Jei atvirai, tai nesupratau klausimo prasmes. Del kokiu priezasciu draust vaikui miegot su zaisliuku? Miega mano vyresnelis su zaisliukais ir niekada nekilo klausimas ar leisti, ar drausti. Kai uzmiega, padedu zaisliuka kiek toliau, kad butu patogu miegot.
QUOTE(Lija @ 2005 01 06, 14:33)
Jei atvirai, tai nesupratau klausimo prasmes. Del kokiu priezasciu draust vaikui miegot su zaisliuku? Miega mano vyresnelis su zaisliukais ir niekada nekilo klausimas ar leisti, ar drausti. Kai uzmiega, padedu zaisliuka kiek toliau, kad butu patogu miegot.
Ir tikrai klausimas suformuluotas nelabai vykusiai. Bet man įdomu, kokio amžiaus vaikas pasirenka tą vienintelį, nepakartojamą, mylimiausią žaisliuką??? Maniškiui jau greit 11 mėn., bet jis žaisliukais dar nelabai domisi.
Negali tiksiai pasakyti, kada vaikas prades tempti zaisliukus i lova, manau kiekvienas individualai. Musu mazoji dabar jei 2.5m. tiek visko i lova prisitemia, kad kai uzmiega tamsoje sunku atrinkti kur tarp knyguciu, pliusinuku ir leliu.
na maniškiai abu augo su merliukais o dabar mano mažius pasiguldo plastmasinį žmogų-vorą O su pliušiniais trumpą laiką buvo pradėjęs miegot vyresnėlis, bet paskui kažkaip savaime nebereikėjo... Šiaip pliušiniai žaislai nepatartini miegot alergiškiems vaikams-nes juose kaupiasi dulkės, vat todėl mano namuose jų beveik nėra ir neleidžiu miegot su jais vaikams Užtat mažius miega su merliuku ir žmogum - voru O kartais susigalvoja dar ko nors, bet susitariam gražiuoju, kad tas kitas nesąmones pasidės ant spintelės prie lovos, o ne į lovą Žinoma, kai užmiega, tai ir tą vorą išimu ir padedu ant atlošo... nes visgi plastmasinis-dar šonus nuspaus.
Mano penkiametė mergučė kartą pareiškė: "Tu, mamyte, miegi su tetuku, o aš - su Reksu"...
Mano 10-metis sūnus vis dar miega su aptriušusiu pliušiniu zuikiu. Net ir dabar per Kalėdas netyčia buvom palikę pas močiutę (kitame Lietuvos gale), tai po kelių dienų mano mama įdėjo tą kiškį į autobusą ir atkeliavo "siuntinukas". Vaikas be kiškio tas naktis labai neramiai miegojo . Kaip jis pats sako, jūs tai su tėčiu ir Kortyna visi viename kambaryje kartu miegat, o aš tai vienas... Tad nemanau kad reikia atimti iš vaikų tuos žaisliukus, aš net pati grįžus iš šokių apsikabindavau savo meškiną ir tik tik tada užmigdavau . Net ir dabar tas žaislas yra atvežtas pas mus iš tėvų namų... Na mažoji dar nežaidžia, bet šiap mėgsta frotinius rankšluoščius tampyt kartu su savimi (net ant radijatoriaus padžiauti negalima )
Mano zuikiai irgi miega su zaisliukais tiesiog manau kad tai svelnumo poreikis nes jos niekada neuzmiega kol nepakvepuoja man i ranka tai kol visus tris uzmigdom,nes tevelio rankyte jau taip nepadeda uzmigti.
mums griet metukai irgi miega su pliusine avyte,panasiai nuo kokiu 9men kai pradejo vaiksciot tai pati ir atsinesa ja i lova,uzsideda ant galvos ir miega.nematau nieko blogo,net klausimas nebuvo kiles
senti,pralinksminai mane,maniske irgi nepripazista skalbiniu dziovinimo ,kai tik pastebi iskart viska suranka ir vaiksto apsikabinus!
senti,pralinksminai mane,maniske irgi nepripazista skalbiniu dziovinimo ,kai tik pastebi iskart viska suranka ir vaiksto apsikabinus!
Maniskis penkeriu metu vaikinas miega su senu nutrintu zuikiu , toks butinas jam tas daiktelis. Mes tik dziaugiames, jei jam to reikia, kodel neleisti? Kazkur esu skaiciusi, kad normalu, jei vaikui reikia miegui zaisliuko-tai kaip ir vystymosi etapas ar pan.
Turbūt keista, bet miegojimas su žaislais irgi gali tapti šiokia tokia problemytė . Mano dviejų metų sūnus prieš eidamas gulti į savo lovytę dažniausiai susitempia visus pliušinius žaislus, visas knygutes - ir neduok Dieve pabandysi iš jo paimt. O svarbiausia, kad jeigi naktį netyčia atsibunda ir pamato, kad kas nors dingo (nes knygutes iš jo paimam kai užmiega) - tai nebemiegam nei mes, nei kaimynai (bent aš taip manau). Tikrai nieko blogo, kad vaikas miegotų su žaislais, bet mano vaikui jau žaislų tempimosi į lovą manija Nors tiesą pasakius, mes dažnai su vyru iš tos jo manijos labai skaniai pasijuokiame