Lėkštės briaunos yra užapvalintos, tad tuos gabaliukus neaštriais kraštais į įšorę galima klijuoti darbo kraštuose, o viskas kitas dalis-viduje. O ką būtent žadi mozaikinti?
Vazona mozaikinsiu ispradziu galvojau akmenukais klijuosiu, bet nezinau, kaip juos patikimai priklijuoti, paskui kol juos nusveisiu... tai persigalvojau
As ir galvojau, kad leksteliu briauneles pakrasciuose delioti, bet tai, kad as tiek leksciu dauzymui neturiu kiek sudauziusi turiu- neuzteks... tai dar ir asoteli sudauziau (man jis visumoj labai labai nepatiko, bet spalvos grazios ir grazus mozaikos gabaliukai gavosi) ir lekses, ir asotelis vietomis turi kantelius, yra nevienodo storio, todel lygiai neprisiglaudzia prie pavirsiaus...Matyt reikes storiau glaisto tepti
As ir galvojau, kad leksteliu briauneles pakrasciuose delioti, bet tai, kad as tiek leksciu dauzymui neturiu kiek sudauziusi turiu- neuzteks... tai dar ir asoteli sudauziau (man jis visumoj labai labai nepatiko, bet spalvos grazios ir grazus mozaikos gabaliukai gavosi) ir lekses, ir asotelis vietomis turi kantelius, yra nevienodo storio, todel lygiai neprisiglaudzia prie pavirsiaus...Matyt reikes storiau glaisto tepti
QUOTE(zuzula @ 2007 07 27, 13:44)
... ir lekses, ir asotelis vietomis turi kantelius, yra nevienodo storio, todel lygiai neprisiglaudzia prie pavirsiaus...Matyt reikes storiau glaisto tepti
Gera mintis
QUOTE(zuzula @ 2007 07 26, 16:08)
Man iskilo klausimas- ar kas mozaikino leksciu sukes? As pora sudauziau, bet jos nevienodo storio, dugneliai storesni, pakrasteliai plonesni ir dar lenkiasi.... net nezinau kaip bus kai priklijuosiu- bus kokie astrus kampeliai atsikise susipjaustysiu rankas.... nejau reiks kiekviena dalele slifuoti kaip jus manot?
O man atrodo, jog del vazono sitiek stengtis neverta... Koks skirtumas, ar vienodo storio mozaikinis pagrindas - jok ne basom per ji vaiksciosi. Bet kokiu atveju laukiu pasirodant rezultato.
Manau, kad verta stengtis dėl bet kurio darbo, juk tai rankų darbas ir daromas ne mechaniškai kaip masinei gamybai o sau ar dovanai. Tad kuriant reikia ir kruopštumo, ir meilės, ir truputį kūrybinių kančių, kad kūrinys/daiktas nebūtų "negyvas"
QUOTE(irmulia @ 2007 07 28, 15:40)
Manau, kad verta stengtis dėl bet kurio darbo, juk tai rankų darbas ir daromas ne mechaniškai kaip masinei gamybai o sau ar dovanai. Tad kuriant reikia ir kruopštumo, ir meilės, ir truputį kūrybinių kančių, kad kūrinys/daiktas nebūtų "negyvas"
Tai negi mozaika nelygiu pagrindu tampa "negyvu daiktu"? Kazkaip maniau, jog mene svarbiausia kurybine ismone, o atlikimas neturi tapti sunkiausia (del to kartais atbaidancia) dalimi... Nesakau, kad negrazu, jei mozaika butu atlikta nepriekaistingai, bet juk butent tada ji prilygtu masines gamybos modeliui... Bet kokiu atveju, supratau, jog zuzulai tas sukiu zulinimas ne is maloniausiu, todel ir padrasinau, kad vazonui jis dideles reiksmes neturi...
Kaip ten bebutu, tai tera tik mano nuomone ir galutini sprendima priims pati mozaikos kureja.
na jau rodziausi ir kitur, bet dedu cia nes noriu, kad mozaikos speces pasakytu ar tai galima traktuoti kaip mozaika ar ne
O kaip čia padaryta? Labai gražu
cia fimo ant fimo
QUOTE(tutele @ 2007 07 28, 16:51)
Tai negi mozaika nelygiu pagrindu tampa "negyvu daiktu"? Kazkaip maniau, jog mene svarbiausia kurybine ismone, o atlikimas neturi tapti sunkiausia (del to kartais atbaidancia) dalimi... Nesakau, kad negrazu, jei mozaika butu atlikta nepriekaistingai, bet juk butent tada ji prilygtu masines gamybos modeliui... Bet kokiu atveju, supratau, jog zuzulai tas sukiu zulinimas ne is maloniausiu, todel ir padrasinau, kad vazonui jis dideles reiksmes neturi...
Kaip ten bebutu, tai tera tik mano nuomone ir galutini sprendima priims pati mozaikos kureja.
Čia diskutuotinas dalykas dėl masinės gamybos produkto sąvokos (ir kas jai priskirtina)
Aštrių kraštų zulinimas, gal ir atima laiko, bet garantuoja, kad kažkas paėmęs pasigrožėjimui mozaikinį darbą tiesiog nesusižeis rankų
Kiek žmonių, tiek bus skirtingų nuomonių apie tą patį dalyką. Jei būtų kitaip, tiesiog pasaulis taptų nuobodus ir pilkas
ItaBita, manyčiau drąsiai (sakyčiau, labiau inkrustacija, apie tai rašoma pirmoje mozaikos temoje)
viskas aisku einu skaityti
(sakyčiau, labiau inkrustacija, apie tai rašoma pirmoje mozaikos temoje)
as ir padariau tokia ale mozaika
va
mano smilkalyne
o cia ornamentas is arciau
is arciau
tik dar nenulakuota visa
va
mano smilkalyne
o cia ornamentas is arciau
is arciau
tik dar nenulakuota visa