Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno ,,Ryto" pradinė mokykla

mums irgi siūlė įmonę kuri siuva, bet mes patys pirkomes nurodytą medžiagą, o uniformų siuvimas visur panašiai kainuoja. Mediaga kelnėms ir švarkui (pagal ūgį) kainavo apie 60 lt, pasiuvimas pernai kaštavo 100 Lt, pamušalas ir sagos buvo siuvyklos.
Atsakyti
tai kaip supratau visur panašiai ir kainuoja plius minus pora litų ? sakė bus muge birželį tai galima bus nusipirkt uniformą , bet pirmokai pageidautina kad būtu su naujom.. tad tėveliai atverkit piniginės biggrin.gif
Atsakyti
Vis paskaitinėju irgi šičia, nes ir mes pretenduojam i pirmokėlius nuo rudens. Irgi visi klausimai aktualūs kaip ir jums.
Aš tik ant prašymo parašiau pageidavimą pas Rimą papulti, pavaduotoja sakė surašyti ko norėtumėm. Rytukų mokyklėlę lankėm nuo pat pradžių, tai ir mokykla vaikui bent jau žinoma, tai norėjom čia ir papulti. Tik pernai mūsų Šarkuvos g. namai nepapuolė į šios mokyklos aptarnaujamą rajoną, o šymet pakeitė mūsų naudai - visa Šarkuvos g. priklauso. Nes gal dėl to kad į Basanavičiaus mokyklą pirmokėlių nebeima. Tai tikiuosi kad pagal rajoną nors papulsim, nors manajam padaužai svarbi ir mokytoja, kad mokėtų su juo susitvarkyti, o jam tik griežtesnės diplomatijos tereikia. Tai va ir žiūrėsim pas kurią mokytoją būsim.
O va jei nepriimtų visgi (nors tvirtino ka papulsim, bet norinčių nemažai buvo jau atvirų durų dieną), na tai nežinau kur dar reiktų prašymus padavinėt. Grušo gal ir gera mokykla, ir testinumas vaikui butu nuo 1kl ir toliau ta pačią mokyklą eitų, bet mane atbaido ta labai jau dailės-meninė pakraipa. Nėra prailgintų klasių (kas mums labai aktualu, kad vaikas pabūtų mokykloj ar būreliuose iki darbo pabaigos), o ir būrelių kažkaip netokių įvairių kaip Ryto mokykloj. O atsiliepimų žiūriu visokių pilna, vieni sako kad nekas Ryto mokykloj, kiti sako kad gera ir pan. Vakar išgirdau dar vieną - smile.gif konkurencija tarp mokytojų didelė, nors kokią tai įtaką daro vaikams ir jų mokymui - nelabai supratau biggrin.gif nes svarbiausia gi kad mokytoja būtų "gera" ir tinakamai motyvuotų vaiką mokintis ir išmokintų gerai. O ir nuo pačio vaiko priklauso, vieni gabesni, kiti mažiau, ir skirtingiems dalykams. O pačiai tai didelė dilema buvo kol apsisprendžiau į kurią mokyklą, nesinori savo vaiko labui suklysti, dar kai sunkesnio būdo.
O kas dėl uniformų - jeigu berniukas, tai man patarė geriau jau siūtis, nebent gero stovio gauti pavyktų, nes berniukai labiau nudėvi, nei mergaitės. O mums su berniuku aktyvuoliu - tai ir 2 patartina bus turėti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pantulka: 30 balandžio 2009 - 11:03
Berniukams švarkai, tai pakankamai gerai atlaiko, jei jų neišauga, bet va su kelnėmis, tai jau... mums metams reikia 2, keliai išsitriną, nes vaikai per pertraukas žaidimų kambaryje duodasi iš širdies, tai tik spėk tvarkyti lotuliukas.gif
Atsakyti
tai vakar sakė tipo kad berniukai turėtu bent dvejas poras kelnių , aš dabar galvoju o būtina siutis o jei pvz švarką pasisiūt o kelnes pilkas nupirkt? labai jau man nepatinka nei medžiaga nei pats modelis , pagalvojau gal kokia močiutė kure , nu negražus , o pas kai kurios vaikus mačiau tai švarkai kaip bulvių maišai , na man negražu , norėčiau kažko gražesnio modernesnio ( su kišenėm kelnių šonuose pvz lotuliukas.gif ) o žiema su tokiais plonučiais vaikai nesušąla? g.gif kažkaip man žodžių nelimpa ta uniforma schmoll.gif nors aš labai už uniformas , ir mergytėm sijonukus gražesnius galima buvo sugalvot.

dar pagalvojau jei mūsų nepriims o sužinosiu kas priėmė iš kito rajono kelsiu vėjus , nes vistiek kad ir gatves kad nepriklauso bet rajonas tai ta pats ( Rasytės mūsų) o mačiau ir iš eigulių ir senamiesčio rašė blink.gif

tik nesupratau normaliai kada jau bus žinomi rezultatai kas priimtas o kas ne? kažkur iškabinta bus ar kaip?

man nedrąsu į kelias mokyklas iškart prašymus rašyt nežinau net ką daryt doh.gif

Pantulka mes pas ta pačia mokytoja prašėm biggrin.gif tai gal mūsų vaikai bus bendraklasei? bigsmile.gif
Papildyta:
Mokyklai priskirta teritorija:
• Jotvingių g. nuo Nr. 2 iki 12 (poriniai),
• Kuršių g. nuo Nr. 1 iki 45 (poriniai ir neporiniai),
• Šarkuvos g.

mes kaip ir nepriklausom bet viltis miršta paskutine...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 30 balandžio 2009 - 15:26
Lera - na aš tikiuosi kad ir jūs papulsit ir bendraklasiai vaikai bus wink.gif O buvo momentas, kai direktorė minėjo, kad galima lyg ir kitokio, bet nors panašaus modelio pasisiūti uniformą, svarbiausia spalva ir per daug nenukrypti, tai taip ir nesupratau, ar galima bus kitaip pasiūti...
O realiai mačiau berniukus mokinukus, kurie su švarkais mokykliniais, o kelnės visokios - ir džinsai tamsūs ir kostiuminės kelnės kitokios. Nes kai pagalvoji - jeigu viskas išskalbta, taigi be kelnių neleisi, tai nors kelnes įtariu tik ne sportines, galima kokias ir dėvėti. wink.gif
Atsakyti
Pantulka jei sužinosim kad patekom į ta pačia klasė būtu faina susitikt nors kelis kartus per vasarą , vaikai susipažintu drąsiau atėjus į nauja kolektyvą būtu ką manai? blush2.gif

aš tai nelabai supratau kai sakė apie uniformas galima ar ne kitoki pasiūt g.gif o maniškis lb aktyvus griūna šliaužioja keliasi tai tai plonai medžiagytėi jaučių greit šakutės būtu doh.gif

beja db galvoju kuri iš ten esančiu buvai ??? biggrin.gif prisipažink biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 30 balandžio 2009 - 16:32
manau jeigu priėmė iš Jūsų prašymus, tai priims drinks_cheers.gif nes va vyro sesuo užpernai gegužės pabaigoje nukeliavo sau ramiai, nes gyvena Jotvingiu 6, buvo užtikrinta, kad priims, bet... pasakė, kad per vėlu, jau klasės suformuotos.
Ateinančiais metais bus 3 pirmokėlių klasės, tai manau tikrai patekote.

Uniformos (švarkai) bent iki šių metų buvo dviejų tipų, t.y. švarkas su atvartais arba be, mokytojos reikalauja (nes manau iš jų taip pat reikalauja), kad vaikai būtų su pilna uniforma, bet aš nepaisau ir kartais kūdikis keliauja su tamsiais džinsais smile.gif

Nežinau kokų šiemet audinį siūlė pirkti, bet iš kurio mes siuvomės, tai jis tvirtas ir su juo žiema nešalta, o ir mokykloje šilta.

Linkiu pirmokėliams sekmės drinks_cheers.gif
Atsakyti
tai kad iš visu prašymus priime biggrin.gif kažin kada bus aišku kas patėko?

na jei vaikas išsipurvins manau irgi dėčiau kitas kelnės , nu o ką daryt? o medžiagą kokia pamiršau veliau pažiūrėsiu ir parašysiu bet man negraži kaip ir pati uniformą tiksliau jos dizainas , bet tvarką yra tvarka , db pergyvenu kad tik priimtu...

mammka o ką ankščiau buvo tik po dvi klases pirmoku kad sakai priims nes yra trys? g.gif
Atsakyti
kiekvienais metais vis skirtingas jų skaičius, na kaip manasis ėjo į pirmą kl., tai tik dvi formavo, o dar metus prieš tai net 4, o pernai tai net nežinau, viskas priklauso kiek prieš tai buvo ketvirtų klasių, nes jų mokytojos perima pirmokėlius ir kartu auga su jais lotuliukas.gif

Keista, apie rezultatus turėjo pasakyti kada teirautis, mokyklos tinklalapyje rašo:

DOKUMENTAI PRIIMAMI NUO GEGUŽĖS 1 D. ( 2009 m. gegužės 4 d.)

tai manau kad po 4d. jau bus aišku.

Atsakyti
bet kadangi pirma gegužes bus nedarbo diena tai sakė rašyt per atvirų durų dieną , bet nurodyt ne gegužes pirma o ketvirta diena. man atrodo pasakė gegužes pabaigoj sakė bus aišku kas pateko , o kaip sužinot reikės skambint ar iškabinta bus? bliamba jau nervintis pradedu sad.gif
o dabar nežinai nei ką galvot ar bėgt į kitas mokyklas ar ką čia daryt doh.gif

sakė vaikai valgo pusryčius ir pietus pusryčiams būna tik bandelė su arbata , o pietums???? ar normaliai maitina? sake kažkokia firma nuomoja patalpas ir parūpina pietus?

beja kiek dabar kainuoja prailginta klasė?
Atsakyti
pusryčiai - 1.20 Lt, bandelė ir arbata, pietūs - atrodo apie 4 Lt (kaip tapo mokami nevalgom), tai visko per juos pasitaiko...maniškiui ne viskas patinka, tai kai buvo nemokmi pietūs, kiek suvalgo tiek, nors sakydavo , kad skanu, pvz. burokėlių sriuba (manasis nevalgo), o va pieniška su grikiais maniškiui thumbup.gif, antras patiekalas - kotletas, plovas, "cepai" ir t.t., tai viskas priklauso nuo vaiko , ką jis mėgsta.
Mes perkam tik pusryčius. Prailginta pernai kainavo 60 Lt iki 17v., iki 14 per pus, tai mes būdavome iki 14v. toliau keliavome per būrelius, kad apie 15 -16v. galėtumėme pasiimti, nes būreliai prasideda maždaug nuo 13.30 v.

pirmokų sąrašai būna iškabinti ant durų arba skelbimų/pranešimų lentos.
Atsakyti