Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Sveikutės 4u.gif priplepėjot per išeigines normaliai biggrin.gif
Šilinge, labai šauni sodyba pas tavo mamą thumbup.gif Ir vieta ko gero labai graži, upelis kažkos šalia visai parteka, labai gražiai visoso sukurtos grožybės su natūralia aplinka susilieja thumbup.gif
QUOTE(Lululu @ 2007 05 01, 16:03)
Apšalo mano petruškos, kurias vakar palikau vazonėlyje lauke...tikiuosi, kad dar spės atsigauti, vyras sako, kad buvo -4 laipsniai šalčio. Va tau ir gegužė.  doh.gif

nu nieko sau blink.gif pas mane pernykštės petruškos darže žaliuoja.... rolleyes.gif bet gal tavo šiemet pasėtos tai iš jaunystės neužsigrūdinę, o manosios jau giliai šaknis suleidę, tai nebijo trumpalaikių atšalimų ir tą trumpą šiemetinės žiemos šaltuką nei dengtos nei kitaip popintos ištvėrė - buvau nusiteikusi tegul sau sušala, o jos iš po sniego visos žalios kaip kvietkos išlindo thumbup.gif

QUOTE(širma @ 2007 05 02, 07:23)
Turiu prisipirkusi nemažai svogūninių gėlių (lelijų, kardelių, ežiuolę, ir t.t.), pasakykite ar laikas jau jas sodinti, ir ar nesušals?? g.gif

na jau šaltukas traukiasi, tai kol sudygs ir pilnai atšils, jau galima rizikuoti. Galų gale jei prognozuos vėlyvų šalnų bus galima lengvai pridengti rolleyes.gif Aš vakar pas draugę nužiūrėjau jos močiutės sumanymą - kardelių svogūnėliai sudėti plokščiam inde ir papilta ant dugno truputis vandens, tai kardeliai jau daigelius išleidę thumbup.gif aš buvau galvojus sodinti į lauką, bet nusižiūrėjau ir namo grįžus savuosius svogūnėlius padėjau daiginti. Po savaitėlės kišiu į žemę, bus gyvesni iš karto ax.gif O vakar jau galtonijų svogūnėlius susodinau lauke, sakau kol jie įsišaknys tai ir atšils normaliai ax.gif
Atsakyti
As irgi visa savaitgali daviaus, ir su akmenim truputi pasideliojau smile.gif Tik sarmatijuos rodyt, ka padariau blush2.gif
Atsakyti
rodyk rodyk mirksiukas.gif bigsmile.gif va balioniukas 4u.gif 4u.gif 4u.gif kad nasisarmatytum biggrin.gif
Atsakyti
sveikutės grožio puoselėtojos, noriu ir aš prisidėti prie jūsų. Taip pat antri metai bandau kazka padaryti iš senos sodybos tik vieną galą tvarkau o kitas iš kitos pusės darkosi, kadangi namas senai statytas tai darom rekonstrukcijas tai vis kažką iškasinėjam. o aš vis bandau kažką padarytį. tokį seną šiukšlyną apipyliau žemėmis ir padariau alpinariumą tik dar augalai nelabai suaugę todėl dar plikas atrodo. žodžiu gėlytes iš vienos pusės nešu į kitą kol susitvarkysiu praeis 10m.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2007 05 02, 09:41)
As irgi visa savaitgali daviaus, ir su akmenim truputi pasideliojau  smile.gif Tik sarmatijuos rodyt, ka padariau  blush2.gif

ir as daviausi savo "rutu darzely" visa savaitgali lotuliukas.gif nesvarbu kad apledijau visa, bet visvien smagu thumbup.gif : kasiau, grumztus dauziau taip, kad net smegenys skambejo doh.gif - akmenu kalna iskasiau (o maniau kad reiks i laukus vaziuot prisirinkt...)
sukisau ir augalelius turimus, dar mazumele truksta gyvybes, bet jau geriau biggrin.gif
bandau pasirodyt ax.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2007 05 02, 09:22)
ir as daviausi savo "rutu darzely" visa savaitgali  lotuliukas.gif nesvarbu kad apledijau visa, bet visvien smagu  thumbup.gif : kasiau, grumztus dauziau taip, kad net smegenys skambejo  doh.gif - akmenu kalna iskasiau (o maniau kad reiks i laukus vaziuot prisirinkt...)
sukisau ir augalelius turimus, dar mazumele truksta gyvybes, bet jau geriau  biggrin.gif
bandau pasirodyt  ax.gif

Gražu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2007 05 02, 12:22)
ir as daviausi savo "rutu darzely" visa savaitgali  lotuliukas.gif nesvarbu kad apledijau visa, bet visvien smagu  thumbup.gif : kasiau, grumztus dauziau taip, kad net smegenys skambejo  doh.gif - akmenu kalna iskasiau (o maniau kad reiks i laukus vaziuot prisirinkt...)
sukisau ir augalelius turimus, dar mazumele truksta gyvybes, bet jau geriau  biggrin.gif
bandau pasirodyt  ax.gif

nu neveltui šalta, tikrai rezultatas matosi, šauniai padirbėjai thumbup.gif net buvau sugrįžusi į senąją temą pažiūrėt kaip atrodė, kol rūtos nekedentos buvo bigsmile.gif dabar svarbu turėti kantrybės laukiant kol viskas sužels, išsiplės, nes pirmus kelis metus būna sunkiausia laukti to vizijose matomo vaizdo smile.gif
beje, aš irgi vienam patvory velėną nuplėšinėjau šeštadienį, tai vyras aplinkui vaikščiojo ir kontroliavo, kad pernelyg staigių posūkių nepridaryčiau, lotuliukas.gif kad po to jam veją pjaunant nebūtų labai sunku su žoliapjove manevruoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 05 02, 13:26)
nu neveltui šalta, tikrai rezultatas matosi, šauniai padirbėjai thumbup.gif net buvau sugrįžusi į senąją temą pažiūrėt kaip atrodė, kol rūtos nekedentos buvo bigsmile.gif dabar svarbu turėti kantrybės laukiant kol viskas sužels, išsiplės, nes pirmus kelis metus būna sunkiausia laukti to vizijose matomo vaizdo smile.gif 
beje, aš irgi vienam patvory velėną nuplėšinėjau šeštadienį, tai vyras aplinkui vaikščiojo ir kontroliavo, kad pernelyg staigių posūkių nepridaryčiau,  lotuliukas.gif kad po to jam veją pjaunant nebūtų labai sunku su žoliapjove manevruoti  smile.gif

ech tie vyrai... biggrin.gif ir gyvent su jais kartais negali, bet ir nudeti gaila lotuliukas.gif maniskis irgi dziaugesi: lauke kol zole nudzius, tai junge zoliapjove ir lakste per pieva vis ziuredamas ar ne per trumpai, ar ne per ilgai paliko... lotuliukas.gif
Siandien jei nelis ir ne snigs blink.gif kasinejimus tesiu kitam kampe tongue.gif - reikia gi salotu, morkyciu mano zuikiams paseti lotuliukas.gif (juk dar nevelu? g.gif )
Atsakyti
Zaneta75, sėk salotas ir morkas drąsiai - pats laikas. Morkos ilgai dygsta, labai gera išbandyta rekomendacija į jas retai - kas 10-15 cm - įsėti ridikėlių, jie anksčiau sudygsta tai gerai matosi eilutės, ravėti lengviau. Aišku, salotas jei šalnų žadėtų, reikėtų pridengti agroplėvele, tačiau tai normalūs pavasariniai rūpestėliai, bet paskui kaip skanu mirksiukas.gif žirnių savo įpėdiniams pasėk - turės ką lukštenti vasarą, beje, žirniai šalnų nebijo thumbup.gif
o veją mes irgi tik vakar susigriebėm pirmą kartą nupjauti, dabar laukia tręšimas, trąšų maišai jau laukia savo valandos cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 02 gegužės 2007 - 13:14
QUOTE(Zaneta75 @ 2007 05 02, 10:57)
ech tie vyrai...  biggrin.gif  ir gyvent su jais kartais negali, bet ir nudeti gaila  lotuliukas.gif maniskis irgi dziaugesi: lauke kol zole nudzius, tai junge zoliapjove ir lakste per pieva vis ziuredamas ar ne per trumpai, ar ne per ilgai paliko...  lotuliukas.gif

Komplimentai vyrui - man akis pirmiausia už pievelės užkliuvo thumbup.gif Labai lygi, taip ir norisi basom pasivaikščiot wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 05 02, 07:16)
Aš vakar pas draugę nužiūrėjau jos močiutės sumanymą - kardelių svogūnėliai sudėti plokščiam inde ir papilta ant dugno truputis vandens, tai kardeliai jau daigelius išleidę thumbup.gif aš buvau galvojus sodinti į lauką, bet nusižiūrėjau ir namo grįžus savuosius svogūnėlius padėjau daiginti. Po savaitėlės kišiu į žemę, bus gyvesni iš karto ax.gif

mes su mama taip visada darom thumbup.gif

QUOTE(jolaxus @ 2007 05 02, 12:26)

beje, aš irgi vienam patvory velėną nuplėšinėjau šeštadienį, tai vyras aplinkui vaikščiojo ir kontroliavo, kad pernelyg staigių posūkių nepridaryčiau,  lotuliukas.gif kad po to jam veją pjaunant nebūtų labai sunku su žoliapjove manevruoti  smile.gif

lotuliukas.gif su tais vyrais visada taip smile.gif sako, kad pasitiki darbu, o paskui kontroliuoja biggrin.gif

Zaneta75, bet pas tave plotai kokie wub.gif
Atsakyti
Žaneta75, labai šauniai padirbėjai thumbup.gif
O aš šiandien per pietų pertrauką iki Kalvarijų turgaus nuvažiavau. Mama prašė kažkokių ypatingų morkų sėklų nupirkti. Pas juos miestelyje tokių nėra. Ir nesusilaikiau... Kad prisipirkau perkūnropių doh.gif - tamsiai bordinę, žalią, kurios vadinamieji lapeliai susisukę į tokius lyg vamzdelius ir tokią visą apskritą, žalią bordiniais galiukais blush2.gif Mugėse vis atsilaikydavau, nes kainos truputį kandžiodavosi, o čia tik po 1 lt. Tiesa, nedidukės, bet užaugs, o kol susiruošiu įsirengti normalų alpiniariumą gal dar ir pasidaugins ax.gif
Atsakyti