Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėda: l/d "Papartėlis"

QUOTE(~MYTIA~ @ 2008 09 22, 18:10)
Nieko cia neisgalvosi  4u.gif  Pernai, iki kol nepabrangino mokesti uz darzeli , buvo dar skurdziau su maistu  blink.gif  Skundesi teveliai, ir ne vienas, bet nieko cia nepadarysi, viskas juk brangsta valandom pas mum  blink.gif  Tai ne taip lengva zuvies, ar dar kokiu ypatingu gardumynu prigamint....uz tokia suma  ax.gif  O dar kiek skolininku yra....Sakau, nes zinau  ax.gif  Esu darzelio komitete ne vienerius metus  ax.gif

Ir dar....meniu deja nustato ne musu direktore, ar virejos....cia eina viskas pagal nustatytas normas ir reikalavimus  is auksciau doh.gif  Ir deja nevalia savavaliskai keisti meniu  schmoll.gif  Nors ir tevai to pageidauja  blink.gif  O gaminama juk bendrai visam darzeliui....o ne pagal amziu, ar pan....todel ir tenka visiems, ir maziems tie kugeliai ir pan....Cia jau skustis reikia i savivaldybe, ar dar kur auksciau  lotuliukas.gif  Nors netikiu, kad kazko psieksit....Ne vieneri metai ta problema, ir ne tik musu darzely....Visuose gi tas pats....ir mokyklose maitina tikrai ne ka geriau  schmoll.gif

Dirbu tokioje sferoje ir būtent kuruoju maisto normas,jo kokybę ir tinkamumą pagal amžių. Taigi,meniu sudarinėja vyr.virėja arba slaugytoja,o direktorė tvirtina meniu.Irkopiją pateikia higienos kuratorei iš HC. Tikrai šie reikalai neina iki savivaldybės. Jis keičiamas ir naujai tvirtinamas pasikeitus patiekalui ir sezonui. O J.Grubliauskienė (savivald.sveikatos kuratorė) pakrauptų nuo tokio meniu vaikam iki 5 metų. (nes mane irgi kraupina dešrelės,kugelis ir mišrainė. dėl kitko dar galiu sutikti.)Normas nustato higienos centras,o protingos darželio galvos turi sugalvoti pagal tas normas meniu.
"Vadovaujantis Lietuvos higienos normos HN 75:2008 „Ikimokyklinio ugdymo mokykla: bendrieji sveikatos saugos reikalavimai“ nuostatomis, vaikų maitinimo valgiaraščiai turi būti sudaromi atsižvelgiant į rekomenduojamas paros energijos ir maistinių medžiagų normas vaikams. Maisto paruošimas ir patiekalų įvairumas turi atitikti vaikų amžiaus ypatumus ir sveikos mitybos principus bei taisykles. Vaikų maitinimui neturi būti vartojami: subproduktai (inkstai, kepenys, smegenys, plaučiai); grybai; sultinių koncentratai; saldainiai, konditerijos gaminiai su kremu ir (ar) šokoladu; nealkoholiniai gėrimai su maisto priedais (dažikliais, konservantais, saldikliais); gazuoti gėrimai; bulvių traškučiai ir kiti riebaluose virti gaminiai; žuvies konservai; nepramoninės gamybos konservuoti gaminiai; žlėgtainiai; šaltiena; nešiluminiai pagaminti gėrimai; blyneliai su mėsa; makaronai su mėsa; genetiškai modifikuotas maistas ar genetiškai modifikuotų sudedamųjų dalių turintys produktai; daug riebalų (daugiau nei 21 g/100 g), sočiųjų riebalų rūgščių (daugiau nei 6 g/100 g), cukraus (daugiau nei 18 g/100 g) ar druskos (daugiau nei 2,4 g/100 g) turintys produktai (mėsos produktai, konditerijos gaminiai). Vaikai turi būti maitinimai kas 3,5 – 4,0 val. pagal valgiaraščius, patvirtintus ikimokyklinio ugdymo mokyklos vadovo ir suderintus su teritorine visuomenės sveikatos priežiūros įstaiga. Remiantis minėta higienos norma, sudaromi atskiri 10 dienų valgiaraščiai 1-3 ir 4-7 m. amžiaus vaikams

QUOTE(1-oji mama @ 2008 09 22, 18:27)
O as kazkaip pernai paskaiciusi meniu,visada pagalvodavau,kad labai ivairus maistas. g.gif Namuose nepagaminciau tokios ivairoves.Tikrai man neuzkliuvo pasikartojantys ir nesveiki patiekalai. schmoll.gif Reikes pasekti siemet meniu. ax.gif
Del zuvies tai darzelio slaugytoja mums pasakojo,kad zuvis privalo buti meniu,taciau ja vaikai  blogai suvalgo,labai dau ismeta lauk.O ji be galo brangi.Todel galbut jie bando kazka keisti,ka vaikai valgo geriau,kad butu ir ekonomiskiau.Sunku islaviruoti,nes galimybes ir poreikiai nelabai sutampa. 4u.gif

Pati mačiau,kaip grupėje vaikai nevalgo tų mišrainių ir apkepų.tą dieną daug vaikų būna be vakarienės.

Na čia mano nuomonė. Bet ši sritis man užkliuvo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drum: 23 rugsėjo 2008 - 08:34
QUOTE(Drum @ 2008 09 23, 10:13)
Dirbu tokioje sferoje ir būtent kuruoju maisto normas,jo kokybę ir tinkamumą pagal amžių. Taigi,meniu sudarinėja vyr.virėja arba slaugytoja,o direktorė tvirtina meniu. Tikrai šie reikalai neina iki savivaldybės. O J.Grubliauskienė (savivald.sveikatos kuratorė) pakrauptų nuo tokio meniu vaikam iki 5 metų. (nes mane irgi kraupina dešrelės,kugelis ir mišrainė. dėl kitko dar galiu sutikti.)Normas nustato higienos centras,o protingos darželio galvos turi sugalvoti pagal tas normas meniu.
Pati mačiau,kaip grupėje vaikai nevalgo tų mišrainių ir apkepų.tą dieną daug vaikų būna be vakarienės.

Na čia mano nuomonė. Bet ši sritis man užkliuvo  ax.gif

Misrainiu ir maniske nevalgo doh.gif Taciau labai nuo vaiko priklauso.Antroji musu mazyle,visai netiketai nustebino-per gedulinga vakariene ne is sio ne is to eme sveisti balta misraine. blink.gif O didziajai ne su kuo neikisi.ir siaip ji pas mus nevalgiuke. doh.gif Nors aukletojos sakosi,kad sedi salia tokiu ir reikalauja nors truputi suvalgyti.As linkusi pritarti,nes juk turi valgyti tai kas duodama.Suprantu jeigu viskas -butu vien nepatinkantis maistas,bet kai kada galima paragauti ir to kas jiems atrodo neskanu. smile.gif
Mes antra savaite kostim doh.gif ir sedim namie rolleyes.gif Ar jau sildo musu darzeli?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1-oji mama: 23 rugsėjo 2008 - 08:28
QUOTE(1-oji mama @ 2008 09 23, 09:27)
Ar jau sildo musu darzeli?

Manau,kad dar ne.
Atsakyti
QUOTE(Drum @ 2008 09 23, 09:46)
Manau,kad dar ne.

Ne dar nesildo schmoll.gif

O del meniu, jei jus dirbate sioje sveroje, tai bandykit pas direktore kreiptis 4u.gif Gal kartu kazka pakeisit i geraja puse bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Drum @ 2008 09 23, 09:13)
Dirbu tokioje sferoje ir būtent kuruoju maisto normas,jo kokybę ir tinkamumą pagal amžių. Taigi,meniu sudarinėja vyr.virėja arba slaugytoja,o direktorė tvirtina meniu.Irkopiją pateikia higienos kuratorei iš HC. Tikrai šie reikalai neina iki savivaldybės. Jis keičiamas ir naujai tvirtinamas pasikeitus patiekalui ir sezonui. O J.Grubliauskienė (savivald.sveikatos kuratorė) pakrauptų nuo tokio meniu vaikam iki 5 metų. (nes mane irgi kraupina dešrelės,kugelis ir mišrainė. dėl kitko dar galiu sutikti.)Normas nustato higienos centras,o protingos darželio galvos turi sugalvoti pagal tas normas meniu.
"Vadovaujantis Lietuvos higienos normos HN 75:2008 „Ikimokyklinio ugdymo mokykla: bendrieji sveikatos saugos reikalavimai“ nuostatomis, vaikų maitinimo valgiaraščiai turi būti sudaromi atsižvelgiant į rekomenduojamas paros energijos ir maistinių medžiagų normas vaikams. Maisto paruošimas ir patiekalų įvairumas turi atitikti vaikų amžiaus ypatumus ir sveikos mitybos principus bei taisykles. Vaikų maitinimui neturi būti vartojami: subproduktai (inkstai, kepenys, smegenys, plaučiai); grybai; sultinių koncentratai; saldainiai, konditerijos gaminiai su kremu ir (ar) šokoladu; nealkoholiniai gėrimai su maisto priedais (dažikliais, konservantais, saldikliais); gazuoti gėrimai; bulvių traškučiai ir kiti riebaluose virti gaminiai; žuvies konservai; nepramoninės gamybos konservuoti gaminiai; žlėgtainiai; šaltiena; nešiluminiai pagaminti gėrimai; blyneliai su mėsa; makaronai su mėsa; genetiškai modifikuotas maistas ar genetiškai modifikuotų sudedamųjų dalių turintys produktai; daug riebalų (daugiau nei 21 g/100 g), sočiųjų riebalų rūgščių (daugiau nei 6 g/100 g), cukraus (daugiau nei 18 g/100 g) ar druskos (daugiau nei 2,4 g/100 g) turintys produktai (mėsos produktai, konditerijos gaminiai). Vaikai turi būti maitinimai kas 3,5 – 4,0 val. pagal valgiaraščius, patvirtintus ikimokyklinio ugdymo mokyklos vadovo ir suderintus su teritorine visuomenės sveikatos priežiūros įstaiga. Remiantis minėta higienos norma, sudaromi atskiri 10 dienų valgiaraščiai 1-3 ir 4-7 m. amžiaus vaikams

Na čia mano nuomonė. Bet ši sritis man užkliuvo  ax.gif

Taip cia jus visiskai teisi, tik kadangi as sioje srytyje nedirbu, tai ir nemokejau teisingai issireikst doh.gif blush2.gif Bet kokiu atveju meniu tvirtina auksciau, ir direktorei sunku kazka kardinaliai keist blink.gif Nors butu gerai, jei butu kitaip ax.gif Nes maniskiai irgi labai daug ko nevalgo....Pernai net rasem prasymus del pusryciu nevalgymo doh.gif Siemet dar stebim situacija unsure.gif
Atsakyti
Man meniu kažkaip neužkliuvo, nes tik pirmus metus vaiką vedu, tai nežinau, kas ir kaip. mačiau, kad ryte košės, kurias darže jis valgo, o namei ne. Maniškis apskritai yra valgus vaikas, tai kažkaip normalus man tas meniu. g.gif
Atsakyti
Gera naujiena 4u.gif Musu darzely jau silta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(~MYTIA~ @ 2008 09 24, 10:53)
Gera naujiena  4u.gif  Musu darzely jau silta  thumbup.gif

thumbup.gif
Atsakyti
o aš taip vaiką prirengiau šiandie blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kretaa @ 2008 09 24, 12:39)
o aš taip vaiką prirengiau šiandie  blink.gif

Niekis....jei aukletoja susiprotes....siek tiek isrengs lotuliukas.gif Bet siluma juk kaulu nelauzo....geriau nei susals biggrin.gif
Atsakyti
Gerai kad pradėjo šildyti smile.gif

Aš ir aprengiau šilčiau, bet manau, kad auklėtojos nurengs ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Amrina @ 2008 09 24, 12:53)
Gerai kad pradėjo šildyti  smile.gif

Šildyti tai pradėjo, bet nevisur dar šiandiena šilo, pvz. 1.Nykštukų grupėje buvo šalta verysad.gif auklėtoja sakė gal ryt ar poryt atvažiuos nuorinti ir visur bus šilta.
Atsakyti
QUOTE(Klaipeda @ 2008 09 24, 20:50)
Šildyti tai pradėjo, bet nevisur dar šiandiena šilo, pvz. 1.Nykštukų grupėje buvo šalta  verysad.gif  auklėtoja sakė gal ryt ar poryt atvažiuos nuorinti ir visur bus šilta.

verysad.gif tikrai,kaip nesmagu.

Bet smagu tai,kad vis tiekneužilgobus šilta visose grupėse thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti