QUOTE(janike1 @ 2008 10 28, 23:50)
Laisve,laibai grazus ir tvarkingas megztukas
Tikrai sauni zmona
As saviskiui mezgiau viena ,antro nesiryztu
Mat jam atrodo ,kad rankom megzti megztiniai storina
Man užteko šito vieno mezgimo
Norėjo šilto, žiūrėjau, kokių tam turiu siūlų. Skuduryne buvau pirkusi naujų siūlų (tie balto - pilko melanžas), bet jų nebuvo pakankamai. Pilkų buvo likę nuo mano megztinio, baltos naminės vilnos įmezgiau į rankoves tik bėdai prispyrus - pamačiau, kad vis viena siūlų nepakaks. Žodžiu, numezgiau šiltą - pirminis variantas buvo su golfo apykakle. Ale netiko - būk smaugia tokia apykaklė
Nuardžiau. Bet įtariu, kad mezginys puoš lentyną - per šiltas, per storas ir dar visokių "per" buvo priskaičiuota
QUOTE(Lusasita @ 2008 10 28, 23:57)
Raštelis man labai patinka ir labai tinka vyriškiems megztiniams - pamenu jį iš vaikystės, nes mama tokiu raštu vis broliui megztinius megzdavo.
QUOTE(Imen @ 2008 10 29, 01:45)
kiek mazdaug gramu siulu reikia,kokio jie turetu but storumo, kokie virbalai,ar labai stori? tai bus mano pirmas rimtas darbelis, labai reikia patarimu... norisi grazaus megztuko,o ne siulu gadinimo
beje o kaip ar rankovems ant priekines bei galines megztinio dalies reik islenkimus ismegzti, ar tiesiai ra megzta? bei kaip jus apskiaciuojat ant kiek akiu megzti? jei pavyzdziui mano vyras vidutinio sudejimo,ne storulka bet ir ne kudas, bet su pilvuku, ar pilvukui irgi reikia apskaiciuot akis ...
Dėl siūlų. Nesvėriau jų, paaiškinau jau anksčiau, jog dalį pirkau, dalį derinau pagal spalvą prie jau turimų. Ir virbalų numerio nežinau. Kadangi turiu jų gausybę, tai, kai mezgu, derinu prie konkrečių siūlų ir rašto.
Jei nori rimto darbelio, manau, neturi bijoti ir nuardyti pamezgus ką netinkamai. Nors nesu mėgėja ardyti mezginį, tačiau retas kuris darbas (na, nebent šalikas) pavyksta numegzti nepaardžius jei ne viso ar pusės gabalo, tai bent kelių eilių. Galbūt mezgėjos - profesionalės sugeba viską iš karto ir vienu ypu padaryti. Man, narpliotojai - mėgėjai, tas kolei kas nepavyksta.
Dėl rankovių. Šitam megztiniui buvo mezgama tiesiai, be jokių rankovių ar pažastų išėmimų.
QUOTE(`delfine` @ 2008 10 29, 09:15)
as irgi del rankoviu noriu paklausti: ar darot paprastai - mezgat tiesiai prieki ir nugara be isemimu rankovems ir paskui rankoves tokias staciakampes prisiuvat, ar isiminejat kaip ir moteriskiems modeliams?
Aš ir moteriškiems bei vaikiškiems megztiniams, jei jie laisvi, mezgu tiesiai, be išėmimų
"Būti kitų suprastam - ne svarbiausia gyvenime".