Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Goniuke @ 2007 05 08, 14:12)
o jei tas kalnas jau stovi kokius 5 metus, tik vis dar papildomas kiekvienais metais ant virsaus blush2.gif ar jau galima ji naudot. nes baisiai negraziai atrodo jis man  doh.gif
beje jei sakot ta zole po keliu metu panaudot galima tai gal man kitoj - nuosalesnej vietoj ja kaupt g.gif
ir dar toks labai "zalias" klausimas tongue.gif - as zadu tik atsikrauscius [birzeli] sioki toki darziuka pasisodint - svoguniuku, morkyciu... tai ar is to "kalno" galiu imt zeme ir deti ant darzo ir tada sodinti unsure.gif , o gelytems ar tokia trasa tinkama g.gif

kur nors atokesniame kampe būtų pravartu turėti komposto duobę ar dėžę. būna netgi pirkti specialios kompostavimui skirtos dėžės. o ten dar įleisti raudonųjų kalofornijos sliekų tai jie liux trąšą padarytų thumbup.gif visvien gi prie namų atsiranda tai praravėjus gėlynus ar daržiuką atliekų, tai žolė nupjauta ir pan. o kas keli metai ten perpuvusį kompostą - vėl į gėlynus ar daržą ir viskas auga ir žydi thumbup.gif
mes šiandien su Knifofija kaip unisonu vis paantrinam viena kitai apie tuos pačius dalykus kalbėdamos lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 08 gegužės 2007 - 13:31
Knifofija, o taip ir vadinasi pievine migle, nes siaip kai kalbejau su kaiminka, tipo sako migles nesek, nes labai greitai auga, nespesi pjaut!bet ten ir dobiliukai ieina? ar jos skiriasi ar cia apie ta pati kalbame??
Atsakyti
QUOTE(Lexi 04 @ 2007 05 08, 14:33)
Knifofija, o taip ir vadinasi pievine migle, nes siaip kai kalbejau su kaiminka, tipo sako migles nesek, nes labai greitai auga, nespesi pjaut!bet ten ir dobiliukai ieina? ar jos skiriasi ar cia apie ta pati kalbame??

Tai ta pati žolė, bet nepasakyčiau, kad greitai auga. Labai nelepi, kai įsiauga galima ir su traktoriais važiuot. Tik nesėk mišinio su dobilais (čia tinka ganyklai, bet ne vejai) dobilai naikina visas kitas žoles, po keleto metų neliks miglės o tik dobilai. Miglė švelni, atspari, žiedynus formuoja tik vieną kartą. Kitos žolės (josįeina i sportinių vejų mišinius) žiedynus formuoja nuolat, o kuo daugiau smilgų tuo kietesnė žolė. Aš pjaunu kartą į savaitę, tai nemanau, kad dažnai. Pvz. sportinę reikia pjaut kas 3 dienas.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 05 08, 13:25)
kur nors atokesniame kampe būtų pravartu turėti komposto duobę ar dėžę. būna netgi pirkti specialios kompostavimui skirtos dėžės. o ten dar įleisti raudonųjų kalofornijos sliekų tai jie liux trąšą padarytų thumbup.gif visvien gi prie namų atsiranda tai praravėjus gėlynus ar daržiuką atliekų, tai žolė nupjauta ir pan.

O maisto atliekos, ta prasme visokios zieves, lupenos, surugusi sriuba hihihi.gif, i komposta neina g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 05 08, 15:25)
kur nors atokesniame kampe būtų pravartu turėti komposto duobę ar dėžę. būna netgi pirkti specialios kompostavimui skirtos dėžės. o ten dar įleisti raudonųjų kalofornijos sliekų tai jie liux trąšą padarytų thumbup.gif visvien gi prie namų atsiranda tai praravėjus gėlynus ar daržiuką atliekų, tai žolė nupjauta ir pan. o kas keli metai ten perpuvusį kompostą - vėl į gėlynus ar daržą ir viskas auga ir žydi thumbup.gif
mes šiandien su Knifofija kaip unisonu vis paantrinam viena kitai apie tuos pačius dalykus kalbėdamos lotuliukas.gif

labai labai aciu abiems aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 05 08, 14:49)
O maisto atliekos, ta prasme visokios zieves, lupenos, surugusi sriuba  hihihi.gif, i komposta neina  g.gif ?

kompostui tinka labai daug kas
štai nuoroda iš rojaus sodų apie kompostavimo niuansus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 05 08, 14:49)
O maisto atliekos, ta prasme visokios zieves, lupenos, surugusi sriuba  hihihi.gif, i komposta neina  g.gif ?

Žievės jei jos ne nuo medžių lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif tinka, o ir sriuba nepakenks.
Atsakyti
O as prie to pacio norejau paklaust kokia benzinine zoliapjove geriausiai pirkt (parasykit ir firmos pavadinima). Ir kokios ju mazdaug kainos. Man nereiktu "sustros". Noreciau tik kad butu ta talpa zolei iskart surint. Kad nereiktu po to su grebliu lakstyt.
Atsakyti
QUOTE(zmonele @ 2007 05 08, 15:16)
O as prie to pacio norejau paklaust kokia benzinine zoliapjove geriausiai pirkt (parasykit ir firmos pavadinima). Ir kokios ju mazdaug kainos. Man nereiktu "sustros". Noreciau tik kad butu ta talpa zolei iskart surint. Kad nereiktu po to su grebliu lakstyt.

Aš turiu Stiga ir esu labai patenkinta, bet manau kad ir huskvarna ir boshas neatsilieka, tik pirk savaeige, kainuoja nuo 1200 iki 1500
Atsakyti
Stai dar keletas ideju mirksiukas.gif

user posted image
Apacia - vaikiska vonele, nudazyta akriliniais dazais ir nulakuota. Ausytes ir nosyte is medzio mirksiukas.gif

user posted image
Tik as jei daryciau, ta plastmasine bonka irgi kaip nors dekoruociau ax.gif

Biski gal ne i tema, juk vasara ne uz kalnu 4u.gif
Stai kokios lesikleles musu maziesiems draugams biggrin.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 05 08, 15:28)
Stai dar keletas ideju  mirksiukas.gif ...

iš kur tu čia trauki tuos vaizdelius?
žiūrėti smagu, o jei daryti tai aišku reikia žiūrėti kas tinka, o kas jau būtų kičas, galų gale patobulinti jei matosi kur galima tobulinti drinks_cheers.gif
šovė mintis į tą butelį bežiūrint - o jei taip terasoj tokį šviestyvą pakabinus ir pasodinus kokį gerų eterinių aliejų turintį augalą - nuo šilumos jis skleistų kvapą ir kartu uodus atbaidytų g.gif o dar ir gražu thumbup.gif pernai citrininę portulaką turėjau - toks malonus kvapelis, o uodams baidyti gi citrusinius kvapus ir naudoja rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 08 gegužės 2007 - 14:40
Tai is kur dabar ta vonele gausi ,mano vaikas tai didelis.Reikes i savartyna eit g.gif g.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti