Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Evanescene @ 2007 05 07, 21:31)
Yra speciali tema vejai mirksiukas.gif Siek tiek paieskoti tik reikia smile.gif

Kažkodėl visos tingi paieškoti. O mums jau atsibodo tą patį kartot. Juk nesunku tik įvesk įpaiešką ir ir viskas .
Atsakyti
viską susiradau 4u.gif klausimų neturiu biggrin.gif
Atsakyti
Labas merginos 4u.gif jau kaip gražu pas jus bigsmile.gif po truputį ir aš sakaitinėju jūsų temą , žalia žalutėlė aš tuose apželdinimo reikaluose doh.gif bet su jūsų pagalba ,tikiuosi daug ko išmokti smile.gif 4u.gif pradžiai reikia žolę užsisėt smile.gif
QUOTE(holiday @ 2007 05 07, 22:40)
viską susiradau  4u.gif klausimų neturiu  biggrin.gif

o aš dar turiu klausimėlį blush2.gif skaičiau , skaičiau apie tuos visokius chemikalus vejai ir visai susipainiojau doh.gif Jeigu pas mus sklypas iškeltas ir senos žolės nėr , juodžemis šviežiai užpiltas , išlygintas , išakėtas . Tai man dabar pliką žemę purkšt su tuo roundapu ar laukt kol išaugs visos žolės , kurios juodžemyje yra ,jas išpurkšt , išnaikint ir tada ruošti dirvą žolei ar visai dabar nepurkšt g.gif

Ir dar klausimėlis - kaip laistot daržoves ir gėles ? ar tiesiai iš vandentiekio ar šulinio ar laikot kažkokioj talpoj , kad sušiltų vanduo , nes mano uošvienė sode turi vonią , į kurią prisipila vandens ir tik tada laisto g.gif

Ir dar vienas smile.gif . Pas mus geoterminis šildymas , visam sklype išvedžiotas vamzdynas ~ 120cm gylyje ,apie tuos vamzdžius gali laikytis įšalas , žemė bus šaltesnė , negu paprastai , netgi yra toks terminas , kaip 'vėlyvas pavasaris ' tokiuose sklypuose . Tai va ar augs ten kas nors , ar labai kenkia augalams šaltis žemėje , tikiuosi yra medžių , gėlių , krūmų rūšys , kurių šaknys atsparesnės g.gif gal turit kokių minčių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Perliukas @ 2007 05 07, 23:17)
1. Tai man dabar pliką žemę purkšt su tuo roundapu ar laukt kol išaugs visos žolės , kurios juodžemyje yra ,jas išpurkšt , išnaikint ir tada ruošti dirvą žolei  ar visai dabar nepurkšt  g.gif

2.Ir dar klausimėlis - kaip laistot daržoves ir gėles ? ar tiesiai iš vandentiekio ar šulinio ar laikot kažkokioj talpoj , kad sušiltų vanduo , nes mano uošvienė sode turi vonią , į kurią prisipila vandens ir tik tada laisto  g.gif

3.Ir dar vienas  smile.gif . Pas mus geoterminis šildymas , visam sklype išvedžiotas vamzdynas ~ 120cm gylyje ,apie tuos vamzdžius gali laikytis įšalas , žemė bus šaltesnė , negu paprastai , netgi yra toks terminas , kaip 'vėlyvas pavasaris ' tokiuose sklypuose . Tai va ar augs ten kas nors , ar labai kenkia augalams šaltis žemėje , tikiuosi yra medžių , gėlių , krūmų rūšys , kurių šaknys atsparesnės  g.gif  gal turit kokių minčių  4u.gif

1. visi herbicidai veikia per augalų lapus, taigi jais reikia purkšti tik tada, kai naikintini augalai normaliai sudygę smile.gif
2. Tiesiog iš patirties: darže esu pastačiusi plastmasinę statinę, kurion prileidžiu vandens ir su laistytuvu jau semiu iš ten, gėlynų laistymas dažnai nori nenori gaunasi tiesiai iš gręžinio, nes jie pasilieja kartu laistant veją, o jei laistau atskirai, tai visada semiu iš baseinėlio, kurį vėliau papildau. Taigi gaunasi, kad vistik jei tik yra galimybės geriau augalams nekelti stresio su lediniu vandeniu ax.gif
3. 1,2 m gylis jau nemažas, tad manau gėlės turėtų augti normaliai, o renkantis medžius gal vertėtų pasidomėti ir sodinti tokius, kurie turi paviršinę šaknų sistemą g.gif nors kita vertus, tai tikrai nemažas gylis, tik dideli medžiai labai giliai leidžia šaknis, manyčiau jie irgi prisitaiko prie sąlygų, kaži ar labai jau ekstremalios čia jiems sąlygos gausis tas šaltukas tokiame gylyje - padars šaknis posūkį radusi netinkamą aplinką ir prasiskverbs ten, kur pasirodys palankiau unsure.gif

Na bet jūs ir prirašėt visos per išeigines, tik spėk gaudyti biggrin.gif
ir nuotraukyčių kalnai, gal spėsiu dienos bėgyje išstudijuoti doh.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
pagaliau ir pas mus lietus pasirodė clap.gif Atsigaus viskas, nes jau buvo pakankamai išsausėję. Gėlynus aišku savo laistėm, bet vejos tai dar nea schmoll.gif Be to lietaus vanduo man kažkaip atrodo augalams vis tiek geriau unsure.gif

Noriu dar labai padėkoti Ju-Ju už visą tą reikalą su chemikalais aciuks.gif aciuks.gif
Šaunuolė 4u.gif kad ėmeisi visų tų reikalų, įsivaizduoju kaip jūs ten pilstėt tą visą reikalą doh.gif

Dabar dar norėčiau patyrusių patarimo: kadangi pranešė lietų, kas šiandien ir yra , tai jau vakar nepurškėm schmoll.gif Veja dabar yra nupjauta ir patręšta. Tai kai jau praneš kad lietus baigsis, planuojam iš karto purkšti. Dar reikia kai kur atsodinti žolę, tai tą planuojam daryti po purškimo. Tik kažin po kiek laiko nupurškus galima jau atsėti žolę g.gif

Trešnės pas mumi irgi kažkokios neaiškios, tiksliau viena išskleidė vieną pumpurėlį su lapeliais, tai gal dar atsigaus, o kita visai tyli dar unsure.gif Pakrapščiau kamieną tai žalias g.gif kaži ar verta dar iš jos ko tikėtis g.gif Pirkom iš babtų medelyno g.gif

Labai fainos visų nuotraukytės thumbup.gif thumbup.gif Labai Wolkes patiko wub.gif , bet čia gal dėl to kad daug kas jau sužaliavę, pražydę thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 08 gegužės 2007 - 07:10
QUOTE(Reklamiste @ 2007 05 06, 12:44)
Pardon, kad prieš tai užkroviau didelėm fotkėm ax.gif Dabar pabandžiau sudėti į albumą, gal bus geriau?
Prašom drąsiai kritikuoti - esu sodininkė mėgėja ir neturiu didelio sklypo fantazijoms plėtoti. Bet savo žiedeliais su jumis pasidalinsiu 4u.gif

foto

Reklamiste, labai gražūs albumėlio vaizdeliai thumbup.gif Paprastai iš mažo sklypo sunkiau padaryti kažką tokio, bet tau puikiai sekasi thumbup.gif

QUOTE(smth1 @ 2007 05 06, 22:07)
Dabar kvailas klausimas- tai lontrela pursti tik ant tu baidykliu ( piktzoliu), nera galimybes kad ten, kur ju dabar nera, atsiras ( prisises)?

ten kur jų nėra, tikrai prižels ir prisisė, norint palaikyti gražią veją, reikia bent 2-3 kartus per sezoną nupurkšti

QUOTE(Ju-Ju @ 2007 05 06, 23:52)
Sitie tokie juokingi man hihihi.gif
user posted image
Papildyta:

nu tikrai tokios linksmos statinaitės, kaip minėjau darže laistymui vanddnes pripilu į statinę, gal tikrai reikės bandyti padekoruoti kaip nors g.gif ačiū už idėją 4u.gif

QUOTE(Knifofija @ 2007 05 07, 21:09)
Nežinau aš visus vaismedžius sodinu rudenį ir perku tik iš pažystamų prekiautojų (kadangi beveik visus pažystu) Nes perkant pavasarį yra tikimybė nusipirkti rudenį neparduotą ir tik prikastą augalą. Beto patarčiau pirkti iš nedidelių medelynų (kur dirba šeimos nariai) nes jie suinteresuoti savo reputacija, dideliuose medelynuose dirba samdyti darbininkai ir jam vienodai rodo ar ta etiketė kabos ant vieno medžio ar ant kito. Čia jau aš iš praktikos pavariau.  4u.gif  4u.gif  4u.gif

praktiniai patarimai patys vertingiausi thumbup.gif

QUOTE(Smiltis @ 2007 05 08, 08:08)
Dabar dar norėčiau patyrusių patarimo: kadangi pranešė lietų, kas šiandien ir yra , tai jau vakar nepurškėm  schmoll.gif Veja dabar yra nupjauta ir patręšta. Tai kai jau praneš kad lietus baigsis, planuojam iš karto purkšti. Dar reikia kai kur atsodinti žolę, tai tą planuojam daryti po purškimo. Tik kažin po kiek laiko nupurškus galima jau atsėti žolę  g.gif

pas mane irgi žolė nupjauta ir patręšta, tai planuoju bent pora savaičių palaukti, kol piktžolės sudygs, antraip tas per ankstyvas purškimas bus šuniui ant uodegos schmoll.gif savaime suprantama ir oro sąlygų reikia tinkamų palaukti, turi nelyti bent apie parą po purškimo, kad spėtų įsigerti nuodai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 08 gegužės 2007 - 07:58
tikrai visos taip gražiai tvarkotės, o tos bačkutės tokios žavingos, eisiu ir aš savo nudažyti kur vandenį laikau tai gražiau atrodys nei tokia visa pajuodusi. ten tas kanalizacijos šulinio dangtis tai ispūdingai atrodo bet tikriausiai jis nėra judinamas nes labai būtų nepraktiška viską nukeldinėti ir vėl sudėlioti tai aš mastau apie vieną tokį vazoną didesnį su kelių gėlių kompozicija. o dėl bačkučių pas ką toks truputį county stilius tai labai gražu į medinę bačkutį prisodinti gėlių galima ir taip vadinama kanadietišką eglutę įsodinti ir gėlėm papuošti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2007 05 07, 13:59)
Vienas iš rododendrų (pernai):

O cia siemet fotografuota g.gif
Pas mus rododendrai siaurineje puseje pasodinti tai dar tokie miegantys g.gif
doh.gif visai jau skaityti nemoku doh.gif juk aiskiai parasyta kad pernai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jufka: 08 gegužės 2007 - 07:43
o kas liečia mulčą tai pas mane dėžės pridėtos žievių kai malkas parsivežame ir tvarkome tau tų šiukšlių labai daug lieka bet ten tik pušinės žievelės, det tikriausiai išdžiovinus ir susmulkinus būtų gerai?
Atsakyti
Dėl mulčo : teko matyti vienoje sodyboje mulčą padarytą iš pušies konkorežių. Jie išdžiovinti ir sutraiškyti (ta prasme lukšteliai nuimti) nu patiko nerealiai. Taip įspūdingai atrodė, tik visa bėda pas mus pušų beveik nėra, vieni eglynai aplinkui. Pas ką pušynai netoli pabandykit, nerealiai gražu. 4u.gif
Atsakyti
sveikos,vis paskaitinėdavau,ieškodvau idėjų savo aplinkia,bet matau,kad be jūsų pagalbos neišsiversiu.pas mane netoli tvoros yra įkasta bačka,nu žinot,senais laikais kurą laikydavo,ji gan nemaža.tai va,sugalvojau aš ją apsodinti.........pridsirinkau visokių augalėlių,jau irm pasodinau nemažai.....tačiau mano močiutė vis sako,kad čia kapas......nu forma tikrai panaši.....niekaip nesugalvoju,kaip tą gėlynėlį pratęsti ir kad nebebūtų asociacijų su kapu.....gal kas esat matę panašų varianta?ar geriau raut tą bačką su visom gėlytėm lauk ir nieko nedaryt?gal kas galėtumėt patart......
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 05 08, 08:59)
Dėl mulčo : teko matyti vienoje sodyboje mulčą padarytą iš pušies konkorežių. Jie išdžiovinti ir sutraiškyti (ta prasme lukšteliai nuimti) nu patiko nerealiai. Taip įspūdingai atrodė, tik visa bėda pas mus pušų beveik nėra, vieni eglynai aplinkui. Pas ką pušynai netoli pabandykit, nerealiai gražu.  4u.gif

labai patraukliai skamba thumbup.gif aišku dideliam plotui daug konkorėžių tektų pririnkti, bet kur nors nedideliam akcentui tai gal ir įmanoma Labnoro pušynuose prasisukti bigsmile.gif
Atsakyti