Oi kaip man patinka "Bulgariški agurkėliai" Tik mes be gvazdikėlių konservuojam Įdomu ką gvazdikėlis priduos, reiks pabandyt
Glacee, turiu klausima apie skorpijonzuve... Ar ji neturi kokio kito pavadinimo, nes nei vienoj parduotuvej nerandu jos pirkti.... Visuose didziuosiuose prekybos centruose ieskojau...
Glacee, noreciau ir as pasigaminti Farfale salotu su pesto padazu pasakyk prasau, kiek man reiktu imti, jeigu as naudociau jau gatava pesto Aciu
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 07 16, 11:58)
Glacee, turiu klausima apie skorpijonzuve... Ar ji neturi kokio kito pavadinimo, nes nei vienoj parduotuvej nerandu jos pirkti.... Visuose didziuosiuose prekybos centruose ieskojau...
anksčiau prekybos centruose būdavo, o dabar, jei neklystu, pangasijumi (ar pangasija) vadinasi.
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 07 16, 11:58)
Glacee, turiu klausima apie skorpijonzuve... Ar ji neturi kokio kito pavadinimo, nes nei vienoj parduotuvej nerandu jos pirkti.... Visuose didziuosiuose prekybos centruose ieskojau...
Tikrai esu mačius, atrodo Maximoj
Glacee,
Kai išsimiegosi gal atsakysi - kaip teisingai išplakti grietinėlę?
Pastebėjau, kad mažiau išplakta jinai skanesnė (bet prasčiau laiko formą), o stipriau paplakta darosi vis artimesnė sviestui (o tai man nelabai patinka). Gal kokios rekomendacijos tam yra? Kažkaip kiekvieną kartą spėlioju dar truputį paplakt ar jau gana (o persiplaka ji labai greitai)?
Ir cukrų/pudrą kada teisingai reiktų dėt?
Kai išsimiegosi gal atsakysi - kaip teisingai išplakti grietinėlę?
Pastebėjau, kad mažiau išplakta jinai skanesnė (bet prasčiau laiko formą), o stipriau paplakta darosi vis artimesnė sviestui (o tai man nelabai patinka). Gal kokios rekomendacijos tam yra? Kažkaip kiekvieną kartą spėlioju dar truputį paplakt ar jau gana (o persiplaka ji labai greitai)?
Ir cukrų/pudrą kada teisingai reiktų dėt?
QUOTE(vilytte @ 2007 07 17, 10:04)
Glacee,
Kai išsimiegosi gal atsakysi - kaip teisingai išplakti grietinėlę?
Pastebėjau, kad mažiau išplakta jinai skanesnė (bet prasčiau laiko formą), o stipriau paplakta darosi vis artimesnė sviestui (o tai man nelabai patinka). Gal kokios rekomendacijos tam yra? Kažkaip kiekvieną kartą spėlioju dar truputį paplakt ar jau gana (o persiplaka ji labai greitai)?
Ir cukrų/pudrą kada teisingai reiktų dėt?
Kai išsimiegosi gal atsakysi - kaip teisingai išplakti grietinėlę?
Pastebėjau, kad mažiau išplakta jinai skanesnė (bet prasčiau laiko formą), o stipriau paplakta darosi vis artimesnė sviestui (o tai man nelabai patinka). Gal kokios rekomendacijos tam yra? Kažkaip kiekvieną kartą spėlioju dar truputį paplakt ar jau gana (o persiplaka ji labai greitai)?
Ir cukrų/pudrą kada teisingai reiktų dėt?
Gali dėti grietinėlės standiklį. Susiplaka per trumpą laiką ir netampa sviestu.
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 07 17, 17:11)
o yra kokios nors rekomendacijos: kiek, kada ir kaip?
Dr.Oetker firmos grietinėlės standiklis. Pokelis skirtas 0.2 -025 l grietineles. Instrukcija yra ant pokelio.
QUOTE(tavi @ 2007 07 17, 20:41)
Dr.Oetker firmos grietinėlės standiklis. Pokelis skirtas 0.2 -025 l grietineles. Instrukcija yra ant pokelio.
tavi, standiklis yra nupirktas, o instrukcijos perskaityti - nedaejo
QUOTE(vilytte @ 2007 07 17, 08:04)
Pastebėjau, kad mažiau išplakta jinai skanesnė (bet prasčiau laiko formą), o stipriau paplakta darosi vis artimesnė sviestui (o tai man nelabai patinka).
Nežinau kiek čia teisybės, bet man viena sena šeimininkė sakė, jog grietinėlės nereikia daug plakti kai karšta ar šiaip karštoj patalpoj. Ir aišku grietinėlė turi būti šviežia, nes jei garantijos laikas jau prie galo arba nešaltai laikyta, tai būna taip kad iš vis tik sviestas ir tesigauna.
QUOTE(Elemire @ 2007 07 25, 15:21)
Nežinau kiek čia teisybės, bet man viena sena šeimininkė sakė, jog grietinėlės nereikia daug plakti kai karšta ar šiaip karštoj patalpoj. Ir aišku grietinėlė turi būti šviežia, nes jei garantijos laikas jau prie galo arba nešaltai laikyta, tai būna taip kad iš vis tik sviestas ir tesigauna.
O žinot kas man padeda visada grietinėlę išplakti, o tai, kad tą indą, kuriame plaksiu grietinėlę PALAIKAU KELIAS MINUTES ŠALDIKLYJE ARBA ŠALDYMO KAMEROJE.
Teisybė, grietinėlė, baltymai išsiplaka geriau kai šalti. Tryniai - kai kambario temperatūros.