Virdzinijanet nežinau, ką pasakyti. Man kažkodėl nebyra tie miltai, net jei aš jų nebelaikau, nes paprastai, jei kepu žuvį apvoliuotą miltuose, tai iš karto į keptuvę ir dedu. O dar geriau - įpilu šaukštą-kitą miltų į polietileninį maišelį, įmetu į jį žuvies (dažniausiai šitaip darau jūros lydeką, kur būna visa žuvytė, ją supjaustau plonais gabaliukais) gabaliukus, gerai apkratau. Ir indai švarūs ir tiek prikimba miltų, kiek reikia, murziną maišelį - von. O labiausiai tai mano šeimyna mėgsta tokią žuvį - (būtent baltai žuviai toks būdas tinka tarp kitko be jokių paniruočių) - ant keptuvės kepu pora minučių ir tik iš vienos pusės, o po to dedu į skardelę ir po į karštą orkaitę, balgiant įjungiu grilį porai minučių, kad truputį apskrustų ir tiek skanu, sultinga ir nesusitraukia:)
rasa316Ačiū

norėčiau, kad ateitų nykštukai ir kai ką padarytų, bet tenka pačiai

Su malonumu paaiškinsiu ir parodysiu kaip daryti, kad tik norai būtų mokytis... Taip, tai plikyta tešla
Čia receptas bet šiaip tai iš bet kokios gali išeiti, svarbu plonai papiešti. Atradau puikų popierių kepimui. Fino. Jis yra padengtas silikonu ir bjauriausia problema - prilipimas jau išnyko.
QUOTE
Glacee, fantastiškas šokoladinis tortas , mano sena svajonė išmokti tokį gaminti Nors esu, galima sakyti, besimokanti kulinarė, bet šį tortuką vis tiek pasiryšiu gaminti.
Ačiū

O svajonės turi vieną gerą dalyką - jos pildosi. Tai tik atrodo sudėtinga:)
QUOTE
Turiu keletą klausimėlių:
Kokią kakavą (kokios firmos), kokį šokoladą ir kokio dydžio kiaušinius naudoji?
Dėl kakavos firmos tai nepasakysiu, nes dar iš seniau pirkau "Saldvoj" (kai prie Visų Šventųjų bažnyčios buvo jų parduotuvėlė) alkalizuotą kakavą (specialiai apdorotą šarmais, kad būtų turtingesnio skonio ir spalvos). Tai dar lyg šiol jos turiu, bet jau greitai reikės pirkti, tad reik pasidairyti, kad gera būtų.
Šokoladą perku paprasčiausią - Dark, tas kuris Maksimoje po 0,99 lt. Kepiniams - labai gerai

Kiaušinius visą laiką naujoju L dydžio
QUOTE
Rašai, kad ganašą pabaigoje reikia išplati - iki kokios konsistencijos, kaip jis turi atrodyti išplaktas?
Grietinėlės - šokolado masę reikią išplakti iki tokios putėsiškos išvaizdos

Kitas būdas padaryti ganašą - paprastesnis, bet šiek tiek nusileidžia skoniu - šokoladą ištirpinti, grietinėlę išplakti. Viską sujungti

ir kremas gatavas

QUOTE
Kokio skersmens skarda naudoti?
Šiuo atveju buvo daromas ovalas 42-45 cm ilgio ir maždaug 25 cm pločio. Bet tai tortas buvo skirtas maždaug 25 žmonėms

QUOTE
Ir paskutinis klausimas - kaip gaminti papuošimus? Čia jau, man rodos, aukštasis pilotažas

.
Kantriai

)))) Bet viskas yra įmanoma. Rusiškuose forumuose mačiau tokį progresą, kurį panos po vienerių metų praktikos padaro, kad dabar tikiu, kad viskas įmanoma

Pasakyk, kokie konkrečiai papuošimai domina, smulkiai aprašysiu

Dėl šokoladinių rožių, tai iš karto siūlyčiau pasitreniruoti su plastilinu palipdyti ir rožes, ir kitokias gelytes. Apie plikytus, tai šitame poste daviau nuorodą į receptą, o toliau - tik praktika

QUOTE
Labai lauksiu atsakymo ir naujų Tavo receptų

Ačiū

Tikrai bus dar receptų