Kiekvienas mes nesiojame ir turime veziniu lasteliu, tik va kada jos pasirodys, islys arba visai nepasirodys tai manau jau cia ne nuo musu priklauso
O kad kiekvienas smetimkunis ar bet koks kitas vaistas mums kenkiai tai manau net neverta sakyti.... Musu pasirinkimo laisve
Vakar nusipirkau jau zieda, uz 42 lt Bet turiu klausima, gal kuri susiduret su tuo, naudoju zvakutes del uzdegimo ir kai reikes zieda detis as jas vis dar naudosiu, ar galimi jie abu vienu metu?
QUOTE(MiKaSe @ 2007 05 15, 08:38)
Vakar nusipirkau jau zieda, uz 42 lt Bet turiu klausima, gal kuri susiduret su tuo, naudoju zvakutes del uzdegimo ir kai reikes zieda detis as jas vis dar naudosiu, ar galimi jie abu vienu metu?
manau galima
Papildyta:
QUOTE(Gėlyte @ 2007 05 14, 16:12)
Tiek KŽ, tiek KT vienas vėžio rūšis skatina, kitas kaip tik mažina tikimybę... Su KŽ duodamas informacijžnis lapelis, jame viskas apie vėžį parašyta. Mano daktarė labiau už žiedą, nes hormonai absorbuojasi tiesiogiai, mažiau išsausinama gleivinė (čia ta, kurioje kiaušinėliai juda).
Nulėkiau pas ją pasikonsultuoti, tai nuramino, kad net jei ne pirmą MM dieną jį įsidėjau, per parą jis tampa pakankamai veiksmingas, kūnas gauna hormonų ir jie pradeda veikti. Nu ką aš žinau, kodėl ginekologės skirtingai kalba šiaip ji man blogo nelinkėtų, nes giminaitė
Nulėkiau pas ją pasikonsultuoti, tai nuramino, kad net jei ne pirmą MM dieną jį įsidėjau, per parą jis tampa pakankamai veiksmingas, kūnas gauna hormonų ir jie pradeda veikti. Nu ką aš žinau, kodėl ginekologės skirtingai kalba šiaip ji man blogo nelinkėtų, nes giminaitė
va man tai dar idomu sitas "mažiau išsausinama gleivinė ", nes as jau viena men turiu KZ ir paskutine savaite tai ta gleivine ne tik kad neissausinama bet ir dar gerokai padrekinama nezinau ar cia taip del pasikeitimo is KT i KZ ar kazkas ne to
nors nera jokio kvapo ar varskiniu iskyru, vadinas ne infekcija
nu nezinau gal ir jum kam taip yra?
Tikrai taip, man irgi nuo KŽ "ten" labiau drėgna, t.y. daugiau išskyrų ir tiek... Bet čia normalu, esu girdėjusi, kad kitos net įklotus dėl KŽ dėvi kiekvieną dieną, tai jau tada kaip ir pašalinis poveikis išeina, o man tiesiog jaučiasi, kad drėgniau, bet didelio nepatogumo nesukelia... O nuo KT, kiek prisimenu, labai per nuotaiką mušdavo, buvau labai nervinga.
QUOTE(Gėlyte @ 2007 05 15, 11:18)
Tikrai taip, man irgi nuo KŽ "ten" labiau drėgna, t.y. daugiau išskyrų ir tiek... Bet čia normalu, esu girdėjusi, kad kitos net įklotus dėl KŽ dėvi kiekvieną dieną, tai jau tada kaip ir pašalinis poveikis išeina, o man tiesiog jaučiasi, kad drėgniau, bet didelio nepatogumo nesukelia... O nuo KT, kiek prisimenu, labai per nuotaiką mušdavo, buvau labai nervinga.
aga KT itakos nuotaikai labai turejo
as net per viena menesi ant saves tai pastebejau kad nebetokia irzli ir pikta patapau :D
a del isskyru tai jo, nu man pries KT ju visada budavo pakankamai ir net per daug, kai vartojau KT visai sausa patapo - net nemalonu
o dabar kai turiu KZ vel kaip kadaise
nu man tai nelabai smagu, bent jau diena kol darbe esi, nes ir pati norom nenorem bet nuspirkau tuos kasdienius iklotus
reiks pasiklaust giekologes ka daryt
skaiciau apie ECOVAG kapsules kad jos tinka kai isskyru pagausejimas yra - bet jauciu jos cia nepades, nes cia gal naturaliai ju pagauseja o ne del kokios nors ligos
Nemanau, kad dėl ligos, tiesiog žiedas taip veikia. Jei eisi pas ginekologę, paklausk, ar įsidėjus žiedą ne pirmą mėnesinių dieną (čia kai jis pradedamas naudoti prieš tai nenaudojus kitų hormoninių kontraceptikų), jis pirmą vartojimo mėnesį būna veiksmingas. Nu man knieti palyginti ginekologių nuomones, nes maniškė sako, kad taip, prašyta, kad pirmas 7 dienas reikia papildomai saugotis, bet iš esmės jis turėtų pilnai veikti jau po parosm, nes maždaug tiek laiko reikia hormonams pilnai rezorbuotis.
jau savaite turiu zieda ir jokio diskomforto ir menesines sutrumpejo
QUOTE(Gėlyte @ 2007 05 15, 13:18)
Nemanau, kad dėl ligos, tiesiog žiedas taip veikia. Jei eisi pas ginekologę, paklausk, ar įsidėjus žiedą ne pirmą mėnesinių dieną (čia kai jis pradedamas naudoti prieš tai nenaudojus kitų hormoninių kontraceptikų), jis pirmą vartojimo mėnesį būna veiksmingas. Nu man knieti palyginti ginekologių nuomones, nes maniškė sako, kad taip, prašyta, kad pirmas 7 dienas reikia papildomai saugotis, bet iš esmės jis turėtų pilnai veikti jau po parosm, nes maždaug tiek laiko reikia hormonams pilnai rezorbuotis.
nu tu cia ir pasakiau, as visada jau nebesisaugau nes kai issidedi pirma mm siena tai kol tos dienos praeina tai ir galvoju kad pakankamai kad butu saugumas uztikrintas
na del veikimo ir as taip galvoju, bet tai tik i nauda manau
Tai jei pirma MM diena isidedi, tai viskas tvarkoj, bet jei kokia ketvirta, pavyzdziui, parasyta, kad tada papildomai saugotis reikia... Man ir idomi nuomone
QUOTE(Gėlyte @ 2007 05 14, 16:12)
Tiek KŽ, tiek KT vienas vėžio rūšis skatina, kitas kaip tik mažina tikimybę... Su KŽ duodamas informacijžnis lapelis, jame viskas apie vėžį parašyta. Mano daktarė labiau už žiedą, nes hormonai absorbuojasi tiesiogiai, mažiau išsausinama gleivinė (čia ta, kurioje kiaušinėliai juda).
O tu neklausei ginekologes del tu kresuliu ir mirciu, kurias sukelia KZ? Ar cia darosi taip tik del KZ ar ir del KT ir kt kontraceptiku? mane tai vis neramina ta mintis apie mirtis ir kraujo kresulius....
QUOTE(Gėlyte @ 2007 05 15, 15:49)
Tai jei pirma MM diena isidedi, tai viskas tvarkoj, bet jei kokia ketvirta, pavyzdziui, parasyta, kad tada papildomai saugotis reikia... Man ir idomi nuomone
nu tada as gal ir pasisaugociau
nes praktiskai mm pabaiga ir dar tik kelios dienos buna
nu nezinau as tai siaip pirma savaita pasisaugau, bet kadangi per ta laika sergu tai dzinnn
Papildyta:
QUOTE(Ievaa @ 2007 05 15, 20:54)
O tu neklausei ginekologes del tu kresuliu ir mirciu, kurias sukelia KZ? Ar cia darosi taip tik del KZ ar ir del KT ir kt kontraceptiku? mane tai vis neramina ta mintis apie mirtis ir kraujo kresulius....
tie kresuliai ir mirtys nuo visko atsiranda
kaip sakoma visos ligos tik nuo nervu, o jei vaiku nenori ir papildomu nervu - tai dekis KZ ar KT gerk
QUOTE(Ievaa @ 2007 05 15, 20:54)
Klaust tai neklausiau, bet KT ir KŽ tai tie patys hormonai, kurių ir pasekmės organizmui vienodos, logiškai mąstant.. Juk dėl hormoninės sudėties pasikeitimo tų ligų tikimybė padidėja ir koks skirtumas, kokiu būdu organizmas tuos hormonus gauna.. pasiskaičius KT informacinius lapelius, juk irgi rasim info apie insultus, apie tai, kad rūkyt negalima, kad didėja krešulių tikimybė ir pan.