Jau buvau rašiusi, bet galiu pakartoti
"Ypatinga mozaikos rūšis inkrustacija (lot. incrustatio). Tai dailės dirbinių dekoravimo technika, kai įvairių medžiagų (marmuras, keramika, metalas, medis, perlamutras ir pan.) gabalėliai arba plokštelės įleidžiamos į ištisinę (dažnai kitokią) medžiagą lygiai su paviršiumi." iš Vikipedijos
Sorry,matyt,praziopsojau aciu tau,Irmulia . gerai,teoretiskai dabar aisku, o kaip padaryti tai praktiskai? Gal vel praleidau
QUOTE(zuzula @ 2007 05 11, 22:45)
Sorry,matyt,praziopsojau aciu tau,Irmulia . gerai,teoretiskai dabar aisku, o kaip padaryti tai praktiskai? Gal vel praleidau
Ir pati susimašiau sorry, rašiau, tik ne šioje, o kitoje temoje apie moliūgų dekoravimą
Žodiu priklausomai koks pavirįius, jei tai medis, tai reiktų išskobti atitinkamo gylio (vienodo su lig dalelių storumu) plotą (irgi priklauso nuo pasirinkto motyvo) ir įklijuoti daleles į vidų. dalelių paviršius neturi išlysti virš medžio ar kit. medžiag. pagrindo paviršiaus, t.y. turi būti lygu.
Taip kaip kloja grindų plyteles ir vieną plotelį palieka mozaikai inkrustuoti.
Panašiai kaip čia
arba čia
QUOTE(irmulia @ 2007 05 12, 00:13)
Ir pati susimašiau sorry, rašiau, tik ne šioje, o kitoje temoje apie moliūgų dekoravimą
Žodiu priklausomai koks pavirįius, jei tai medis, tai reiktų išskobti atitinkamo gylio (vienodo su lig dalelių storumu) plotą (irgi priklauso nuo pasirinkto motyvo) ir įklijuoti daleles į vidų. dalelių paviršius neturi išlysti virš medžio ar kit. medžiag. pagrindo paviršiaus, t.y. turi būti lygu.
Panašiai kaip čia
arba čia
Panašiai kaip čia
arba čia
gražus laikrodukas
staliukas šachmatams
Noriu pasidžiaugti savo vakarykščiu radiniu
Na gerai... įdesiu savo juokingai kuklų darbelį
Nežinojau kaip originaliau sesei įpakuoti dovanėlę, tai nusprendžiau pagaminti dėžutę. Iš tokios
gavosi tokia
Į jus, žinoma, man nė nesilygiuot
Papildyta:
Kas čia??
Ir iš kur tai?
Nežinojau kaip originaliau sesei įpakuoti dovanėlę, tai nusprendžiau pagaminti dėžutę. Iš tokios
gavosi tokia
Į jus, žinoma, man nė nesilygiuot
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2007 05 15, 09:53)
Noriu pasidžiaugti savo vakarykščiu radiniu
Kas čia??
Ir iš kur tai?
kokiais dažais dažei glaistą? pigmentu? ir baik save nuvertinti
QUOTE(irmulia @ 2007 05 15, 09:57)
kokiais dažais dažei glaistą? pigmentu?
pasirinkau patį paprasčiausią ir pigiausią variantą - akvarele
QUOTE(bugytė @ 2007 05 15, 08:56)
gerai, išduosiu paslaptį
tai visuomeninio transporto stotelių sudužęs stiklas jis būna permatomas arba toks rudas, na bet kokia pasaka, aš jį taip ilgai medžiojau ir pagaliau vakar pasisekė Jis pakankamai storas ir specialus t.y. kai dūžta, tai į tokias mažas daleles, kad nesusužeistų žmonės.
Papildyta:
QUOTE(bugytė @ 2007 05 15, 08:59)
pasirinkau patį paprasčiausią ir pigiausią variantą - akvarele
aha tai vadinasi dažei jau nuglaisčiusi ar dėjai į vidų?
QUOTE(irmulia @ 2007 05 15, 10:01)
gerai, išduosiu paslaptį
tai visuomeninio transporto stotelių sudužęs stiklas jis būna permatomas arba toks rudas, na bet kokia pasaka, aš jį taip ilgai medžiojau ir pagaliau vakar pasisekė Jis pakankamai storas ir specialus t.y. kai dūžta, tai į tokias mažas daleles, kad nesusužeistų žmonės.
Kartą ir aš mačiau sudaužytą stotelę, ir man kilo mintis porą saujelių nugvelbti, bet labai jau daug žmonių aplinkui buvo
o be to jis paprastas, ta prasme baltas, buvo. Tokios gražios spalvos kaip tavo neteko matyti o gal tiesiog neatkreipiau dėmesio
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2007 05 15, 10:02)
aha tai vadinasi dažei jau nuglaisčiusi ar dėjai į vidų?
Esi visiškai teisi - dažiau jau nuglaisčius ir palaukus kol gerai išdžius
Papildyta:
Radinys - aukso vertės jau matau kokie gražūs darbeliai bus