praeita diena mano mazoji nuciupo tusinuka ir perejo per visus odinius namu baldus. o baldai kremines spalvos! bandziau valyti visomis priemonemis, kurias tik radau namie, bet viskas beviltiska. skambinau net i valymu uzsiimancia imone, tai patare valyti acetonu, bet labai atsargiai, nes gali sugadinti baldus neatitaisomai. dar nebandziau, nes sis budas man atrodo nepatikimas. Gal kas zino kokiu nors budu isvalyti tokias demes?
QUOTE(ap28 @ 2010 12 01, 01:24)
praeita diena mano mazoji nuciupo tusinuka ir perejo per visus odinius namu baldus. o baldai kremines spalvos! bandziau valyti visomis priemonemis, kurias tik radau namie, bet viskas beviltiska. skambinau net i valymu uzsiimancia imone, tai patare valyti acetonu, bet labai atsargiai, nes gali sugadinti baldus neatitaisomai. dar nebandziau, nes sis budas man atrodo nepatikimas. Gal kas zino kokiu nors budu isvalyti tokias demes?
Ir maniskiai buvo parketa isgrazune su flomasteriais. Parketas ne lakuotas, o tik aliejuotas, tai vos isvaliau. Padejo "Dr. Beckmann" valomasis akmuo:

Tik as grindis drasiai sveiciau. Su baldais reikalassubtilesnis.Bet pabandyti galit.
Dar yrs spec. "Dr. Beckmann" dėmių valiklis (parkeris, flomasteris):

Man sitas nevale, bet gal odai tinka.
Viska pirkau Assorti parduotuveje.
SEKMES!
artima problema tas piesimas visur
, manoji panele tik ismoko savarankiskai sedet, tai rasdavo koki piestuka ar siaip koki piesianti daikta tai jos pagrindinis usiemimas buvo tapyba ant visur ir su viskuo
, ir sienos ir grindys ir rubai ir visur visur buvo apipietsa ismarginta, nemokejo vaiksciot tai su uzpakaliu pasispirdama nusliauzdavo iki kedutes ir pasiemus spalva kokia , o jai tarp kitko labai pasisekdavo vis ju atrast, nors visi rasomi dalykai buvo slepiami namuose, bet ji vistiek sugebedavo rast
, tai taip nusliauze prie kedes ir nuspalvino ne pacias kojas kodes o kedese esancius varsciukus
, ir tai paslaipsniui tapo kasdienybe, baisu budavo ir i svecius kur nusivest , nes taip ir tykodavo koki piestuka pasiciupt
. o priemoniu isbandziau daug ir visokiu, ir eidavau i parduotuves klaust ka daryt , kaip valyt. ir po visokiu isbandymu man geriausiai viska nuvalydavo sveitimo milteliai indam . nu supre daiktas, net dazytas sienas sveisdavau ir nenuimdavo jokiu dazu, tik reikedavo atsargiau, bet ir baldus ir laminata ir duris viska sveiciau tik su jais. ir karta ir isterliojo su flamasteriu o paskui dar ant smagumo ir tusinuka pasigavo ir nuvare man visa odini foteli, sviesu tai ir tik su tais milteliais nusisveite, tik reikia padrekinti skurliuka, ir aisku su skurliuku, nes draugei pasakiau tai ji dratini sepeti pasieme ir pravaziavo pro sienas
su tais milteliais.miletliai siaip visokie tinka, bet pasikartosiu ne skalbimo o indu sveitimo as dazniausiai ajax pirkdavau, bet karta ir optimos tiko, kai reikejo skubiai o tik tokiu beradau

Pamenu, mano sesė kažkada sugalvojo pikniką namie pasidaryt
Susikvietė savo kėbrą, ir ką jus manot, visi draugiškai užkūrė lauželį.. ant lovos
Neįsivaizduoju kaip tai turėtų atrodyti, nes nepamenu, bet rezultatas matomas iki šiol - nemaža skylė

pabandyk su ūkišku muilu

smagios vaikučių išdaigos
Maniškiai irgi visokių šposų yra prikrėtę. Sudaužytų indų, apipaišytų sienų, nuplėštų tapetų neskaičiuosim, tiek to
Dukra, būdama 5 metų, kai buvom kaime, pasičiupo indų ploviklį ir su juo lauke, baloje išsiplovė galvą
O sūnus kartą kaime numetė kregždės lizdą su mažais paukščiukais
Kai pasakiau, kad taip daryt negalima, atsakė: ,,Aš norėjau pasižiūrėt, kas ten cypsi"
Buvo ir daugiau visokių išdaigų, bet dabar nors tu ką nepamenu
O šiaip nėra ko stebėtis, nes ir pati vaikystėj buvau velnių priėdus
Kažkada kaime įlindau į kaimynės daržinę ir vos nepadegiau šieno
Gerai, kad tėvai spėjo pagaut ir nesupleškinau nieko... Kažkada tėtis gavo dovanų naują, brangų laikrodį, tai vieną dieną nulupau ciferblatą nuo apyrankės ir sumečiau į kibirą su vandeniu
O geriausia buvo, kai močiutės visus vaistus (o tada ne tokie jie pigūs buvo) išbėriau iš bonkučių ir sumečiau į šiukšlių kibirą
Na, kol kas tiek, jei prisiminsiu dar vaikų arba savo išdaigų, būtinai parašysiu

Buvo ir daugiau visokių išdaigų, bet dabar nors tu ką nepamenu

O šiaip nėra ko stebėtis, nes ir pati vaikystėj buvau velnių priėdus

Na, kol kas tiek, jei prisiminsiu dar vaikų arba savo išdaigų, būtinai parašysiu

QUOTE(jurgitele741 @ 2010 12 11, 21:03)
O geriausia buvo, kai močiutės visus vaistus (o tada ne tokie jie pigūs buvo) išbėriau iš bonkučių ir sumečiau į šiukšlių kibirą

o va cia tai jau baisu,kai suaugusieji palieka taip vaistus

QUOTE(mmergyte @ 2010 12 12, 13:40)
Tai va, kad nepaliko

Nors brolis tai irgi visokių nesąmonių pridarydavo, kartu su manim

Na mūsų bernužėlio didžiausia šunybė lieka išdaužtas langas
, jam buvo beveik 5, kieme žaidė su vyresniukais vaikais su tais kamuoliukais kur labai atšoka, ir mėtė į sieną, na ir kažkaip mūsiškiui pasitaikė ne į sieną o į langą
tai atbėgo pasisakyti, nes mes gyvenome 4 aukšte nuėjome į įstaigą ta moteris sako nieko tokio įdės dabininkai jug visi vaikai buvom ir esam iškrėtę kažką panašaus
bet mano brangiausiasis vistiek įdėjo stiklą ir taip viskas ramiai baigėsi
na aišku dar buvo ilgas ilgas moralas

Dukryte dar maza, bet prisimenu savo sunybe, uz kuria nebloga porcija dirzo gavau
Paemiau tada (deficito laikais) mociutes nauja striuke ir sukarpiau, uzejo noras isbandyt naujas zirkles

as visas tokias terliones nuo odiniu baldu, ar pripaisymus ant grindu su flomasteriu ir tusinuku

Jetau paskaiciau cia tema ir juokas ime is kaikuriu sunybiu, bet manau teveliams ta akimrka nebuvo juokinga kai pamato tas sunybes bet kai uzaugs vaikai linksmai is to pasijuoks visi kartu