QUOTE(Venecija_ @ 2015 04 02, 15:00)
Šilainių seniūnija kiekvienais metais plečiasi, o nauji gyventojai praktiškai visi jaunos šeimos. Dėl to ir atsiranda problemos ir dėl darželių ir dėl mokyklų. Juk šilainių seniūnijai priklauso ir Romainiai ir sargenai ir Linkuva
kaip sako yra kaip yra
man galvą reikės sukti po dviejų metų į kurią mokyklą vaiką leisti
ir tikrai ne pagal gyvenamąją vietą rinksimes
žiūrėsime kurioje vaikas jausis geriausiai
ir kokia aplinka ji sups
Na tai tegul tie šilainiai ir plečiasi.... O besiplėsdami nauji gyventojai turi domėtis kur mokyklos, kur darželiai, o ne tik vaizdu pro balkoną ir nemokamu parkingu...
Tada žinos, kad mokyklos nėra, kad priklauso kokia nors apgriuvusi, už 20 km. Ir jei vistiek "pasinaudos plėtra" - paskui nereikia verkšlenti, kad "o tai ką man daryti, aš noriu geresnių salygų vaikui".
Gerbiami tėveliai turi iš karto galvoti, ką renkasi: šašlyką nuosavoje pievutėje, ar gera mokykla kieme...
Ir jei laimėjo šašlius - tai jau jų pačių sprendimas... Ir po to nereikia parintis, kad "kokie nagli šilainiškiai, nei vietos mokykloje iš jų nupy...... neišeina, tuoj rėkti pradeda"...
Papildyta:
QUOTE(Fox_lady @ 2015 04 02, 15:59)
Nesigilinau, bet taip spėčiau, gal yra pasirinkimas tokių mokyklų, ar nėra, kad jau reikia melagingais būdais stengtis prasmukti bet kokia kaina ten, kur nepriklauso?
Tai aišku, kad yra... Kaune yra pakankamai mokyklų, kurios tų klasių niekaip nesuformuoja...
Arba Domeikavoje...
Bet matai... Į Šilainius labai patogu. Pirma - nereikia kilometra iki vietinės mokyklos važiuoti, pakeliui į darbą vaikus nutėški... Taip per metus 5 litrai saliarkos ir susitaupo.
Kartu - nereikia savo konteinerio šiukšlių apkrauti. Atvarai į šilainius, į artimiausią konteinerį savo šiukšles išmetei, tada vaiką į mokyklą, ir jau darban....
Pigu, patogu... Kam rūpi, kad vietiniams "betoniniams" paskui gyventi nepatogu....
Aišku tos šiukšlės ne į temą... Na bet vistiek - žiūriu aš į žmones pro langą ir stebiuosi: atvažiuoja su naujausiu mersu koks "vytėnų liūtas". sustoja, išmeta kelis maišus šiūkšlių, ir varo toliau...
Tai kas čia? Taupumas? Ar užteko pinigų nuosavam namui ir mersui, bet neliko konteineriui? Panašiai buvo Ostapui Benderiui. Nusipirko švarką ir batus, o kojinėms rublių neužteko...
Ar taip nuo gyvenimo nutrūksta, kad galvoja, kad daugiabučių mikrorajonas - tai šiukšlynas?
Bet ir tai, jei taip - tai ko į ta šiukšlyną savo vaikus taip primygtinai kiša?