mes 2000 sutikinejom kai maze bet kuri minute galejo sugalvot begt is pilvelio, tai daremes tokia lengva, bet skania vakariene. Prisipirkom ivairiu suriu, alyvuogiu, padariau sumustinuku su lasisa ir ikra, dar padariau torciuka is pirktinio biskvito ir pertepiau ji pudingu, grietinelie, zele, mandarinais, dar papuosiau dziovintais vaisiais ir uztubdziau sausainini kaledu seneli, buvo visai skanu
Keliu tema i virsu pradejau skaityti nuo megstamiausiu ir populiariausiu..bet sakau ner cia ko reikia ir i gala paziureti.. na mes taip pat gyvenam dviese visa laika darydavau maisto 3-4 ir dar kokiom 2 dienom tad puodai tikrai didoki o kai teko mazinti tas porcijas tai ir ne kas gaudavosi pridarydavau tikrai 3 dienom..bet nieko su laiku visko ismoksti dabar kaip darau valgyti..tai net juokas paima is mazo gabaliuko mesos padarau balandeliu ar kitokiu patiekalu...ir tai dar kas keisciausia lieka..man atrodo visos jaunos seimininkes susiduria su sia perdarymo problema...ypac kai iseini atskirai gyventi..
QUOTE(mergyte_ @ 2006 06 24, 23:56)
Keliu tema i virsu pradejau skaityti nuo megstamiausiu ir populiariausiu..bet sakau ner cia ko reikia ir i gala paziureti.. na mes taip pat gyvenam dviese visa laika darydavau maisto 3-4 ir dar kokiom 2 dienom tad puodai tikrai didoki o kai teko mazinti tas porcijas tai ir ne kas gaudavosi pridarydavau tikrai 3 dienom..bet nieko su laiku visko ismoksti dabar kaip darau valgyti..tai net juokas paima is mazo gabaliuko mesos padarau balandeliu ar kitokiu patiekalu...ir tai dar kas keisciausia lieka..man atrodo visos jaunos seimininkes susiduria su sia perdarymo problema...ypac kai iseini atskirai gyventi..
na man tai kazkaip gaunasi, kad tik mums dviems padarau ir ant rytojaus nebelieka.. taigi gaminu kiekviena diena, o ir siaip nemegstam valgyti sildyto maisto.
man tai sunkiau kai reikia gaminti tokiam baliukui tada nebezinau proporciju, nes ipratus tik dviem gaminti
Na, mes irgi dviese gyvenam.Ir aš visai neimu į galvą, gaminu ir tiek, ir man visai nesvarbu valgys tai du žmonės ar daugiau žmonių. Juk kai prigaminu daugiau ,ilgiau stovi tas maistas ir kitą dieną, tą patį maistą valgom ir iš naujo gaminti nereikia. Aš čia nematau jokios problemos. Na, o jei ko nesuvalgom tai šuniukas padeda
ir mes vos pora mėnesių atskirai nuo tėvų gyvenam. Tad maisto gaminimas dviem- vis dar problema Bet jau po truputį įprantu... Įmantrių patiekalų nedarau- dažniausiai visokie troškiniai su daržovėm ar žiemai paruoštom marinuotom mišrainėm ir garnyrui ryžiai, dvi bulvės ar makaroniukų porcija. Darau dažniausiai bent tris porcijas, nes vyras į darbą pietus nešasi, o ir mums su mažyliu namie likus kitai dienai lieka kas nors pasišildyt. Niekada nedarau dar sau atskirai- visada kartu su vyru kompromiso ieškom, ką valgysim.
Kažkada dariau baliui- daugiau žmonių ir tai per daug pridariau. Tai užšaldžiau ir labai gerai buvo pasišildyt kai tingisi ar laiko nėra pasidaryt valgyt.
Apie šaltibarščius... Kažkaip keista, kad visos darot su rūgpieniu... Man skaniausia, aišku, mamos receptas- su grietine, pienu ir vandeniu. Tik va mes su vyru dar ir burokėlių nemėgstam, tai su rugštynėm patinka. Viską supjaustai kaip mišrainei (agurkas, krapai, svogūnų laiškai, marinuotos rugštynės), užbarstyti truputį druskos ir citrinos rūgštelės, išmaišyt viską su grietine ir kad daržovės truputį sugertų rūgštelę palaikyt. Paskui 50/50 užpilti pieno ir virinto atšaldyto vandens. Labai skanu ir lengva- tikrai vasariškas patiekalas.
Kažkada dariau baliui- daugiau žmonių ir tai per daug pridariau. Tai užšaldžiau ir labai gerai buvo pasišildyt kai tingisi ar laiko nėra pasidaryt valgyt.
Apie šaltibarščius... Kažkaip keista, kad visos darot su rūgpieniu... Man skaniausia, aišku, mamos receptas- su grietine, pienu ir vandeniu. Tik va mes su vyru dar ir burokėlių nemėgstam, tai su rugštynėm patinka. Viską supjaustai kaip mišrainei (agurkas, krapai, svogūnų laiškai, marinuotos rugštynės), užbarstyti truputį druskos ir citrinos rūgštelės, išmaišyt viską su grietine ir kad daržovės truputį sugertų rūgštelę palaikyt. Paskui 50/50 užpilti pieno ir virinto atšaldyto vandens. Labai skanu ir lengva- tikrai vasariškas patiekalas.
cia jau nelabai i tema, bet as saltibarscius visad darau su kefyru, nes rugpienio nemegstu. nuo kefyro gaunasi rugstele, nereikia papildomai rugsties deti
Mes dviese kazada nuspirkome visokiu suriu, alyvuogiu ir megstamiausio vytinto kumpio. tai vakariene buvo perfect net kitai dienai liko. ir skanu ir tik dviem, cia jei reikia sventines
koki vytinta kumpi perkat? mes kazkada uzsisakem "berneliuose" uzkanda prie alaus ten buvo vytintas kumpis(jautienos) tai tokio skanaus kumpio dar niekur nesu valgius, po to pirkom maximoj prie mesu skyriaus vytinta jautiena ir isiap nepamenu kokios firmos pakuoteje ir netas
o as tai amzinai padarau per daug nu amzinai lieka megstu vsk daug daryt, nors sakau nu jau si kart tai mazai desiu vsk, bet dedu, dedu ir gaunas taip, kad vel daug pasidaro
QUOTE(Nerytė @ 2006 06 26, 11:46)
na man tai kazkaip gaunasi, kad tik mums dviems padarau ir ant rytojaus nebelieka.. taigi gaminu kiekviena diena, o ir siaip nemegstam valgyti sildyto maisto.
man tai sunkiau kai reikia gaminti tokiam baliukui tada nebezinau proporciju, nes ipratus tik dviem gaminti
man tai sunkiau kai reikia gaminti tokiam baliukui tada nebezinau proporciju, nes ipratus tik dviem gaminti
Pastebėjimas: Neryte, iš kur pas jus tiek laiko maisto gamybai, fotografavimui ir etc??
O į temą: tai visad padarau perdau, ir jau nebžinau kaip daryt mažiau, nebemoku nors tu ką Čeburėkų dviem dienom pridarau, nors ir sūnelis juos valgo.. ir pan..
Galvojau šioj temelėj rasiu gudybių, kaip sumažint tą gaminamo maisto kiekį.. klydau - neradau..
QUOTE(ievabr @ 2009 03 18, 19:37)
Bet turiu problema su sriubu virimu, niekaip neiseina vienam kartui, o sildytos daznai jau nebenorim
pas mane taip pat su sriubom bėda- pridedu per daug mėsoso ir tada labai jau reibų sultinį turiu.. o jei mėsoso nepadauginu, tada prikarunu pilną puodą daržovių...