Mamos salotos
tiesiog mano Mamytės mėgstamiausios salotos
200 g pekino kopusto
1 didelis apelsinas
50 g geltonuju razinu
saukstas su kaupu smulkiai supjaustytu krapu
saukstas bekvapio aliejaus (as labiausiai megstu vynuogiu kauliuku)
ziupsnelis druskos
Apelsiną supjaustyti kubeliais, sudėti į dubenėlį, ten pat suberti razinas. Palaikyti dešimt - penkiolika minučių. Tada supjaustyti pekino kopūstą, sumaišyti su apelsinu ir razinomis, pasūdyti (labai lengvai) užberti krapų ir užpilti aliejaus. Sumaišyti
merginos gal galit patarti kuo čia galima pakeisti Pekino kopusta?
Aciu
QUOTE(Kentaure @ 2007 07 26, 10:46)
Na tai Pekino kopūstas iš esmės yra salota, tik kad traškesnė. Galima turbūt kad ir kokia Aisbergo salota keisti, ar kad ir šviežiu paprastu kopūstu.
QUOTE(varveklis @ 2007 07 16, 17:04)
anksčiau prekybos centruose būdavo, o dabar, jei neklystu, pangasijumi (ar pangasija) vadinasi.
Kadangi bandziau ir skorpionzuve, ir pangasija - tai mano manymu tikrai skirtingos zuvys.
QUOTE(de Nada @ 2007 07 29, 12:41)
Kadangi bandziau ir skorpionzuve, ir pangasija - tai mano manymu tikrai skirtingos zuvys.
Tikrai skirtingos juk net išvaizda skiriasi: skorpionžuvės filė visa balta, o pangasijų - turi tamsesnį dryžį
QUOTE(dziugena @ 2007 07 29, 13:00)
Tikrai skirtingos juk net išvaizda skiriasi: skorpionžuvės filė visa balta, o pangasijų - turi tamsesnį dryžį
Na nežinau koks pangasijus tau pasitaikė, aš tai kiek pirkau visada baltutėlė filė būdavo. Gal kartais kaip ir su menkėm, to pangasijaus keli porūšiai būna o išverčia visus kaip skorpionžuvę.
O aš vakar išbandžiau Plikytos tešlos tortą su kriaušių kremu.
Atsimenu, kad kažkas anksčiau jį pavadino kaip labai švelnaus skonio. Tai paragavus jo - tikslesnio apibūdinimo nesugalvosi. Ir paruošiamas labai lengvai. Tik man strioko įvarė, kai ta plikyta tešla tokiais kalnais per pusę sprindžio aukščio kilt pradėjo, bet sudėjus kremą, viskas kažkaip susitvarkė.
Manau, kad tokioms karštoms dienoms labai tinkamas (ir skanus be abejo ) desertas.
Didelis didelis ačiū.
Atsimenu, kad kažkas anksčiau jį pavadino kaip labai švelnaus skonio. Tai paragavus jo - tikslesnio apibūdinimo nesugalvosi. Ir paruošiamas labai lengvai. Tik man strioko įvarė, kai ta plikyta tešla tokiais kalnais per pusę sprindžio aukščio kilt pradėjo, bet sudėjus kremą, viskas kažkaip susitvarkė.
Manau, kad tokioms karštoms dienoms labai tinkamas (ir skanus be abejo ) desertas.
Didelis didelis ačiū.
Ačiū Glacee už pomidorų su medaus užpilu receptą Visi laaaabai gyrė, o svarbiausia, kad aš atradau seniai ieškotą padažą, kurio recepto, net neįsivaizdavau.. Anksčiau valgydavau Mambo picoj salotas su žediniais kopūstais ir ridikėliais, atnešdavo tokį skanų padažą prie jų bet tokio pirkti niekur neradau, ir pasidaryt kaip nesugalvojau, o dabar padariau atradimą Ačiū
Sveikos,
taip pasiilgau Glacee ir jos receptukų - kur ji dingo?
Be to, turiu klausimą. Noriu kepti medaus tortą su citrusų nata ir ten nurodyta, kad paruoštą tešlą reikia palaikyti parą šaldytuve, o aš, deja, tike laiko neturiu...Ar bus nieko, jei laikysiu tik kokias 6 val? Gal kas žino?
taip pasiilgau Glacee ir jos receptukų - kur ji dingo?
Be to, turiu klausimą. Noriu kepti medaus tortą su citrusų nata ir ten nurodyta, kad paruoštą tešlą reikia palaikyti parą šaldytuve, o aš, deja, tike laiko neturiu...Ar bus nieko, jei laikysiu tik kokias 6 val? Gal kas žino?
Manau, Glacee viskas gerai . Ji gana aktyviai dalyvauja kitame, rusiškame, forume. Tik kažko pas mus nebeužsuka...
QUOTE(Glacee @ 2006 11 12, 22:07)
duosiu vieną tokį kur aš dažniausiai būnu (iš man pažįstamų, tai ten vienos stipriausių tortininkių susirenka)
iš karto į tortinę temą ))))
http://irina.emira.c...topic.php?t=492
iš karto į tortinę temą ))))
http://irina.emira.c...topic.php?t=492
Radau seną Glacee žinutę Gal pavyks surasti
QUOTE(Owly @ 2007 11 04, 21:40)
Radau seną Glacee žinutę Gal pavyks surasti
Būtent čia ir lankosi Glacee. Jei gerai prisimenu, jos nick'as Maniusha. Tik ten reikia prisiregistruoti