Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

šilinge, labai labai gražūs akmenynai wub.gif

QUOTE(Šilingė @ 2007 04 30, 18:51)
Ačiū ačiū, bet dar kartą sakau - nuotraukos iš tėviškės, o ne iš mano kiemo, taigi visi komplimentai turėtų būti skirti mano mamai  tongue.gif 
user posted image

o kaip va čia padaryta, kur čia žemė įterpta? blush2.gif

patarkit man žaliai, kaip padaryt: žodžiu, pas mus dabar (po statybos) plika žemė, prižėlę piktžolių, reiktų užsivežt papildomai juodžemio ir tada žolę sėt. bet ką pirma padaryt, sukultivuot tą žemę su piktžolėm ir užsivežt juodžemio ar atvirkščiai? g.gif

ir dar, yra kalva, apsodinta kalnapušėm, norėčiau ją ir viržiais apsodint, ar jie augtų sausoj žemėj? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(yuki @ 2007 05 02, 16:49)
šilinge, labai labai gražūs akmenynai wub.gif
patarkit man žaliai, kaip padaryt: žodžiu, pas mus dabar (po statybos) plika žemė, prižėlę piktžolių, reiktų užsivežt papildomai juodžemio ir tada žolę sėt. bet ką pirma padaryt, sukultivuot tą žemę su piktžolėm ir užsivežt juodžemio ar atvirkščiai? g.gif
ir dar, yra kalva, apsodinta kalnapušėm, norėčiau ją ir viržiais apsodint, ar jie augtų sausoj žemėj? unsure.gif

o koki sluoksni juodziamio ruosiates pilti? As tai turbut pirma su rondapu pereiciai per sklypa, po poros savaiciu(kai prades gelsti zoliu viduriukai) isarciau, iskultivuociau, o po to vezciau juodziamio.
Atsakyti
QUOTE(laguna @ 2007 05 02, 17:31)
o koki sluoksni juodziamio ruosiates pilti? As tai turbut pirma su rondapu pereiciai per sklypa, po poros savaiciu(kai prades gelsti zoliu viduriukai) isarciau, iskultivuociau, o po to vezciau juodziamio.

ačiū, laguna 4u.gif , aš numaniau, kad pirma roundapo reiktų, o dėl juodžemio storio net nežinau, o kokio reiktų? nors ploto daug pas mus, storai nepilsim unsure.gif
Atsakyti
Zaneta25- na kas as tokia kad tave kritikuot..bet jei priimsi neskaudziai ta mano kritika tai gal naudinga bus:

Klausimukas- kai sodini augalus, kokia tvarka tu tai darai? Ar yra kazkoks uzmanymas, ar tiesiog kur papuole? Vietomis visai neblogai atrodo..o vietomis..nesupyk, bet bardakelis. As tau siulyciau pasipiest planeli. Pavazinejus po iv. medelynus ir kitas vietas apsiziuret ko pas save noretum. TAda susizinot kokias salygas tie augalai megsta ir visu pirma pagal tai rinktis. Paskiau pasipiest ant popieriaus, bet jau galutine schema. Ir net jei per metus negali visko susipirkt-toliau vadovaudamasi ta schema papildyt zolynus kitais ir dar kitais metais.

Siulau augalus derint pagal formas, spalvas, strukturas. Salia piramides formos kokia besidriekiancia ant zemes zvaigzdes formos pasodint, salia salotines spalvos derint melynai zalia, arba tiesiog zalia. Tada geriau atsiskleis kiekvieno augalo grozis, sukursi kompozicija ir bus l. miela akiai smile.gif 4u.gif

Dar vienas dalykas- manyciau kad nereikia tos juostos rudos atskyrimui nuo takelio. Pats takelio apvadas puikiai skiria zolynu zona nuo vaiksciojimo.. ir manau estetiskiau butu be jo.

Beje, zolyte suuuper grazi. Linkiu kad ilgus metus tokia butu;) Ir formos zolynams kurias ispjaustet- irgi labai taisyklingai graziai padaryta. Manau su laiku bus l. grazu!
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2007 05 02, 17:27)
Zaneta25- na kas as tokia kad tave kritikuot..bet jei priimsi neskaudziai ta mano kritika tai gal naudinga bus:

Klausimukas- kai sodini augalus, kokia tvarka tu tai darai? Ar yra kazkoks uzmanymas, ar tiesiog kur papuole? Vietomis visai neblogai atrodo..o vietomis..nesupyk, bet bardakelis. As tau siulyciau pasipiest planeli. Pavazinejus po iv. medelynus ir kitas vietas apsiziuret ko pas save noretum. TAda susizinot kokias salygas tie augalai megsta ir visu pirma pagal tai rinktis. Paskiau pasipiest ant popieriaus, bet jau galutine schema. Ir net jei per metus negali visko susipirkt-toliau vadovaudamasi ta schema papildyt zolynus kitais ir dar kitais metais.

Siulau augalus derint pagal formas, spalvas, strukturas. Salia piramides formos kokia besidriekiancia ant zemes zvaigzdes formos pasodint, salia salotines spalvos derint melynai zalia, arba tiesiog zalia. Tada geriau atsiskleis kiekvieno augalo grozis, sukursi kompozicija ir bus l. miela akiai smile.gif  4u.gif

Dar vienas dalykas- manyciau kad nereikia tos juostos rudos atskyrimui nuo takelio. Pats takelio apvadas puikiai skiria zolynu zona nuo vaiksciojimo.. ir manau estetiskiau butu be jo.

Beje, zolyte suuuper grazi. Linkiu kad ilgus metus tokia butu;) Ir formos zolynams kurias ispjaustet- irgi labai taisyklingai graziai padaryta. Manau su laiku bus l. grazu!

labai lux patarimai thumbup.gif aciu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2007 05 02, 18:27)

Siulau augalus derint pagal formas, spalvas, strukturas. Salia piramides formos kokia besidriekiancia ant zemes zvaigzdes formos pasodint, salia salotines spalvos derint melynai zalia, arba tiesiog zalia. Tada geriau atsiskleis kiekvieno augalo grozis, sukursi kompozicija ir bus l. miela akiai smile.gif  4u.gif

geru patarymu radau thumbup.gif ir manau pasinaudosiu jais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(yuki @ 2007 05 02, 16:49)

O čia iš akmenų ant apystačio šlaito suformuotos terasų kišenės, į kurias pripilta žemių (kuo sutvirtinti akmenys, tiesą sakant, nežinau, nedalyvavau ax.gif )
Atsakyti
JOLAXUS ar galtonija giliai sodinat? Kaip ja vasara priziureti?
Atsakyti
QUOTE(rimusia @ 2007 05 02, 20:33)
JOLAXUS ar galtonija giliai sodinat? Kaip ja vasara priziureti?

Visi svoguniniai augalai sodinami tris svoguno dydzius. Jei svoguno dydis 2 cm, tai sodinti i 6 cm gylio duobe ir t.t. O vasara ja tresti mikroelementais, visiskai nepakencia azotiniu trasu (meslas, salietra irt.t.)
Atsakyti
QUOTE(siaudukes @ 2007 05 02, 10:14)
rodyk rodyk mirksiukas.gif  bigsmile.gif va balioniukas  4u.gif  4u.gif  4u.gif kad nasisarmatytum biggrin.gif

Na tai rodaus, nors cia dar tik uzuominos i kazka. Tad perdaug manes nesugedinkit ax.gif blush2.gif Ivaziavimo i garaza cementines sienos virsu planuojam apmurint akmenimis. O siaip tai cia po apacia tiesta agroplevele, kad zoles neaugtu. Mulcui kolkas pinigeliu pagailejom. Siaip tai man paciai kazkaip perdaug sterilu cia. Nors sie augalai suaugs, o ir kaulenis raudonom uogom pasidabins kazkada smile.gif Tarp zuikiakrumiu dygsta kiskiakopusciai. Be dar kazko truksta g.gif Kai man tokiai nemeniskai sielai labai jau sunku sad.gif
Tad jusu teismui doh.gif http://public.fotki....Tinute/aplinka/
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 05 02, 21:54)
Visi svoguniniai augalai sodinami tris svoguno dydzius. Jei svoguno dydis 2 cm, tai sodinti i 6 cm gylio duobe ir t.t. O vasara ja tresti mikroelementais, visiskai nepakencia azotiniu trasu (meslas, salietra irt.t.)

Ačiū už komentarus, ir man pravers žinios, nes pirmą kartą sodinau galtonijas, neturėjau info apie jų pomėgius 4u.gif

QUOTE(Tina* @ 2007 05 02, 23:18)
Na tai rodaus, nors cia dar tik uzuominos i kazka. Tad perdaug manes nesugedinkit  ax.gif   blush2.gif Ivaziavimo i garaza cementines sienos virsu planuojam apmurint akmenimis. O siaip tai cia po apacia tiesta agroplevele, kad zoles neaugtu. Mulcui kolkas pinigeliu pagailejom. Siaip tai man paciai kazkaip perdaug sterilu cia. Nors sie augalai suaugs, o ir kaulenis raudonom uogom pasidabins kazkada smile.gif Tarp zuikiakrumiu dygsta kiskiakopusciai. Be dar kazko truksta  g.gif Kai man tokiai nemeniskai sielai labai jau sunku sad.gif
Tad jusu teismui  doh.gif http://public.fotki....Tinute/aplinka/

nu tai "jamam" tave mirksiukas.gif kaip smagu kai žiūrėkit jau ne pirmi metai mes čia bendraujam ir pamažu jau visos turim ką parodyt thumbup.gif
Tina, pradžia padaryta visai nebloga, tik gal akmenys per daug taisyklingai išdėlioti ir visai neįkasti į žemę, pabandyk šiek tiek juos įkasti, kaip anksčiau kažkur minėjau, kad atrodytų lyg iš žemės augantys ir pastumdyti, nes žiūrint pirmąją nuotrauką tai trys akmenys yra vienoje linijoje, o gamtoje tai nėra natūralus reginys ax.gif
sako norint sukurti naturalesnį chaosą iš svogūninių augalų reikia paimti saują svogūnėlių ir mesti, kur nukris ten ir sodinti, tas pats gal ir su akmenimis tiktų - paimi kelis smulkesnius daiktelius kokius ir meti į tą gėlyną - kur nukris ten "sodini" akmenis smile.gif
o tai, ko trūksta, išspręsi vienmetėmis žydinčiomis gėlėmis, tik čia jau skonio reikalas - nueisi į mugę kokią, akys apraibs ir nusipirksi kas labiausiai užklius mirksiukas.gif
beje, tako pakraščiu matosi išlindusi plėvelė ar ten ta banguota plastmasinė juosta? ji šiek tiek per daug išlindusi, gadina šiek tiek vaizdelį ax.gif labai geras dalykas sutvirtinti pakraščiui - perkūnropės - ilgainiui taip suauga, kad stačiausias šlaitas tampa tvirtas ir nei žemė po lietaus plaunasi, nei byra ar pan. Galima net kokį margą raštuotą pakraštėlį iš perkūnropių nuvingiuoti, juk jų daugybė įvairiaspalvių rūšių yra smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 03 gegužės 2007 - 07:32
QUOTE(Tina* @ 2007 05 02, 22:18)
Na tai rodaus, nors cia dar tik uzuominos i kazka. Tad perdaug manes nesugedinkit  ax.gif  blush2.gif Ivaziavimo i garaza cementines sienos virsu planuojam apmurint akmenimis. O siaip tai cia po apacia tiesta agroplevele, kad zoles neaugtu. Mulcui kolkas pinigeliu pagailejom. Siaip tai man paciai kazkaip perdaug sterilu cia. Nors sie augalai suaugs, o ir kaulenis raudonom uogom pasidabins kazkada smile.gif Tarp zuikiakrumiu dygsta kiskiakopusciai. Be dar kazko truksta  g.gif Kai man tokiai nemeniskai sielai labai jau sunku sad.gif
Tad jusu teismui  doh.gif http://public.fotki....Tinute/aplinka/

Nesupyk, mieloji, bet man negražu.... Siena pilka, takeliai pilki ir augalai dar ant tokio murzino pagrindo.... Labai kvepia miestu verysad.gif
Jeigu būtų mano kiemas, tai aš tą visą gabalą užsodinčiau žaliais augalais, visą visą plotą.... kad žydėtų man nuo balandžio mėn. iki rugsėjo. Kad kiekvieną rytą mane džiugintu naujas stiebelis ir naujas žiedelis wub.gif
Atsakyti