http://gmolt.wordpre...i-modifikuotas/
nezinau, nesu zinove sios srities. bet geriau renkuosi produktus kuo naturalesnius ir jei pamatau ta modifikuota krakmola, renkuosi kita produkta, kur jo nera.
QUOTE(ausrenas @ 2009 02 26, 15:28)
http://gmolt.wordpre...i-modifikuotas/
nezinau, nesu zinove sios srities. bet geriau renkuosi produktus kuo naturalesnius ir jei pamatau ta modifikuota krakmola, renkuosi kita produkta, kur jo nera.
Ačiū
QUOTE(Salomeja @ 2009 02 11, 15:09)
Aš tai nelabai kreipiu dėmesį. Toks pats išpūstas reikalas, kaip ir ekomanija, e raidžių bijojimas ir panašūs dalykai. Tikras tuo ką valgo, gali būti tik atsiskyrėlis vidur miško savo ūkelį užveisęs.
Visai čia neišpūstas reikalas,ypač dėl E .Palyginti tik užtenka,kiek žmonių nuo vėžio mirdavo tarkim prieš 30 metų,ir kiek dabar.Dabar kiek miršta mano kaimynų,giminaičių-visi nuo vėžio,išimtys kita priežastis. Ir akivaizdu,kad tai susiję pirmiausiai su visa chemija,kurią gauname su maistu.
Ir išviso,čia tik sukasi dideli pinigai ir dideli kažkieno interesai.GMO platintojai turi stiprų užnugarį ir siekia užvaldyti kuo daugiau šalių rinkų.Iš tiesų nėra jokio reikalo kad ir Lietuvoj auginti GMO,nes užauginamos nemodifikuotos produkcijos pilnai pakanka.
Niekada neperku produktų su GMO,nes niekas nėra tikras,ar vėliau neišlys neigiamos tokių produktų vartojimo pasekmės. Juk GMO platinančios kompanijos draudžia tirti nepriklausomiems mokslininkams jų augalus ir viešai skelbti rezultatus.Tai manau labai daug ką pasako.
QUOTE(Salomeja @ 2009 02 11, 16:09)
Aš tai nelabai kreipiu dėmesį. Toks pats išpūstas reikalas, kaip ir ekomanija, e raidžių bijojimas ir panašūs dalykai. Tikras tuo ką valgo, gali būti tik atsiskyrėlis vidur miško savo ūkelį užveisęs.
Pritariu kad Lt ypač yra išpūstas ekomanijos reikalas, o tuom ypatingai naudojasi prekybinkai. sita savoka yra eko iškreipta LT. Kiek mane mokino tai ekologiskas produktas yra toks kurį gaminat nėra įterpiama nieko pašalinio- t.y. cheminiu papildu, trrąšų. Ty. gaminama natųraliai, jei tai žemės ūkis tai naudojamos agra preimonės ( tokios kaip sėjomaina, tręšimas mėšliuklu ir .t.t)
jei tai pieno ūkis tai pašarai auginami tik tam ūkyje. toks ekologinis gamybos būdas susiformuoja per laiko tarpą ko, susidaro natūralus ratas.
ir jokios didesnes ekologijos negausi negu pirkdamas vistos kiausini is mociutes, kuri vistukei atiduoda skanius kasnelius ir t.t. kuri karvute pagiria uz pienuko davima ...ir t.t.
QUOTE(ausrenas @ 2009 02 20, 13:20)
jei neklystu dauguma jogurtu su modiffikuotu krakmolu, isskyrus activia ir dar kazkoks naujas lietuviskas pasirode. Zodziu jei perkate jogurtus, atkreipkite demesi.
ir ne tik jogurtu, ir bulviu traskuciai, ir pomidoiru padazai, ir .t.t
QUOTE(Erika20 @ 2009 02 22, 15:00)
studijuoju , ekologija, ir musu visu nelaimei, zinau,kad praktiskai visi aliejai paprastesnio naudojimo yra GMO.
su gmo neikada nebuna rapsu aliejaus
QUOTE(adrija @ 2009 02 26, 14:49)
O tai ką reiškia MODIFIKUOTAS KRAKMOLAS? Koks jis?
modifikuotas krakmolas tai toks krakmolas kurio yra pakeista chemine formule, nes naturaliai krakmolas tirpsta saltam vandenje. yra tokiu krakmolo rusiu kuris jau trispta karstam vandenuje.. ir .t.t yra 6 GM krakmolo rusys. CHEMINES SUDETIES MODIFKACIJA LEIDZIA PLACAIU JI NAUDOTI.
QUOTE(Itani @ 2009 02 26, 17:56)
Visai čia neišpūstas reikalas,ypač dėl E .Palyginti tik užtenka,kiek žmonių nuo vėžio mirdavo tarkim prieš 30 metų,ir kiek dabar.Dabar kiek miršta mano kaimynų,giminaičių-visi nuo vėžio,išimtys kita priežastis. Ir akivaizdu,kad tai susiję pirmiausiai su visa chemija,kurią gauname su maistu.
Ir išviso,čia tik sukasi dideli pinigai ir dideli kažkieno interesai.GMO platintojai turi stiprų užnugarį ir siekia užvaldyti kuo daugiau šalių rinkų.Iš tiesų nėra jokio reikalo kad ir Lietuvoj auginti GMO,nes užauginamos nemodifikuotos produkcijos pilnai pakanka.
Niekada neperku produktų su GMO,nes niekas nėra tikras,ar vėliau neišlys neigiamos tokių produktų vartojimo pasekmės. Juk GMO platinančios kompanijos draudžia tirti nepriklausomiems mokslininkams jų augalus ir viešai skelbti rezultatus.Tai manau labai daug ką pasako.
TAIP PAT KAD PVZ RUSIJOJE NELEIDZIA MAISTO KONROLES ISTAIGOS VISISKAI NAUDOTI GMO.
sweikos aš apie gmo esu girdėjusi palyginus nemažai ir tuos usirpūnau tik tada, kai antram kurse reikėjo parašyti kursinš šia tema nuo to laiko ir pradėjau domėtis...tada ėjome net pas žaliuosius, kad jie paaiškintų plačiau apie gmo, tiek pripasakojo, kad akys ant kaktos iššoko jeigu ką nors domintų galėčiau tą darbo teorinę dalį apie gmo atisųsti į paštą, nes čia tikrai visko nesurašysiu mes net atlikome tyrimą, koks yra žmonių požiūris į genetiškai modifikuotą maistą. jei ką domina, sakykite
KAZKAS BAISAUS
pagrindinius aspektus ir baimes isdestyk cia
QUOTE(ausrenas @ 2009 02 20, 11:20)
jei neklystu dauguma jogurtu su modiffikuotu krakmolu, isskyrus activia ir dar kazkoks naujas lietuviskas pasirode. Zodziu jei perkate jogurtus, atkreipkite demesi.
cia truputeli info apie Activia
http://www.homosanit...tyvioji_activia
QUOTE(vaida0959 @ 2009 03 06, 13:52)
sweikos aš apie gmo esu girdėjusi palyginus nemažai ir tuos usirpūnau tik tada, kai antram kurse reikėjo parašyti kursinš šia tema nuo to laiko ir pradėjau domėtis...tada ėjome net pas žaliuosius, kad jie paaiškintų plačiau apie gmo, tiek pripasakojo, kad akys ant kaktos iššoko jeigu ką nors domintų galėčiau tą darbo teorinę dalį apie gmo atisųsti į paštą, nes čia tikrai visko nesurašysiu mes net atlikome tyrimą, koks yra žmonių požiūris į genetiškai modifikuotą maistą. jei ką domina, sakykite
Aha,pagrindinius dalykus surašyk čia,daug kam gal bus įdomu
aš irgi stengiuosi apeiti gmo, man nepatinka nenatūralumas... jeigu net vabaliukai nevalgo obuolio, tai kaip mes galim jį valgyt???
kokias beskones daržoves pardavinėja maximose ir ne tik (net ir turgeliuose,k ur visi tikimės ekologijos) ... (nors pvz., mane nuo naminių, kaimiškų ir tikrai ekologiškų pomidorų beria o nuo maximinių ir beskonių ne)
būtų šaunu sukurti temą apie firmas gaminančias be GMO, kur ką pirkti, nes parduotuvėj būna pragaras, net nežinia už ko imt
kai kurios įmonės mėgsta užsirašyt "ekologiškas", net nebūtinai jei tai tiesa, tas irgi labai žmones sumaišo... o ką, jiems pelnas...
ir kiek daug žmonija pasiekė: išpampę pilvai, nesueinantys diržai, visi kažkam alergiški, kiek daug išsigymimų ir kitų tokių dalykų... o mūsų pilvuose - cheminė laboratorija.
kokias beskones daržoves pardavinėja maximose ir ne tik (net ir turgeliuose,k ur visi tikimės ekologijos) ... (nors pvz., mane nuo naminių, kaimiškų ir tikrai ekologiškų pomidorų beria o nuo maximinių ir beskonių ne)
būtų šaunu sukurti temą apie firmas gaminančias be GMO, kur ką pirkti, nes parduotuvėj būna pragaras, net nežinia už ko imt
kai kurios įmonės mėgsta užsirašyt "ekologiškas", net nebūtinai jei tai tiesa, tas irgi labai žmones sumaišo... o ką, jiems pelnas...
ir kiek daug žmonija pasiekė: išpampę pilvai, nesueinantys diržai, visi kažkam alergiški, kiek daug išsigymimų ir kitų tokių dalykų... o mūsų pilvuose - cheminė laboratorija.
QUOTE(panelė J @ 2009 03 02, 20:40)
*su gmo neikada nebuna rapsu aliejaus
**modifikuotas krakmolas tai toks krakmolas kurio yra pakeista chemine formule, nes naturaliai krakmolas tirpsta saltam vandenje. yra tokiu krakmolo rusiu kuris jau trispta karstam vandenuje.. ir .t.t yra 6 GM krakmolo rusys. CHEMINES SUDETIES MODIFKACIJA LEIDZIA PLACAIU JI NAUDOTI.
TAIP PAT KAD PVZ RUSIJOJE NELEIDZIA MAISTO KONROLES ISTAIGOS VISISKAI NAUDOTI GMO.
**modifikuotas krakmolas tai toks krakmolas kurio yra pakeista chemine formule, nes naturaliai krakmolas tirpsta saltam vandenje. yra tokiu krakmolo rusiu kuris jau trispta karstam vandenuje.. ir .t.t yra 6 GM krakmolo rusys. CHEMINES SUDETIES MODIFKACIJA LEIDZIA PLACAIU JI NAUDOTI.
*klystat, kaip tik rapsa, kukurūzai yra GMP sąraše, vat saulėgrąžų kol kas dar nemodifikavo arba tai dar nepasiekė LT
**nekalidinkit žmonių modifikuotas krakmolas tai ne genetiškai modifikuotas krakmolastai ne vienas ir tas pats. Modifikuoti krakmolai,kurie įeina pvz. į jogurtų gamybą, tai cheminiu būdu modifikuoti.
Modifikuotas krakmolas tai pakeistas, t. y. toks krakmolas, kurio yra pakeistos technologinės savybės nekeičiant jo, kaip produkto, esmės. Krakmolas modifikuojamas tam, kad jis išliktų atsparus karščiui, šalčiui, rūgštims ir kitam poveikiui. Pvz., modifikuoto krakmolo įdėjus į sriubą, ji tampa vientisa ir burnoje jaučiamas grietinės pojūtis.
Modifikuotas krakmolas yra pripažintas kaip fiziologinis maisto priedas, kuris maistą tirština, stabilizuoja, išlaiko tam tikrą jo konsistenciją. Paprastai jis vartojamas tiems patiekalams gaminti, kurie greitai paruošiami ir greitai suvartojami. Jo gali būti įdėta į vaisių tyreles, pramoniniu būdu pagamintas kruopų, vaisių košes, skirtas kūdikiams ir mažiems vaikams. Krakmolas yra svarbiausias augalų angliavandenis.
Atsiprašau ,jei pasikartojau