Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos VI

Labutis 4u.gif
Žinau vieną daktarę, kuriai operavo skydliaukę Kymantas. Ji specialiai pas jį norėjo, nes skaitė kaip geriausią. Buvo pažeistos balso stygos. Vėliau vėl gulėjo ligoninėje. Leido vaistus į gerklę. Atsistatė balsas per pusmetį. Juk kiekvienam daktarui gali pasitaikyti. Net geriausiems pasitaiko nesėkmių. Tad nesvarbu kas operuotų - būti gali visko. Tiesiog tai reikia suprasti, juk jie to nedaro specialiai.
Sėkmės visoms. Laukiančioms operacijų - aukščiau nosį, viskas bus gerai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif Kaip laikotės? kaip sveikatėlės? Kur visos dingusios? Kažin, kaip ten Silvijai baigėsi su tg? Kaip visos kitos jaučiatės?
O kas liečia gydytojus ir operaciją, aišku, geriausia rinkti patyrusį gydytoją. bet kad visiems nelaimių pasitaiko, tai faktas. Bet reikia tikėtis geriausio. Aš pvz po operacijos visai gerai kalbėjau, bet dainuot, tai ilgai negalėjau blush2.gif Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joliuke: 19 rugsėjo 2007 - 18:36
Sveikutės, norėjau Jūsų paklausti keleto dalykų, o tiksliau kaip elgtis. Pries tris mėnesius man skydliaukėje atrado mazgą. Vieni gydytojai sako, kad jis 1,5 cm dydžio, kiti 1,8 cm. o dar trečias po kelių dienų pasakė, kad jis yra 2,3 cm. Darė TTH, tai norma 1,35. ATPO 19,2 (norma iki 20). Vienas gydytojas sako, kad man reikia gerti vaistus, po 50 mg L-Thyroxin, o kitas, kad tyrimai yra geri, gerti vaistų nereikia. Bet tipo jeigu profesorius išrašė, tai pagerkit pusę metų. Ką Jūs tokiu atveju darytumėte? O gal iš tikrųjų man vaistų gerti nereikia. Tiesa diagnozė: lėtinis autoimuninis tiroiditas (P.S. lygtai taip rašos). ax.gif 4u.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rraima @ 2007 09 19, 20:06)
Sveikutės, norėjau Jūsų paklausti keleto dalykų, o tiksliau kaip elgtis. Pries tris mėnesius man skydliaukėje atrado mazgą. Vieni gydytojai sako, kad jis 1,5 cm dydžio, kiti 1,8 cm. o dar trečias po kelių dienų pasakė, kad  jis yra 2,3 cm. Darė TTH, tai norma 1,35. ATPO 19,2 (norma iki 20). Vienas gydytojas sako, kad man reikia gerti vaistus, po 50 mg L-Thyroxin, o kitas, kad tyrimai yra geri, gerti vaistų nereikia. Bet tipo jeigu profesorius išrašė, tai pagerkit pusę metų. Ką Jūs tokiu atveju darytumėte? O gal iš tikrųjų man vaistų gerti nereikia. Tiesa diagnozė: lėtinis autoimuninis tiroiditas (P.S. lygtai taip rašos).  ax.gif  4u.gif  g.gif

Sveika. Dėl kraujo tyrimo, tai nežinau, jei gersi thyroxiną, tai TTH dar sumažės g.gif O ar mazgų punkciją darė?
Atsakyti
Punkciją darė sakė, kad viskas gerai.
Atsakyti
mergaites, kai pagalvoji, pro koki pavoju praejai, net siurpas ima , man balsas tai kone svarbiausias dalykas gyvenime, nes be jo negaleciau dirbti.... verysad.gif
Drauge Vokietijoj mate moteri, kuri po ten padarytos strumos operacijos labai baisiai ir keistai kalbejo, (tur but buvo ismokyta kalbeti, kai nedirba balso stygos)
vakar endokrinologe sake, kad man dar truksta tiroksino, liepe gert 150, gal zinot kiek jo reikia sveriant apie 77 kg.? unsure.gif ...............

Atsakyti
atleiskit uz neisprusima, bet kas tai yra CA?

man skydliaukes problemas (mazgelius ir didziuli mazga su cistom) diagnozavo gal pries savaite, dabar laukiu punkcijos rezultatu ir siaubingai bijau sad.gif
Atsakyti
O aš jau turbūt keisiu operacijos datą.Prisiskaičiau visokių baisybių verysad.gif Bet tai nėra pagrindinė priežastis.
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2007 09 20, 13:19)
atleiskit uz neisprusima, bet kas tai yra CA?

CA - karcinoma arba kitaip - vėžys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baronė: 20 rugsėjo 2007 - 14:03
QUOTE(dainutė# @ 2007 09 20, 07:49)
mergaites, kai pagalvoji, pro koki pavoju praejai, net siurpas ima , man balsas tai kone svarbiausias dalykas gyvenime, nes be jo negaleciau dirbti.... verysad.gif
Drauge Vokietijoj mate moteri, kuri po ten padarytos strumos operacijos labai baisiai ir keistai kalbejo, (tur but buvo ismokyta kalbeti, kai nedirba balso stygos)
vakar endokrinologe sake, kad man dar truksta tiroksino, liepe gert 150, gal zinot kiek jo reikia sveriant apie 77 kg.? unsure.gif ...............

Nezinau kaip ten ta tiroksina skirsto,cia gal ne pagal svori,o tiek kiek jo reikia atlikus kraujo tyrima,nes as geriu jo 200mg kiekviena diena,o sveriu58.Tai turetu parodyti TTH tyrimas.O buvo menuo kai geriau ir po 225 kas antra diena,bet vos sirdis iki kulnu nenusirito,tai savavaliskai vel susimazinau iki200 ir vel buvo gerai,o vasara reikejo tik 175mg i diena,man jis sezonais svyruoja lotuliukas.gif Todel kieki turi parinkti gydytojas,bet kartais reikia atsizvelgti ir i savijauta ta kieki geriant. drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(fenddi @ 2007 09 20, 14:28)
O aš jau turbūt keisiu operacijos datą.Prisiskaičiau visokių baisybių verysad.gif Bet tai nėra pagrindinė priežastis.

kuo maziau bijosi,tuo maziau ir komplikaciju bus,negalvok kad visa tai atsitiks butent tau rolleyes.gif As operavausi Vilniuje pas gyd.Gybaviciene,bet nei as jos pazinojau,nei man ja rekomendavo,as galbut labiausiai bijojau to CA,ir kad kai prapjaus tai pamatys ka nors daugiau ir baisiau,pvz kad persimete i gerkle ar pan,nors ilgai kalbejau snabzdedama,bet per menesi panasiai atsistate. thumbup.gif Taigi tas balso stygas kiekvienas gydytojas stengiasi nepazeisti,bet nu gi visko buna,bet tu negalvok kad taip bus tau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2007 09 19, 20:33)
Sveikutės 4u.gif  Kaip laikotės? kaip sveikatėlės? Kur visos dingusios? Kažin, kaip ten Silvijai baigėsi su tg? Kaip visos kitos jaučiatės?
O kas liečia gydytojus ir operaciją, aišku, geriausia rinkti patyrusį gydytoją. bet kad  visiems nelaimių pasitaiko, tai faktas. Bet reikia tikėtis geriausio. Aš pvz po operacijos visai gerai kalbėjau, bet dainuot, tai ilgai negalėjau blush2.gif  Sėkmės 4u.gif

labas visoms, na nesigasdinkite is anksto del balso stygu, vis tik pazeidimo procentas labai mazas, kaip ir paratiroidiniu liaukuciu.
As po operacijos is karto normaliai kalbejau, man regis, balsas net pasvelnejo. O va del dainavimo irgi jokiu problemu, nenorejau pries, visai nenoriu ir dabar lotuliukas: ...

O as be naujienu, t. y. pas gydytojus skenavimui ir tyrimams lapkricio 5 d. Atsakymai paprastai buna po dvieju savaiciu, va, jos ir nebus saldzios, manyciau. O sveikata tai siaip sau -pavargstu greitai, svoris auga kaip ant mieliu ir dar vienas dalykas; nuolat ausyse zvimbia. Kaip kitoms po operacijos, ar nera tokiu problemu?
Sekmes visoms, sveikatos ir nepamirskite malonumu - juk bobu vasara...

P.S. Ei, kaip padaryti, kad tie linksmi veideliai matytusi, nebeiseina man...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 22 rugsėjo 2007 - 11:40
QUOTE(bertė @ 2007 09 22, 11:37)
O as be naujienu, t. y. pas gydytojus skenavimui ir tyrimams lapkricio 5 d. Atsakymai paprastai buna po dvieju savaiciu, va, jos ir nebus saldzios, manyciau. O sveikata tai siaip sau -pavargstu greitai, svoris auga kaip ant mieliu ir dar vienas dalykas; nuolat ausyse zvimbia. Kaip kitoms po operacijos, ar nera tokiu problemu?
Sekmes visoms, sveikatos ir nepamirskite malonumu - juk bobu vasara...

O gal kai galvoji apie blogiausia kaip tik bus gerai mirksiukas.gif
Pabandyk daug vandens gerti ir dziovintu vaisiu pavalgyti (aisku, cia svoris daugiau ne nuo maisto, bet gal...). Tik dziovintus vaisius reikia ismirkyti. Mano dukters svoris ziaurus buvo, dabar biski tvarkosi. Bet jai labai viduriai uzkieteje buna- alergija.
Atsakyti