labai negerai tėvai daro, kad sergančius veda, juk už darbą kaip ten bebūtų, vaikas yra svarbiau. Maniškis taip pat 6 grupėje, labai tikiuosi, kad raudoniukės neparsineš, nes šita ligelė pakankamai nemaloni ir greit prilimpa. Jei vienas parsinešė, labai grei gali ir visa grupė iškristi.
Tikrai suprantu mamas kurios tik pradėjusios leisti darželin vaikus turi su jais "prasirgti namuose" Dėl to raginu visas skaitančias mamytes gerai pasvarstyti ar vesti savo mažyli, kad ir su menka temperatūra - juk taip kenkiama kitiems.
QUOTE(1-oji mama @ 2008 09 08, 10:31)
Sveikateles jusu mazyliams
QUOTE(kretaa @ 2008 09 08, 11:39)
labai negerai tėvai daro, kad sergančius veda, juk už darbą kaip ten bebūtų, vaikas yra svarbiau.
Matai,kiti dirba,kad šeima nebadautų. Turiu galvoje uždirba minimumą,o jei dar nedarbingumo lapelį pasiima,tai iš vis grašius gauna. Tai tokius sloguojančius ir veda,kol tempos nėra. O nuo slogos viskas ir prasideda...visokie kosuliai ir t.t. Tokie tėveliai apie kitų vaikus net negalvoja.
AŠ TAIP PAT TO NEPATEISINU.Vistik darželis,tai ne ligoninė. Ir man pikta.
Amrina,ką gydytoja sakė? Ar buvot nuėję?
Gydytojos manymu mum buvo žarnyno infekcija, tad del raudoniukes galit but ramios, tuo labiau patikino, kad jai skiepita tai maza tikimybe kad galejo uzsikrest
Tai va savaitele sedesim namie ir gydysimes
Jei bus kokiu naujienu parasykit
Tai va savaitele sedesim namie ir gydysimes
Jei bus kokiu naujienu parasykit
QUOTE(kretaa @ 2008 09 08, 14:48)
Parašysiu kaip šiandien sekėsi, nes savaitgali manajam buvo iki 37,8 sukilę, bet po miego matavau, vakare jau nebebuvo ir vakar nebe. Nu bus matyt.
O tai ėjot į darželį šendien
Papildyta:
QUOTE(Amrina @ 2008 09 08, 14:24)
tad del raudoniukes galit but ramios
Aš ir taip rami buvau Maniškis skiepytas.
O kaip paaiškino nuo ko bėrimas, jei įtaria žarnyno infekciją
Ligoniukam po balionėlį Sveikite.
[quote=Drum,2008 09 08, 16:00]
Ėjom, nes jis neserga, nei 6dieni vakare nei sekmadienį nei pirmadienį ryte jokios temp. nebuvo, nemanau, kad del to reikėtu dar savaite namie sėdėti - greičiausiai pati blogai dariau , kad pamatavau tik po pietu miego pabudus - vaikai buna sušilę.
Ėjom, nes jis neserga, nei 6dieni vakare nei sekmadienį nei pirmadienį ryte jokios temp. nebuvo, nemanau, kad del to reikėtu dar savaite namie sėdėti - greičiausiai pati blogai dariau , kad pamatavau tik po pietu miego pabudus - vaikai buna sušilę.
QUOTE(Drum @ 2008 09 08, 16:00)
Tai aš ne taip supratau sorry
Nieko tokio. O mane dar štai kas domina. Ar ir jums auklėtoja primygtinai patarinėja iš ryto kuo greičiau išbėgti iš grupės, kol vyksta adaptacija. Esą tik apavei batukus - ir pro duris. Ar visoms tai pavyksta? Maniškis pavyzdžiui, įsikimba, tai nejau stumti ir bėgti? gal yra koks kitas būdas. ką manot mamytės?
QUOTE(kretaa @ 2008 09 09, 16:08)
Nieko tokio. O mane dar štai kas domina. Ar ir jums auklėtoja primygtinai patarinėja iš ryto kuo greičiau išbėgti iš grupės, kol vyksta adaptacija. Esą tik apavei batukus - ir pro duris. Ar visoms tai pavyksta? Maniškis pavyzdžiui, įsikimba, tai nejau stumti ir bėgti? gal yra koks kitas būdas. ką manot mamytės?
Prajusiais metais mums aukletoja vis akcentuodavo-kuo greiciau atsisveikinti ir palikti.Man budavo kiek pikta kai vis tai sakydavo,tuo metu kai as ramindavau nusiminusia mazyle,nes atrodo juk kiekvienas tevas pazista savo vaika geriau nei aukletoja metu pradzioje.Ir turim teise elgtis kaip mums atrodo tinkama.
Taciau tame patarime tiesos yra.Jeigu vaikas pamatys,kad mama nuolatos svelniai atsisveikina ir tuoj iseina,jis tiesiog susitaikys su tuo ir greiciau adaptuosis.Jeigu mama ar tetis dar bandys viena ar kita karta ilgeliau pasilikti(palydeti i prausykla,nuvesti i pacia grupe ir pan.,vaikas ir nenustos to prases kasdien.Juk jie taip megsta deretis(dar pabuk,mamyte ir t.t.)Veliau ar anksciau turesime palikti ir tiek.Tad geriau tai daryti nuo pat pradziu.
Zinoma buna visokiu individualiu atveju.
Mes per tai perejom ir dabar jau suprantu,kodel aukletojos to praso.
Kretaa,nestumk,paduok i glebi aukletojai,duok stipru bucki,tark keleta paguodzianciu zodeliu ir tada iseik.Nors ir gaila verkiancio,bet tokia ta adaptacija,jos neisvengsi.
Ačiū tu labai teisingai rašai, kad savo vaiką mama geriau pažįsta, tai štai aš ir nestumiu ir nebūnu ilgai, tačiau kažkodėl man tai nuolat primena, tikrai necackinu jo prie durų, bet vogčiom bėgti irgi nemėgstu. Apaunu, nurengiu, nuvedu ir išeinu. Kartais paklausiu kaip jam sekasi, tik kad aukėtoja nuolat užsiėmusi. Suprantu ir ją - 20 tokių kaip mano atveda.
Prisipažinsiu šį rytą ėjau į darbą ir verkiau. Nu taip gaila buvo, negaliu, rodos mano dalis tame daržiukyje liko. Protas supranta, kad taip ir turi būti, gi širdis skauda ir viskas.
Prisipažinsiu šį rytą ėjau į darbą ir verkiau. Nu taip gaila buvo, negaliu, rodos mano dalis tame daržiukyje liko. Protas supranta, kad taip ir turi būti, gi širdis skauda ir viskas.
QUOTE(kretaa @ 2008 09 09, 16:57)
Suprantu
Mums labai padejo tai,kad tetis vede.Kazkaip geriau pasilieka,kai as- tai prasidedavo asaru pakalnes. Iki siol vyras ir veda
QUOTE(kretaa @ 2008 09 09, 15:57)
Labai pazystamas jausmas kai pasilieka su sypsena, tai tiesiog visa diena gera buna, o kai verkiancia palieku, tai visa diena pravaikstau su akmenuku ant sirdies
Taciau kai ateinu, kai papasakoja ka veike ir t.t. matau kaip jai smagu ir kad viskas buna gerai.
Sunkiausia mum
Man aukletoja irgi taip sake, kuo greiciau iseit