Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(ilonadz @ 2007 05 09, 09:29)
Nu tikrai gražuolės tos tulpės, tik man niekaip nepavyksta tulpių užsiveisti. o dukra tai alpsta kai pavasarį aplink visur žydi tulpės. ...

o ką reiškia "nepavyksta"? blink.gif Tiesiog nedaeina rankos rudenį svogūnėlių papirkti ir sukaišioti? Juk vieną kartą pasodinus, galima bent pora metelių nejudinti ir žiedų turėti mirksiukas.gif Tik... prisiminti reikia kur suslėpti tie svogūnėliai, ka vasarą kedennant neiškedenti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2007 05 09, 09:41)
reg, o taviske visterija praziemojo jau lauke ar dar vazone rusyje kur?

Lauke- buvau apvyniojusi agroplevele ir truputi eglisakiu uzmetusi
Prisiminiau - kai pirkau, tai sake kad jau buvo ziemojusi lauke - taip kad jau antra ziema atlaike.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reg: 09 gegužės 2007 - 08:48
sveikos sodininkes,jau kaip grazu pas jus,negaliu atsigrozet ir dar ne viska perskaiciau,atrodo laisvadieniu cia nebuna biggrin.gif
JU-JU,labai labai atsiprasau,kad pradingau uzsiprasiusi lontrelio,per sias laisvas dienas turejom daug sveciu su nakvyne,nes buvo giminaiciu vestuves+vaiku gimtadienis,tai visai neturejau laiko prie kompo prisest,dar vienu metu pagalvojau,kad reikia parasyt kad nebusiu kuri laika,bet pagalvoti spejau ,o parasyt jau nebe blush2.gif Suprantu,kad nepazistamai sunku ka palikti,bet jei jau ko uzsiprasiau,tai tikrai pasiimu,nieko nepavedu.Taigi,dar karta-atsiprasau.Ir einu toliau ieskoti lontrelio smile.gif
Atsakyti
dar noriu paklausti gal kuri auginat aktinidija?jei teisingai parasiau pavadinima,jos buna tokie zali pailgi vaisiai panasus i kivi,labai skanus,vis dairausi mugese,bet neteko matyt pirkti.O gal vadinasi ne taip?
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 05 09, 08:29)
na tai ką, vėl lietinga diena, visoj Europjo lis lietūs, tai vėl mūsų "suoliukas" turėtų būti ilgas šioj temoj šiandien biggrin.gif
gražiai dienos pradžiai įkeliu pora vaizdelių, čia tas pats tulpių vazonas, su kuriom jau sudygusiom per paskutinius žiemos užšalimus laksčiau ir gelbėjau biggrin.gif bet atsidėkojo jos man žavingai sužydėdamos wub.gif viena draugė atėjusi net pripuolė čiupinėti ar tikros lotuliukas.gif

user posted image

user posted image

labai grazios tulpes wub.gif As jau kokie trys metai niekai terasoje vazone neisauginau tulpiu ir narcizu doh.gif tik prasikala ir atia... atrodo sustingsta blink.gif Kai neapsikentusi prakrapstau paziureti gumbeli - jis buna supuves...
Esu dirbusi Danijoj, kur narcizus vazonuose Veleykoms augina, atrodo viska dariau taip, kaip darydavom ten ir nieko... verysad.gif Dabar jau name zut but terasai kitam pavasariui turiu uzsiauginti, bet KAIP? g.gif Patarkit, PLEASE
PS Na jau Zenenhundo grozis wub.gif Taip ir norisi i tas kudlas isikibti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2007 05 08, 22:37)
ar ne?  g.gif  bet kinine tai turetu zydeti po 4 metu  g.gif  bet itariu jai vis dar ne vieta sodinti pas mus  sad.gif

ne i tema biski  ax.gif : kazkada seniai, kai apie tulpes ejo kalba bvau idejus tokias tulpes-mini bijunelius (angelika), tai pasirodo pas mama ju galybes  bigsmile.gif  atveze man vakar didziausia puokste  wub.gif  jau zinokit koks grozis  bigsmile.gif  wub.gif tiesiog viena akis kompa, kita i vaza  biggrin.gif svarbiausia, kad prasiskleide grozio nei truputi nepraranda  thumbup.gif
pasigyriau  blush2.gif

Nu gal irgi ne į temą, bet gal nuotraukytę 4u.gif Bais įdomu pasidarė blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2007 05 09, 10:30)
labai grazios tulpes  wub.gif As jau kokie trys metai niekai terasoje vazone neisauginau tulpiu ir narcizu  doh.gif  tik prasikala ir atia... atrodo sustingsta  blink.gif Kai neapsikentusi prakrapstau paziureti gumbeli - jis buna supuves...
Esu dirbusi Danijoj, kur narcizus vazonuose Veleykoms augina, atrodo viska dariau taip, kaip darydavom ten ir nieko... verysad.gif Dabar jau name zut but terasai kitam pavasariui turiu uzsiauginti, bet KAIP? g.gif  Patarkit, PLEASE
PS Na jau Zenenhundo grozis  wub.gif Taip ir norisi i tas kudlas isikibti  biggrin.gif

aš pirmą kartą inde sodinau, tai pasinaudojau kažkur išskaitytu patarimu žiemai įkasti lauke į žemę. T.y. pasodinau tuo pačiu metu kaip ir kitas tulpes gėlyne, ir su visu vazonu įkasiau darže. Tik vazonas tokiam dalykui turi būti ne plastmasinis. Praktiškai žiemojimo sąlygos gavosi tokios pačios kaip ir "laukinėms" tulpėms. Tik va ir rašiau, kad streso buvo, kai tokia žiiema pasitaikė nenormali - kai pradėjo šalti jos jau buvo sudygusios, tai tada gelbėjau iškasdama ir pargabendama į nešildomą verandą. Išsaugojau, kaip matot biggrin.gif
dar apie tas tulpes-bijūnėlius: spėju kad ir aš tokių turiu pasodinusi, tik pas mane jos šiek tiekpavėsingoj vietoj, tai dar tik tik pradeda skleistis - "užkabino" vaizdelis ant svogūnėlių pakelio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 09 gegužės 2007 - 09:49
QUOTE(une @ 2007 05 08, 22:32)
o gal kuri is musu profiu turi praktikos su kinine visterija?  wub.gif
user posted image

cia ant paveikslelio tai laipiojanti visterija,jai reikalingos labai tvirtos atramos,nes ji laipiojantis medis-ne siaip augalelis mirksiukas.gif mes turim paprasta medi,jie buna dazniausiai geltoni .Na gal pas mus kiek ziemos svelnesnes,bet auga jos be problemu,kazkada nesenai kalbejom-visterijos vaisiai labai nuodingi,nerekomenduojama ju sodinti prie vaiku zaidimo aiksteliu ir pan.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 05 09, 09:49)

Pupmedziu ir musu mieste pilna zydinciu, tik niekad nesu atkreipusi demesio, kiek ilgai zydi g.gif . Pupmedziai, manau Lietuvos oro salygoms butu atsparesni.
Man dar labai grazus vijoklis - stambiaziede lastune (Campsis radicans), nemoku foto ikelt ax.gif .
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2007 05 09, 08:27)
beje, turiu nuostolių po žiemos verysad.gif  - iššalo mano gluosnis, tas toks ant stiebo skiepytas kaip burbulas, neprisimenu kaip ten jis vadinasi blush2.gif  ir pas kaimynę toks pats irgi numiro verysad.gif  svarstėm vakar prie tvoros sustoję ką daryti - ar ieškoti tokio paties atsodinti, ar rinktis kažką kitą, jei šis taip neatlaikė...

O svyrancia blinde turi? Man labai grazu (cia pas mus), kai pries Velykas "kaciukai" suzydi, ir apkabineja zmones tuos medelius ivairiaspalviais kiausiniais, koks fainas buna "kiausiniu medis" thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 05 09, 11:16)
...O svyrancia blinde turi? Man labai grazu (cia pas mus), kai pries Velykas "kaciukai" suzydi, ir apkabineja zmones tuos medelius ivairiaspalviais kiausiniais, koks fainas buna "kiausiniu medis"  thumbup.gif .

neturiu svyrančios blindės, bet man kažkaip labiau norisi kažko apvalia laja, nes visai greta bijūno krūmas veši, tai man kažkaip gražiau žiūrisi, kai ant bijūno niekas "neguli" ax.gif bet galima gi ir tokį variantą pasvarstyt g.gif ačiū už mintį 4u.gif
Atsakyti
pupmedį vakar pasodinau wub.gif šią žiemą pas mamą gerai atlaikė bigsmile.gif įdomu kaip pas mus bus,nes per šitus šalčius graikiški riešutų lapeliai nušalo blink.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Atgaja @ 2007 05 09, 09:44)
Nu gal irgi ne į temą, bet gal nuotraukytę 4u.gif  Bais įdomu pasidarė blush2.gif

va mazesne puokstyte tiesiai nuo kompo stalo smile.gif ir nors atrodo, kad jau tuoj visus lapukus numes-tai net papurciau-nei vienas lapelis nenukrito rolleyes.gif tik nuotraukoj ryskesnes spalvos-siaip jos labai tokios ramios wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo une: 09 gegužės 2007 - 10:39