Gal gali trumpai aprašyt? Nes nieko nesupratau iš ko ir kaip. Tokios a la tifany labai domina, senai mintyse supas.
QUOTE(Marzde @ 2007 04 30, 23:45)
Gal gali trumpai aprašyt? Nes nieko nesupratau iš ko ir kaip. Tokios a la tifany labai domina, senai mintyse supas.
Kiek pati suprantu, pasidaromas darbo šablonas (kiekvieną dalelę reikia iškarpyti) naudojama tam tikra forma (iš medžio pvz.), ant kurios tvirtinami spalvoto stiklo gabaliukai (jų krašteliai apdedami vario folijos juostele ) ir sulituojami lydmetaliu tada gautas stiklo gabaliukų gaubtas nuimamas nuo formos.
naudojami įrankiai
stiklui pjaustyti
replės gabaliukams atlaužti
jungiamoji švino juostelė H formos
Čia trumpai apie amerikiečių menininką Tiffany glass pradininką Louis Comfort Tiffany (prancūzų kalba)
Nelabai sveika su tuo švinu žaist, o ir darbo daug tokius šviestuvus gamint.Kaip mėgėjams per sudėtinga man atrodo. Nors galima pabandyt, nes pardėj apie 200lt ir daugiau kainuoja stalo šviestuvas.
Kiek žiūrinėjau, nemažai megėjų tuo užsiima (ne Lietuvoje aišku) ir nevisada naudojamas švinas, dedamas ir alavas. O kainuoja jos tikrai nemažai
Taip pat naudojamas lituoklis, galimi ir variantai
vinukai
ČIA parodyta kaip pritvirtinti metalo viršūnėlę lempos viršuje
nestandartinė šviestuvo forma, atrodo, kad Tiffany metodas neriboja galimybių kurti įvairiausias formas
Išsamiai susipažinimui (vokiečių kalba)
Papildyta:
papildau
Daugiau apie Louis Comfort Tiffany (vokiečių kalba)
iš stiklinių akmenukų
Papildyta:
Staliukas Tiffany metodu
iš arčiau
vinukai
ČIA parodyta kaip pritvirtinti metalo viršūnėlę lempos viršuje
nestandartinė šviestuvo forma, atrodo, kad Tiffany metodas neriboja galimybių kurti įvairiausias formas
Išsamiai susipažinimui (vokiečių kalba)
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2007 05 01, 00:26)
Čia trumpai apie amerikiečių menininką Tiffany glass pradininką Louis Comfort Tiffany (prancūzų kalba)
papildau
Daugiau apie Louis Comfort Tiffany (vokiečių kalba)
iš stiklinių akmenukų
Papildyta:
Staliukas Tiffany metodu
iš arčiau
Norėjau pridurti, kad Tiffany metode naudojamos jungiamosios vario juostelės
Bliamba kokia sita man grazi
Idomu jei va as turiu , va tokio tipo lempa
Na ne visai tokia, be medzio...
ir jei ja apklijuociau tokiais akmenukai kaip buna vazonus papuosti ir siaip kokiai kompozicijai ( na man jie panasus i tuos kaip sitoj nuotraukoj) Gautusi
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 05 01, 11:12)
Idomu jei va as turiu , va tokio tipo lempa
ir jei ja apklijuociau tokiais akmenukais kaip buna vazonus papuosti ir siaip kokiai kompozicijai ( na man jie panasus i tuos kaip sitoj nuotraukoj)
ir jei ja apklijuociau tokiais akmenukais kaip buna vazonus papuosti ir siaip kokiai kompozicijai ( na man jie panasus i tuos kaip sitoj nuotraukoj)
tokie akmenukai ir naudojami
stiklo plokštelės
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 05 01, 11:12)
Gautusi
Manau, kad gautųsi
Jei ne pagal Tiffany technologiją, o tiesiog mozaikos principu, tai klijuoti akmenukus ant stiklinio gaubto reiktų su skaidriais klijais, kitaip nepersišvies dabar dėl glaisto, reiktų paieškoti tokių glaistų, kurie atsparūs karčiui glaistai ir ne tik