Įkraunama...
Įkraunama...

Antras gimdymas po Cezario

QUOTE(wingless @ 2010 01 05, 14:14)
Deda kudikį ant krutinės jei tik CO daroma su epidurine nejautra, o ne su pilna narkoze.

Niekad negirdejau kad detu listen.gif Ir man nedejo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(musik @ 2010 01 06, 20:48)
Niekad negirdejau kad detu  listen.gif  Ir man nedejo  schmoll.gif

Jei viskas gerai, deda teveliui ant krutines arba taip duoda palaikyti, kol mamyte susiuva wink.gif maniskis tuo dabar labai didziuojasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(maugle @ 2010 01 07, 18:32)
Jei viskas gerai, deda teveliui ant krutines arba taip duoda palaikyti, kol mamyte susiuva wink.gif maniskis tuo dabar labai didziuojasi  biggrin.gif

Kai isnese is operacines, apiplove, suvyste, tada tik jam atidave i rankas, ir jie abuduu lauke manes palatoj wub.gif
Atsakyti
sveikos,
papasakosiu ir as savo istorija...
Pirmas buvo planinis CP, nes mergiote mano sedejo. Dar terminui nesuejus atsiguliau i ligonine. Mane ten apziurejo is visu pusiu ir du gydytojai, kurie ruosesi mane operuoti. Kaklelis kietas, uzdaras, nieko siandien nebus, sako. Ryt, ziuresim nuo ryto. Nors vandenys tipo jau ne kokie (echo darydami pasake). Nuo pacio ryto man niekas nesidaro. Skatinamuju doze. Nieko. Pries pietus paziurejo, vel nieko. Isvare i koridoriu pasivaikstinet. Apie 12val. vel gydytoju apziura. Sako puse pirsto gal ir lenda i kakleli. Darom. Ir aciu gydytojai, kuri nusprende nebelaukti, nes mergiote gime pernesiota, visa odyte nusilupo. O duotas terminas dar nebuvo net suejes...
Dabar vel laukiuosi. Ir tikrai nenusiteikusi bandyti gimdyti pati. Nenoriu rizikuoti mazyliu (jau ir taip du persileidimus turejau).
Be to, po cezario jokiu komplikaciju nebuvo, ta pati vakara atsistojau ant koju. Ner kalbos kad skaudejo, visgi pjauta... Bet sugijo greitai, ir vaika nesiojau, ir vezima veziojau... Tik korseta per greitai numeciau sonan (labai karsta vasara pasitaike), tai pilvelis toks biski ir liko... blush2.gif
Mus abi su sese mama per CP gimde. Nematau cia nieko bloga. Per sekanti vizita pas gine reiks apie CP pakalbeti. Visgi sestas menesiukas eina... 4u.gif
Atsakyti
Per visa nestuma apie CP net minciu nekilo, tikejausi pagimdyt naturaliai. Bet taip jau atsitiko, kad prireike extra CP. Antro vaikelio kol kas dar net neplanuojam, bet tikiuosi, kad galesiu pagimdyt pati.
Atsakyti
praejus 5 metams po cezario pagimdziau pati,be jokiu nuskausminimu,gimdymas truko ilgai,ir buvo labai sunku,bet dabar dziaugiuosi kad nesugalvojau antro cezario,nes atsigavau ir pasveikau labai greitai,nors ir vaikutis gime nemazas 4kg. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LoveIs @ 2010 01 05, 15:46)
Nu kad ne schmoll.gif
Man abu kartai buvo su epidurine nejautra, o ant krutines ne karto nedejo. Isgirstu verkima kitoje patalpoje, ir po keliu minuciu atnesa parodyti jau suvyniota, dar esant ant operacinio stalo  ax.gif

QUOTE(Milda_Milda @ 2010 01 05, 22:57)
Man nepadejo, pirma karta cia isgirdau, kad padejo.  blink.gif

QUOTE(Dizaster @ 2010 01 06, 20:44)
Man pries savaite CP dare, irgi ant krutines nedejo, atnese po kurio laiko suvystyta paziureti. Bet galvoju, kad gal nedejo todel, kad nelabai laiko yra kada ji deti. Operacija "nuo iki" truko apie pusvalandi - vaikuti istrauke praejus 15-ai minuciu. Tai visvien biski ji apvale, akuseris visvien turejo ivertinti bukle pagal APGAR ir pan., o kol ta padaro, tai jau kaip ir laikas mama vezti lauk is operacines, nebera kada ta vaikeli deti. Plius abi rankos uzimtos (vienoje kateteris, ant kitos spaudimo aparatas) - nebutu net kaip vaikeli prilaikyti. Na ir trecia - operacijos metu naudoja ten visokias medziagas - spirita, dar kazka purskia - gal nenori kad vaikelis viska uostytu ar pan.?
Nors tas isnesimas tai labai nefainas...Man norejosi savo maziu bent kiek ilgiau salia palaikyti...

QUOTE(musik @ 2010 01 06, 20:48)
Niekad negirdejau kad detu  listen.gif  Ir man nedejo  schmoll.gif

QUOTE(maugle @ 2010 01 07, 18:32)
Jei viskas gerai, deda teveliui ant krutines arba taip duoda palaikyti, kol mamyte susiuva wink.gif maniskis tuo dabar labai didziuojasi  biggrin.gif

QUOTE(musik @ 2010 01 08, 00:51)
Kai isnese is operacines, apiplove, suvyste, tada tik jam atidave i rankas, ir jie abuduu lauke manes palatoj  wub.gif

seip tai uzsieni deda ant krutines, galima daug tokios vaizdines medziagos rasti www.youtube.com
labai gaila, kad Lt nededa, nors man paciai buvo CP, tai neisivazduoju kaip turetu atrodyti tas padejimas. man tiesog nebuvo vietos g.gif
Atsakyti
turiu idomu klausima, kazkaip visad isivaizdavau kad naturaliai gimdant isplateja dubens kaulai, cia nesamone susigalvojau ar kaip istikro.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lukos_mamyte @ 2009 12 22, 23:35)
sveikutes, esu 25metu, turejau 2 cezarius, neisgimdziau,didoki leliukai:))))  mergytei 4 metukai, berniukui 1metukas.  nuo pat pirmos minutes kai jau atsigavau po operacijos,nesiojau ciuciavau savo leliuka. nemanau, kad iskart kai tik grisit is ligoninnes po (5-7) dienu, kad leksit iskart su vezimu i lauka. viskas po truputi,pirma i balkona, paskui i laukuti.vezima bus kam nunesti galiausiai,nors as tysiojau,vairavau iskart.viskas puiku. matau kada biski jau randa lyg tempia,tai raminuosi su visokiais sunkiais nesiojimais. po pirmos operacijos dar tokia kazkaip buvau atsargesne.o po antros  buvau labai stipri.  kai jau perrejau i palata,nei karto neleido vaistu nuskausminamuju. labai gerai jauciausi,bet delto, kad nusiteikiau,jog reikia buti stipriai,nebuti labai jau popukei:)))  nu zodziu labai patenkinta viskuo.rando nematyti  thumbup.gif      nieko merginos nebijokit,tikrai nera taip baisu.  palatose gulejo gimdziusios,tai milijona kartu blogiau jautesi,sedet negali,visa skauda,o as ir gulejau ir sedejau,ir varciausi,o kiek zvengiauuuuuuuuuuuuuuuu,nes pagulde su tokia nerealia moteraite,tai balsu zvengem.ateidavo seseles klausti ar viskas gerai:)))  tai tik paklausiau ar neplys pilvas nuo juoko? sake be sansu,tai toliau pasakojomes istorijas ir lydemes:)))))))))))))  sorry prirasiau as cia biski,bet noriu padrasinti viskas nestukes nestuke.gif

Aciu tau uz fainas mintis-smagu kai zmogiukas padrasina taip....
Atsakyti
Aš savo pupą irgi per CP gavau - sėdmeninė pirmeiga, tai nenorėjau niekuo rizikuot, ir man pasirodė saugesnis variantas CP nei kad gimdyti kojytėm į priekį schmoll.gif
Pirmą parą buvau prie lovos prikaustyta, na ir tikrai, nei stiklinės vandens pasiimt negalėjau, bet jau po paros kai atsistojau - laksčiau, ir sutiktos moterys kolidoriuose atrodė tookios susirietę ir kenčiančios rolleyes.gif
Sūnų gimdžiau po 3,5 metų. Atvažiavus į Antakalnį gyd. (beje, buvom nesitarę, bet labai thumbup.gif gydytoja, nors ir jaunutė) paklausė ką darom - ar CP ar gimdom, aš jau buvau prieš tai nusprendus bandyti rolleyes.gif Skatint tai truputį skatino, epidūro nenorėjau, o ir negalima) buvo tarpais saldu, na bet su pailsėjimais tarp sąrėmių ir kvėpavimu per juos viskas gerai buvo. O stūmimas iš vis juokas buvo, nes kažkaip didelio skausmo ir nesijautė, o gal tiesiog nesusikoncentruodavau į tai - dirbau biggrin.gif
Ale po gimdymo, kadangi truputį kirpo, vaikščiojau susirietus ir kenčianti kokias 3 dienas unsure.gif
Reik pasakyt, kad aš gana kantri skausmui rolleyes.gif

Nepergyvenu nei dėl Cp, nei labai jaučiuos didvyrė, kad antrą gimdžiau pati. Man svarbiausia rezultatas - sveiki vaikai ir sveika aš rolleyes.gif
o vyras sakė jam sunkiau buvo cezarinis gimdymas biggrin.gif
Atsakyti
laba 4u.gif as tokia pacia temuke uzvedziau kitame skyrelyje, net sudrebejau pamacius, netiketai radus, kiek cia prirasyta jau thumbup.gif
man su dukra dare planini cp.
niekam tokio siaubo nelinkiu nelinkiu patirt...
as neisivaizduoju, kaip kitos mamos raso 'ta pacia diena' vaiksciojau...
as siaip ne taip atsistojau tik i 5 para , pries tai bandymai baigesi alpimu verysad.gif kudikio ***** seseles nepaeme nei vienai nakciai...
vyras aisku dalyvaut negalejo... kudikio ne pabuciuot nedave kai gime, isnese kazinkur... visas tas dienas pragulejau po laselinem nei atsisest nei ka , kaip vaika paimt kai abiejose rankose laselines? kaip maitint kai prie pilvo prisiliestnegali, kur ja det? ne ant sono nesugebejau apsiverst... norejau sokt pro langa, depresija buvo baisi, gal mano organizmo regeneracines savybes tokios prastos, kad taip nesveikai sunku buvo?..............................................................................................
ir stai prabegus sesiems su puse menesio ir atsigavus po sitos nelaimes cezario- teigiamas testukas... wub.gif vaje vaje blush2.gif
pasukiokit man pirsta prie smilkinio bet antra gimdysiu pati blink.gif
tegul as klyksiu tris dienas ir tris naktis, tegul mane kirps nuo papu iki siknos , bet nenoriu kad pjautu unsure.gif unsure.gif
kolkas gginius sako kad viskas puikiai sugije dare echo, sake gimda kaip nepjauta...
tikekimes taip bus iki galo.....
Atsakyti
Dukryte gimdyti norejau naturaliai, bet buvo reikalingas CP. Esu girdejusi ivairiu nuomoniu. Vieni sako jei buvo vienas CP - bus ir kitas. O kiti sako nebutinai. Kai pagimdziau, palatoje gulejau su moterimi kuri gimde antra vaikuti, jai daktaras zadejo, kad gales pati gimdyti, bet vis delto dare CP.
Manau cia kiekvienai individualiai.
As uz CP, nors ir suprantu, kad nemazai praradau negalejusi gimdyti pati.
ax.gif
Atsakyti