QUOTE(Letunė @ 2007 06 11, 20:54)
Noriu paklausti:
1. kaip padaryti duonos džiuvėsėlius? Aš juodą naminę duoną , keptą su raugu, supjausčiau gana plonomis riekelėmis 7 mm ir išdžiovinau orkaitėje, kol jos tapo labai kietos ir sausos. Tada bandžiau smulkinti, bet nepavyko nei su mėsmale, nei kavamale. Galiausiai apmaigius šiek tiek ketaus piestoje grūdau į kavamalę, tai per vargus šiaip taip sumalė. Gal yra geresnių būdų? Turiu dar sudžiovintos duonos, bet nesiryžtu taip su ja vargti. Gal duoną perdžiovinau? Bet bandžiau drėgnesnę- tai veliasi ir irgi nieko nesigauna.
2. ar biskvitas, kepdamas normaliai pakilęs, ir įkišus pagaliuką- sausas, kai atvėsta šiek tiek pasitraukia ir įdumba prie kraštų, o paviršius buvęs sausas, tampa lipnus? Kepdama biskvitą per visą skardą vyniotiniui ištiesiau ją kepimo popieriumi Fino, bet prie jo man šiek tiek prisitraukė ir atskiriant nuo biskvito ant jo liko plonas biskvito sluoksnelis. Ar taip ir jums nutinka?
3. kokį rekomenduotumėt pirkti blenderį- kokio galingumo ir kokios firmos. Ir ką su jais įmanoma nuveikti?
Ačiū už atsakymus.
1.Dėl duonos džiūvėsėlių - atsakyti negaliu, niekad nedariau.
2. Na man biskvitas irgi truputį prilimpa, net prie Fino popieriaus. Aš kartais dugną patepu šlakeliu aliejaus (tik šonų nereikia tepti). Dugnas tada neprilimpa, o šonai prilimpa, bet prilipę šonai neleidžia auštančiam biskvitui susitraukti.
O Glacee tai rekomendavo bisvitą apvertą ant grotelių aušinti.
3. Aš naudoju Braun firmos. Turėjau aksčiau kitokį, tai taip ir nebuvau pradėjus jo naudoti - kažkaip tos piurė su juo neišgaudavai. O kai vyras padovanojo Braun, blenderis tapo neatskiriamu mano draugu. Naudojamas trintoms sriuboms, vaisių kokteiliams, labai gerai kai mažų vaikų yra - tyrelėms įvairioms ruošti, ir šiaip viskam ką reikia į vienalytę masę paversti, aš net uogas žiemai šaldyti su juo trinu. Žodžiu panaudojimas platus ir pagal fantaziją.
Kiek pamenu lyg ir Glacee Brauną naudoja