Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų ir krikštatėvių apranga

QUOTE(pusiki @ 2010 08 03, 13:21)
Sveikos mamytes, ruosiuosi dvieju savo vaikuciu krikstynoms ir iskilo toks klausimelis. Ar butina vilketi sijona ar suknute? Turiu susizalojus koja, noreciau vilktis kelnes, tik kazi ar pridera...    g.gif

as krikstijau (buva kriksto mama), velkejau kelnes smile.gif ir per savo vaiko krikstynas irgi su kelnem buvau smile.gif
Atsakyti
netrukus turesime buti kriksto tevais su MB ir iskilo toks klausimas:ar musu aprangos turi but suderintos? na as planuoj buti su juodu sijonuku ir balta bliuskute, o MB pilkom kelnem ir liemene ax.gif tikiuosi nepazeisim kokiu tai taisykliu? g.gif
Atsakyti
aš manau, kas kaip nori, tas taip ir rengiasi 4u.gif
vilkėsiu suknytę, MB kostiumą.
Atsakyti
QUOTE(bog @ 2005 10 06, 15:24)
pagal baznycios etiketa i baznycia patartina ateiti su sijonu iki keliu arba ilgesni (ne miniaka) ir neapnuogintais peciais. tikrai ne karta esu girdejusi, kad i Vatikana bent jau anksciau neileisdavo su sortais ir bluskutem be rankoviu, kalba eina apie moteris, visos ieskodavo skraisciu kuo apsigaubti. taciau viskas moderneja, ir baznycia tame tarpe, todel niekas jums nepriekaistaus jei ateisite su kelnem ar issinuoginusi.
o sviesiai rengtis kriksto tevams patartina del simbolines prasmes, nes pats kriksto sakramentas yra gimtosios nuodemes panaikinimas, sviesi spalva simbolizuoja nekaltuma, pvz. jei krikstytusi suauges zmogus jam butu atleistos visos nuodemes iki tos dienos. beje mes busim kriksto tevais ir patys prieisim ispazinties, kad visi be nuodemiu butumem  smile.gif

Mes krikstysim dukryte, tai ispazinties eisim mes - teveliai, siaip gal del to kad senokai buvom...o kriksto tevams tai kazkaip neuzsiminiau, bet ideja ir gera reiks pasiulyt smile.gif
Atsakyti
Per savo dukrytės krikšynas buvau apsirengus baltai.O kai krikštyjom savo savo krikštadukra tai vilkėjau juoda su baltais suknele iki kelių,buvo vasara.Tai manau labai priklauso nuo metų laiko.Vasarą aišku,kad gražiau kai šviesiau apsirengę. smile.gif
Atsakyti
O as vilkejau juoda ilga suknee, su balta didele gele, vyras su baltais baltiniais ir juodu kakraisciu ir juodom kelnem.Man kazkodel juoda visada buvo yra ir bus, klasika ir tinkama visur, bei bet kokiu metu laiku 4u.gif
Atsakyti
Aš tai girdėjau, kad krikšto mamai juodas rūbas negerai.. Na, bet gal tai tik prietaras g.gif
Atsakyti
Tiek męs, tiek svečiai buvom apsirengę šviesiai, lininiais, nertais drabužiais. T.y. derinomės prie šventės ir nuotaikos. Nuotraukas žiūrint iš karto jaučiasi kad čia buvo ne šeip koks baliukas, o krikštynos.

Taip ir tradicijos rašoma, kad į krikštynas dera rengtis šviesius drabužius, nes pagonis krikštyjo baltais marškiniais pasipuošusius.
Atsakyti
Mes pries pora metu krikstyjom suneli, as buvau su juodu sarafanu ir baltais marskinukais, tiesiog neturejau daugiau kuo pasipuosti, o kriksto mama buvo su beveik balta suknele, tai dabar nuotraukas kai paziuriu, labai graziai atrodo - iskart matosi kad kuma 4u.gif
O geguzes gale krikstysim jos dukryte ir mes busim kuminais, tai as irgi kaip kuma labai noreciau pasipuosti baltai, ar kazkaip kitaip sviesiai. Man kazkaip atrodo, kad kuma turi ta diena tikrai spindeti sviesumu ax.gif
Taigi teks ieskotis sviesaus apdaro ax.gif
Atsakyti
manau jei jau krikstynos, tai bent kazkiek pasipuosti reiketu. Vyrai su marskinukais, moterys su suknyte, kelnytem, zodziu ka sugalvos, bet nejuodai. Juk krikstynos sviesi ir dziaugsminga svente, o juoda spalva katalikybej liudesio ir gedulo.
Atsakyti
QUOTE(Palme22 @ 2010 07 09, 22:04)
o kaip jums sukneles iš dvieju daliu kur su korsetuku ir šaliu eina  g.gif

o kaip cia turetu atrodyti? blush2.gif
isivaizduoju turetu but grazu rolleyes.gif
Papildyta:
as planuoju taip pat sviesia apranga .pati noriu lengvos kokios baltos sukneles,krikstamote taip patir vyraibus lengvai,linines kelnes,marskineliai,ir visiem sveciam sakysiu kad kiek imanoma kd rengtusi sviesiai smile.gif)))
Atsakyti
As tai galvoju nusimegsiu suknyte sunaus krikstynoms smile.gif Ir kriksto mamai dar numegsiu, kaip tik arteja sesers gimtadienis (ji bus kriksto mama) tai bus dovanele mirksiukas.gif
Atsakyti