Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno ,,Ryto" pradinė mokykla

QUOTE(SSDD @ 2012 04 17, 09:09)
kurio vaiko mama esate, akivaizdu visiems, tad net jeigu jį ir priims į šią mokyklą, spėju, kad "mamos-skandalistės-purvų drabstytojos-laipiotojos per kitų galvas" vaiko etiketę pati savo vaikui užklijavote visiems keturiems metams  4u.gif

Na jau neperžšenkite ribų, niekas niekam jokių etikečių neklijuoja. O šiaip iš tikrųjų tai vaikas, kuris gyvena mokyklos teritorijoje, tikrai turi pirmumą prieš vaiką, kuris toje teritorijoje negyvena ir visiškai nesvarbu, kada tas prašymas paduotas. Konkurencija dėl prašymo padavimo laiko gali būti sprendžiama tik tada, kai visi vaikai yra iš mokyklos teritorijos. Man tai net keistas yra tai, kad paruošiamukai papula be konkurencijos, nelabai suprantu kodėl. Kai pati vaikui ieškojau mokyklos, tai man išaiškino, kad paruošiamukai nėra skirtsomi pagal teritorijas, o paskui jau jie automatiškai pereina, niekaip šitos sistemos nesuprantu. Vadinasi, į paruošiakumus papuola, kas tik nori, o vėliau be konkurencijos pereina į pirmą klasę užimdami toje teritorijoje gyvenančių vaikų vietas. Manyčiau, kad šita tvarka prasilenkia su įstatymais.
Atsakyti
QUOTE(*saulė* @ 2012 04 17, 13:39)
Na jau neperžšenkite ribų, niekas niekam jokių etikečių neklijuoja. O šiaip iš tikrųjų tai vaikas, kuris gyvena mokyklos teritorijoje, tikrai turi pirmumą prieš vaiką, kuris toje teritorijoje negyvena ir visiškai nesvarbu, kada tas prašymas paduotas. Konkurencija dėl prašymo padavimo laiko gali būti sprendžiama tik tada, kai visi vaikai yra iš mokyklos teritorijos. Man tai net keistas yra tai, kad paruošiamukai papula be konkurencijos, nelabai suprantu kodėl. Kai pati vaikui ieškojau mokyklos, tai man išaiškino, kad paruošiamukai nėra skirtsomi pagal teritorijas, o paskui jau jie automatiškai pereina, niekaip šitos sistemos nesuprantu. Vadinasi, į paruošiakumus papuola, kas tik nori, o vėliau be konkurencijos pereina į pirmą klasę užimdami toje teritorijoje gyvenančių vaikų vietas. Manyčiau, kad šita tvarka prasilenkia su įstatymais.

Del paskutinio Jusu teiginio visiskai su Jumis sutinku. Is tu parengiamuku reikia perziureti kas priklauso, o kas ne. Tikrai nevisi bus priklausantis.
O del pirmumo, pabandykime paanalizuoti situacija nuo pradziu.
Per atviru duru diena direktore TIKRAI SAKE, kad pas juos papulti yra labai didele konkurencija ir net tiems, kas priklauso pagal gatves.(Manau, kad kiekvienas norintis papulti i ta mokykla tai zinojo). Ir tikrai sake, kad kas atnes anksciau, tas tikrai papuls. Priduodanciu dokumentus buvo tikrai labai daug. Aisku, buvo tame tarpe ir nepriklausantys. Prieme dokumentus is visu. Jau buvo aisku, kad priesmokyklinukai pereina be konkurencijos. Ir lieka labai nedaug laisvu vietu. I tas laisvas vietas sudeliojami visi kas turi pirmuma ir jai yra norinciu is nepriklausanciu gatviu, tai pagal pridavimo pirmuma itraukiami ir jie. Sudarancios klases mato, kad jau sukomplektuojamos klases pilnai ir tada su gailesciu turi pranesti tiems, kas nepapuole. Ir paprasciausiai suformavus klases jas patvirtina, todel, kad negali sedeti visa likusi laika ir laukti ar kas nors teiksis dar atnesti prasymus. Viskas labai paprasta ir suprantama.
Atsakyti
Visiskai su tuo sutinku, taciau niekur neradau, iki kada sarasai privalo buti pateikti svietimui. tuomet, jei visos vietos butu uzpildytos paruosiamukais ir priklausanciais pagal vieta vaikais, o as atnesciau prasyma, jausciausi tikrai neteisi ir nebeturinti sansu pakliuti, nebent kas apsigalvotu. Tik tuomet, mano manymu, isigaliotu pirmumo teise tiems, kurie atnese prasymus anksciau ir priklauso pagal vietove.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Almuka: 17 balandžio 2012 - 12:48
QUOTE(Almuka @ 2012 04 17, 14:47)
Visiskai su tuo sutinku, taciau niekur neradau, iki kada sarasai privalo buti pateikti svietimui. tuomet, jei visos vietos butu uzpildytos paruosiamukais ir priklausanciais pagal vieta vaikais, o as atnesciau prasyma, jausciausi tikrai neteisi ir nebeturinti sansu pakliuti, nebent kas apsigalvotu. Tik tuomet, mano manymu, isigaliotu pirmumo teise tiems, kurie atnese prasymus anksciau ir priklauso pagal vietove.

As beveik 100 proc. isitikinusi, kad mokyklos administracijos veiksmose nera nieko, kas priestarautu kokiem nors norminiams aktams. Kiekviena mokykla vadovaujasi norminiais aktais, bet jei tai nepriestarauja, daro kaip patiems yra patogiau. Darbas nestovi, arteja vasara-atostogu metas. Begale darbu laukia. Tai ir tvirtina kai mato, kad daugiau nieko nebus.
Siaip nematau daugiau tikslo toliau vystyti diskusijos.
Sekmes papuolant. 4u.gif
Atsakyti
Oi, negaliu... Tiek prisijuokiau, kol skaičiau čia šitas diskusijas lotuliukas.gif Nu fainai... kad kalasi kad kalasi mamulės thumbup.gif Ir dar įtariu tą daro darbo metu thumbup.gif Svajonė, ne darbas tokį darbą turėti lotuliukas.gif
Mes irgi nepatekom, bet tragedijos nedarau - yra variantų. O šiaip tai ta mama teisi, jei priklausai tai teritorijai tai ir turės priimti. Pati dirbu švietimo skyriuje ir puikiai žinau, galite kelti dokumentus mokykloje ir Jus turės priimti, nes Jūs turite 100 procentinę teisę prieš tuos, kurie negyvena toje gatvėje.

Sėkmės visiems !
Atsakyti
Nu jau tikrai juokinga ir kas gi leis kelti mokyklos dokumentus ir rodyti kas tik užsinorės. Tai jeigu dar tokių atsiras kurie atsibus liepą ar rugpjūtį, tai taip pat direktorė turės kažką išbraukti nes atsirado dar 10 vaikų toje teritorijoje. Jau kaip paskaitai tokias diskusijas tai tikrai juokas ima smile.gif
Atsakyti
Pas mus buvo panaši situacija, kad nunešėm pavėluotai dokumentus, buvo pasakyta kad klasės suformuotos, tačiau sūnų priėmė nes ši mokykla priklauso pagal gyv. vietą thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nerara: 23 balandžio 2012 - 20:52
Svarbiausia, kad ne paveluotai smile.gif
Vakar skambinausi i rastine (pavaduotojos pabijojau, blogi prisiminimai lotuliukas.gif ), klausiau del sarasu. Pasirodo, tevai is rajono vis dar nesa prasymus ir sarasu jokiu dar nera, bet mus tikrai tikrai priims, nes priklausom doh.gif
Labai labai maloni moteris. Aciu jai.
Atsakyti
Keisti tie žmonės, kurie viešoje erdvėje aptarinėja kas bloga, kas gera ir pan. Kas ir kaip ką darė, juk šiuos forumus pasiskaito visi, o gyvename Lietuvoje smile.gif biggrin.gif
Atsakyti
Jei man taikote, kodelgi as negaliu pagirti zmoniu viesai? Juk visi protingi supranta, kad cia tik mano asmenine nuomone, kuri turi teise visiskai nesutapti su kitu zmoniu.
Atsakyti
Tikrai ne Jum tiesiogiai, o aplamai, kurie čia rašo apie savo vaikus kas ką darė kas kur ką nešė, kas ką pasakė kokia intonacija kas patinka ir pan. O kartais savo nuomone gerai ir pasilaikyti sau smile.gif
Atsakyti
Jo paskaičiau diskucija ir nusišypsojau, kaip ir kiekvienais metais, tas pats per ta patį. Bet manau, kad kaip ir toje patarlėje "Traukinys ... nelaukia" . Yra iš švietimo skyriaus nurodymai iki kada turi būti pasklebti sarašai, ir jei yra surinktas moksleivių kiekis tai ir formuoja, tikrai nemanau, kad mokyklos vadovybė turi laukti tų, kurie pabus :)

Čia mano nuomonė, mes jau eisime į trečia klasę, mokykla superinė.

Parduodu vienus metus (1 kl.) nešiotą mergaitišką uniformą, sarafanas, apčioje klostuotas, švarkelis ( su atlapais, siuvome tokį, nes man jis gražesnis, nei be atlapų) ir kelnytės ( kelnytės dėvėtos pora kartų). Jei ką domina rašykite į AZ, pirmadienį bus uniformų mugė, jei neatsiras norinčių nešiu tenai. Panašiai 128 ūgiui , jei gerai pamenu.
Atsakyti