Įkraunama...
Įkraunama...

Antras gimdymas po Cezario

QUOTE(Artemidė @ 2010 09 27, 16:22)
O norėjau paklausti, ar kuri nors pagimė antrą pati,kai pirmo CP priežastis buvo kliniškai siauras dubuo (ne anatomišai, čia skirtingi dalykai). Man pirmą darė extra cezarį,nes prie pilno atsidarymo galvytė nepralindo pro dubens kaulus ir užsilenkė į kitą pusę. Rizika yra,kad ir dabar gali pasikartosi tas pats scenarijus. Jaučiu rinksiuosi CP, jei pirmo CP priežastis būtų buvusi kita (tarkim vaikas sėdi ar pan.) tikrai nesvarstyčiau ir gimdyčiau pati, bet dabar bijau rizikuoti. Visgi būtų įdomu išgirsti,ar su tokia,kaip mano diagnoze antrą kuri nors pagimdė natūraliai.

Jums reiktu pasitikslinti, bet per kursus minejo, kad jei pries gimdyma galvute isistato i dubeni, tai zenklas,kad pratilps g.gif bet aisku ,jei yra rizika CP gerai, svarbiausia gi, kad abiems gerai butu 4u.gif Svarbiausia,kaip man gydytoja kalbejo,reikia sulaukti pirmu saremiu ir tada operuoti, man operavo,kai saremiai buvo mazdaug kas 5 min, sako taip vaikeliui geriau 4u.gif
Atsakyti
siaubas kaip baisu man, man pirmas buvo cp del to kad galvyte nenusileido, operavo po pilno atsidarymo, labai blogai jauciausi po cp tiek fiziskai tiek moraliskai, dabar pastojau antra kart ir svajoju pati gimdyt, bijau ne pacio gimdymo bijau butent rando plysimo arba skausmo rando vietoje gimdymo metu, patys saremia negasdina, o gimdymo tai nepatyriau nezinau, bet noriu patirti. gerai kad tokia temute yra tikiuosi kad bus daugiau pasisakymu ir is mamyciu kurios cia pasisake kai laukesi ir jau pagimde.
Atsakyti
Pirmas mano gimdymas buvo natūralus, antras - cezaris. Prieš kelias dienas pagimdžiau pati - po 1m.11mėn. pertraukos. Su randu jokių problemų neiškilo.
Atsakyti
QUOTE(Milda_Milda @ 2010 09 28, 16:07)
Sveikos, o man idomu ar kuri nros antra pagimdete pati, kai pirmas buvo cp del apsivyniojusios aplink kakliuka ir trumpos virksteles ?

pirma karta mums butent taip ir buvo.Antra ir trecia gimdziau pati thumbup.gif tikiuosi ir kitus gimdymus jei ju bus cezario patirti daugiau neteks mirksiukas.gif
Atsakyti
Įdomu, ar jei pirmas Cezario pjūvis buvo darytas dėl gimdos kaklelio neatsivėrimo - ar ir antras bus Cezario pjūvis? Buvo ir skatinta ir vis viena neatsivėrė iki reikiamo dydžio. Nuo зшкьщ gimdymo dabar tepraėję tik 8 mėn. kiek nerimauju dėl rando, ar jis atlakys visą nešiojimo laikotarpį?
Atsakyti
Mano pirmas gimdymas buvo ekstrinis CP. Ginekologe poliklinikoje sneka, kad gal turesiu gimdyti pati. Kai pasiskaitau SM apie tai, kad nedaro epiduro, kad jaustum, kaip gimda plysta ar dar kas nors - tai cia nu iki absurdo kazkokio einama. blink.gif

Gal kuri zinote, tai oficialiai as kaip gimdyve negaliu pasirinkti po CP ir antro CP? g.gif
Atsakyti
QUOTE(eLaura @ 2011 01 04, 04:01)
Mano pirmas gimdymas buvo ekstrinis CP. Ginekologe poliklinikoje sneka, kad gal turesiu gimdyti pati. Kai pasiskaitau SM apie tai, kad nedaro epiduro, kad jaustum, kaip gimda plysta ar dar kas nors - tai cia nu iki absurdo kazkokio einama.  blink.gif

Gal kuri zinote, tai oficialiai as kaip gimdyve negaliu pasirinkti po CP ir antro CP? g.gif

Taip, jie sako, kad gal pvyks gimdyti paciai.. Bet realiai pacios pagimdo - labai nedidelis procentas.. Pacios gydytojos sako - nerizikuojam..

Gali rinktis, bet teks sumoketi visus mokescius pagal ligonines ikainius.. Bet, kad butum rami, zinoma turi tureti daktare, kuri tai apsims padaryti.. Nes ne visi daktarai taip paprasius sutiks operuoti, tiesiog jiems nuo tu ligoninei mokamu pinigeliu - manau nedidele dalis atiteks..

Todel daugelis mamyciu tariasi is anksto su pasirinkta daktare, ir mazdaug numato jos budejimo- darbo metu..
Atsakyti
Jei pirmas CP buvo atliktas dėl to, kad vaikutis sėdėjo, didelis vaikas, neatsivėręs kaklelis ar pan., tai tikriausiai galima tikėtis antrą gimdyti pačiai, bet jei, kaip man, trys gyd. skirtingai galvojo, vienas sakė "nėra jokios priežasties, kad nepagimdytum pati, bet vaikas vis tiek neslenka/nenusileidžia", nors ir kaklelis pilnai atsidaręs buvo, na gal dėl vienos pusės vos vos kažkas buvo, žodžiu sakė, grynai per siauri klubai, o ir vaikutis 3,2 kg buvo, gydytoja galvojo skatinamuosius leisti (gimdžiau, tiksliau gal bandžiau gimdyti be nuskausminamųjų), o vedėjas atėjęs pasakė "tik cezaris", ar tokioj ar panašioj situacijoj jums darė antrą planinį CP ar gal kuri ar kurios draugė pagimdė pati?
Atsakyti
Pirmas vaikas gime per CP, del progresuojancios vaisiaus hipoksijos (taip israse nurodyta), buvo zaliai tirsti vandenys, mazas atsidarymas, leta veikla, didelis vaisius, neisistaciusi galvyte. Gydytojas sake, kad rizikinga laukti, ypac kai pirmas vaikas.

Antra pagimdziau pati, dariausi ir epidura gale, nors norejau apsieiti be jo, bet po paros saremiu, nemiegojus, nevalgius, nusivemus, jau visiskai jegu nebebuvo unsure.gif Tiesa tada nuolat stebejo vaiko tonus, del tos gimdos plysimo rizikos(nes vaikutis tada kazkaip kitaip reaguotu, kaip supratau g.gif ) Nors ta rizika is tiesu yra laaabai maza, ir galiausiai teko leisti oksitocina (kas irgi nelabai rekomenduojama po CP), bet tas truko visai neilgai, nes iskart prasidejo stangos ir istumiau per 18min.

Siaip, jei pirmas CP darytas del vaisiaus, ar del priezasciu, kuriu antro nestumo metu nera, jei randas gerai gijo, ir dabartinis nestumas sklandus tikrai galima pagimdyti paciai. Taciau cia turi buti stiprus gimdyves noras ir palaikymas is gydytojo puses, nes daznas bijo rizikuoti ir geriau vel operuoja.
Atsakyti
QUOTE(eLaura @ 2011 01 04, 03:01)
Mano pirmas gimdymas buvo ekstrinis CP. Ginekologe poliklinikoje sneka, kad gal turesiu gimdyti pati. Kai pasiskaitau SM apie tai, kad nedaro epiduro, kad jaustum, kaip gimda plysta ar dar kas nors - tai cia nu iki absurdo kazkokio einama.  blink.gif

cia yra tiesa o ne absurdas. Po CP nedaro epiduro ir kitaip nenuskausmina. butent del to kad jaustum jei kazkas negerai. Nebijok, nieks neleis tavo gimdos randui plysti, butent tam ir nedaro nejautros, kad pajaustum jei pradetu kazkas negerai su tuo randu darytis, tada gydytojai imtusi reikaimu priemoniu., Jei suleistu epidura - nepajaustum rando plysimo, o tada jau liudna baigtis.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 01 26, 00:26)
cia yra tiesa o ne absurdas. Po CP nedaro epiduro ir kitaip nenuskausmina. butent del to kad jaustum jei kazkas negerai. Nebijok, nieks neleis tavo gimdos randui plysti, butent tam ir nedaro nejautros, kad pajaustum jei pradetu kazkas negerai su tuo randu darytis, tada gydytojai imtusi reikaimu priemoniu., Jei suleistu epidura - nepajaustum rando plysimo, o tada jau liudna baigtis.

Nu va, o as kai dariausi, niekas nieko net nesake del to rando plysimo g.gif nors ir atsidarymas tada tik 4cm buvo(toliau kaklelis niekaip nejudejo). Tik po epiduro, kaip sakiau, nuolat vaiko tonus stebejo.
Atsakyti
QUOTE(turbo sraige @ 2011 01 26, 17:39)
Nu va, o as kai dariausi, niekas nieko net nesake del to rando plysimo  g.gif  nors ir atsidarymas tada tik 4cm buvo(toliau kaklelis niekaip nejudejo). Tik po epiduro, kaip sakiau, nuolat vaiko tonus stebejo.

nezinau, gal nuo gydytojo priklauso. Maniskis tai taip isaiskino.
Atsakyti