Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiškai modifikuoti organizmai

Apklausa: Ar atkreipiate parduotuvėse į prekių pakuotes? (67 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Sveikos,
Aš rašau bakalaurinį šia tema ir vykdau apklausą.
Norėjau paprašyti, jog užpildytumėte šią anketą apie genetiškai modifikuotų maisto produktų vartojimą:
http://www.publika.l...8f7e4f301a.html

AČIŪ! 4u.gif
Atsakyti
Aš taip pat vengiu genetiškai modifikuotų produktų. Bet manau, kad ne viskas mums yra atskleidžiama toje etiketėje.
Atsakyti
Kaip baisu doh.gif O as neturedama info, apie tai , nescia budama ir maitindama tokius produktus valgiau doh.gif
O pvz. mano mamos seimynai ant kitokiu produktu pinigeliu neuztenka verysad.gif , o ir siaip manau zmonems truksta info g.gif
Atsakyti
QUOTE(dita7 @ 2009 04 10, 13:57)
Kaip baisu doh.gif O as neturedama info, apie tai , nescia budama ir maitindama tokius produktus valgiau doh.gif
O pvz. mano mamos seimynai ant kitokiu produktu pinigeliu neuztenka verysad.gif , o ir siaip manau zmonems truksta info g.gif

atleiskite, bet čia su pinigėliais nieko bendro neturi schmoll.gif genetiškai midifikuotus produktus dažniausiai suvartoja prekybos centruose apsiperkantys žmonės, nekreipdami dėmesio į etiketes.
jei rekiesi prekybos centruose produktus su ekologišku ženklu, tai taip, žinoma, kad mokėsi daug daugiau. jie tuo naudojasi...

reikia eiti į turgų, daržoves arba pačiam sode užsiauginti, arba turguje patikimą ūkininką susirasti, mėsą susirasti pas kaimiečius ir valgysi daug švaresnį ir tuo atžvilgiu prabangesnį produktą, o išleisi ženkliai mažiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2009 04 19, 10:32)
atleiskite, bet čia su pinigėliais nieko bendro neturi  schmoll.gif  genetiškai midifikuotus produktus dažniausiai suvartoja prekybos centruose apsiperkantys žmonės, nekreipdami dėmesio į etiketes.
jei rekiesi prekybos centruose produktus su ekologišku ženklu, tai taip, žinoma, kad mokėsi daug daugiau. jie tuo naudojasi...

reikia eiti į turgų, daržoves arba pačiam sode užsiauginti, arba turguje patikimą ūkininką susirasti, mėsą susirasti pas kaimiečius ir valgysi daug švaresnį ir tuo atžvilgiu prabangesnį produktą, o išleisi ženkliai mažiau  4u.gif

Pilnai sutinku su tavimi drinks_cheers.gif
Atsakyti
Genetiskai modifikuoti produktai savaime yra blogis, nes niekas nezino ju poveikio - ji matys tik po keliu zmoniu kartu smile.gif Anksciau GM maisto produktu nezenklindavo, kol JAV kazka nekalto suvalges nenumire zmogus alergiskas riesutams. Produkto etiketeje nebuvo ispejimo apie iterptus riesuto genus smile.gif
Atsakyti
Girdėjau, kad vartojant šiuos produktus padaugėja išsigimstamumų. Tai tiesa? g.gif
Asmeniškai manau, kad taip.
Atsakyti
QUOTE(Egloshke @ 2009 04 09, 19:04)
Aš taip pat vengiu genetiškai modifikuotų produktų. Bet manau, kad ne viskas mums yra atskleidžiama toje etiketėje.

aš taip pat vengiu ir taip pat manau, jog ne viskas mums yra atskleista... doh.gif

QUOTE(Žanė @ 2009 04 19, 11:32)
atleiskite, bet čia su pinigėliais nieko bendro neturi  schmoll.gif  genetiškai midifikuotus produktus dažniausiai suvartoja prekybos centruose apsiperkantys žmonės, nekreipdami dėmesio į etiketes.

reikia eiti į turgų, daržoves arba pačiam sode užsiauginti, arba turguje patikimą ūkininką susirasti, mėsą susirasti pas kaimiečius ir valgysi daug švaresnį ir tuo atžvilgiu prabangesnį produktą, o išleisi ženkliai mažiau  4u.gif

nepritariu, GM produktai pigesni.

Turgus - gerai, tačiau šiuolaikiniame turguje nėra lengva susirasti tą patikimą ūkininką schmoll.gif daugiau nei pusę turgaus prekių sudaro atvežtiniai produktai, o tie kur atseit iš Lietuvos, kiek teko lyginti agurkus ir pomidorus iš kaimo ir pirktus turgelyje, bet iš LT - visiškai skirtingi dalykai ir praktiškai nesiskiria LT ir kiti atvežtinės daržovės g.gif doh.gif

prie to pačio, kaime populiarus dalykas karvėm šerti kombikormas (kažkaip taip vadinasi), o ten jį sudaro kažkas plius berots GM sojos pupelės, dauguma kaime daržą trešia tuo karvių mėšlu ir ką tuomet gaunam iš kaimo daržo gėrybių??? g.gif

Tad manau: kol nemesim maisto pramonės ir kol nevalgysim SAVO auginto, gaminto maisto, tol iki galo nebūsim tikri ką valgom doh.gif

QUOTE(Ramunaite @ 2009 09 17, 20:13)
Girdėjau, kad vartojant šiuos produktus padaugėja išsigimstamumų. Tai tiesa?  g.gif
Asmeniškai manau, kad taip.

Taip, kiek straipsnių buvo apie tyrimus su žiurkytėmis ir pan. ir pasižiūrėkit kas dedasi pasaulyje - išsigimimai, alergijos, visokios ligos... Mano nuomone viskas per maisto (ir kitas) pramones... unsure.gif
Atsakyti