Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai dviems

Manau, kad ne viena susiduria su tokia problema- kai namie mažai valgytojų, labai sunku pasigaminti koki nors patiekalą. Na pvz, nesugebu išvirti cepelinų dviems. Kad ir kaip stengiuosi- išeina dideliausias puodas, todėl po poros dienų apie cepelinus net pagalvot nesinori. Sakau, gal dėl to, kad seniau gyvenome penkiese, taip gaunas- nebemoku gaminti mažomis porcijomis. Na gerai, tiek jau to tie cepalinai, bet ką daryti su mišrainėm. Juk kol sudedi visus komponentus(kokį indelį zirnelių, stiklainiuką agurkų itr t.t), tai vėl dideliausias puodas gaunasi. Nu kiek dienų galima valgyti vieną ir tą pačią mišrainę. Kažkada paskaičiavau, kad gyvenant dviese, geriau apsimoka mišrainę pirkti gatavą. Bėda tik ta, kad neskanios man tos pirktinės, o be to ir neaišku kokio šviežumo ten produktai sudėti. Kažkada dirbau prie juozapo, tai mačiau, kai tik kokie vaisiai gesti pradėdavo- kitadien mišrainėse atsidurdavo. Nusiperki būdavo krabų salotų su ryžiais, o ten papuvusių mandarinų prikrauta. Tų pačių, kur vakar nukainuoti buvo...
Tad ką darot, kokius patiekalus gaminate, kai namie tik du valgytojai?
Atsakyti
QUOTE
Manau, kad ne viena susiduria su tokia problema- kai namie mažai valgytojų, labai sunku pasigaminti koki nors patiekalą. Na pvz, nesugebu išvirti cepelinų dviems. Kad ir kaip stengiuosi- išeina dideliausias puodas, todėl po poros dienų apie cepelinus net pagalvot nesinori. Sakau, gal dėl to, kad seniau gyvenome penkiese, taip gaunas- nebemoku gaminti mažomis porcijomis. Na gerai, tiek jau to tie cepalinai, bet ką daryti su mišrainėm. Juk kol sudedi visus komponentus(kokį indelį zirnelių, stiklainiuką agurkų itr t.t), tai vėl dideliausias puodas gaunasi. Nu kiek dienų galima valgyti vieną ir tą pačią mišrainę. Kažkada paskaičiavau, kad gyvenant dviese, geriau apsimoka mišrainę pirkti gatavą. Bėda tik ta, kad neskanios man tos pirktinės, o be to ir neaišku kokio šviežumo ten produktai sudėti. Kažkada dirbau prie juozapo, tai mačiau, kai tik kokie vaisiai gesti pradėdavo- kitadien mišrainėse atsidurdavo. Nusiperki būdavo krabų salotų su ryžiais, o ten papuvusių mandarinų prikrauta. Tų pačių, kur vakar nukainuoti buvo...
Tad ką darot, kokius patiekalus gaminate, kai namie tik du valgytojai?


as jeigu viena kart per daug padarau kita kart dedu maziaiau ingridientu ir gaunasi mazesne porcija smile.gif kol prieinu aukso vidury ir zinau kiek kokiam patiekalui ir ko reikia. bet ne viskas is pirmo kart gaunasi smile.gif taip kad bandyk ir gausis. sekmes
Atsakyti
Gera tu cia temyte uzvedei wink.gif
Buna dienu kai labai pasiilgstu dideles seimynos, kuriai galima daug ir skaniai ka nors pagaminti :-/ O dabar tenka kiekviena diena tris skirtingus patiekalus gaminti ;D Vyrui darau vyriskai-mesyte,bulvytes,misrainyte, kleckui vakariene kiek paprastesne-pieniska kosyte, makaroniukai...o stai sau jau kaip iseina-greiciausias ir realiausias variantas salotikes ir parduotuves (su majonezu nevalgau, tai maksimos svieziu darzoviu salotos su aliejuku labai gerai sueina ;D)
Buna dieneliu kai visi kapojam desreles [smiley=eda.gif] bet garnyrus vistiek kiekvienas skirtingus valgo-skonio reikalas
Atsakyti
Gera tema vobla, nes as pvz. pastoviai padarau 5 zmonems. Ir kasdien kazkiek nuvaziuoja i siuksliu deze. Gaila.
Bet siaip nedarau visokiu cepelinu ar kt. patiekalu, kur darbo daug. O visokius karbonadus kepu po pora gabaliuka abiems. Jei lieka tai bent salta kaip sumustini suvalgo.  ;)
Atsakyti
Na, nors mes gyvenam kol kas 2, bet problemos su maistu nera. Tiesiog perku mazesniais kiekiais, kad per 1 karta suvalgytumem (3 karbonado gabaliukai, 1 vist. file ir pan.). O kaip garnyra valgome tik salotas, o mes ju per 1 karta dideli dubeni suvalgom. Taip kad nieko ir nelieka. O sriubas isverdu 2 kartam. Kita diena buna ne ka prastesne. Dar pabandziau saldyti maista. Yra tokiu plastikiniu indeliu spec. saldymui. Iskepiau lazanija didele, tai ko nesuvalgem. uzsaldziau. Atsildzius skonis buvo ne prastesnis. Ir is viso, kiek zinau, galima iv. troskinius saldyti, sriubas. Parduotuvese gi pacios matot kiek visokiu saldytu produktu. O kai tingi ka nors daryt, tik i mikrobange ir viskas.

O be to, jei gyvena tevai ar uosviai tam paciam mieste, tai jiems galima nuvezti misraines ar ko kito (jei per daug padarot). Tik apsidziaugia! Mes su mama daznai dalinames patiekalais ir abi dziaugiames.
Atsakyti
Mano vyras tai tiek valgo, kad niekada per daug nepagaminu biggrin.gif. Jeigu rimtai, tai man labai gerai, kai daugiau pasigaminu, as kita diena i darba nusinesu, vyrui kai ka irgi i darba idedu, tai kazkaip nelieka pas mus smile.gif
Atsakyti
Na, vaikai musu dar menki valgytojai, tai kaip ir dviems gaminam unsure.gif . Kasdiena geriausias maistas- pora ryziu maiseliu arba spageciu sauja su padazu ir mesyte arba tunu. O misraine tik viena "pripazistam"- graikiskas salotas. ju darom pati diziausia namuose esanti "bliuda" ir sukertam per vakara biggrin.gif . Arba didziulis puodas saltibarsciu pagal firmini vyro recepta- irgi patiekalas dviems vienai dienai blink.gif . O siaip, tai darom vakarienes ne kasdien. Tik vaikams kasdien ka silto. Bet ten kiekiai kitokie- trys ryziu grudeliai, is kuriu du atause keliauja i siuksliu deze blink.gif .
Atsakyti
Butu idomu suzinoti tavo vyro ypatinga saltibarsciu recepta (jei nepaslaptis) rolleyes.gif bo nuo savos saltibarsciu sriubos pastoviai paleidzia vidurius, o as ja taip megstu smile.gif
Atsakyti
QUOTE (krika @ 2004 01 06, 12:39)
bo nuo savos saltibarsciu sriubos pastoviai paleidzia vidurius, o as ja taip megstu smile.gif

Gal tu darai iš nevirinto vandens tuos šaltibarsčius, dėl to ir paleidžia vidurius. Reikia, kad vanduo būtų užvirintas ir ataušintas, tada tikrai nieko nepaleidžia wink.gif
Atsakyti
QUOTE (norge @ 2004 01 06, 12:22)
Na, vaikai musu dar menki valgytojai, tai kaip ir dviems gaminam unsure.gif . Kasdiena geriausias maistas- pora ryziu maiseliu arba spageciu sauja su padazu ir mesyte arba tunu. O misraine tik viena "pripazistam"- graikiskas salotas. ju darom pati diziausia namuose esanti "bliuda" ir sukertam per vakara biggrin.gif . Arba didziulis puodas saltibarsciu pagal firmini vyro recepta- irgi patiekalas dviems vienai dienai blink.gif . O siaip, tai darom vakarienes ne kasdien. Tik vaikams kasdien ka silto. Bet ten kiekiai kitokie- trys ryziu grudeliai, is kuriu du atause keliauja i siuksliu deze blink.gif .

Is tiesu suintrigavai norge, su tuo firminiu vyro saltibarsciu receptu rolleyes.gif
Atsakyti
O i saltibarscius dar ir vandens pilate? mes tai tik kefyro... na dar kartais pienu biski atskiedzim... bet vandens niekada rolleyes.gif wink.gif

na, ir pas mus problema del per didelio maisto kiekio... na, kai as gaminu, tai dar pataikau, bet kai maniskis, tai toki puoda pridaro, kur savaite turi valgyt - tai taip siuksliadeze ir maitinama... nors dabar jau po truputi po truputi mokinames mazesniais kiekiasi...
Atsakyti
Oi, tik dabar pamaciau, kad yra norinciu suzinoti ta "paslapti" smile.gif .

Na, laikykites. Nusiteikit tam, kad vos tik as parasysiu sita "cinkeli", susksit- kokia nesamone! laugh.gif

Matot, vyras man ilgai nerode, ka jis ten "buria", nes buvo isitikines, kad as priestarausiu tokiems ingredientams. Taip ir buvo, kai pamaciau, tai liepiau baigti sitas nesamones. Bet kai paragavau ne tu priedu, tai tuoj atsiemiau savo zodzius. laugh.gif

Na, dabar, jei jau moraliskai pasiruose, tai klausykit:

pirma, paruosti iprastus saltibarscius, TIK BE VANDENS, vien marinuoti burekoliai, kefyras, agurkas, svogunu laiskai, agurkai, daug krapu.

Tada- pusej stiklines vandens istirpinti darzoviu sultinio kubeli (!!!) ir ipilti kelis saukstus sojos padazo. Iplti tai i saltibarscius.

Tokia stai abra -kadabra laugh.gif .

Patikekit, tikrai laabai skanu. Nors skamba keistai.

Mano anyta irgi turi savo saltibrasciu gudrybe- nedideliame kiekyje vandens virina prieskonines darzoves- lauro lapus, salieru saknis, zoles visokias. Ir ataususi skysti supila i saltibarscius.

Bet tas varijantas su sultinio kubeliu- daug greitesnis ir uztikrintai puikus rezultatas thumbup.gif .
Atsakyti