Įkraunama...
Įkraunama...

Antras gimdymas po Cezario

Na, aš su šviežiausiais įspūdžiais po CO 4u.gif Prieš dvi savaites, vasario 14 d. pasaulį išvydo mūsų tiek laukta Mergytė wub.gif Su gine buvom sutarusios, kad prasidėjus gimdymo veiklai, ir pastebėjus, kad vėl sunkiai darosi kaklelis(du gimdymai dėl nesidarančio kaklelio paliko siaubingus prisiminimus), darysim operaciją.Taip ir atsitiko, kaklelis vėl neskubėjo darytis, o aš nebeskubėjau kentėti.Pati operacija praėjo sklandžiai, randas mažytis, jau dabar beveik nebesimato.Jau po operacijos, praėjus kelioms valandoms, norėjau sėstis, tik dar neleido.Bet tą patį vakarą jau ramsčiausi, daviausi po lovą, leliuką turėjom visą laiką su mumis.Kitą rytą jau vaikščiojau, padariau kai ką tuolete... blush2.gif Žodžiu, šysyk apturėjau Vaiko Gimimo šventę, kur neišlieta nei viena ašarėlė, o tik plačiai šypsojausi wub.gif Jau dabar vairuoju, tampau vaiką automob.kėdutėje - žodžiu, spraigau ir vargo nematau.Tai ar sakykite, nusikaltimas, 21amžiuje pasirinkti Gimdymo šventę, o ne kaukimą ir sienom lipimą per natūralias kančias.Žinoma, kiekvienai savo...Duok Dieve, kurios lengvai ir greitai pagimdo - bet tai laimingas bilietas Gamtoje.Aš jo neištraukiau...Du kartus gimdžiusi kančioje, tikrai manau, turėjau teisę sutikti ilgai lauktą dukrą su džiaugsmo ašara akyse wub.gif
Atsakyti
Mano pirmas gimdymas buvo natūralus (be nuskausminamųjų), pasibaigęs CP. Greičiausiai ir natras (apie 90 proc. bus CP, nes priežastis - per siauri klubai). Ką manot apie tai, kad planinį CP geriau daryt, kai vaikelis pats sugalvoja ateit į pasaulį, t.y. kai jis yra psichologiškai ir fiziškai pasiruošęs. O spėti tikrai spėsit, juk ir sąrėmiai pradžioj vos juntami. juk gimdymas trunka kelias valandas (natūralus), tai kai pajaučiat sąrėmius ar nubėga vandenys, sau ramiai važiuojat į pasirinktus gimdymo namus CP Ypač tai naudinga vaikeliui, kad ne per anksti jį iš pilvelio išprašytų. Daug straipsnių paskutiniu metu apie tai rašo, bet gydytojai kol kas nepraktikuoja ir daro apie savaitę prieš terminą...
Taip pat pacituosiu vieną pasisakymą:
"Na man nesenai atliko CP,4 dienom anksciau nei terminas.Vaikutis gime silpnas,para laike inkubatoriui,dejavo jis istisai.Daktarai taip ir pasake kad butent tikriausiai del to CP,nes vaikutis buvo nepasiruosias.Tai manau kad tada geriau palaukt to jau gimdymo ir isimt vaikuti laiku.Nes labai sunku ziuret i toki silpnuti maza zmogeliuka"
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 03 02, 17:23)
Mano pirmas gimdymas buvo natūralus (be nuskausminamųjų), pasibaigęs CP. Greičiausiai ir natras (apie 90 proc. bus CP, nes priežastis - per siauri klubai). Ką manot apie tai, kad planinį CP geriau daryt, kai vaikelis pats sugalvoja ateit į pasaulį, t.y. kai jis yra psichologiškai ir fiziškai pasiruošęs. O spėti tikrai spėsit, juk ir sąrėmiai pradžioj vos juntami. juk gimdymas trunka kelias valandas (natūralus), tai kai pajaučiat sąrėmius ar nubėga vandenys, sau ramiai važiuojat į pasirinktus gimdymo namus CP  Ypač tai naudinga vaikeliui, kad ne per anksti jį iš pilvelio išprašytų. Daug straipsnių paskutiniu metu apie tai rašo, bet gydytojai kol kas nepraktikuoja ir daro apie savaitę prieš terminą...
Taip pat pacituosiu vieną pasisakymą:
"Na man nesenai atliko CP,4 dienom anksciau nei terminas.Vaikutis gime silpnas,para laike inkubatoriui,dejavo jis istisai.Daktarai taip ir pasake kad butent tikriausiai del to CP,nes vaikutis buvo nepasiruosias.Tai manau kad tada geriau palaukt to jau gimdymo ir isimt vaikuti laiku.Nes labai sunku ziuret i toki silpnuti maza zmogeliuka"

Cia jau vel skirtingai kiekvienam..
Man pirmas CP buvo planinis, darytas nesulaukus jokiu saremiu - ir viskas puikiai thumbup.gif Mazyle pilnai isnesiota buvo, jokiu problemu neturejom thumbup.gif
Antras CP - nuvykau i ligonine prasidejus saremiams ir nubegus vandenims, o tai atsitiko 2,5 sav anksciau termino, bet viskas buvo kuo puikiausiai thumbup.gif

Tad cia jau tiksliai nenustatysi, bent jau mano patirtis tokia mirksiukas.gif
Laukiau nustatytos cezrio datos - islaukiau ir isnesiojau pilna termina, nes man nedare CP anksciau laiko.. O nelaukiant CP datos - pats mazylis anksciau sugalvojo atkeliauti wub.gif
Abu sveiki, zvalus vaikuciai wub.gif
Atsakyti
Aš ir pritariu, kad čia be galo skirtingai g.gif Mano atveju operaciją darė jau kai 4cm buvo prasivėrę...Tai kažkaip smagu pagalvoti, kad lėlytė pati pasirinko būtent per vasario 14d ateiti wub.gif Bet gerai jei viskas gerai, o kiek būna, kad reikia paankstinti...Tada juk nesispyriosi kaip ožka, kad būtent vat, tos savaitės reikia sulaukti.
Atsakyti
na nzn man su pirmu padare cp kai buvo 8cm kaklelis prasipletes, bet pres tai 18h prasikankinau. paciai atsigaut buvo beprotiskai sunku pora paru as sugebedavau sneket su zmogum ir tiesiog uzmigt. gerai kad vyras buvo su mumis kartu tai galima sakyt tas 5 dienas ligoninej jis ir rupinosi mazyle, nes as neturejau visiskai jegu. aisku svarbu kad vaikuciui viskas butu gerai. antro manes laukia irgi cp del sveikatos, nors labiau noreciau gimdyt pati....
bet is kitos puses drauge gimde pati. gimdimo metu pridusino vaika. dabar pas ji veluoja raida. viskas priklauso pas ka pakliusi ar pas daktara ar pas sundaktari koki.
Atsakyti
QUOTE(Superlight @ 2010 03 02, 23:00)
na nzn man su pirmu padare cp kai buvo 8cm kaklelis prasipletes, bet pres tai 18h prasikankinau. paciai atsigaut buvo beprotiskai sunku pora paru as sugebedavau sneket su zmogum ir tiesiog uzmigt. gerai  kad vyras buvo su mumis kartu tai galima sakyt tas 5 dienas ligoninej jis ir rupinosi mazyle, nes as neturejau visiskai jegu. aisku svarbu kad vaikuciui viskas butu gerai. antro manes laukia irgi cp del sveikatos, nors labiau noreciau gimdyt pati....
bet is kitos puses drauge gimde pati. gimdimo metu pridusino vaika. dabar pas ji veluoja raida. viskas priklauso pas ka pakliusi ar pas daktara ar pas sundaktari koki.

console.gif ...Žinai, man pirmas natūraliai gimdymas panašiai čiut nesibaigė - prakaukiau sienom 16val., o kaklelis tik per 1cm tebuvo atsidaręs doh.gif Tai kai jau su šv.Petru beveik kalbėjausi, sumąstė mūsų šundaktariai CO daryti.Suleido kažkokių vaistų,pradėjo ruošti operacijai, tik šmaukšt kaklelis ir atsidarė doh.gif Tai vaikas čiut ant grindų neiškrito.O juodas, o pridusęs - čiut atgaivino blink.gif Aš pati paskui 3mėn. iš patirto siaubo praverkiau.Po tokių šposų pradingo visi norai man su tais natūralistais besusidėti.Gerai jei gerai, o jei blogai, padėtis gimdant tampa nebevaldoma, tai ir deda jie į krūmus, palikdami moteris tiems baisiems ekstriniams cezariams...
Atsakyti
QUOTE(Dax @ 2010 02 06, 12:42)
Nescia moteris nera nei vista kuri turi isperet savo vaika, nepaisant kas bus po to, nei kiaule kuria galima skerst bile kaip.

thumbup.gif sutinku su visais tavo teiginiais...
Atsakyti
Atsakant į pateiktus klausimus :
Taip, gimdyti po CP galima, jei jis buvo atliktas ne dėl anatominių moters organizmo savybių.
Jei pirmojo gimdymo metu, gimdos kaklelis nebuvo atsidaręs pilnai, moteris po CP antrą vaikiuką gimdo kaip pirmakartė.
Skatinti po CP galima, jei praėję pakankamai laiko randeliams sugyti ir visa gimdymo eiga normali.
Ar galima pernešioti sprendžia gydytojas atsižvelgdamas į vaiko būklę, placentos subrendimą, kūdikio svorį ir pan.

Aš antrą kartą pasigimdžiau pati biggrin.gif Ir pakankamai lengvai (tiesa su epidūru ax.gif )
Man gimdymo eigą skatino, labai jau nenorėjo mažiukė pati ateiti smile.gif
Dabar taip pat planuoju epidūrinį nuskausminimą ir natūralų gimdymą thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Katukė @ 2010 03 18, 17:20)
Skatinti po CP galima, jei praėję pakankamai laiko randeliams sugyti ir visa gimdymo eiga normali.

Cia tikriausiai dar nuo gydytojo priklauso g.gif
Man po operacijos buvo praejo virs 3 metu, viskas jau seniai sugije, bet skatint grieztai atsisake, nes pavojinga g.gif
Atsakyti
QUOTE(LoveIs @ 2010 03 18, 17:42)
Cia tikriausiai dar nuo gydytojo priklauso  g.gif
Man po operacijos buvo praejo virs 3 metu, viskas jau seniai sugije, bet skatint grieztai atsisake, nes pavojinga  g.gif

Tikrai nuo gydytojo mirksiukas.gif
Mane skatino ir gan didelėm dozėm, nes nejudėjo veikla ir neveikė skatinamieji smile.gif O ir randas buvo 20cm., ir placenta prisitvirtinus ant rando. Tai tiesiog apsidraudimui dėl galimo gimdos plyšimo ir komplikacijų (jei kartais operuot tektų) pasidarėm epidūrą ir gimdėm thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Katukė @ 2010 03 18, 20:22)
Tikrai nuo gydytojo  mirksiukas.gif
Mane skatino ir gan didelėm dozėm, nes nejudėjo veikla ir neveikė skatinamieji smile.gif O ir randas buvo 20cm., ir placenta prisitvirtinus ant rando. Tai tiesiog apsidraudimui dėl galimo gimdos plyšimo ir komplikacijų (jei kartais operuot tektų) pasidarėm epidūrą ir gimdėm  thumbup.gif

As tai turiu dar vilciu gimdyti naturaliai... pirma labai jau norejau naturaliai, bet neleido del miomos ir, deja, gydytojai, net pasisakanktys uz naturalu gimdyma, pasisake neigiamai... tada teko susitaikyti su mintimi ir leistis operuojamai, o as ziauriai bijau visokiu chirurginiu intervenciniu,tai kol suleido vaistus sedejau ir drebejau ant stalo... ir kai spiritu busima pjuvi vale jauciau ta salti ir po to astru skausma (matyt is dideles baimes), tai gavau papildoma doze raminanciu... ka jau kalbet apie tai,kad po to visa para guli ir be pagalbos nieko negali pasidaryt,nes puses saves nevaldai,o kita diena, kai pasilenkiau prie dukrytes pampersa pakeist, nebegalejaui atsitiest is skausmo, jau nekalbu apie tris su puse menesio kraujavimo... Zinoma, cia tu Cezario salininkiu niekada neitikinsiu, kad is jo nieko gero, bet turbut aisku,kad dabar jau tikejausi gimdyti naturaliai... tuolab,kad viskas lyg ir gerai... bet va mano gydytojas vel skeptiskai nuteike... kadangi buvo cezaris, jo metu pjauta mioma yra didele rizika, kad plys gimda... dar turiu kelias savaiteles, tai bandysiu issitirti ar tikrai neturiu jokios galimybes.
Apie naturalu gimdyma girdejau visaip - asmeniskai pati pazistu keturias moteris, beje, siaurais klubais, kurios pagimde ganetinai lengvai ir stebisi kaip gali but ten ilgas gimdymas ir didelis skausmas, zinoma, pazistu ir tokiu, kurios ilgai kankinosi ir su dideliu skausmu. O paciai norisi zmogiskai bent karteli pasijusti tikra mama smile.gif
Taigi sekmes visoms
Atsakyti
QUOTE(pukuote1 @ 2010 05 10, 13:34)
O paciai norisi zmogiskai bent karteli pasijusti tikra mama smile.gif

doh.gif
o tos mamytes, kurioms teko operacija - nežmogiškai mamos blink.gif
Atsakyti