Sveiki atvykę
Pirmoji tema
Antroji tema
Naujieji namučiai Labai tikiuosi, kad ir šioje temoje mes lygiai taip pat skaniai gaminsime, džiaugsimės savo pasiekimais, kad čia bus visiems jauku ir malonu.
Užkandžiai
Daržovės, grybai, sūris
Pomidorai su medaus užpilu*
Baklažanų liežuvėliai su sūriu**
Burokėlių salotos su kmynais*
Kim či - pekino kopūstai koriejietiškai*
Marinuoti kopūstai "ant greičio"*
Babaganuš*
Mangų salsa*
Pievagrybių ikrai*
Daržovės tešloje*
Baklažanai su varškės padažu*
Marinuota mocarela*
Mšoš - raudonųjų pupelių tyrė*
Avinžirniai marinuoti sicilietiškai*
Salotos
Farfalė salotos su pesto*
Mamos salotos*
Vitamininės salotos*
Šiltos bulvių salotos*
Tabbule*
Avokado salotos*
Žuvis
Šventinė lašiša**
Sluoksniuotos tešlos vyniotinis su lašiša*
Mėsa, vištiena
Vištienos vyniotinis virtas sulčių pakelyje*
Įdaryta višta***
Kalakutienos vyniotinis su obuoliais**
Karštieji patiekalai
Užkandžiai, "mažieji" patiekalai
Įdaryti grybai portobella**
Kiaušinienė kumpio krepšelyje**
Sriubos
Lęšių sriuba. (Be mėsos)*
Hašlama su veršiena. "Vieno puodo" pietūs*
Minestrone*
Sultinys su pseudokoldūnais*
Ezogelin - sriuba su lęšiais ir bulguru*
Tiršta pomidorų sriuba su kuskusu*
Mėsa, paukštiena
Vištiena troškinta moliūge***
Balandėliai pekino kopūsto lapuose**
Vištiena su 40 skiltelių česnako*
Kiaulienos vyniotiniai su vaisių įdaru**
Dolma - balandėliai vynuogių lapuose***
Kalakutas keptas su įdaru**
Kalakuto kumpelis obuolių kailinukuose*
Paprasti vištienos kotletukai*
Musaka**
Msachen - vištiena kepta lavaše*
Žuvis
Gefiltefiš - žuvis žydiškai***
Dietiniai žuvies kukuliai citrininiame bešamelyje**
Skorpionžuvė tešloje**
Aštrūs žuvies kotletai*
Subproduktai
Kriaušės, įdarytos kepenėlėmis su riešutais**
Kepenėlių blyneliai su varškės padažu**
Kepenėlės vyšnių padaže**
Ankštiniai, kruopos, daržovės
Vegeratiškas čili su lęšiais ir nutu**
Falafelis**
Cukinijų blyneliai su pievagrybiais**
Žiediniai kopūstai o'graten**
Vienuoliška košė*
Kepiniai
Nesaldūs kepiniai
Lamadžo**
Pyragas su faršu**
Velykinis krepšelis**
Bandelės, pyragėliai, smulkūs kepiniai
Varškės tešlos pyragėliai**
Čudu - uzbekiški pyragėliai*
Grietiniečiai I**, II**
Trapūs žiedai**
Pavasarinės bandelės**
Keksai, pyragai
Paprastas obuolių pyragas*
Šokoladinis keksas su cukinijomis**
Nepaprastas keksas***
Varškės pyragas su rasa***
Kalėdinis meduolis**
Morkų pyragas**
Baltyminis keksas**
Zebras*
Meduolis su riešutiniu griliažu**
Varškėtis "Izaura" **
Mielinė boba**
Keksas "Šokoladinė svajonė"
Tortai, pyragaičiai
Medaus tortas su citrusų nata***
Plikytos tešlos tortas su kriaušių kremu**
Labai šokoladinis tortas "Triufelis" ***
Paris Brest - plikytos tešlos vainikas **
Obuoliniai pyragaičiai**
Gastroorgazminiai brownies Cappuccino **
Citrusinis malonumas**
Karpatė** (kaip parodė atsiliepimai, ypatingai pamėgtas vyrų
Šokoladinis vyniotinis**
Tortas "Varškės suflė languotame biskvite" ***
Tortas "Vyšnia-girtuoklė" **
Šokoladinis-vyšninis tortas**
Biskvitinis-baltyminis vyniotinis su kavos kremu**
Dainava***
Arabiškas tortas "Kodryt-Kodyr"
Desertai, nekepti saldumynai
Tinginys*
Tirštas karštas šokoladas*
Dryžuotoji granita ir ledai vaisių patale**
Obuolių sambukas**
Vyšnių ledinis desertas**
Trintų vaisių desertas*
Aksominis šokoladinis tortas*
Nostalgiškas duoninis tortas*
Padažai
Naminis citrininis majonezas**
Gėrimai
Glintveinas*
Konservavimas
Bulgariški agurkėliai
Bulgariški agurkėliai 2
Rauginti agurkai "maskviečiai"
Agurkų salotos
Kita
Kulinarija
Tešla koldūnams, virtiniams*
Įdarai pyragėliams**
Arabiškas garnyras*
Konditerija
Papuošimai iš balto šokolado (truputis teorijos
Grietinėlės želė (vėl teorija)
Cukrinė masė papuošimų lipdymui
šokoladiniai lapeliai
Vaikiškas tortas su muminukais
Kaip išimti žėlę iš formos
Kalėdinės dekoracijos
Sudėtingumo skalė
* paprasčiau nebūna
** reikia trupučio pastangų
*** o gal viskas ne taip sudėtinga kaip atrodo????????
Mielinė boba
Mano senelis puikiai kepdavo pyragus... tai jo receptas Nuotraukoje gabaliukas iš kairės
[attachmentid=96133] [attachmentid=96135]
250 - 300 g miltu 550D
250 g miltu 405D
40 g mieliu
10 tryniu
100 g sviesto
250 ml pieno
2 saukstai aliejaus
100 g c.pudros
1 šaukštas cukraus
1 virta didele bulve (pertrinti per sieteli)
razinos, cukatai, džiovintos vyšnios, sutarkuota citrina,
100 ml romo arba konjako
džiovintus vaisius užmerkti konjake ir tarkuotoje citrinoje.
Svarbu!!!!
visi produktai turi būti šilti, t.y. jokiu būdu ne iš šaldytuvo, miltus galima pašildyti orkaitėje
Šiltą pieną, šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir mieles sumaišti, palikti dvidešimčiai minučių šiltoje vietoje.
Sviestą ištirpinti, ataušinti, išplakti su c.pudra, palaipsniui supilti trynius. Miltus persijoti, padaryti duobutę, į ją supilti įmaišalą, sviesto-trynių masę, įdėti bulvę, užminkyti tešlą, tada supilti aliejų ir džiovintus vaisius su visu skysčiu. Išminkyti. Uždengti ir palaikyti apie valandą. Sudėti į išteptą sviestu formą, vėl palaikyti apie valandą ir kepti apie 40 - 45 min 160 C. Tikrinti mediniu pagaliuku.
Papildyta:
Comma
Ačiū
Mano senelis puikiai kepdavo pyragus... tai jo receptas Nuotraukoje gabaliukas iš kairės
[attachmentid=96133] [attachmentid=96135]
250 - 300 g miltu 550D
250 g miltu 405D
40 g mieliu
10 tryniu
100 g sviesto
250 ml pieno
2 saukstai aliejaus
100 g c.pudros
1 šaukštas cukraus
1 virta didele bulve (pertrinti per sieteli)
razinos, cukatai, džiovintos vyšnios, sutarkuota citrina,
100 ml romo arba konjako
džiovintus vaisius užmerkti konjake ir tarkuotoje citrinoje.
Svarbu!!!!
visi produktai turi būti šilti, t.y. jokiu būdu ne iš šaldytuvo, miltus galima pašildyti orkaitėje
Šiltą pieną, šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir mieles sumaišti, palikti dvidešimčiai minučių šiltoje vietoje.
Sviestą ištirpinti, ataušinti, išplakti su c.pudra, palaipsniui supilti trynius. Miltus persijoti, padaryti duobutę, į ją supilti įmaišalą, sviesto-trynių masę, įdėti bulvę, užminkyti tešlą, tada supilti aliejų ir džiovintus vaisius su visu skysčiu. Išminkyti. Uždengti ir palaikyti apie valandą. Sudėti į išteptą sviestu formą, vėl palaikyti apie valandą ir kepti apie 40 - 45 min 160 C. Tikrinti mediniu pagaliuku.
Papildyta:
Comma
Ačiū
Nežiūrint visų nesklandumų padariau citrusinį malonumą. Mano klaidos. Kaitinau perdidelėj tem peratūroj kurdą(sutraukė baltymą), naudojau limetą, o ne citriną (per daug ryškus skonis nesiderino su apelsinu).Visumoj skanus gaivus tortas ir papuošimas pas lengviausias iš viso torto darymo
Sveiki,
Ilgai skaičiau visas temas ir pasiryžau - gaminsiu grietiniečius. Taigi turėtų būt labai lengva. Deja, jei labai trumpai - sekėsi
Pirmiausia - begamindama tešlą pamačiau, kad turiu tik kokį 100gr kvietinių miltų bet procesas jau įsibėgėjo, o ir valanda vėlyva jau, tai teko pasinaudoti ruginių miltų atsarga. Kad būtų greičiau, sugalvojau maišyt mikseriu, ir aišku, permaišiau Tešla pasidarė lipni, trupėjo, nei iškočiot, nei paplotėlių padaryt Šiaip ne taip nulipdžiau kažką panašaus į grietiniečius, įmečiau į orkaitę, ir kai jau pradėjo atrodyti, kad viskas bus gerai, pabudo mano mažoji. Nubėgau migdyt, ir užuodžiu, kad mano grietiniečiau jau dega Vyras lužęs prie teliko, o jei pažadinsiu savo saulytę, bus sunku vėl užmigdyt. Kol galiausiai prilėkiau prie orkaitės, grietiniečių apačia jau buvo juoda Bet nepasidaviau, nuskutau peiliuku. Ir ką jūs manot - net mano vyras valgė, nors šiaip jis tokių dalykų nemėgėjas
Būtinai bandysiu dar kartą, tik šįkart gal pavyks be tokių juokingų klaidų...
Ilgai skaičiau visas temas ir pasiryžau - gaminsiu grietiniečius. Taigi turėtų būt labai lengva. Deja, jei labai trumpai - sekėsi
Pirmiausia - begamindama tešlą pamačiau, kad turiu tik kokį 100gr kvietinių miltų bet procesas jau įsibėgėjo, o ir valanda vėlyva jau, tai teko pasinaudoti ruginių miltų atsarga. Kad būtų greičiau, sugalvojau maišyt mikseriu, ir aišku, permaišiau Tešla pasidarė lipni, trupėjo, nei iškočiot, nei paplotėlių padaryt Šiaip ne taip nulipdžiau kažką panašaus į grietiniečius, įmečiau į orkaitę, ir kai jau pradėjo atrodyti, kad viskas bus gerai, pabudo mano mažoji. Nubėgau migdyt, ir užuodžiu, kad mano grietiniečiau jau dega Vyras lužęs prie teliko, o jei pažadinsiu savo saulytę, bus sunku vėl užmigdyt. Kol galiausiai prilėkiau prie orkaitės, grietiniečių apačia jau buvo juoda Bet nepasidaviau, nuskutau peiliuku. Ir ką jūs manot - net mano vyras valgė, nors šiaip jis tokių dalykų nemėgėjas
Būtinai bandysiu dar kartą, tik šįkart gal pavyks be tokių juokingų klaidų...
Išbandžiau ir aš kalakuto kumpelį obuolių kailinukuose. Tik kepiau ne kumpelį o krūtinėlę. Skanu ir labai neįprasta. Ačiū už receptą Glacee.
Gamindama šį patiekalą pirmą kartą naudojau kepimo rankovę, įsitikinau, kad geras daiktas , kepsnys buvo labai sultingas, nereikėjo orkaitės ir skardos šveisti.
Gamindama šį patiekalą pirmą kartą naudojau kepimo rankovę, įsitikinau, kad geras daiktas , kepsnys buvo labai sultingas, nereikėjo orkaitės ir skardos šveisti.
Pasinaudojau pavasariniu bandeliu ideja: dariau tesla pagal si recepta, bet dar padariau ir kopustu idara. tesla labai lengva daryti. labai skanu! aciu, Glacee!
dar norejau paklausti: gal turi kokiu ideju su kukuruzu miltais? ar galima juos naudoti kaip iprastus? aciu
dar norejau paklausti: gal turi kokiu ideju su kukuruzu miltais? ar galima juos naudoti kaip iprastus? aciu
Arabiškas tortas "KODRYT-KODYR"
Labai efektingas, labai paprastas, asmeniskai man buvo per saldu, o vyrui ir sveciams labai patiko. Ypač tinka krem-briule mėgėjams Receptas is GoodCook forumo, transformuotas
[attachmentid=96614][attachmentid=96615]
5 saukstai cukraus
krem-briule
4 dideli kiausiniai
500 ml pieno
200 ml grietineles
150 g cukraus
keksas
1 kiausinis
100 g cukraus
100 ml pieno
50 ml aliejaus
1 st. miltu
1 arb. saukstelis kepimo milteliu
1 valg. saukstas kakavos
didelė tuščiavidurė keksinė forma apie 2,5 l, kita didesnė forma arba skardelė kepimui.
orkaite 180 C
tuščioje keptuvėje ištirpinti cukrų, kol gražiai paruduos (atsargiai, nesudeginti). Karamelę supilti į formą, palaukti kol sustings. Užvirinti arbatinį vandens. Atskiruose induose suplakti krem-briule ingredientus ir sumaišyti kekso ingredientus. Krem-briule išpilti ant karamėlės, ji truputį traškės, taip turi būti. Į krem briule šaukštu sudėti kekso tešlą. Būtent taip, kepant ji iškils Formą su pyragu pastatyti į didesnę formą. Didesnė formą pripildyti verdančio vandens. Tokioje vandens vonelėje kepti tortą apie 40 minučių. Keksą tikrinti mediniu pagaliuku. Tortą ataušinti formoje. Kai atauš, peiliu truputį pereiti palei kraštus. Uždengti lekšte ir apversti
Labai efektingas, labai paprastas, asmeniskai man buvo per saldu, o vyrui ir sveciams labai patiko. Ypač tinka krem-briule mėgėjams Receptas is GoodCook forumo, transformuotas
[attachmentid=96614][attachmentid=96615]
5 saukstai cukraus
krem-briule
4 dideli kiausiniai
500 ml pieno
200 ml grietineles
150 g cukraus
keksas
1 kiausinis
100 g cukraus
100 ml pieno
50 ml aliejaus
1 st. miltu
1 arb. saukstelis kepimo milteliu
1 valg. saukstas kakavos
didelė tuščiavidurė keksinė forma apie 2,5 l, kita didesnė forma arba skardelė kepimui.
orkaite 180 C
tuščioje keptuvėje ištirpinti cukrų, kol gražiai paruduos (atsargiai, nesudeginti). Karamelę supilti į formą, palaukti kol sustings. Užvirinti arbatinį vandens. Atskiruose induose suplakti krem-briule ingredientus ir sumaišyti kekso ingredientus. Krem-briule išpilti ant karamėlės, ji truputį traškės, taip turi būti. Į krem briule šaukštu sudėti kekso tešlą. Būtent taip, kepant ji iškils Formą su pyragu pastatyti į didesnę formą. Didesnė formą pripildyti verdančio vandens. Tokioje vandens vonelėje kepti tortą apie 40 minučių. Keksą tikrinti mediniu pagaliuku. Tortą ataušinti formoje. Kai atauš, peiliu truputį pereiti palei kraštus. Uždengti lekšte ir apversti
Glacee
Tokiom kaip as - kas tas krem briule?
Tokiom kaip as - kas tas krem briule?
Elemire
tavi
Smagu, kad tortas patiko Labai svarbu neperkaitinti, nors ir ant garų
pupsius
O, kiek daug peripetijų bet viskas gerai, kas baigiasi gerai Malonu, kad grietiniečiai patiko
crocus, tavi
aš pataisiau nuorodą ačiū
Barbara
Labai džiaugiuosi Man krūtinėlė truputėlį sausoka gavosi, bet įtariu dėl to, kad buvo šaldyta. O šiaip tikrai vykęs marinadas
dianute
O, kaip gerai O aš kepu pyragą su kopūstais iš kitokios tešlos O dėl kukuruzu miltu tai pati nezinau... krakmolą naudoju biskvitų pagerinimui o atskiru gaminių nekepu. Kukuruzu miltai yra paplitę balkanų, moldavų, italų virtuvėje - mamalygos, polentos - visa tai gaminama iš kukuruzų miltų
Comma
krem-briule - tai kremas. Desertas iš grietinėlės, pieno ir kiaušinių keptas orkaitėje, bet vandenyje. Viršus barstomas cukrumi ir apdeginamas, kad gautųsi traški plutelė
tavi
Smagu, kad tortas patiko Labai svarbu neperkaitinti, nors ir ant garų
pupsius
O, kiek daug peripetijų bet viskas gerai, kas baigiasi gerai Malonu, kad grietiniečiai patiko
crocus, tavi
aš pataisiau nuorodą ačiū
Barbara
Labai džiaugiuosi Man krūtinėlė truputėlį sausoka gavosi, bet įtariu dėl to, kad buvo šaldyta. O šiaip tikrai vykęs marinadas
dianute
O, kaip gerai O aš kepu pyragą su kopūstais iš kitokios tešlos O dėl kukuruzu miltu tai pati nezinau... krakmolą naudoju biskvitų pagerinimui o atskiru gaminių nekepu. Kukuruzu miltai yra paplitę balkanų, moldavų, italų virtuvėje - mamalygos, polentos - visa tai gaminama iš kukuruzų miltų
Comma
krem-briule - tai kremas. Desertas iš grietinėlės, pieno ir kiaušinių keptas orkaitėje, bet vandenyje. Viršus barstomas cukrumi ir apdeginamas, kad gautųsi traški plutelė
Glacee, tai aš kurdą perkošiau ir tvarka
klausimas pair gastroorgazmini brownies: kaip su jo senėjimu - jei šiandien iškepsiu blyną, rytoj sutepsiu su varške, o poryt valgysim - kaip manot, bus gerai
QUOTE(san @ 2007 05 03, 09:41)
klausimas pair gastroorgazmini brownies: kaip su jo senėjimu - jei šiandien iškepsiu blyną, rytoj sutepsiu su varške, o poryt valgysim - kaip manot, bus gerai
man tai jis dar skanesnis kita diena Tik laikyk saldytuve.