STENGIUOSI PIRKTI NEMODIFIKUOTUS,BET JUK NEGALI PERSKAITYT VISU PREKIU SUDETIES.
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 08 23, 23:06)
STENGIUOSI PIRKTI NEMODIFIKUOTUS,BET JUK NEGALI PERSKAITYT VISU PREKIU SUDETIES.
kodel negali? ant visu pakuociu privalo buti surasyta sudetis
nevalgykit genetiskai modifikuotu produktu
dja deja zinios apie tai ribotos. lugtais tai pvz bulviu kietumas perduotas pamidorams kad transportuojant nesuminkstetu ir irslaikytu forma
Gavau sviezia info apie genetiskai modifikuotus produktus LT.
Kadangi ju poveikis organizmui iki galo neištirtas, nesiuloma ju naudoti. Info ka
tik iš GMO konferencijos, kuria organizavo LR Ukio Ministerija.
Info ,manau, kiekvienas mamai aktuali.
[COLOR=red]GENETIŠKAI MODIFIKUOTI maisto produktai, esantys Lietuvos rinkoje [SIZE=7]
8 pavadinimų saldumynai:
Šokoladinė plytelė Dinastija, Safari, šokoladiniai vafliai Smakdown, saldainiai Vkus leščiny-siurpriz, šokoladinis kremas Cikonella, riešutinis tepamasis kremas Finetti.
22 pavadinimų augaliniai aliejai:
Brolio, Lankų, Sodžiaus,Kolumbo, Tėviškės, Augalinis aliejus, Dolores, Maxima, Optima linija, Perla, Karolina, Žemaičio, Aukselis, Saulutė, Omili, Huilor, Oilio, Vitela, Luccija, Jasmine, Caroli, Zitos sojų aliejus.
6 pavadinimų margarinai:
Optima linija, Aukselis, Aima, Lisette, Extra, Osrini.
2 pavadinimų majonezai: Sodžiaus, Provanso.
2 pavadinimų maisto papildai Memortop, Soupseen.
1 pavadinimo sausa bulvių košė Mivina.
1 pavadinimo greito paruošimo makaronai Mivina.
Papildyta:
Kai pagalvoji baisu, - ne viena siu produktu esu kazkada valgius.........
Kadangi ju poveikis organizmui iki galo neištirtas, nesiuloma ju naudoti. Info ka
tik iš GMO konferencijos, kuria organizavo LR Ukio Ministerija.
Info ,manau, kiekvienas mamai aktuali.
[COLOR=red]GENETIŠKAI MODIFIKUOTI maisto produktai, esantys Lietuvos rinkoje [SIZE=7]
8 pavadinimų saldumynai:
Šokoladinė plytelė Dinastija, Safari, šokoladiniai vafliai Smakdown, saldainiai Vkus leščiny-siurpriz, šokoladinis kremas Cikonella, riešutinis tepamasis kremas Finetti.
22 pavadinimų augaliniai aliejai:
Brolio, Lankų, Sodžiaus,Kolumbo, Tėviškės, Augalinis aliejus, Dolores, Maxima, Optima linija, Perla, Karolina, Žemaičio, Aukselis, Saulutė, Omili, Huilor, Oilio, Vitela, Luccija, Jasmine, Caroli, Zitos sojų aliejus.
6 pavadinimų margarinai:
Optima linija, Aukselis, Aima, Lisette, Extra, Osrini.
2 pavadinimų majonezai: Sodžiaus, Provanso.
2 pavadinimų maisto papildai Memortop, Soupseen.
1 pavadinimo sausa bulvių košė Mivina.
1 pavadinimo greito paruošimo makaronai Mivina.
Papildyta:
Kai pagalvoji baisu, - ne viena siu produktu esu kazkada valgius.........
Silke. dėkui ,už ydomia informaciją.
Prisipažinsiu ,kažkada,kažkada esu valgiusi iš čia paminėtų produktų.
Dabar ,stengiuosiu juos apeiti.
QUOTE(regna @ 2009 02 10, 21:55)
Silke. dėkui ,už ydomia informaciją.
ner uz ka.
Aš tai nelabai kreipiu dėmesį. Toks pats išpūstas reikalas, kaip ir ekomanija, e raidžių bijojimas ir panašūs dalykai. Tikras tuo ką valgo, gali būti tik atsiskyrėlis vidur miško savo ūkelį užveisęs.
QUOTE(tshh @ 2008 05 31, 23:34)
tik viena karta maciau, aliejaus sudetyje buvo genetiskai modifikuoti rapsai ar kazkoks kitas augalas, tai is kart padejau atgal i lentyna. sudeti paskaitau produktu pries pirkdama, bet tik ta kart maciau , kad gamintjas "prisipazintu" o kaip turi buti zymimi genetiskai modifikuoti produktai?
studijuoju , ekologija, ir musu visu nelaimei, zinau,kad praktiskai visi aliejai paprastesnio naudojimo yra GMO.
QUOTE(ausrenas @ 2009 02 20, 12:20)
jei neklystu dauguma jogurtu su modiffikuotu krakmolu, isskyrus activia ir dar kazkoks naujas lietuviskas pasirode. Zodziu jei perkate jogurtus, atkreipkite demesi.
Krakmolas nėra genetiškai modifikuotas.
QUOTE(gatopreto @ 2009 02 22, 15:31)
Krakmolas nėra genetiškai modifikuotas.
O tai ką reiškia MODIFIKUOTAS KRAKMOLAS? Koks jis?