Įkraunama...
Įkraunama...

Antras gimdymas po Cezario

QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 04 04, 16:14)
Aš esu prieš cezari. Po naturalaus gimdymo, kad ir komplikuoto, jau iškart atsistojau ir nuejau savo kojom. o po cezario tai dvi paras išgulejau. Ir dabar po 6,5 metu tas randas gan jautrus, o ypač per neštuma ji tempia.

Siaip nesutinku. Mano pirmasis buvo cezaris ir po 6 metu pertraukos vel laukiuosi ir tikrai nieko netempia. O ir antrajam mielu noru sutikciau, kad darytu cezari.
Atsakyti
QUOTE(Gugaicia @ 2009 11 04, 10:07)
Siaip nesutinku. Mano pirmasis buvo cezaris ir po 6 metu pertraukos vel laukiuosi ir tikrai nieko netempia. O ir antrajam mielu noru sutikciau, kad darytu cezari.

Tai tik patvirtina, kad visoms moterims skirtingai yra padaroma operacija. Vienoms pasiseka labiau, kitoms - mažiau.
Man asmeniškai gijo ilgai ir skaudžiai, bet plius dar buvo plyšęs gimdos kaklelis.
Bet kai jau užgijo, tai nebejaučiu to rando ir per antrą nėštumą jokių nemalonių pojūčių nėra..
Atsakyti
drinks_cheers.gif Kiekvienai skirtingai..
Nors dabar man buvo antras CP, pati operacija daug sunkesne, bet as atsigavau daug greiciau ir lengviau nei po pirmo CP.
Rupintis maziuku, apsitvarkyti galiu jau nuo pirmuju dienu namuose ax.gif
Atsakyti
Lukomama laiko kol paimi naujagimi ant ranku ir pilnai gali rupintis tai ligiai 2 paros gulimo rezimo ir veliau jau tikrai sugebesi viska pasidaryt pati.As po cp buvau viena mano vyro nebuvo tuo metu namuose ir maudziau pati ir visa kita .Aisku baimes pilnos kelnes kai prisiskaitai kad nieko kilnot negalima, bet kita vertus musu vaikas sveria 4 kg ka tik gimes nejaugi nuo tiek mum gali kas atsitikt , tad mastykim teigiamai ir viskas taip ir bus. Del to papjovimo isvis manau maziau apie visa tai reikia galvot, reikia mastyt apie busima vaika kaip Jus jo laukiate , o kad pjaus cia tik pusvalandzio reikalas mirksiukas.gif Del to kas rasot kad sesutes po cp perkele tampe, na istikro as perlipau pati savo didziajai nuostabai tongue.gif Del kraujavimo tai tikrai kraujavau mazai, paciai atrode kad tikriausia visa plaukiu lovoje guliu kraujo baloje bet pakelus mano palute man ja rode nebuvo visai kraujo, aisku atsikelus buvo pora geru upeliu, bet tikrai as isivaizdavau kad kraujo bus daug daugiau. As pati laukiuosi antro vaiko , pirmas buvo cp ir galiu pasakyt antro noriu tik cp. Ir kiek esu girdejus nesvarbu kiek metu praeina po pirmo cp 5-7 patyre daktarai rekomenduoja antra tik cp.
Atsakyti
Pirmas ir antras CP ir esu tuo labai patenkinta,nes pirmą sykį bandžiau gimdyti pati,bet po komplikacijų darė CP.
Atsakyti
Pirmas CP,antras-naturalus.Pliusas CP tik toks,kad "ten"viskas grazu po jo buna,o daugiau..vieni minusai-sunkus atsigavimas po to, nors randas gijo greit lengvai,taciau jau praejo beveik 9 metai,taciau pavargus labiau ar keiciantis orams ,tempia randa,jis sukieteja-zodziu neleidzia pamirsti apie save.Sunkiausia buvo ne fiziniai skausmai,bet psichologine emocine savijauta-prastai jauciausi visom prasmem-kad nemaciau kaip gimsta mano vaikas( cp dare su pilna narkoze),tarsi buvau jo negimdzius pati(taip juk ir buvo,deja),ilgai negalejau dar atsigauti,jauciau nepasitenkinima ,kalte,nuoskauda ir tt..Po antro natauralaus gimdymo greit atgavau jegas,jauciausi nuveikusi viska,ka turejau padaryti ,kad gimtu vaikas,jauciausi nuostabiai -gal metus buvau euforijoj po naturalaus gimdymo,prisiminimai apie ji man teikia daug jegu iki siol wub.gif .Po naturalaus gimdymo liko vienas "minuselis"-siek tiek plysau,tai ta vieta irgi jautroka,kartais jauciu diskomforta.tai tiek 4u.gif
Atsakyti
Pirma vaika stengiausi gimdyti pati. Po 10 valandu skausmo, vaikas uzlenke galvyte ir mane isveze CP. Padare daline nejautra, taigi viska girdejau ir maciau, taciau kaip per ruka. Po operacijos jauciausi super: jokiu skausmu, negalavimu ir t..t Atgulejom kaip dera 3 paras ir paleido namo...Jokiu problemu, kaip buvo rasyta, del pieno neturejimo, psichologiniu, man nebuvo. Maitinau iki 7 menesiu, o apie nepilnavertiskumo jausma net negalvojau. Man yra nesuvokiama, kodel mamos jauciasi nepilnavertes pagimdziusios nenaturaliai? Negi mes kitaip tuos 9 menesius jautemis, negi mes neverkem is dziaugsmo nuo kiekvieno bumptelejimo...Keista, kad kai kuriuoms trauma tas CP. Mano nuomuone ir leliukui maziau stresu kai ji kaip kiausini istraukia, o nereikia eit siaurais gimdos keliais ir klausytis mamos klyksmo doh.gif
Komplikaciju buna tiek naturaliam gimdyme tiek ir CP. Ir nieko gedingo ar nenoormalaus nematau, jei mama pati savo noro renkasi CP. Juk yra zmoniu kurie bijo skausmo, o jei gali palengvinti sau kancias - kodel gi ne....

Laukiuosi antro, ir as tik uz CP 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aukselio mama @ 2009 11 04, 17:15)
Lukomama laiko kol paimi naujagimi ant ranku ir pilnai gali rupintis tai ligiai 2 paros gulimo rezimo ir veliau jau tikrai sugebesi viska pasidaryt pati.As po cp buvau viena mano vyro nebuvo tuo metu namuose ir maudziau pati ir visa kita .Aisku baimes pilnos kelnes kai prisiskaitai kad nieko kilnot negalima, bet kita vertus musu vaikas sveria 4 kg ka tik gimes nejaugi nuo tiek mum gali kas atsitikt , tad mastykim teigiamai ir viskas taip ir bus. Del to papjovimo isvis manau maziau apie visa tai reikia galvot, reikia mastyt apie busima vaika kaip Jus jo laukiate , o kad pjaus cia tik pusvalandzio reikalas mirksiukas.gif Del to kas rasot kad sesutes po cp perkele tampe, na istikro as perlipau pati savo didziajai nuostabai  tongue.gif Del kraujavimo tai tikrai kraujavau mazai, paciai atrode kad tikriausia visa plaukiu lovoje guliu kraujo baloje bet pakelus mano palute man ja rode nebuvo visai kraujo, aisku atsikelus buvo pora geru upeliu, bet tikrai as isivaizdavau kad kraujo bus daug daugiau. As pati laukiuosi antro vaiko , pirmas buvo cp ir galiu pasakyt antro noriu tik cp. Ir kiek esu girdejus nesvarbu kiek metu praeina po pirmo cp 5-7 patyre daktarai rekomenduoja antra tik cp.

smile.gif ..jusu zodziai mane gerai veikia..iskarto ramiau paliko..nes pasiskaicius komentarus apie cezari ,pamaniau,kad invalide menesi busiu. doh.gif jo..db reikia mastyt,kad tik lelius butu sveikas..bet kazi ar cia musu valioje...
Papildyta:
buvau pas gydytoja..padare echo..7 savaites..viskas gerai..pakalbejom su gyd apie cezari..viskas gerai..puikiai suprato,nes as pas ja sunu gimdziau ir tikrai tas mano natur gimdymas buvo nelinksmas..ir komplikaciju nnnnn....todel gyd pilnai suprato mano nora ''pjaustytis''..tik pasiurpau ,kai pasake,jei spesim...tai ka?as galiu smaukst ir pagimdyt per puse valandos? g.gif ..ne..ne..pjaukit mane..ir tik su pilna narkoze...
Atsakyti
Pirma pagimdziau pati sunus gime po CP. Man jokio diskomforto nebuvo del to rando sugijo kuo graziausiai ir po 8 men vel neplanuotai pastojau. Visi prigazdino kad gal nerizikuok gimdyt kai taip greit pastojai po CP tipo plys randas ir prisidarysi bedos. Nuejau pas gydytoja pasitariau tai ta tik nusijuoke kad cia ne nuo laiko priklauso o nuo odos tamprumo. Gali tas randas plysti ir po metu o gali ir po 5 metu. Tai va dabar bus vel planinis CP.
Atsakyti
Man yra nesuvokiama, kodel mamos jauciasi nepilnavertes pagimdziusios nenaturaliai? Negi mes kitaip tuos 9 menesius jautemis, negi mes neverkem is dziaugsmo nuo kiekvieno bumptelejimo...Keista, kad kai kuriuoms trauma tas CP. Mano nuomuone ir leliukui maziau stresu kai ji kaip kiausini istraukia, o nereikia eit siaurais gimdos keliais ir klausytis mamos klyksmo doh.gif
Komplikaciju buna tiek naturaliam gimdyme tiek ir CP. Ir nieko gedingo ar nenoormalaus nematau, jei mama pati savo noro renkasi CP. Juk yra zmoniu kurie bijo skausmo, o jei gali palengvinti sau kancias - kodel gi ne....

Nenoriu leistis i diskusijas,nes jos turetu naudos tik tuo atveju,jei antra karta pagimdytumete pati-tai skiriasi kaip diena ir naktis.Zinoma,ne visos jaucia ta nepilnaveriskuma,na,manau jautresnes moterys tai isgyvena ir tiek,nieko jau cia nepadarysi.As tiesiog jauciau poreiki pagimdyti pati tai ir gimdziau ir visom prasmem likau patenkinta,daugiau nenoreciau operacijos(nebent tikrai butu tai butina)-bet kokiu atveju senai irodyta,kad tiek mamai,tiek vaikui-ypac vaikui-tai yra naudingiau,arciau gamtos taip sakant smile.gif .O cp-jau surogatas.
p.s-ir tas ejimas gimdymo takais yra vertingas vaikui plius-tikrai ne kiekviena gimdyma lydi mamos klyksmai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 06 lapkričio 2009 - 00:39
Man pirmas buvo neplanuotas cp,o antra noreciau pati pagimdyti.
Atsakyti
Savo vaikinuka pagimdziau irgi CP pagalba, nes po ilgu kanciu, skubiai skubiai buvau isvezta operacinen. Jokiu ten psichologiniu ar dar kazkokiu nepatogumu nejauciau tada ir nejauciu dabar. Juk tas kudikelis per visa nestuma buvo su manim ir vien del to, kad pati nepagimdziau, nesijauciu kazkokia ne tokia. Viskas puiku ir jokiu minciu negeru nekyla. Antra kleckuti irgi noreciau CP ax.gif
Atsakyti