Įkraunama...
Įkraunama...

Antras gimdymas po Cezario

QUOTE(lukomama @ 2009 10 28, 09:40)
nezinau,gal ne cia pataikaiu..bet va tokia mano nuomone..pries 10 metu natur gimdziau sunu...kazkas baisaus...skatino,kirpo vandenis,sunelis nesileido,gimda nesidare..spaude,minke..plysau,kaklelyje zaizdeles,po gimdymo nesivale gimda-dare isvalyma..gulejau 12 dienu...tai as pries natur gimdyma..neskaitant to,kad sunui buvo paspauste verbaline smegenu puse..nustate kalbos ir raidos sutrikima..per 10 metu pasiekiau savo-sunaus kalba nedaug atsilieka..bet tai kosmaras..kur tas naturalumas???kosmaras..man prireike10 metu kad ryzsiaus antram..bet tik tam ,kad sunaus vieno nepalikciau...man 7 savaites..tiksliai zinau,kad tarsiuos su gydytoja planiniam cezariui..su pilna narkoze..nereikia man jokiu epiduru..po pirmos koja trauke apie metus..zodziu noriu uzmigt keliom valandikem,o atsikelus pamatysiu leliu..juk jei lauksiu 9 men,tai palauksiu ir kelias valandas ji pamatyt...manau bus  maziau streso visiems..ir man ir leliui.ir vyrui..cia tik mano patirtis ir mano nuomone..gimdymas-didziausias kosmaras moters gyvenime... verysad.gif

O ar įmanoma susitarti.... ? kiek domiuosi, praktiškai ne....
Atsakyti
QUOTE(lukomama @ 2009 10 29, 15:15)
bigsmile.gif ..oi..biskuti nuraminai..nes ir to cezario kaip maro bijau..kaip guli ir lauki,kada prapjaus..nu ir sau..tai su ta pilna narkoze tvarkele?nieko nejauti..greit uzmiegi..ir nieko nesapnuoji?o paskui kai pabundi ar nepykina?o kas te kilnoja tave..nu tipo ispjove..o i palata parvezt gi reikia..ir kazkokiu pampersu prikist reikia..gimda gi vistiek valos.. g.gif tai te rausias kaip priklauso.. blink.gif nu jezau..esu boba metuose,bet bijau tos proceduros kaip velnias kryziaus... doh.gif

pilna narkoze,ka tu jaust gali lotuliukas.gif prabundi jau palatoje su deguonies kauke,manes visiskai nepykino,aisku anestezeologui atsilyginom mirksiukas.gif nes nuo jo ir priklauso kaip atsigausi ir jausies smile.gif tarp koju palute buvo,poto sesute aptvarke apvale ir tada jau savo higienos priemones naudoji smile.gif
Papildyta:
QUOTE(juodoji_nasle @ 2009 10 29, 15:27)
O ar įmanoma susitarti.... ? kiek domiuosi, praktiškai ne....

Viskas imanoma mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DAIIVA: 29 spalio 2009 - 17:19
QUOTE(lukomama @ 2009 10 29, 16:15)
bigsmile.gif ..oi..biskuti nuraminai..nes ir to cezario kaip maro bijau..kaip guli ir lauki,kada prapjaus..nu ir sau..tai su ta pilna narkoze tvarkele?nieko nejauti..greit uzmiegi..ir nieko nesapnuoji?o paskui kai pabundi ar nepykina?o kas te kilnoja tave..nu tipo ispjove..o i palata parvezt gi reikia..ir kazkokiu pampersu prikist reikia..gimda gi vistiek valos.. g.gif tai te rausias kaip priklauso.. blink.gif nu jezau..esu boba metuose,bet bijau tos proceduros kaip velnias kryziaus... doh.gif

O ko cia bijot??? As su spinaline nejautra "gimdziau" CP rolleyes.gif nera ko bijot, jei ka tai visada salimais yra anesteziologas (-e). O po operacijos tai seseles didvyres nuo gulto ant gulto tampe lotuliukas.gif tiesa, po operacijos praejus gal 7val. teko paciai ropstis i vezimeli ir vaziuot i palata doh.gif skaudejo aisku, bet toks ten ir skausmas... beje, pampersu niekas tarp koju nekiso, nei paluciu... tiesiog patiese specialiai tam reikalui pirktus patiesaliukus ir leido ramiai sau kraujot ant ju blush2.gif nzn, vienintelis dalykas, kuris man labai nepatiko tai tos 4 dienos, kurias teko praleist vienutej... jei butu mano valia tai antra diena jau vaziuociau namo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Murlyka @ 2009 10 29, 19:32)
O ko cia bijot??? As su spinaline nejautra "gimdziau" CP rolleyes.gif  nera ko bijot, jei ka tai visada salimais yra anesteziologas (-e).  O po operacijos tai seseles didvyres nuo gulto ant gulto tampe lotuliukas.gif  tiesa, po operacijos praejus gal 7val. teko paciai ropstis i vezimeli ir vaziuot i palata  doh.gif  skaudejo aisku, bet toks ten ir skausmas... beje, pampersu niekas tarp koju nekiso, nei paluciu... tiesiog patiese specialiai tam reikalui pirktus patiesaliukus ir leido ramiai sau kraujot ant ju blush2.gif nzn, vienintelis dalykas, kuris man labai nepatiko tai tos 4 dienos, kurias teko praleist vienutej... jei butu mano valia tai antra diena jau vaziuociau namo biggrin.gif

tai jei ta pacia diena keliesi ir vaikstai tai kaip be "pampersu" lotuliukas.gif
Atsakyti
ojojoj....kaip skaitau lyg ir maziau bijau....nors dar kalnai laukt..bus jonas arba janike...ant birzelio 22...nu bet..ar pats tas gulejimas ir laukimas kol uzmigsi baisus?man reiks palute iki operacijos pasiklot...sisiosiu is baimes...dar pasaket,kad atsikeli su ta dujokauke..dieve... doh.gif ..kodel vaikai kur per ausi neiskrenta... g.gif
Atsakyti
QUOTE(lukomama @ 2009 10 29, 21:46)
ojojoj....kaip skaitau lyg ir maziau bijau....nors dar kalnai laukt..bus jonas arba janike...ant birzelio 22...nu bet..ar pats tas gulejimas ir laukimas kol uzmigsi baisus?man reiks palute iki operacijos pasiklot...sisiosiu is baimes...dar pasaket,kad atsikeli su ta dujokauke..dieve... doh.gif ..kodel vaikai kur per ausi neiskrenta... g.gif

kateteri stato ,neapsisiusiosi lotuliukas.gif as tai su deguonies kauke buvau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lukomama @ 2009 10 29, 22:46)

as irgi rinkausi cezari su epidurine.taigi visos operacijos metu viska maciau ir girdejau.labai bijojau tik iki nujautrinimo,paskui baime aprimo.tikrai nebijok-nera ko. smile.gif beje man su epidurine viskas tvarkoj-po 3 valandu lanksciau kojas.jokiu pasekmiu nejauciu. 4u.gif
Atsakyti
As po CP jauciausi kaip apvogta... Dare skubu CP su pilna narkoze, tai as irgi labai ilgai negalejau susitaikyt, kad negirdejau kaip mano mazyle i pasauli atejo, pora menesiu su depresija kamavausi.
Bet dabar esu labai laiminga, kad turiu sveika, gera, grazia mazyle. CP dare del to, kad pradejo kristi tonusai, o kaklelis nebuvo atsidares.
Labai dziaugiuosi, kad atsirado si tema, nes labai idomu skaityti abieju pusiu pasisakymus - tikrai bus apie ka pagalvot, kai lauksimes antro (dar ne dabar, bet kazkada ateityje tikrai bus) lotuliukas.gif
Atsakyti
niu..turbut bijosiu iki pat gimdymo..sakes..sedi ir zinai,kad uz valandos tave perpjaus.. blink.gif ...bet baime turbut normalus dalykas...ryt pirma karta einu su siuo lelium pas gydytoja..tai is karto ir prasysiu,kad mane radavotu..gal bus maziau baimes...liks tik pergyvent,kad mazius sveikas butu...o jei daro planini cezari,tai atvarai tik i operacija,ar pasiguldo tave kokia para anksciau?dieve..paranoja prasideda..o jei neatsibusiu..tfiu ..tfiu..visai smegenys suminkstejo.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruliukas @ 2009 10 31, 22:55)
As po CP jauciausi kaip apvogta... Dare skubu CP su pilna narkoze, tai as irgi labai ilgai negalejau susitaikyt, kad negirdejau kaip mano mazyle i pasauli atejo, pora menesiu su depresija kamavausi.
Bet dabar esu labai laiminga, kad turiu sveika, gera, grazia mazyle. CP dare del to, kad pradejo kristi tonusai, o kaklelis nebuvo atsidares.

As lygiai taip pat jauciausi po netiketo skubaus CP, kuris baigesi lygiai del tos pacios priezasties ( ūmi vaiko hipoksija, o kaklelis tik 8cm, nepavyko pagimdyt net po vakumo panaudojjimo).
Gyvenime nemaniau, kad gali but taip sunku psichologiskai po tokiu isgyvenimu.. Verkdavau ir is laimes, ir is baimes, kad tiek mazai truko, ir galejom netekt savo vaikelio. Pora menesiu naktimis prabusdavau ispilta salto prakaito, gijau labai skaudzia iir ilgai, kankino nusivylimas, liudesys, netgi jauciausi nevykele, kad nesugebejau pagimdyti pati. Nes laukdamasi svajodavau, kaip isgirsiu pirma verksma, kaip priglausiu vaikeli ir pan. Suprantu, kad nepatyrusioms extra CP, sunku suvokti siuos jausmus. Manau kad gimdymo namuose galetu buti psichologas, padedantis tokioms pacientems greiciau atgauti ramybe.
Siaip ar taip laikas gydo zaizdas. Dabar mano pirmagimiui jau 3m. Uz savaites laukiam antro stebuklo. Svajoju pagimdyti pati. Bet tuo paciu ir labai bijau. Galvoje milijonai klausimu: o kas, jei vel nutiks kazkas negera, jei nespes laiku atlikti CP ir pan.. Nepaisant visu tu baimiu, vis tiek is pradziu bandysiu pati gimdyti, nes planinio CP bijau dar labiau. Gal ne tiek pacios operacijos, kiek gyjimo po jos.. Ir to bejegiskumo jausmo, kai negali net siknos vaikui nuplaut, patogiai paimt pamaitint ir pan. O juk namuose bus jau du zvirbliukai, kuriems reikes sveikos ir linksmos mamos.
Be to, CP nevisada sekmingai praeina, po jos taip apt gali kilti visokiu komplikaciju..
Jei idomu, tai konsultavausi su 2 KMKU docentais. Ju nuomone labai panasi: "..sansa pagimdyt turi, bet garantiju, kad tikrai pavyks, neduodam. Tau paciai spresti, kuri varianta pasirinkti. 30% moteru antra karta pagimdo pacios"..
Na o kaip viskas bus, galesiu parasyt po visko..

Kol kas tiek minciu.
Kai praeis gimdymas, galesiu parasyt, kaip sekesi susilaukt savo stebuklo..

Atsakyti
mamukai..sakykit kiek panasiai laiko praeina,kai po cezario gali viena namie pasilikt..na,kai gali leliu be baimes paimt..ar galu gale namie apsikopt be pagalbos? unsure.gif aisku,kiekvienai kitaip..bet panasiai kiek?
Atsakyti
na siaip jeigu nera kontraindikaciju naturaliam gimdymui tai tik naturalus smile.gif ir greiciau i gyvenima griti ir ne taip sunku smile.gif pati cp labai bijojau bet mano vaikelis manes paklause ir pasisuko kaip reikia smile.gif
Atsakyti