Na ka laikom spygas idomu kiek siemet bus prasymu i nulinukus ?
Kas galėjo žinoti, kad čia taip bus, būtumėm nemiegoję iš vakaro stovėję... Dabar gyvename po langais mokyklos, kur turėsime vežti? Argi neabsurdas ? Dukra mokėsi šitoje mokykloje, tai iš 26 vaikų vietinių buvo gal koks 10. Ir dabar pažiūrėti, kas ryte prie mokyklos darosi, tiek mašinų, čia visi vietiniai? Žodžiu, ką čia ir kalbėti, tiesiog pikta ir tiek...
Nu jo as irgi nesitikejau, kad taip istikro bus, galvojau ispustas burbulas Bet kai pamaciau kruva zmoniu prie duru tai sokas geras buvo O jau kiti kur atejo nuo 8 tai isviso veidu israiskos nekokios buvo, nu bet taip jau yra, kad visi savo vaikams nori gero ir iesko pacio geriausio dazrelio, paskui geriausios mokyklos Na tikekimes pasiseks papulti, bet as kiek girdejau tai visi buvo su deklaracijomis, tai manau, kad jau visi buvo pasiruose ir nebus tokiu kurie be deklaraciju atejo
Buvo kas be deklaraciju pati kalbėjau su mokytoja kuri priėmė prašyma.Aišku iš tos minios tik keli be deklaraciju.
QUOTE(jovdim @ 2015 04 01, 13:09)
Ir dabar pažiūrėti, kas ryte prie mokyklos darosi, tiek mašinų, čia visi vietiniai? Žodžiu, ką čia ir kalbėti, tiesiog pikta ir tiek...
na, su mašinoms gali ir vietiniai vežti. Aš savus irgi su mašina vešiu, nors m-klą irgi pro langus matome, bet į darbą pro ją važiuoju, tai irgi stosiu su mašina prie m-klos.
O, kad mokosi ir iš kitų nedeklaruotų vietų tai irgi "suprantama", juk čia Lietuva- pažįstamų ir giminių kraštas
Jei jie tvarkos nepakeis, tai nenustebsiu, jei kitais metais tėveliai iš vakaro į eilę stosis
O juk galėtų padaryti pvz. priėmimą internetu, o ne tas gyvas eiles. Arba jau galvoti kokius atrankos testus. Nes nu crazy, kai kiti atėjo 12h nakties ar 1-2, kad tikrai patektų...
O juk galėtų padaryti pvz. priėmimą internetu, o ne tas gyvas eiles. Arba jau galvoti kokius atrankos testus. Nes nu crazy, kai kiti atėjo 12h nakties ar 1-2, kad tikrai patektų...
Bet man vistiek nesuprantama,pridaviau dokumentus juk niekur nerašo kelinta val atėjau...ten tik tam saraše buvo kur moteris sudarinėjo ir tai laiko nerašėm,visus dokumentus dėjo i viena krūvelę.tai čia tas laikas manau nieko nereiškia ar aš klystu rinks iš dokumentu pagal deklaravimo vieta,broliu/sesiu lankyma.
QUOTE(Arnytė @ 2015 04 01, 15:12)
Bet man vistiek nesuprantama,pridaviau dokumentus juk niekur nerašo kelinta val atėjau...ten tik tam saraše buvo kur moteris sudarinėjo ir tai laiko nerašėm,visus dokumentus dėjo i viena krūvelę.tai čia tas laikas manau nieko nereiškia ar aš klystu rinks iš dokumentu pagal deklaravimo vieta,broliu/sesiu lankyma.
Bent pas mus mokykloje tai prašymus numeravo ir rašė į bendrą sąrašą iš eilės. Tik prie tų, kurių broliai/sesės mokosi dėjo pliusiukus, nes jiems pirmenybė. Tie brolių sesių sąrašai buvo sudaryti iš anksčiau, atėjus dar tame sąraše tikrino, ar tikrai esam.
QUOTE(Arnytė @ 2015 04 01, 14:12)
Mokyklai aišku dzin, kelintą valandą kas atėjo. Tačiau prašymus registruoja eilės tvarka. Iš karto pasakė, kad prasidės registracija 26 numeriu, nes 25 priešmokyklinukai padavė prašymus iš anksto pirmenybės tvarka. Na ir iš tų visų nuo 26 iki X, atrinks tuos, kurie turi brolių/seserų, o tada visos likusios vietos bus padalintos visiems likusiems, deklaravusiems gyv.vietą mokyklos teritorijoje. Va čia ir svarbu pridavimo eiliškumas.
QUOTE(Arnytė @ 2015 04 01, 14:12)
Taigi visus dokumentus kai pridavei tai prie kiekvieno vaiko pavardes priskyre numeriuka, pagal ji ir rinks. O del broliu ir sesiu tai girdejau, kad sitoj mokykloj tai ne prioritetas, jie taip pat turi stoveti bendroj eilej
O kaip padaryti, kad nebutu tokiu eiliu tai net nezinau, nes mokykla tikrai gera ir visada joje bus eiles. O del to, kad padaryti jau pirmokam egzaminus tai man irgi cia nesamone, nes vaikas ir taip papuola i nauja vieta ir jis gali pasimesti ir nieko neparasyti, nors ir gerai viska moketu
Pasirodo - daug gudručių kelioms dienoms savo vaiką "pradeklaravo" pas draugus, giminaičius ir t.t. Taip tapo tais, kuriems "priklauso" ši mokykla "pagal teritoriją".
Mokykla, skirtingai nei kitos - tenkinasi "gyvenamosios vietos deklaracija". Kitos mokyklos prašo šeimos sudeties. Dokumentai panašūs, tačiau pirmasis - palieka galimybę sukčiauti.
Tegul mokykla 04.15 paskelbia rezultatus. Tada - iškviesiu komisiją iš švietimo... Jie primygtinai "rekomenduos" tikrinti "vietos gyventojus" ne pagal vaiko gyvenamosios vietos deklaraciją, kurią lengva pagaminti, o pagal visos šeimos gyvenamosios vietos registraciją. Gudručiai pasirūpino, ir tai dienai "prirašė" savo pirmoką pas gimines, tačiu pačios šeimos toliau liko gyventi "sergėnuose", vytėnuose ir domeikavose...
Kai visi bus priversti pateikti šeimos registracijas - išaiškės, kad iš 150 šiandien "teritorijai" priklausančių - liks tik 50 tikrai priklausančių, kurie čia gyvena, registruoti, turi nekilnojamą turtą, ir kurie tikrai šią mokyklą mato per savo langus... Ir mokykla bus priversta rezultatus perskaičiuoti... Ir juos priimti.
Visi kiti, jei jau mato pro savo langus Domeikavos mokyklą - turės į ją ir eiti...
Gyvenimo moralas: savo vaikais rūpinasi visi... Bet tie, kuriems ši mokykla priklauso iš tikro - rūpinasi ne mažiau... Ir tikrai sugebės pasinaudoti teise, ir neleis atimti iš jų vietos kitiems...
Mokykla, skirtingai nei kitos - tenkinasi "gyvenamosios vietos deklaracija". Kitos mokyklos prašo šeimos sudeties. Dokumentai panašūs, tačiau pirmasis - palieka galimybę sukčiauti.
Tegul mokykla 04.15 paskelbia rezultatus. Tada - iškviesiu komisiją iš švietimo... Jie primygtinai "rekomenduos" tikrinti "vietos gyventojus" ne pagal vaiko gyvenamosios vietos deklaraciją, kurią lengva pagaminti, o pagal visos šeimos gyvenamosios vietos registraciją. Gudručiai pasirūpino, ir tai dienai "prirašė" savo pirmoką pas gimines, tačiu pačios šeimos toliau liko gyventi "sergėnuose", vytėnuose ir domeikavose...
Kai visi bus priversti pateikti šeimos registracijas - išaiškės, kad iš 150 šiandien "teritorijai" priklausančių - liks tik 50 tikrai priklausančių, kurie čia gyvena, registruoti, turi nekilnojamą turtą, ir kurie tikrai šią mokyklą mato per savo langus... Ir mokykla bus priversta rezultatus perskaičiuoti... Ir juos priimti.
Visi kiti, jei jau mato pro savo langus Domeikavos mokyklą - turės į ją ir eiti...
Gyvenimo moralas: savo vaikais rūpinasi visi... Bet tie, kuriems ši mokykla priklauso iš tikro - rūpinasi ne mažiau... Ir tikrai sugebės pasinaudoti teise, ir neleis atimti iš jų vietos kitiems...
QUOTE(Sierovasss @ 2015 04 01, 17:59)
Pasirodo - daug gudručių kelioms dienoms savo vaiką "pradeklaravo" pas draugus, giminaičius ir t.t. Taip tapo tais, kuriems "priklauso" ši mokykla "pagal teritoriją".
Pritariu Jums, kad tikrai reikia kažką daryti, jei tikrai yra tokių atvejų.
Bet visgi: pvz. mano deklaracijos pažymoje, išduotoje Šilainių seniūnijos aiškiai rašoma, kad aš, tokia ir tokia, gyvenu adresu Kuršių ..., šiuo adresu taip pat yra kartu deklaruota vaiko [..] gyvenamoji vieta. Deklaravimo laikas nurodytas tiek jo (2008 m. liepos mėn), tiek mano (nuo dar seniau). Tai aš galvoju: ar ne tokias pat pažymas, standartines, turėjo ir visi kiti pristatyti? T.y, ar neturėtų būti nurodyta kad ne tik vaikas, bet ir jo tėvai/tėtis/mama deklaruoti tame bute? Juk jeigu ne, tai akivaizdūs sukčiavimo atvejai, jei pavardės nesutampa ir iš gimimo liudijimo aišku, kad vaikas deklaruotas visai ne vienam bute su savo tėvais
Papildyta:
Tai yra, manau, kad jeigu tikrai praeis tokie, kurie atskirai deklaruoti ne ten, kur jų tėvai, tai būtinai reikia vėją kelti ir kviesti kokius švietimo atstovus patikrinimui.