Įkraunama...
Įkraunama...

Mozaika, 2 dalis

Lėkštės briaunos yra užapvalintos, tad tuos gabaliukus neaštriais kraštais į įšorę galima klijuoti darbo kraštuose, o viskas kitas dalis-viduje. O ką būtent žadi mozaikinti?
Atsakyti
Vazona mozaikinsiu ax.gif ispradziu galvojau akmenukais klijuosiu, bet nezinau, kaip juos patikimai priklijuoti, paskui kol juos nusveisiu... ax.gif tai persigalvojau tongue.gif
As ir galvojau, kad leksteliu briauneles pakrasciuose delioti, bet tai, kad as tiek leksciu dauzymui neturiu tongue.gif kiek sudauziusi turiu- neuzteks... tai dar ir asoteli sudauziau (man jis visumoj labai labai nepatiko, bet spalvos grazios ir grazus mozaikos gabaliukai gavosi) ir lekses, ir asotelis vietomis turi kantelius, yra nevienodo storio, todel lygiai neprisiglaudzia prie pavirsiaus...Matyt reikes storiau glaisto tepti g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzula @ 2007 07 27, 13:44)
... ir lekses, ir asotelis vietomis turi kantelius, yra nevienodo storio, todel lygiai neprisiglaudzia prie pavirsiaus...Matyt reikes storiau glaisto tepti  g.gif

Gera mintis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzula @ 2007 07 26, 16:08)
Man iskilo klausimas- ar kas mozaikino leksciu sukes? As pora sudauziau, bet jos nevienodo storio, dugneliai storesni, pakrasteliai plonesni ir dar lenkiasi.... net nezinau kaip bus kai priklijuosiu- bus kokie astrus kampeliai atsikise  g.gif  susipjaustysiu rankas.... nejau reiks kiekviena dalele slifuoti  blink.gif kaip jus manot?  4u.gif
O man atrodo, jog del vazono sitiek stengtis neverta... Koks skirtumas, ar vienodo storio mozaikinis pagrindas - jok ne basom per ji vaiksciosi. rolleyes.gif

Bet kokiu atveju laukiu pasirodant rezultato. mirksiukas.gif
Atsakyti
Manau, kad verta stengtis dėl bet kurio darbo, juk tai rankų darbas ir daromas ne mechaniškai kaip masinei gamybai mirksiukas.gif o sau ar dovanai. Tad kuriant reikia ir kruopštumo, ir meilės, ir truputį kūrybinių kančių, kad kūrinys/daiktas nebūtų "negyvas" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 28 liepos 2007 - 14:44
QUOTE(irmulia @ 2007 07 28, 15:40)
Manau, kad verta stengtis dėl bet kurio darbo, juk tai rankų darbas ir daromas ne mechaniškai kaip masinei gamybai  mirksiukas.gif o sau ar dovanai. Tad kuriant reikia ir kruopštumo, ir meilės, ir truputį kūrybinių kančių, kad kūrinys/daiktas nebūtų "negyvas"  smile.gif

Tai negi mozaika nelygiu pagrindu tampa "negyvu daiktu"? g.gif Kazkaip maniau, jog mene svarbiausia kurybine ismone, o atlikimas neturi tapti sunkiausia (del to kartais atbaidancia) dalimi... Nesakau, kad negrazu, jei mozaika butu atlikta nepriekaistingai, bet juk butent tada ji prilygtu masines gamybos modeliui... mirksiukas.gif Bet kokiu atveju, supratau, jog zuzulai tas sukiu zulinimas ne is maloniausiu, todel ir padrasinau, kad vazonui jis dideles reiksmes neturi...

Kaip ten bebutu, tai tera tik mano nuomone ir galutini sprendima priims pati mozaikos kureja. drinks_cheers.gif
Atsakyti
na jau rodziausi ir kitur, bet dedu cia nes noriu, kad mozaikos speces pasakytu ar tai galima traktuoti kaip mozaika ar ne blush2.gif ax.gif g.gif
user posted image
Atsakyti
O kaip čia padaryta? Labai gražu lens.gif wub.gif
Atsakyti
cia fimo smile.gif ant fimo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ItaBita: 28 liepos 2007 - 19:28
QUOTE(tutele @ 2007 07 28, 16:51)
Tai negi mozaika nelygiu pagrindu tampa "negyvu daiktu"? g.gif Kazkaip maniau, jog mene svarbiausia kurybine ismone, o atlikimas neturi tapti sunkiausia (del to kartais atbaidancia) dalimi... Nesakau, kad negrazu, jei mozaika butu atlikta nepriekaistingai, bet juk butent tada ji prilygtu masines gamybos modeliui...  mirksiukas.gif  Bet kokiu atveju, supratau, jog zuzulai tas sukiu zulinimas ne is maloniausiu, todel ir padrasinau, kad vazonui jis dideles reiksmes neturi...

Kaip ten bebutu, tai tera tik mano nuomone ir galutini sprendima priims pati mozaikos kureja. drinks_cheers.gif

Čia diskutuotinas dalykas dėl masinės gamybos produkto sąvokos (ir kas jai priskirtina) mirksiukas.gif
Aštrių kraštų zulinimas, gal ir atima laiko, bet garantuoja, kad kažkas paėmęs pasigrožėjimui mozaikinį darbą tiesiog nesusižeis rankų smile.gif

Kiek žmonių, tiek bus skirtingų nuomonių apie tą patį dalyką. ax.gif Jei būtų kitaip, tiesiog pasaulis taptų nuobodus ir pilkas mirksiukas.gif

ItaBita, manyčiau drąsiai mirksiukas.gif (sakyčiau, labiau inkrustacija, apie tai rašoma pirmoje mozaikos temoje)

Atsakyti
viskas aisku einu skaityti smile.gif
(sakyčiau, labiau inkrustacija, apie tai rašoma pirmoje mozaikos temoje)

Atsakyti
as ir padariau tokia ale mozaika

va

mano smilkalyne

o cia ornamentas is arciau

is arciau

tik dar nenulakuota visa blush2.gif
Atsakyti