Maniškė "pačio pačio mylimiausio" neturi, tik daugiau ir mažiau mėgiami. Jei pvz prabunda naktį ir pradeda krizenti (ar zyzenti) paduodu jai pasimetusį pliušinį draugą, ji jį apsikabina ir užmiega
Dar ir dabar turime dukros numylėtinį - bezdžioniuką ,su juo ji miegojo nuo pat mažumės,visur ir visada jis keliavo su ja nes jeigu nėra "bezduko"praverks pusę nakties.Taip ,kai kada tai būdavo problemėlių,tačiau viskas juk praeina ir lieka tik mielas prisiminimas.
Vaikas susirado pliusini zaisliuka, kuomet atpratinom nuo "tiutes". Viena vakara pasiemes nuo lentynos zaide su suniuku, o paskui pareiske, kad nori su juo miegot Matau, kad zaisliukas ramina vaika, greiciau atsipalaiduoja, uzmiega...Smagu, kad sunus isirinko butent ta zaisliuka, kuri jam atnese dar gimdymo namuose mano brolis (dabar esamas kriksto tetis) . Va kaip sutapo...
O darzelyje taip pat turime savo "suniuka" nusinese. Aukletojos sake, apsikabina ir vsio ramus guli, kol uzmiega
O darzelyje taip pat turime savo "suniuka" nusinese. Aukletojos sake, apsikabina ir vsio ramus guli, kol uzmiega
Mano septynmetis nuo maziuko nemiegodavo su zaisliuku, bet siemet kazkas apsiverte, pradejo reikti nakciai draugo. Ir as nieko pries, tegu vaikas rupinasi ir myli savo zaisliuka.
QUOTE(lengvute @ 2004 12 30, 21:44)
ar leisti miegot šešiametei su jos mėgstama lėlyte...
O kodėl gi ne ...
Maniškė taip pat milimiausio neturi, bet pries mega aš pati pasiūlau žaisliuką ir tada ji iš visos visumos išrėnka pati.
Mano dukrite irgi mega su milimiausiu zuikiu,Plius vakare prieš mega zuikis turi su ja pakalbet.Kalbu aišku aš,kartais jau igrista ta nesamone.Bet nenoriu jos nuliudint ji taip švientai tiki kad jis kalbantis tai kas lieka sukandu dantis ir einu kalbet.
O mano berniukas neturi megstamiausio minksto zaisliuko. Jisai turi toki vaira, kuris pilnas visokiausiu muzikiniu temu ir visur ji imasi kartu, nes labai megsta sokti pagal tas melodijas. O miegui kartu tai as jau senokai pratinau ji prie tokio minksto zuikucio. Is pradziu laikiau ta zaisliuka prie saves, kai jis zindo kruti, galvojau, gal uztiks koks laselis,pasiliks mamos pienelio kvapas. Miegojau netgi ir as pati su tuo zuikuciu, kad tik mano kuno kvapo prisigertu, mat tokios cia pas mus rekomendacijos, norint mazyli ismokyti uzmigti... Bet musu mazasis uzmigdavo ir po siai dienai uzmiega be zaisliuku pagalbos, vienas savo lovytej ir tamsiam kambary. Nuo 7men.
Neseniai pakabinau ant jo lovytes toki meskuti, kuris su medaus statine sujungtas virvele. Ta virvele patraukus, skamba lopsine, kol statine medaus priarteja prie meskiuko apacios. Ziuriu, jam patinka ir jisai mielai klausosi meskiuko grojamos lopsines. Taip, matyt, ir uzmiega. O kai labai nenori miegoti ir duksta, sukauja, triuksmauja lovelej, tai as vis jam primenu ta zuikuti, kad zuikutis man sake, kad jau labai nori miegelio ir praso maziuka nebekelti triuksmo ir leisti jam miegoti. Iduodu i glebi ir pasakoju.... Nors neiduociau nieko, tai ir taip uzmigtu.
Neseniai pakabinau ant jo lovytes toki meskuti, kuris su medaus statine sujungtas virvele. Ta virvele patraukus, skamba lopsine, kol statine medaus priarteja prie meskiuko apacios. Ziuriu, jam patinka ir jisai mielai klausosi meskiuko grojamos lopsines. Taip, matyt, ir uzmiega. O kai labai nenori miegoti ir duksta, sukauja, triuksmauja lovelej, tai as vis jam primenu ta zuikuti, kad zuikutis man sake, kad jau labai nori miegelio ir praso maziuka nebekelti triuksmo ir leisti jam miegoti. Iduodu i glebi ir pasakoju.... Nors neiduociau nieko, tai ir taip uzmigtu.
Aš ne tik leidžiu, bet ir pati įdedu, maniškei 1,5m. Kai jau užmiega, pvz Įdedu raideles, kad ryte nubudus rastų ir galėtų sau ramiai pažaist Kartais vakarais ji mėgina visus savo žaislus susinešt į lovą, spėju, ji taip daro, kad atitolintų ėjimo gult laiką kartais pasiima tik vieną, bet niekada neužmiega be savo vilnonio pledo, su kuriuo - nuo pat gimimo. Pvz. man ramu, jei vaikas turi miegot svetimoj vietoj ar pvz, pabūt pas močiutę, su savo pleduku, prisigėrusiu namų kvapo jai saugiau.
Dabar net į darželį rekomenduoja atsinešti žaislą iš namų ir su juo miegoti.
Tik pliusas, kad vaikas turi kažką "savą", kam gali pasiguost ar prie ko prisiglaust (todėl ir rekomenduojamas minkštas žaislas, nors jei "myli" plastmasinį, lai turi jį )
Dabar net į darželį rekomenduoja atsinešti žaislą iš namų ir su juo miegoti.
Tik pliusas, kad vaikas turi kažką "savą", kam gali pasiguost ar prie ko prisiglaust (todėl ir rekomenduojamas minkštas žaislas, nors jei "myli" plastmasinį, lai turi jį )
Maniškė jau nuo 7 mėnesiuko miega su žaisliukais, pirmoji buvo skudurinė lėlytė , o dabar pilną lovelę žaislų prisideda,kai užmiega, aš juos į šoną patraukiu, kad lovelėje vietos būtų daugiau. Didysis taip pat miega su žaisliukais ir minkštais ir ne,man atrodo, kad vaikučiai miegodami su žaislais jaučiasi saugūs
Visada miega su žaislais, privilegiją kartu miegoti turi tas, kas "eis" kitą dieną kartu į darželį, o kiti, pakviesti miegoti, išdėlioti šalia
Maniškiai iki šiol miega visi trys su žaislais, o kai mažiukai buvo, tai kiekvienas mėgstamą turėjo ir ne tik žaislą: vyresnioji miegojo su skaryte, tokia šilta minkštutė akrilinė buvo, tai po to mano mama ją net į kelias dalis padalino, kad nžvisur būtų ir namie ir kaime ir pas bobulę. Vidurinioji turėjo man dovanotą meškutį - mergytę. Ji ir dabar jos lovoj , o brolis tai augo pirmus metus per labai šiltą vasarą, tai iš flanelės jam kaldrytę pasiuvau. Dabar ji taip pat po žandu. Tai tik vyresnioji skarytes, būdama gal keturių, pakeitė į meškutį, su kuriuo ir mokykloje kaip su mylimiausiu žaislu fotografuojasi
Manau žaisliukas gerai, jie juk saugo...
Manau žaisliukas gerai, jie juk saugo...