Įkraunama...
Įkraunama...

Mozaika, 2 dalis

Jau buvau rašiusi, bet galiu pakartoti mirksiukas.gif

"Ypatinga mozaikos rūšis – inkrustacija (lot. incrustatio). Tai dailės dirbinių dekoravimo technika, kai įvairių medžiagų (marmuras, keramika, metalas, medis, perlamutras ir pan.) gabalėliai arba plokštelės įleidžiamos į ištisinę (dažnai kitokią) medžiagą lygiai su paviršiumi." iš Vikipedijos

Atsakyti
Sorry,matyt,praziopsojau blush2.gif aciu tau,Irmulia 4u.gif . gerai,teoretiskai dabar aisku, o kaip padaryti tai praktiskai? Gal vel praleidau blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzula @ 2007 05 11, 22:45)
Sorry,matyt,praziopsojau  blush2.gif  aciu tau,Irmulia  4u.gif . gerai,teoretiskai dabar aisku, o kaip padaryti tai praktiskai? Gal vel praleidau  blush2.gif  blush2.gif

Ir pati susimašiau blush2.gif sorry, 4u.gif rašiau, tik ne šioje, o kitoje temoje apie moliūgų dekoravimą

Žodiu priklausomai koks pavirįius, jei tai medis, tai reiktų išskobti atitinkamo gylio (vienodo su lig dalelių storumu) plotą (irgi priklauso nuo pasirinkto motyvo) ir įklijuoti daleles į vidų. dalelių paviršius neturi išlysti virš medžio ar kit. medžiag. pagrindo paviršiaus, t.y. turi būti lygu.
Taip kaip kloja grindų plyteles ir vieną plotelį palieka mozaikai inkrustuoti.

Panašiai kaip čia
user posted image

arba čia
user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 05 12, 00:13)
Ir pati susimašiau  blush2.gif  sorry,  4u.gif  rašiau, tik ne šioje, o kitoje temoje apie moliūgų dekoravimą

Žodiu priklausomai koks pavirįius, jei tai medis, tai reiktų išskobti atitinkamo gylio (vienodo su lig dalelių storumu) plotą (irgi priklauso nuo pasirinkto motyvo) ir įklijuoti daleles į vidų. dalelių paviršius neturi išlysti virš medžio ar kit. medžiag. pagrindo paviršiaus, t.y. turi būti lygu.
Taip kaip kloja grindų plyteles ir vieną plotelį palieka mozaikai inkrustuoti.

Panašiai kaip čia
user posted image

arba čia
user posted image

user posted image

user posted image

gražus laikrodukas thumbup.gif
Atsakyti
staliukas šachmatams

user posted image

user posted image

Atsakyti
IDĖJOMS
http://picasaweb.goo...omAsMaosMosaico
Atsakyti
Noriu pasidžiaugti savo vakarykščiu radiniu wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Na gerai... įdesiu savo juokingai kuklų darbelį blush2.gif
Nežinojau kaip originaliau sesei įpakuoti dovanėlę, tai nusprendžiau pagaminti dėžutę. Iš tokios
user posted image
gavosi tokia
user posted image
Į jus, žinoma, man nė nesilygiuot blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2007 05 15, 09:53)
Noriu pasidžiaugti savo vakarykščiu radiniu  wub.gif

Kas čia?? lens.gif
Ir iš kur tai? listen.gif
Atsakyti
thumbup.gif kokiais dažais dažei glaistą? pigmentu? ir baik save nuvertinti nono.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 05 15, 09:57)
thumbup.gif  kokiais dažais dažei glaistą? pigmentu?

lotuliukas.gif pasirinkau patį paprasčiausią ir pigiausią variantą - akvarele biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bugytė @ 2007 05 15, 08:56)
Kas čia?? lens.gif
Ir iš kur tai?  listen.gif

gerai, išduosiu paslaptį biggrin.gif
tai visuomeninio transporto stotelių sudužęs stiklas tongue.gif jis būna permatomas arba toks rudas, na bet kokia pasaka, aš jį taip ilgai medžiojau ir pagaliau vakar pasisekė clap.gif Jis pakankamai storas ir specialus t.y. kai dūžta, tai į tokias mažas daleles, kad nesusužeistų žmonės.
Papildyta:
QUOTE(bugytė @ 2007 05 15, 08:59)
lotuliukas.gif  pasirinkau patį paprasčiausią ir pigiausią variantą - akvarele  biggrin.gif

aha tai vadinasi dažei jau nuglaisčiusi g.gif ar dėjai į vidų? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 05 15, 10:01)
gerai, išduosiu paslaptį  biggrin.gif
tai visuomeninio transporto stotelių sudužęs stiklas  tongue.gif  jis būna permatomas arba toks rudas, na bet kokia pasaka, aš jį taip ilgai medžiojau ir pagaliau vakar pasisekė  clap.gif Jis pakankamai storas ir specialus t.y. kai dūžta, tai į tokias mažas daleles, kad nesusužeistų žmonės.

thumbup.gif Kartą ir aš mačiau sudaužytą stotelę, ir man kilo mintis porą saujelių nugvelbti, bet labai jau daug žmonių aplinkui buvo lotuliukas.gif
o be to jis paprastas, ta prasme baltas, buvo. Tokios gražios spalvos kaip tavo neteko matyti schmoll.gif o gal tiesiog neatkreipiau dėmesio g.gif
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2007 05 15, 10:02)
aha tai vadinasi dažei jau nuglaisčiusi  g.gif  ar dėjai į vidų?  smile.gif

Esi visiškai teisi - dažiau jau nuglaisčius ir palaukus kol gerai išdžius mirksiukas.gif
Papildyta:

Radinys - aukso vertės thumbup.gif jau matau kokie gražūs darbeliai bus wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bugytė: 15 gegužės 2007 - 09:08