Sveikos mozaikininkes
idedu savo sviestuvu foto, tiesa jie pirktiniai, bet manau kazka panasaus galima pasidaryti, man jie labai patinka ypac graziai sviecia
beje anksciau kazkas minejo kad reikia senoviniu plytu, tai galiu pasiulyti pas mus yra like po statybu, auksarankes galetu koky mena susikurt
Jau ir aš tuoooj mozaikinsiu, prisirinkau visokių senų puodeių ir lėkštelių, bet dabar ėmiau abejoti - o juk puodelių šukelės gausis išgaubtos, tai kaip gi jos prilips prie lygaus paviršiaus? Ar tada reikėtų pirma teplioti glaistą, spausti į jį šukes ir tada vėl glaitu užpildyti tarpus?
Papildyta:
Nuostabūs šviestuvai, tik laidai jų kažkokie nezgrabni
O kaip tokius pasidaryti, kaip tuos stikliukus vieną su kitu suklijuoti, vis tiek pirma ant kažkokios formos turbūt reikia dėlioti?
Papildyta:
QUOTE(Pakeliautoja @ 2007 08 29, 12:44)
Sveikos mozaikininkes
idedu savo sviestuvu foto, tiesa jie pirktiniai, bet manau kazka panasaus galima pasidaryti, man jie labai patinka ypac graziai sviecia
beje anksciau kazkas minejo kad reikia senoviniu plytu, tai galiu pasiulyti pas mus yra like po statybu, auksarankes galetu koky mena susikurt
Nuostabūs šviestuvai, tik laidai jų kažkokie nezgrabni
O kaip tokius pasidaryti, kaip tuos stikliukus vieną su kitu suklijuoti, vis tiek pirma ant kažkokios formos turbūt reikia dėlioti?
oj, papuoliau į šitą temą, ir jau pilna galva minčių iš tikrųjų mozaikos nesu bandžiusi, bet labai norėčiau. turiu stalą, bet jis kiaurus metus lauke stovi. man reikia tokio, kad atlaikytų kritulius ir šaltį lietuviškos žiemos. tai kokį glaistą naudot ir kuo klijuot, neįsivaizduoju nes bandžiau cementu klijuot lauke akmenis, na, nuo baltijos parsivežiau, pabandymui dekoro aplinkos, tai klijavau dalį cementu, kitą dalį - plytelių klijais..bet po žiemos beveik visi atšoko o dar kažkiek akmenų tiesiog įspaudžiau į betono (skiedinio) masę, tai irig ne 100 liko neišmanau, kaip man tą stalą mozaikint. norėčiau plytelių duženom gal kas bandėt?
QUOTE(Pakeliautoja @ 2007 08 29, 12:44)
Sveikos mozaikininkes
Pakeliautoja
Gražu tikrai galima kažką tokio pasigaminti. O dėl laido, tiesiog jei jis būtų juodas gal taip į akis nekristų Mestelk tų plytų foto, įdomu pamatyti ,kas ten per lobis
Zhuvycia tikrai prisiklijuos, pažiūrėk štai
Pirmoje mozaikos temoje įdėtos foto, kaip galima gražiai lėkštę supjaustyti, kad gautųsi lygūs gabaliukai. Jei vis tik daužysi ir nori klijuoti, tai pilnai užteks pagrindui plytelių klijų, o jei liks tarpukai, juos užpildysi glaistu. Be to puikiausiai galima panaudoti ir ąseles. Aišku geriau tokias išgaubtas daleles įspausti į rišamąją (plytelių klijus, glaistą betoną cementą ir t.t.) medžiagą
Dėl tokių kaip Pakeliautojos lempų, tai galima pasidaryti panaudojant pvz. kokį stiklinį indą, ant kurio permatomais (silikonniais ar pan.) klijais klijuojamos spalvoto stiklo, veidrodžio ar pan. dalelės, po to tarpukus užpildant glaistu.
ziogelis2
Gali būti, kad dėl apvalios formos jie išsiklibino Jei bandyti į betono masę įspausti plytelių duženas, pagal viską turėtų laikyti.
Gal kokį tinkamą glaistą rasi Statybų gausoje
Atsparus šalčiui spalvotas cementinis mišinys siūlėms
Oi, Irmulia, oi dekoju nežmoniškai, taip viską išsamiai paaiškini. Beje, beveik pilnai abidvi temas perskaičiau, bet tavo pačios darbų tai lyg ir nemačiau
Ar nerodei, ar esi tik teorinė (bet labai puiki) mokytoja? Man tai taip dažnai būna, visą teoriją susirenku iki smulkmenų, o praktiškai taip ir nepradedu dirbti
Bet be galo įdomu ir teoriją kaupti.
Ar nerodei, ar esi tik teorinė (bet labai puiki) mokytoja? Man tai taip dažnai būna, visą teoriją susirenku iki smulkmenų, o praktiškai taip ir nepradedu dirbti
Bet be galo įdomu ir teoriją kaupti.
Nesu mozaikos profė, tiesiog domiuosi intensyviai tuo tiek teoriškai, tiek praktiškai. Tai ką sužinau, išbandau, smagu pasidalinti su kitais. Esu įdėsiu porą darbelių, bet smulkių. Stambesni eilėje stovi (na pagaliau jau turiu motyvą ir materialo staliukui, raitosiuos rankoves).
papasakok kaip darysi staliuka?is akmenuku ar plyteliu?as taip pat planuoju staliuka pabandyt mozaikint, tik nezinau ant kokio pagrindo, vyras sako kad fanera nelaikys
Na galvojau naudoti plyteles (tik dar neišsirinkau kokias: ar keramikines ar akmens masės) ir ant stalviršio, nes vien tik faniera tikrai neatlaikytų
QUOTE(irmulia @ 2007 08 29, 17:33)
Gali būti, kad dėl apvalios formos jie išsiklibino Jei bandyti į betono masę įspausti plytelių duženas, pagal viską turėtų laikyti.
Gal kokį tinkamą glaistą rasi Statybų gausoje
Atsparus šalčiui spalvotas cementinis mišinys siūlėms
ačiū, irmulia, peržiūrėjau, dar pamislijau. bet čia tik tarpams. jei darysiu tą stalą, tai turbūt iš plytelių bet svarbiausias klausimas - kuo priklijuot tas plyteles, atspariu šalčiui? *****, reik varyt į pardę klausti, nes juk šiais laikais žmonės ir lauko terasa klijuoja plytelėm, tai turi būt spec klijai atsparūs na, bandysiu. įtariu, iki kitos vasaros mano stalas tikrai gims
irmulia
stai ale lobis
senoviniu plytu likuciai
stai ale lobis
senoviniu plytu likuciai
Oho tikrai lobis
QUOTE(irmulia @ 2007 08 30, 12:05)
Oho tikrai lobis
ir aš turiu tokio "lobio"..čia lyg ir "šamotinės" plytos...o ką su jomis daryt? man buvo gaila išmest, kai pečių išardėme seną, tai sukrautos garaže trūnija. pastebėjau, kad baisiai trupa nuo lietaus ir šalčio jos gi molinės tokios...kas iš jų?