (atsargiai, nesudeginti). Karamelę supilti į formą, palaukti kol sustings. Užvirinti arbatinį vandens. Atskiruose induose suplakti krem-briule ingredientus ir sumaišyti kekso ingredientus. Krem-briule išpilti ant karamėlės, ji truputį traškės, taip turi būti. Į krem briule šaukštu sudėti kekso tešlą. Būtent taip, kepant ji iškils Formą su pyragu pastatyti į didesnę formą. Didesnė formą pripildyti verdančio vandens. Tokioje vandens vonelėje kepti tortą apie 40 minučių. Keksą tikrinti mediniu pagaliuku. Tortą ataušinti formoje. Kai atauš, peiliu truputį pereiti palei kraštus. Uždengti lekšte ir apversti
Labai efektingas, labai paprastas, asmeniskai man buvo per saldu, o vyrui ir sveciams labai patiko. Ypač tinka krem-briule mėgėjams Receptas is GoodCook forumo, transformuotas
[attachmentid=96614][attachmentid=96615]
5 saukstai cukraus
krem-briule
4 dideli kiausiniai
500 ml pieno
200 ml grietineles
150 g cukraus
keksas
1 kiausinis
100 g cukraus
100 ml pieno
50 ml aliejaus
1 st. miltu
1 arb. saukstelis kepimo milteliu
1 valg. saukstas kakavos
didelė tuščiavidurė keksinė forma apie 2,5 l, kita didesnė forma arba skardelė kepimui.
orkaite 180 C
tuščioje keptuvėje ištirpinti cukrų, kol gražiai paruduos (atsargiai, nesudeginti). Karamelę supilti į formą, palaukti kol sustings. Užvirinti arbatinį vandens. Atskiruose induose suplakti krem-briule ingredientus ir sumaišyti kekso ingredientus. Krem-briule išpilti ant karamėlės, ji truputį traškės, taip turi būti. Į krem briule šaukštu sudėti kekso tešlą. Būtent taip, kepant ji iškils Formą su pyragu pastatyti į didesnę formą. Didesnė formą pripildyti verdančio vandens. Tokioje vandens vonelėje kepti tortą apie 40 minučių. Keksą tikrinti mediniu pagaliuku. Tortą ataušinti formoje. Kai atauš, peiliu truputį pereiti palei kraštus. Uždengti lekšte ir apversti
Glacee, atsiprašau už kvailą klausimą , o ta mažesnioji turi plaukioti toje didesniojoje skardoje, ar tik turi buti tarkim, į orkaitės skardą pripilta vandens ir įdėta skarda su tortu? na, labai gėda, bet labai įdomu...
QUOTE(Daivve @ 2007 05 03, 15:37)
Glacee, atsiprašau už kvailą klausimą , o ta mažesnioji turi plaukioti toje didesniojoje skardoje, ar tik turi buti tarkim, į orkaitės skardą pripilta vandens ir įdėta skarda su tortu? na, labai gėda, bet labai įdomu...
Neplaukios .Forma su tortu pakankamai sunki.
Glacee, man klausimas iškilo, ar tikrai 4 kiaušinių užteks tokiam kiekiui pieno ir grietinėlės?
Dabar suku galvą, ar turėsiu didelę skardą į kurią būtų galima pilti vandenį
Vakar nusipirkau veršienos, tai dabar laukiu kaip ją su mėtų padažu reik gaminti Tikiuosi iki savaitgalio ištaikysi laiko parašyti
Dabar suku galvą, ar turėsiu didelę skardą į kurią būtų galima pilti vandenį
Vakar nusipirkau veršienos, tai dabar laukiu kaip ją su mėtų padažu reik gaminti Tikiuosi iki savaitgalio ištaikysi laiko parašyti
san
viskas teisingai sėkmingai pagaminti
tavi
peledziuke
akbr
Portuke
man irgi šios salotos patinka. Atrodo viskas elementariai, o derinys geras
O dėl pasirinkimo - tai net nežinau, ką patarti .... nebent dar kokį įdėjus )))) o turiu.... turiu....
Daivve
nepabėgs tortas, tvirtai stovės man irgi buvo daug klausimų jį gaminant, bet kažkaip viskas išsisprendė
Monikutė
mano tortui užteko )))) O dėl tos apatinės formos - turiu tokią stačiakampę, panašią į šitą , tai į ją pyliau vandenį ir įstačiau formą su tortu. Keksinėje viskas plaukia, viskas kliunka.... galvojau, kas galu gale išeis.... o išėjo
žinok veršienai tai tikslaus recepto neturiu, bet papasakosiu, kaip darau.
Veršienos file supjaustau medaljonais, kažkur piršto storio, pasūdau, papirinu. Apkepu įkaitintoje keptuvėje aliejaus ir sviesto mišinyje po kelias minutes kiekvieną pusę. Išimu, bet laikau šiltai. Tada į keptuvę įdedu medaus, išspaudžiu citinos sulčių, įpilu truputį vandens, užvirinu, tada įberiu mėtų, sudedu veršieną ir dar dešimt-penkiolika minučių orkaitėje
viskas teisingai sėkmingai pagaminti
tavi
peledziuke
akbr
Portuke
man irgi šios salotos patinka. Atrodo viskas elementariai, o derinys geras
O dėl pasirinkimo - tai net nežinau, ką patarti .... nebent dar kokį įdėjus )))) o turiu.... turiu....
Daivve
nepabėgs tortas, tvirtai stovės man irgi buvo daug klausimų jį gaminant, bet kažkaip viskas išsisprendė
Monikutė
mano tortui užteko )))) O dėl tos apatinės formos - turiu tokią stačiakampę, panašią į šitą , tai į ją pyliau vandenį ir įstačiau formą su tortu. Keksinėje viskas plaukia, viskas kliunka.... galvojau, kas galu gale išeis.... o išėjo
žinok veršienai tai tikslaus recepto neturiu, bet papasakosiu, kaip darau.
Veršienos file supjaustau medaljonais, kažkur piršto storio, pasūdau, papirinu. Apkepu įkaitintoje keptuvėje aliejaus ir sviesto mišinyje po kelias minutes kiekvieną pusę. Išimu, bet laikau šiltai. Tada į keptuvę įdedu medaus, išspaudžiu citinos sulčių, įpilu truputį vandens, užvirinu, tada įberiu mėtų, sudedu veršieną ir dar dešimt-penkiolika minučių orkaitėje
Glacee,
užbersim tave klausimais. O tan arabiškam "Kodryt-Kodyr" grietinėlė kokio riebumo? Įtariu, kad plakamoji, nes skiedžiasi gan dideliu kiekiu pieno. Ir dar: tiesiog viską sumaišai (grietinėlės atskirai prieš tai neplakant)? Turbūt gan skysta gaunasi. Nepyk, bet kai nauja ką gamini - toks aistringas nerimas ima ar pavyks, kad geriau iš anksto išsiaiškinti.
užbersim tave klausimais. O tan arabiškam "Kodryt-Kodyr" grietinėlė kokio riebumo? Įtariu, kad plakamoji, nes skiedžiasi gan dideliu kiekiu pieno. Ir dar: tiesiog viską sumaišai (grietinėlės atskirai prieš tai neplakant)? Turbūt gan skysta gaunasi. Nepyk, bet kai nauja ką gamini - toks aistringas nerimas ima ar pavyks, kad geriau iš anksto išsiaiškinti.
vilytte
taip, naudojau 35 proc. grietinėlę. Kremui viska tik išmaišyti. Aš tai paprasta šluotele darau, be jokiu mikseriu. Ir keksui viską išmaišyti. Paprasčiau nebūna bet jis gaunasi saldokas, aš ir taip gerokai sumažinau cukrų. Kitąkart darysiu citrininį variantą, tikiuosi, nesutrauks
taip, naudojau 35 proc. grietinėlę. Kremui viska tik išmaišyti. Aš tai paprasta šluotele darau, be jokiu mikseriu. Ir keksui viską išmaišyti. Paprasčiau nebūna bet jis gaunasi saldokas, aš ir taip gerokai sumažinau cukrų. Kitąkart darysiu citrininį variantą, tikiuosi, nesutrauks
Bandžiau šiandien koldūnų tešlą pagamint pagal Glacee. Pagaliau atradau gerą receptą , o tai vis nepavykdavo, tai limpa, tai per kieta...Dar tokį klausimuką turiu apie koldūnų įdarą - kokius prieskonius dedi į faršą? Nes aš vis nenutaikau kažkaip, išverda mėsa ir nelabai skani, nors kvepėjo gerai , kai žalia buvo. Ačiū iš anksto
Ugnužė
labai džiaugiuosi, kad tešla patiko O dėl įdaro... hm... ypatingo nieko nededu. Bet darau tik iš mėsos ir daug svogūnų (smulkinu blenderyje). Druska, pipirai, maniškiai mėgsta su krapais, tad dedu smulkintų krapų. Viskas Jeigu gaminu tam kartui pavalgyti ir turiu laiko išsidirbinėti, tai dar dedu į mėsos įdarą smulkinto ledo.
Portuke
WOW.... kaip gražu Labai smagu, kad tortas patiko
Comma
Nertera
manau, kad nelabai. Visų pirma dėl karamėlės nerizikuočiau.
Labai paprastai - reikia atskiesti sutirštintą pieną vandeniu, želatinos dėti pagal skysčio kiekį, paskaninti vanile, galima kiaušinių likeriu, bailey's
labai džiaugiuosi, kad tešla patiko O dėl įdaro... hm... ypatingo nieko nededu. Bet darau tik iš mėsos ir daug svogūnų (smulkinu blenderyje). Druska, pipirai, maniškiai mėgsta su krapais, tad dedu smulkintų krapų. Viskas Jeigu gaminu tam kartui pavalgyti ir turiu laiko išsidirbinėti, tai dar dedu į mėsos įdarą smulkinto ledo.
Portuke
WOW.... kaip gražu Labai smagu, kad tortas patiko
Comma
Nertera
manau, kad nelabai. Visų pirma dėl karamėlės nerizikuočiau.
QUOTE(Varskyte @ 2007 05 07, 12:41)
Norejau paklausti gal kartais kas nors zinote receptuka kaip daromas zele sluoksnis is kondensuoto pieno?
Labai paprastai - reikia atskiesti sutirštintą pieną vandeniu, želatinos dėti pagal skysčio kiekį, paskaninti vanile, galima kiaušinių likeriu, bailey's
Vėl dariau citrusinį malonumą. Šį kartą su citrinom, o ne su limetom. Tikrai citrina nuoda žymiai malonesnį skonį. Toliau kovoju su biskvitais. Abu kartus biskvitas įdubo. Pirma maniau tešlą perplakiau. Darydama antrą biskvitą plakiau mažiau - rezultatas toks pats. Orkaitės tikrai neatidarinėjau, produktus svėriau pagal receptą